Ja cekam ux 4.0 i 5.1 clody rom za g3 ...preporodit ce mi mob!
Vec sad briljira na 5.0.2 cloudy
Ja cekam ux 4.0 i 5.1 clody rom za g3 ...preporodit ce mi mob!
Vec sad briljira na 5.0.2 cloudy
@Sardax:
Evo slike screenshota kako je korištena baterija... + 50% svjetlina ekran, sinkronizacija gmaila i ostalih sranja...Stavljene su dvije slike od Gsma Baterry i dvije od samsungovog izračuna potrošnje.
Sot-a ima 5h 36min.
Sad ako navedeno usporedimo s ekipom s xda foruma koju sam naveo i gdje sam stavio link da se sami (sardax,maks0806,Mitch...) uvjerite dođemo do zaključka da je prosjek baterije oko 5-6h ovisno o tome kako tko koristi mobitel.
Pošto sam ja čovjek od riječi, ja sam svoj dogovor ispunio.
Bilo bi lijepo kada bi @maks0806 sad zamolio svog frenda da testira bateriju i da stavi svoj SOT., pa da vidimo to trajanje baterije od 3h.
Ako veći Vas par hoče spamat temu S6., onda nađite nešto drugo po čemu ćete srat, nemoj te po bateriji...
DODANO : kaže frend - 20 slika, pola u nočnim uvjetima s blicom, 10-15 sms-a, pozivi,e-mail, internet,you tube,raznorazne aplikacije, wi-fi cijelo vrijeme,osim kad je 3G korišten sinoč vani...
R36, nemoj se ljutiti, pa zar ti ne vidiš da te taj tvoj prijatelj "masira" reklo bi se. Pa njemu u AppUsageu i GSam ima više udjela od svega drugoga tipa YT i slično. Što je on radio na telefonu osim 1h razgovora, a to se vidi iz AppUsagea? Ne napadam tebe ni S6. Naravno da se iz S6 može izvuć 5-6-7 SoT-a, ali nije isto na čemu. Ja mogu izvuć 9h SoT-a, na WiFiu, gledat video u MXu, svjetlinu na minimum. Super, ali to nije mjerilo nikakvo. A AppUsage od 26% ti valjda JASNO govori da on skoro ništa ne radi dok je ekran upaljen :)
I da, svjetlina je jako važna. Naravno ako držiš 50% svjetline da ti je to cca barem +1h SoT-a, pa što god radio. Ja sam jako puno na otvorenome i meni je AutoBrightness sa sliderom na 100% uvjet. U suprotnom ćorkam :)
evo kakva je situacija danas kod mene, danas je ovo jako loše o odnosu na prije jer sam prije uspijevao bez ikakvih problema imati 4h screen on
lol koliko te kolje android services..
lollipop je zasad skoro pa promasaj (da vizualno ne izgleda ok, rekao bih da je potpuni promasaj dosad)
Ma živi užas je 5.0.x, valjda će 5.1 to ispraviti i svi novi x64 SoC-ovi bi trebali itekako profitirati. Google sam nije spreman za x64 SoC-ove, to se sada jasno vidi. Tko god stavi KK, debelo profitira.
Lolipop nije nikakav promašaj, dapače. 5.1 je fantastičan. 5.0.2 je užas, 5.0.0-1 su loši.
Upravo to. Samo 5.1 još nije dostupan za jako puno uređaja.
Googleovi Swift developeri (iOS i GMail) su bitno bolja grupa...
Nema to nikakve veze sa Swiftom, ObjC, itd. Do samog OS-a je, tj. koncepcije istoga.
nisam ni rekao da ima, ali kazem da su ti developeri bolji...odnosno iOS je bolji D:
Ma joj vidit ćete sad kad Google konačno krene sa 64-bitnim Androidom, pa to će bit ludnica... Sve živo će se crashat, aplikacije će se prilagođavat mjesecima... Ako su uspjeli zeznut Lollipop kaj će onda tek s prelaskom na 64-bitni OS koji je sasvim druga stvar... Čeka nas bolna godina nestabilnog Androida
Ma joj vidit ćete sad kad Google konačno krene sa 64-bitnim Androidom, pa to će bit ludnica... Sve živo će se crashat, aplikacije će se prilagođavat mjesecima... Ako su uspjeli zeznut Lollipop kaj će onda tek s prelaskom na 64-bitni OS koji je sasvim druga stvar... Čeka nas bolna godina nestabilnog Androida
Lollipop je 64-bitan...kao i Snapdragoni 808+ i zadnji Exynosi
Googleovi Swift developeri (iOS i GMail) su bitno bolja grupa...
Nema to nikakve veze sa Swiftom, ObjC, itd. Do samog OS-a je, tj. koncepcije istoga.
nisam ni rekao da ima, ali kazem da su ti developeri bolji...odnosno iOS je bolji D:
Ne možeš znati kakvi su developeri, LOL. Pa čak i da možeš ocijeniti kvalitetu softvera i da samo s time ima veze, to je opet posve nevezano.
Inače, GMail radi sasvim dobro. AKo problema imaš, više je do sustava, nego aplikacije (osim ako govorimo o FB appu).
Kako rekoh, to nema veze s kvalitetom znanja developera.
I da, svjetlina je jako važna. Naravno ako držiš 50% svjetline da ti je to cca barem +1h SoT-a, pa što god radio. Ja sam jako puno na otvorenome i meni je AutoBrightness sa sliderom na 100% uvjet. U suprotnom ćorkam :)
Ma živi užas je 5.0.x, valjda će 5.1 to ispraviti i svi novi x64 SoC-ovi bi trebali itekako profitirati. Google sam nije spreman za x64 SoC-ove, to se sada jasno vidi. Tko god stavi KK, debelo profitira.
Lolipop nije nikakav promašaj, dapače. 5.1 je fantastičan. 5.0.2 je užas, 5.0.0-1 su loši.
Upravo to. Samo 5.1 još nije dostupan za jako puno uređaja.
E sad, koliko ja primjećujem, na Samsungovu S6 amoledu je puno kontrastnije na suncu nego na HTC M9 pri jednakom
postotku svjetline, tako da uopće ne smetaju auto postavke na S6. Neznam zašto bi u upotrebi onda netko to
na silu nafrljio toliko da si lice mora namazat kopertonom i stavit sunčane naočale da mu "sot" bude "realan.
Ali da, mislim da malo pretjeruju u "aktualizaciji" i kad je mob u mirovanju. Evo gledam, dio kad sam spavao,
on je lijepo kopnio kao i kad se casual koristi. Da imam neprestani screeon-on time, sumnjam da bi dogurao dalje od
4-5 sati čak i bez maltretiranja sa zahtjevnim hardverom tipa kamera, 3d. Vjerujem Da je to stvar optimizacije
resursa(imho radi više jezgri na višoj freq nego je potrebno), jer daleko više pljuvani (glede baterije) galaxy alpha mi nema tako strmu liniju kad je pasivan
(koliko znam kontrolirati, jednaki servisi/lokacije aktivni).
E i da, pisalo je na bugu da bi alphi trebao stići službeni update 5.02., meni i dalje kaže da je sve aktualno a i dalje je android 4.4.4.
Kad smo kod linkanja, evo uredništvo nam je kompajliralo nov sijaset pritužbi na s6 sa svekolikog interneta, pa možemo dalje na
pljuvanje:)
E sad, koliko ja primjećujem, na Samsungovu S6 amoledu je puno kontrastnije na suncu nego na HTC M9 pri jednakom
postotku svjetline, tako da uopće ne smetaju auto postavke na S6. Neznam zašto bi u upotrebi onda netko to
na silu nafrljio toliko da si lice mora namazat kopertonom i stavit sunčane naočale da mu "sot" bude "realan.
Ali da, mislim da malo pretjeruju u "aktualizaciji" i kad je mob u mirovanju. Evo gledam, dio kad sam spavao,
on je lijepo kopnio kao i kad se casual koristi. Da imam neprestani screeon-on time, sumnjam da bi dogurao dalje od
4-5 sati čak i bez maltretiranja sa zahtjevnim hardverom tipa kamera, 3d. Vjerujem Da je to stvar optimizacije
resursa(imho radi više jezgri na višoj freq nego je potrebno), jer daleko više pljuvani (glede baterije) galaxy alpha mi nema tako strmu liniju kad je pasivan
(koliko znam kontrolirati, jednaki servisi/lokacije aktivni).
E i da, pisalo je na bugu da bi alphi trebao stići službeni update 5.02., meni i dalje kaže da je sve aktualno a i dalje je android 4.4.4.
Kad smo kod linkanja, evo uredništvo nam je kompajliralo nov sijaset pritužbi na s6 sa svekolikog interneta, pa možemo dalje na
pljuvanje:)
Pa na S6 samo na AUTO i možeš dobiti najveću svjetlinu, ne možeš na manualni način, jer kada dođe na taj maksimum znatno troši bateriju, pogotovo ako se surfa po webu.
Po meni je to veliki plus, jer kako sam stalno na otvorenom, što jasniji ekran, to bolje :)
Google gadno igra na ruku Appleu sa Lollipopom i svojim servisima i neprilagođenosti novim SoC-ovima. Vjerujem da HITNO rade na ispravku toga i da će svi 2015. flagshipovi i te kako profitirati od toga.
A to za probleme sa napuhanom baterijom i slično, ... Inače poludim kad ljudi radi HW grešaka odmah proglase uređaj lošim. Pa svaki, ali svaki proizvođač će ti zamjeniti defektan uređaj, bilo da se radi o telefonu ili o frižideru, tako to su gluposti i nikakav razlog za pljuvanje.
Lollipop je 64-bitan...kao i Snapdragoni 808+ i zadnji Exynosi
Nije Lollipop 64-bitan, 64-bitni Android još uvijek trenutno ne postoji (barem ne za šire mase). A ovi SoC-evi samo podržavaju 64-bitan rad, ali trenutno rade isto kao i 32-bitni. No koliko će se dugo otegnuti dolazak 64-bitnog Androida, vjerojatno pol mobitela koji trenutno imaju 64b procesor neće ni vidjeti 64b Android..
Ovako se koristi mob. Kao mob a ne kao komad namještaja ili ukras.
http://www.androidauthority.com/galaxy-s6-edge-battery-life-4-days-later-601626/
Zašto bi njegovo testiranje bilo vjerodostojnije od ovog frendovog ili bilo čijeg drugog.
Lik ima svijetlinu na 100%.,pa barem na Amoledu ne trebaš imat na 100%. Meni je to presvijetlo. Ja na G3 imam na 50%. Pa lik onda gleda video 1 i pol....pa onda igra igrice 45min. Kad vidim njegov način testiranja mobitela.,njemu onda ne treba mobitel nego laptop/tablet i uz to PS4.
Šta netko stvarno uspije u danu odigrat 1h igrica i pogleda film????. Evo ja još to nikad nisam uspio jer za to mi služi laptop i PS4...Niti je mob igrača konzola niti gamerska...
Večini se ekipe se svodi na ove socijalne servise, internet, pozivi, poruke. Ja ni ti igram igrice na mobu, ni ti gledam filmove. Ako se mobitel koristi na normalan način za što je i predviđen, bez beda se dobije na S6 5-6h sota.
Moj G3 bi imao 1h Sot-a da testiram mob kako je ovaj lik testirao S6. Točno se vidi da je uzeo S6 i cilj mu je bio nabit što manje Sot-a. Čekam da uzem M9 i G4 i kladimo se da će imat manje Sot-a od S6., samo mi se čini da taj način testiranja neče pokušavat na M9 i G4.
U svakom slučaju sve smo rekli oko baterije tako da nema smisla više navedeno pilit. Nekom će trajant 7h nekom 3h, svakom prema njegovom načinu korištenja.
Ovako se koristi mob. Kao mob a ne kao komad namještaja ili ukras.
http://www.androidauthority.com/galaxy-s6-edge-battery-life-4-days-later-601626/
Zašto bi njegovo testiranje bilo vjerodostojnije od ovog frendovog ili bilo čijeg drugog.
Lik ima svijetlinu na 100%.,pa barem na Amoledu ne trebaš imat na 100%. Meni je to presvijetlo. Ja na G3 imam na 50%. Pa lik onda gleda video 1 i pol....pa onda igra igrice 45min. Kad vidim njegov način testiranja mobitela.,njemu onda ne treba mobitel nego laptop/tablet i uz to PS4.
Večini se ekipe se svodi na ove socijalne servise, internet, pozivi, poruke. Ja ni ti igram igrice na mobu, ni ti gledam filmove. Ako se mobitel koristi na normalan način za što je i predviđen, bez beda se dobije na S6 5-6h sota.
Moj G3 bi imao 1h Sot-a da testiram mob kako je ovaj lik testirao S6. Točno se vidi da je uzeo S6 i cilj mu je bio nabit što manje Sot-a. Čekam da uzem M9 i G4 i kladimo se da će imat manje Sot-a od S6., samo mi se čini da taj način testiranja neče pokušavat na M9 i G4.
U svakom slučaju sve smo rekli oko baterije tako da nema smisla više navedeno pilit. Nekom će trajant 7h nekom 3h, svakom prema njegovom načinu korištenja.
Vrlo je jednostavno:
1. Android Authority je autoritet (smiješno, ali da) i ima težinu kao već nadaleko poznat portal za recenzije
2. Tvoj "frend" je "frend od G36"
ROFL?
Ček.,ti si imao onaj poluproizvod!!
Da, iako ne bih htio biti grub, možemo reći da je S6 donekle polu-proizvod. Ja ipak mislim da je simpatičan uređaj... ali...
Viš kakav si ti klinjo. Hrpa lima. Pljuješ apsolutno po svemu što nema veze sa samsungom...
http://pocketnow.com/2015/04/08/samsung-galaxy-s6-review
Con- poor battery life, averaging 2.3 h SoT i inconsistent performance.
Dobro je što je tema živnula.
Loše je što je rasprava pala ispod svake razine.
Ajmo pokušati rezimirati.
- Battery life SGS 6 je na nekom prosjeku klase. Druga je stvar što je Tončijev model u banani pa mu standby pojede bateriju.
- @Mitch, ne znam koliko ima smisla da na ovoj temi ti kao vlasnik IP6+ govoriš da je iOS bolji od androida, da je TW ružan i da je je tvoj N5 u svemu osim u kameri bolji od SGS6.
- @markom63, tvrdiš da Lollipop nije 64 bitan??? 
- @ljubitelji M8, M9, Sony Z... na krivo mjesto ste došli. Evo vam prave adrese:
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-m8/205139.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-m9-rasprava/222590.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia-z2-rasprava/205000.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia-z3-rasprava/214545.aspx
Pusti Mitcha, jedan dan kaže da je Android tata za iOS, drugi dan je iOS bolji. Jedan dan je AMOLED najbolji po svim kalibracijama, drugi dan AMOLED ne valja IPS je zakon. Pa onda nikad ništa ne flasha, svi rade na stocku mrak, drugi dan kaže da je stock klasa ispod, da svaki mob flasha. Možda je on kako kažu podvojena ličnost 
Dobro je što je tema živnula.
Loše je što je rasprava pala ispod svake razine.
Ajmo pokušati rezimirati.
- Battery life SGS 6 je na nekom prosjeku klase. Druga je stvar što je Tončijev model u banani pa mu standby pojede bateriju.
- @Mitch, ne znam koliko ima smisla da na ovoj temi ti kao vlasnik IP6+ govoriš da je iOS bolji od androida, da je TW ružan i da je je tvoj N5 u svemu osim u kameri bolji od SGS6.
- @markom63, tvrdiš da Lollipop nije 64 bitan??? 
- @ljubitelji M8, M9, Sony Z... na krivo mjesto ste došli. Evo vam prave adrese:
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-m8/205139.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-m9-rasprava/222590.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia-z2-rasprava/205000.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia-z3-rasprava/214545.aspx
A rasprava je pala ispod svake razine jer je na temi od S6 večina ljudi koja ima M8 ili preferira HTC...tako je bilo na temi o G3. Sve su to jedni te isti ljudi koji trollaju svaku temu i kad pohvališ bilo koji mob.,bio on S6, G3, G4 ili već koji, odmah ide kontra...i tako u nedogled.
Odi na temu o M9 i napiši da je mob kanta - stiže odjedamput hrpa tekstova veličine biblije s tim zašto mob nije kanta. Jedna te ista opravdanja se vrti 30 stranica.
Kad sam napisao da će se M9 pregrijavat radi 810 svi(fanboj) su tvrdili suprotno i na kraju sam bio u pravu.
Davno su ove teme oko mobitela bile kvalitetne, sve je to sad sprdačina...
Po meni je trenutno S6 sigurno bolji mob od M9, prije bih ga nazvao M8+, možda i minus ako ne poprave kameru :D
Viš kakav si ti klinjo. Hrpa lima. Pljuješ apsolutno po svemu što nema veze sa samsungom...
http://pocketnow.com/2015/04/08/samsung-galaxy-s6-review
Con- poor battery life, averaging 2.3 h SoT i inconsistent performance.
Samo HTC., nikad nisam rekao nešto protiv Sony-a, LG ili drugih.
HTC prodaje jaja pod bubrege i to im prodajni rezultati pokazuju. J.... vas zvučnici i premium obrada kada je sve ostalo za k....
Kamera na razini najlošijeg kineza i to već 3 godinu zaredom, veličina mobitela kao da je s ekranom od 6inca, Snapdragon 810 teži promašaj, bazele mobitela katastrofa (pa kinezi imaju manje bazele),ekran isti kao na M8 (nikakvih poboljšanja),cijena kao da je Samsung ili LG.
I sad se HTC čudi kao pura dreku što im prodaja pada.Valjda je uprava HTC na razini Sardax-a...sami sebe uvjeravaju da je M9 dobar mobitel.
Po petstoti put ponavljam. M9 je smeće, s6 je zakon mob, rekao bih najbolji što je izašao dosad, ali ima problema tipa te baterije i mušice sa softverom, što do tw-a što do samog lolipopa. Ja ne fanbojiziram nijedan mob. Ako preferiram nešto na m8 ne daje mi pravo da pljujem po ostalim mobitelima, kao što ti radiš po htcu. Prodajni rezultati ni za m7 ni za m8 nisu bili bajni pa je m7 bio mob godine a s4 nije spomenut bio...
Ponavljam, jedino što volim od moba da je dobar. Bmk za marku. (Apple ne uklčjučujem u ovo). Ja sam svjestan da m8 nije savršen mob za 90% ljudi, ali meni nudi sve što trebam, a s6 nema: ponajbolji audio output, sense i malo bolju bateriju. Sve to za trećinu cjene s6.Sve to nudi i m9, ali košta puno previše za ono što je donio i time je mob za mene bezveze. Na kraju krajeva, frendu s kojim sam i igrao sam i preporučio s6 jer je nabavljao novi mob, i smatram da je najbolje što se nudi trenutno.
Po meni je trenutno S6 sigurno bolji mob od M9, prije bih ga nazvao M8+, možda i minus ako ne poprave kameru :D
Hm, neznam koliko je lošija kamera na M9? Evo da ja sad paralelno ovaj skrinić sa S6 i m9,
nemam pojma, možda nešto naučim:) Nisam naime baš pratio koji su problemi sa M9.
........
Et, nakon površnog brzinskog klikanja, čini se da je na S6 bitno detaljniji rezultat. Detalji
u privitku a full res slikice kome se da usporediti na http://we.tl/tsqEVxBzUi
Edit:
išao sam isprobati i selfie kamere, jer koliko se sjećam na M9 se hvalili da su stavili nekadašnju stražnju sa pixel plus ili tako nekako?
E pa rekao bih da to baš nije slučaj, čini se da je još inferiornija selfie kamera od prednje u odnosu na s6. Ok možda softver drugačije reagira kad ugleda
lice, ali ovo dolje razmrljano crno... to nije softverski problem mislim, nego senzorski. Pošto je Bug satrao fotke selfija evo
i to na cloudu: http://we.tl/NTgzpJMsNQ
nije u detaljima problem (posto bi teoretski HTC trebao prikazivati vise detalja jer ima senzor od vise megapixela) vec u osvjetljenju i fokusu - htc ima lost post processing a ne ide mu ni u prilog sto nema OIS
izadji van i probaj slikati sa oba mobitela pa ces vidjeti izrazeniju razliku :)
Hm, neznam koliko je lošija kamera na M9? Evo da ja sad paralelno ovaj skrinić sa S6 i m9,
nemam pojma, možda nešto naučim:) Nisam naime baš pratio koji su problemi sa M9.
........
Et, nakon površnog brzinskog klikanja, čini se da je na S6 bitno detaljniji rezultat. Detalji
Nemožeš iz dvije slike usporediti ama baš ništa. Trebaš slikati slike vani, različite scene, macro, low light, umjetno osvjetljenje, slike sa pokretom. Pa na temelju količne detalja, prikaza boja, dinamičkog raspona, šuma i još uzeti u obzir neke faktore (angle to angle sharpness, chromatic aberration...). Tek se onda može ustvrditi kamera. Po testovima na internetu dosada, S6 ima bolju kameru, i to ne malo bolju, nego dosta.
........
Nemožeš iz dvije slike usporediti ama baš ništa. Trebaš slikati slike vani, različite scene, macro, low light, umjetno osvjetljenje, slike sa pokretom. Pa na temelju količne detalja, prikaza boja, dinamičkog raspona, šuma i još uzeti u obzir neke faktore (angle to angle sharpness, chromatic aberration...). Tek se onda može ustvrditi kamera. Po testovima na internetu dosada, S6 ima bolju kameru, i to ne malo bolju, nego dosta.
Pa vidim i ovdje. Moj crtež na s6 ima detalje poteza olovkom, M9 je sve razmuljao. Tekst na M9 je razliven i nevidi se matrica monitora.
Nema detalja u sjeni. A evo dodao sam i selfie fotke. Stvarno je osjetno lošiji M9.
Posebno me iznenadilo da mu selfie uopće nije na nivou kojim su se hvalili. Baš me zanima kad mi stigne LG G4, za njega tvrde da je konkurentne kamere.
Dobro pa nemreš uspoređivat dvije slike na kojima si slikao monitor lol
Baš kao što ti je neko rekao, odi van i poslikaj par slika s oba mobitela u svim uvjetima (dnevno svijetlo, direkt sunce, sjena, pol pol, sumrak, mrak blabla) i onda usporedi..
Dobro pa nemreš uspoređivat dvije slike na kojima si slikao monitor lol
Baš kao što ti je neko rekao, odi van i poslikaj par slika s oba mobitela u svim uvjetima (dnevno svijetlo, direkt sunce, sjena, pol pol, sumrak, mrak blabla) i onda usporedi..
Ma ovo mi je idealno. Prvo što sunce naravno strahovito osvjetljava pa će svaki pikavac
dati sliku bez šuma, drugo što je sad mrakača, treće što su mi ovo kontrolirani identični uvjeti.
Ionako svi slikaju po vai kad uspoređuju.
Ali hajde, idem okinut par noćnih na ulicu.
Evo, brzinsko klikanje i malo cropova. Oba fotića na hdri off, maca sa blicom, ostalo bez, automatika default.
Na transfer stavio full res slike (sve sam presejvao zbog veličine na jpeg 8, optimized - tako ako je kompresija naudila jednom, jednako je i drugom)
http://we.tl/7YlnUU2RYW
Nema detalja u sjenama na M9, mulja teksture, i vidi se noise na tamnijim dijelovima. Također optička stabilizacija na samsungu je nenad**biva.
M9 sam morao po tri četiri ispaliti da nebude razmuljano. S6 sve iz prve. Veća reza M9 mi je ovdje nikakva prednost.
(i dalje mislim da se to lijepo dalo vidjeti i na fotki ekrana :P )
Evo uzeo i ja s6 u tcomu i super je telefon, nema se kaj rec.
Jedino kaj sam primijetio, a vidim i po strsnim forumima, da je home button malo syeban, tj.na lagani dodir se cuje i onak kao da je labav.
pa me zanima da li je netko imao slican problem mislim, nije sad kraj svijeta ali je malo iritantno i cini mi se da bi se s vremenom samo moglo pogorsat.
a bas me zanima dal bi mi tcom dao novi zbog tog...