Dolazi i več je zasičenje tržišta...i jednostavno više ne mogu proizvođaći očekivanje onakav rast kakav je bio 2010-2011-2012 godine.
Apple ziher pumpa podatke o prodaji Iphonea - u to sam siguran. Sve radi dioničara i vrijednosti dionica na burzi.
Apple ti ima vrlo vjernu publiku, posebno tamo gdje se najviše računa - SAD.
Također, izlasci novih modela su im savršeno sinkronizirani sa obnavljanjem pretplatničkih
ugovora na tim područjima. Većina pretplatnika su realno tehnički softverski površni, neinformirani i lijeni
i uzet će opet ono na što su sučeljem navikli. U međuvremenu su takvima već djeca došla
u fazu da im "treba smartfon=ajfon", pa se pomalo svakim novim izdanjem i širi njihov krug vjernika.
SAD je specifičan i po tome što ta klijentela ne prodaje niti poklanja ni najbližoj rodbini prošlogodišnji model,
nego taj završi u ladici. Prvo je bilo u pitanju neznanje kako vratiti fon na tvorničke postavke da neki novi
kupac ne koristi vaše slikice ili brojeve, a sad se i sam Apple pod izlikom "sigurnosti" pobrinuo cloud lockom,
fingerprint senzorom, i stvarno grozno neintuitivnim iTunes apple acountom kako bi extra ispreplašio i zakomplicirao
prijenos mobitela na novog vlasnika.
Zanimljivo...dobar rezime USA tržišta...
A ja svaki mob podjelio ukučanima...