Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.161.985
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Pozdrav svima, pomoć ako može :)

putujem u ameriku na par dana i mislim si kupiti s6. u verizon dođe 600 dolara i rekli su mi da je otključan.. sada...neki mi kažu da će radit ovde, neki da neće... pa please help          

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
res7adversae kaže...

Pozdrav svima, pomoć ako može :)

putujem u ameriku na par dana i mislim si kupiti s6. u verizon dođe 600 dolara i rekli su mi da je otključan.. sada...neki mi kažu da će radit ovde, neki da neće... pa please help          

Pa još će te jeftinije ispasti da kupiš ovdje preko njuškala. Ja sam kupio novi zapakirani na sve mreže za 4000. Kupi ovdje i miran si jer znaš da sigurno radi kod nas :D

12 godina

Verizon je CDMA operater, neće raditi u HR.

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ljudi preko noći mi se baterija do 15 posto potroši.... Do čega je to? Kako poboljšati bateriju? 

Možda i neki firmware bude poboljšao ubuduće bateriju nadam se 

0 0 hvala 0
17 godina
Potrosi ti se jer ti neka aplikacija ne pusta mob da udje u "deep sleep". To se na svim androidima desava.
17 godina
odjavljen
donsale98 kaže...

Ljudi preko noći mi se baterija do 15 posto potroši.... Do čega je to? Kako poboljšati bateriju? 

Možda i neki firmware bude poboljšao ubuduće bateriju nadam se 

Ništa novo :D 

ukay1000 kaže...
Potrosi ti se jer ti neka aplikacija ne pusta mob da udje u "deep sleep". To se na svim androidima desava.

Baš i nije. Ovo je prvi na kojem sam ja to vidio, a imao sam sve Androide zadnje 3 godine.

17 godina
Meni se na svim androidima nekoliko puta to desilo. Vecinom uzrok bio stare aplikacije (neazurirane po 2 godine). A sad na Nexusu mi je to normalna stvar. Prije spavanja moram restartat da se sve "poslozi".
17 godina
odjavljen

Ja sam na N6 sada i nisam još to vidio...

15 godina
neaktivan

Piše mi samo da zaslon kao troši bateriju... Nema nikako logike... Pod mus treba Samsung baciti neki update jer je baterija stvarno loša.... Ne tražim sada da je vrhunska, bar da izdrži od 8 do 22 sata cca ... 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
donsale98 kaže...

Piše mi samo da zaslon kao troši bateriju... Nema nikako logike... Pod mus treba Samsung baciti neki update jer je baterija stvarno loša.... Ne tražim sada da je vrhunska, bar da izdrži od 8 do 22 sata cca ... 

Možeš stavit screenshot potrošnje baterije!!?

15 godina
neaktivan

Stavim navečer čim se baterija isprazni! 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Realno se niti ne moze puno ocekivat od baterije, QHD + Samsungova optimizacija koja je uvijek bila losa + 2500 mAh. Trebalo je bar ubacit 3000 - 3500 mAh.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 15:00 (Edge).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

upravo to....

evo imam uz s6 i Z3

na Z3 bez problema navučem screen on 6h, wifi i 3g stalno uključeni

a upravo zahvaljujuči batreiji od 3100 mAh, 1080 x 1920 rezoluciji i optimizaciji 

na samsungu mi screen on bude oko 4h što u konačnici i nije tako loše 

Galaxy S6 ,Xperia Z3
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 15:34 (drazen991).
17 godina
Syke kaže...

Verizon je CDMA operater, neće raditi u HR.

Svi moji telefoni su Verizon i svi rade u HR.

Telefon samo mora imat opciju u cellular networks da mijenjas global/cdma itd...ili samo flashas drugi baseband

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
odjavljen
drazen991 kaže...

upravo to....

evo imam uz s6 i Z3

na Z3 bez problema navučem screen on 6h, wifi i 3g stalno uključeni

a upravo zahvaljujuči batreiji od 3100 mAh, 1080 x 1920 rezoluciji i optimizaciji 

na samsungu mi screen on bude oko 4h što u konačnici i nije tako loše 

3:30 kod mene na jedvite jade u zatvorenom prostoru gdje screen brightness nisam morao nabijati na neke velike cifre.

15 godina
rbalic kaže...
stef_zg kaže...

Evo uzeo i ja s6 u tcomu i super je telefon, nema se kaj rec.

Jedino kaj sam primijetio, a vidim i po strsnim forumima, da je home button malo syeban, tj.na lagani dodir se cuje i onak kao da je labav.

pa me zanima da li je netko imao slican problem  mislim, nije sad kraj svijeta ali je malo iritantno i cini mi se da bi se s vremenom samo moglo pogorsat.

a bas me zanima dal bi mi tcom dao novi zbog tog...

Imam ti i ja identičan problem. Moj je isto kupljen u tcomu i tipka je olabavljena, baš se miče lijevo desno i čuje se neki predklik kad ju lagano dotaknem. Nisam ni ja pametan dal da ga nosim na garanciju i dal bi mi uopće priznali. Mislim nije da me previše smeta ali me smeta  .

dakle, ako vas zanima, da podijelim s vama svoju dvotjednu agoniju s T-Comom, Mobisom i Samsungom.

Nakon malo razmišljanja i guglanja sam zbog gore navedenog problema odlučio nakon dva dana otić u t-com i reklamirat klimav gumb i činjenicu da se telefon nenormalno grije čak i pri običnom pisanju poruke. otišao u t-centar u avenue mall i rekao da oću novi. e, ne može, moramo poslat u servis, ali to će vam trajat najmanje 10-ak dana, pa bolje da odete sami. ne budi mi teško, odo ja osobno u M.E.S.C. u heinzelovu i odnio mobitel na servis (13.5.). frajer me ljubazno saslušao i rekao da će to najviše dan, dva trajat jer će navjerojatnije ić na zamjenu uređaja budući da je novi i da se to u u pravilu ne popravlja. dali mi zamjenski S3 (prestrašno nešto) i rekli da danas ne moram zvat, al sutra ili preksutra da nazovem i pitam kakvo je stanje.

zovem sutra, kaže, je ide na zamjenu, nazovite sutra. nazovem sutra, kaže ženska "neće ovaj tjedan, navjerojatnije ponedjeljak,utorak".

već mi je malo pun qurac, al dobro, ajde neka im je, bude u ponedjeljak utorak.

zovem u ponedjeljak, kaže "još čekamo odgovor od samsunga, bit će valjda ovaj tjedan". ja reko rekli ste mi u utorak, ne razumijem u čemu je problem. "je, oni su spori malo s tim, strpite se".

zvao svaki dan do kraja tjedna, svaki put čekam po 10 minuta da dođem na red i svaki dan odgovor "čeka se odgovor od samsunga, valjda će do kraja tjedna".

u petak (prošli) dobivam prvi slom živaca. zovem MESC i objašnjavam ženi kako mi nije baš previše jasno kako u 21. stoljeću u gradu koji nije veličine new yorka i nema baš tooooliko ljudi koji nose uređaje u servis, nekome treba 10 dana da nekome drugome pošalje neki mail u kojem se nekome treba odobrit zamjena uređaja. ja ju pitam da mi da kontakt direktno od samsunga da ih ja pitam u čemu je problem, na što ona meni objašnjava mi da je takva procedura bla, bla, da joj baš nije jasno kako to još nije riješeno, ali da će ona sad poslat požurnicu i da nek nazovem do 3 popodne pa da će možda bit riješeno. zovem, ali ništa. odlazim u t-centar u avenue mall i objašnjavam cijeli cirkus koji je nastao. djelatnici vidno neugodno, kaže da nije ni njoj jasno, ali da će sad poslat svojoj šefici odmah mail da ona vidi u čemu je riječ pa će me čim prije nazvat. vjerojatno tijekom dana. nitko nije nazvao.

u ponedjeljak ujutro zovem MESC opet, očekujući da će stvar bit riješena. ali, naravno nije. tu dobivam drugi živčani slom, pogotov nakon što mi žena mrtva hladna kaže da sam bezobrazan jer joj nisam rekao dobar dan na početku razgovora nego joj samo rekao broj radnog naloga, na što sam se jedva sudržao da joj svašta ne izgovorim. pljujem servis, samsung, sve živo, tražim voditeljicu servisa "koja nije danas na poslu", čuda. ona opet šalje požurnicu samsungu. ne budi mi teško, odlazim u t-centar. kažem ženi da imaju tri opcije. a) da mi odma sad daju novi uređaj, b) da mi kako god znaju u roku od 24 sata omoguće novi uređaj, c) odmah raskidanje ugovora. "ne može se ugovor raskinuti tako kako vi mislite", je prvi odgovor. na ostalo je rekla da će vidit sa šefovima da se stvar ubrza. 

zovem samsung korisnički centar i tamo jadnom "Adiju" svašta govorim s opaskom "nisi ti ništa kriv". on mi kaže da će odmah vidit s kolegama u čemu je stvar. ja pitam koliko će to trajati. a on meni "četiri do šest radnih dana", na što sam mu ja rekao da inzistiram da mi u roku od 24 sata netko napokon kaže zašto čekam sad već dva tjedna i da se stvar hitno riješi. Adi se jadan sav preplaši i kaže da će me nazvat u najkraćem roku.

napokon, u utorak ujutro zovem i kaže žena da nakon što vratim zamjenski uređaj mogu ići u t-centar po novi. da me u t-centru u avenue mallu čeka novi uređaj. ali da moram do 16 sati to napravit jer neki djelatnik do tad radi, nešto, bla bla. ja dolazim u 14h.

sad ide najbolji dio.

vraćam uređaj i dolazim u t-centar, na što mi žena govori "da, da, sve je u redu, ali vaš uređaj još nije ovdje. dolazi sutra". e, tu mi pada roleta na oči. čak vrlo smireno ju gledam i govorim joj (iako, simpa ženska jako) "gospodična, ja se dva tjedna zajebavam s vama, mesc-om i samsungom jer nitko nije u stanju zamijenit neispravan mobitel. sva sreća da imam vremena pa mogu otić u bilo koji drugi t-centar i ne zanima me kako ćete to napraviti, ali sad ćete napraviti nešto da mi se u nekom od t-centara omogući bijeli S6". na to će ona joj ne znam, neće to biti tako lako, samo da vidim sa šeficom. i "gledaju" ona i šefica i nakon jedno 15 minuta "možete u arena centar po telefon".

i, da nije sve crno, dolazim u arena centar i ženska mi kaže "ja vam sad moram izdat novi račun s novim jamstvom, a nama je trenutno kvartovska akcija u kojoj je ovaj telefon 500 kn jeftiniji". logično pitanje moje je "može lova natrag?". "e ne može, ali uzmite u centru za 500 kn kaj oćete". pa sam "džabe" dobio original masku, neku staklenu foliju, auto punjač, još jedan auto punjač za frenda itd...

eto, 14 dana, 30 litara benzina, kilometre živaca i sati i sati mog vremena kasnije imam novi telefon, koji, ako ništa drugo, radi ko zmaj. ali ovo kako se kod nas odnose s korisnicima je tiha jeza. iako smo to, nažalost, znali i prije ovog slučaja. 

pa svima koji imaju klimav gumb ili im se telefon grije ko blesav, nek nose na reklamaciju, dobit će novi. al će se pritom i dobro iživcirat.

i da, to kao ne piše nigdje na webu i to, ali u t-centru i arena centru je još danas (srijeda), ako sam dobro shvatio žensku, S6 po promotivnoj cijeni 998 kn umjesto 1498 kn u tarifi Imam sve. pa ako nekog zanima...

17 godina
stef_zg kaže...

nakon što mi žena mrtva hladna kaže da sam bezobrazan jer joj nisam rekao dobar dan na početku razgovora nego joj samo rekao broj radnog naloga

eto, 14 dana, 30 litara benzina, kilometre živaca i sati i sati mog vremena kasnije imam novi telefon, koji, ako ništa drugo, radi ko zmaj. ali ovo kako se kod nas odnose s korisnicima je tiha jeza. iako smo to, nažalost, znali i prije ovog slučaja. 

pa svima koji imaju klimav gumb ili im se telefon grije ko blesav, nek nose na reklamaciju, dobit će novi. al će se pritom i dobro iživcirat.

i da, to kao ne piše nigdje na webu i to, ali u t-centru i arena centru je još danas (srijeda), ako sam dobro shvatio žensku, S6 po promotivnoj cijeni 998 kn umjesto 1498 kn u tarifi Imam sve. pa ako nekog zanima...

Bokte, pa to je za s puškom... nisi rek'o "dobar dan"?!?
Nevjerojatno koja smo vukoyebina. Nažaslost tako ti je i kad želiš otvoriti firmu, dobiti povrat, papire, potvrde...
i onda se čude da za to strpljenja ovdje imaju samo oni koji su nas došli opljačkati.
Čudno mi je i da je do nas stigao model zapakiran u klutiji sa rasklimanim gumbima i pregrijavanjem.
Totalno čudni kanali nabavke, kladim se. Pa na hebenom baterijskom šiljilu za olovku iz lidla imaš naljepnicu QC
dakle garantiraju da je stvar provjerena da je ispravna i
kažu ti pri kupovini: u roku tjedan dana možete vratiti ili zamijeniti bez prigovora i pitanja. Jednako za to šiljilo
ili tv od soma eura.
Treba nama još puno da se nauči uhljebe (eto i privatne tvrtke ih imaju očigledno) da im mjesto nije bogom dano.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan

Prvo pravilo je da uvijek kupujete mob putem web shop-a. Imate pravo u roku od 14 dana raskinut ugovor ili dobit novi uređaj bez ikakvog čekanja. 

Kad kupuješ na prodajnom mjestu možeš se j...!!!

1 0 hvala 0
14 godina

Žao mi je svakog, tko ima uopće loših iskustava sa kupnjom svojeg novog belowed gadgeta! 

Ali ipak, tim je gore kada uzimaš u prodajnom centru, gdje sam ja uzeo tako SGN II, i mogu kazati da su mi se pomalo klimale volume up i volume down tipke, kao i ona treća, već sam pozabio on/off ako se ne varam, makar nisam tražio nikakav servis, sve je zduralo skorom dvije godine bez drugih problema, težih! 

Činjenica je da ovo društvo goni ka konzumerističkom trendu, pa je i rezultat izgleda stoga slabija kontrola kvalitete tamo a kvalitete usluge i zaštite potrošača ovdje, i to je to!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
stef_zg kaže...
...

Iz tog razloga ja više gotovo ništa ne kupujem u Hrvatskoj uopće. Nažalost, situacija je takva da je podrška u nas tragikomična. U razvijenim zemljama defektni se uređaji mijenjaju novima u zakonskom roku, pokvareni se testiraju, novac se vraća bez skandala i prisile na kupovinu nečeg drugog pa, ja primjerice, iz poštovanja prema fer odnosu, radije kupim u istog prodavača, nego da tražim novac nazad. Ovim bih najradije tražio i kamate za izgubljenu zaradu, da nije pravosuđe kakvo jest.

14 godina

I najbitnija stvar.... platiš uređaj MASNO, al zbilja masno (5-6k kn) i onda imaš klimave gumbe, pregrijava se, navodno i SW još treba sredit (onaj memory leak bug)... you get my point :-)

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Masno? Ja ne znam di vi zivite ali 5-6 soma kuna nije masno. Tolko mi mali potrosi u tjedan dana na bengu.
10 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Masno? Ja ne znam di vi zivite ali 5-6 soma kuna nije masno. Tolko mi mali potrosi u tjedan dana na bengu.

Mali ti je vozač kamiona?

17 godina
Tako je. U Eurotruck Simulatoru.
15 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...

Sva sreća pa smo svi političari da nam je par tisuća kuna sića

17 godina
odjavljen

Već sam htio pitati što radiš kad na bengu trošiš keku eura 

12 godina
ukay1000 kaže...

Aj ne glumi idem se kladit da nemas za gace.

17 godina
omomomomoomm kaže...
ukay1000 kaže...

A ja da ti IQ nije veci od sobne temperature, u protivnom bi skuzio sarkazam.

10 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
omomomomoomm kaže...
ukay1000 kaže...

A ja da ti IQ nije veci od sobne temperature, u protivnom bi skuzio sarkazam.

Hahaha pa logično, to bi jedino bilo moguće ako mu je to direktno povezano s poslom, inače bi morao napraviti ∼1000 km dnevno privatno, sumnjam da postoji netko takav

14 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam pitanje, danas sam zvao t-centar, visegodisnji sam korisnik njihovih usluga bla bla i zelim probat nes novo i prebacit se na drugu mrezu.

Operater me poceo nagovarat da opet produljim ovo ono i ponudio mi Galaxy S6 za 598 kn plus 154 kuna mjesecno tarifa S plan za mlade u kojoj je ukljucena  i rata za uredjaj

Ak je tako onda super, samo neznam zasto mi to nije ponudila prodavacica direktno na radnom mjesto kad sam ju ispitivao.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice