Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.161.083
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
Edge kaže...
Fanu kaže...

iduce godine ces za jedan LG G5 moci kupiti DVA S6

mozes tako unedogled sa retardiranom analogijom..

....

Za godinu dana vjerojatno neces moci kupiti dva S6 za jednog G5 prateci analogiju da je G3 gotovo tu negdje sa cijenom S4.

G3 - odlican mob po odlicnoj cijeni, kamera kolko sam vidio u usporedbi s drugim flagshipima zadovoljavajuca, jedina mana moba je mozda lagavo sucelje na koje su se korisnici samunga navikli, ali LG je to vise manje ispravio s novim nadogradnjama. Kak i sam kazes uvijek se moze staviti drugi ROM-ovi.

Nexus 5 na 5.1 leti, baterija odlicna (30h standby + 4h SOT bez stednje sto podrazumijeva wifi, data 3G uvijek ukljuceno, ekran na automatski), memory leak na 5.1 je gotovo neprimjetan, mozda nakon 10 dana zna se srusit launcher, ali big deal napravit reset u 10 dana.

Uglavnom imo sam S3 i Nexus 5 i ne mogu to rijecima opisat kolko je Nexus 5 bolji za koristenje, to je razlika nebo i zemlja, kad vidim onaj stekavi S5 i kak se ljudi muce sa stekavim softverom drago mi je da imam Nexus.

Mene zanima vise ko korisnika kaj cu ja dobiti s tim ultra super brzim procesorom i ultra brzom memorijom, po cemu cu ja ko korisnik primjetiti razliku u radu, fucka mi se za Antuntu scor i sve te gluposti ako ja necu imati nikakve koristi od toga. 

To je Samsungov problem da za pokretanje touch wiza treba super-racunalo.

I ono o cem se malo pise za S6 kolko sam uspio primjetit na staklo se prima masnoce da je to za ne povjerovat. Na kraju svakog reviewa s mobitela se moze cijedit mast, ali ajde nije to neka bitna stvar.

Uglavnom posto smo u kapitalizmu novac i trgovina su centar, LG G3 32GB 2500kn, S6 (osnovna verzija) 5500 kn pa ti pjevaj borbene.

Ne vidim svrhu ovog tvog posta osim da nahvališ Nexus. :) Touchwiz nije više uopće spor kao što je bio na S3 recimo dok si ga koristio (imao s3, s4, s5). Trenutno na S5 sa novom nadogradnjom sve poprilično živahno radi.... puno, puno bolje od LG G3 koji većina samsung hatera spominje kao nešto što je ok a meni je recimo izdržao dva dana dok nisam pop...io. Uglavnom, tw je baš ok što se mene tiče. Neka mi recimo netko pronađe kalendar na play storeu koji ima sve te sinhronizacije, ili bolju health aplikaciju npr.? Malo zasmeta kad se primjeti da ljudi rade copy/paste nekih priča koje više nisu blizu istini nego samo razvikane stvari iz prošlosti.

Nego da se vratim na topic... Iako osobno nemam namjeru prelaziti na S6 sa S5, interesira me da li je netko to učinio i kakvi su dojmovi? Ali onako... iskreno. :)

14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Opet j... usporedba čiji je veći...pa dokle više!!!

Koga više boli k... tko me je koji dobar. S6 je napravio dobar posao, ostali nisu...a to će i pokazat prodaja i to je tako.

A vi koji serete nešto protiv S6, uživajte u svojim HTC-ima, Nexsus-ima...

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Fino je to Samsung odigrao, kao i Apple... Oni su odgađali velike ekrane, i onda bam, izbace velike ekrane 2 godine "prekasno" i obaraju se rekordi... Kao i Samsung, odgađali su premium materijale, sad ih izbace i evo, opet se obaraju rekordi

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
markom63 kaže...

Fino je to Samsung odigrao, kao i Apple... Oni su odgađali velike ekrane, i onda bam, izbace velike ekrane 2 godine "prekasno" i obaraju se rekordi... Kao i Samsung, odgađali su premium materijale, sad ih izbace i evo, opet se obaraju rekordi

Potpisujem.,znaju ljudi svoj posao...

17 godina
Fanu kaže...

Nexusi su promašaj?

Kako to su onda na svim anketama uz M8 i iPhone 5S/6 u samom vrhu user-experiencea?

Hint - nema ni jednog Samsunga u blizini.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Fanu kaže...

Nexusi su promašaj?

Kako to su onda na svim anketama uz M8 i iPhone 5S/6 u samom vrhu user-experiencea?

Hint - nema ni jednog Samsunga u blizini.

A to za Samsung. Većina u mojoj okolini, a koji su imali Galaxy S modele nisu zadovoljni, a ipak većina tvrdi to je slučajno, pa gledaj ima ih na svakom koraku i svih ih kupuju. Doduše neki su se opametili i dosta su zadovoljniji sa novom proizdođaču. Sa druge strane primjetio sam da su korisnici Galaxy Note modela zadovoljniji.

17 godina
odjavljen
Sil kaže...

Nego da se vratim na topic... Iako osobno nemam namjeru prelaziti na S6 sa S5, interesira me da li je netko to učinio i kakvi su dojmovi? Ali onako... iskreno. :)

Eno gore dojmovi :)

10 godina
neaktivan

Pa istina, puno ljudi kupuje Samsung jer su najrazvikaniji od svih, marketing im je čudo... Hodam po gradu i 70% ljudi ima neki Samsung, bilo loš bilo dobar, jer misle da je najbolji... I to je prava istina, kada te netko ko se baš ne kuži u mobitele pita kaj sve ima u ponudi i ti mu kreneš nabrajat, uvijek će te prekinut na Samsungu, pa makar reko i Samsung Galaxy Young... To je tak

0 0 hvala 0
17 godina

Netko tko ima najgori, i vjerojatno najbolji uređaj na tržištu se ne može nazvati dobrim marketinškim stručnjakom :)

Najbolji marketing imaju Apple, Xiaomi, Red Bull, Coca-Cola, Nike...

Samsungova prednost, ako se to uopće može tako nazvati, jest što od svih tih jeftinih telefona, njihovi izgledaju najmanje jeftino iz prve ruke (što se ekrana recimo tiče, oni TFT kinezi su odmah prepoznatljivi) i onda su tu zapravo stvorili svojevrsan brend, pogotovo kod televizora.

Samsung će i dalje brat dobru maržu ovdje, ali kleknut će oni kad tad.

Ono što me živcira jest da kao i svi azijski brendovi žele biti Apple, a oni to jednostavno nisu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 21:37 (Mitch).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

LG i Samsung su daleko od "kineskih brendova" kakve spominješ, kao što je i HTC daleko. Ne zaboravi da Samsung i LG proizvode sve bitne ekranske matrice, memorije, čipove svih vrsta i sl. Appleu komponente proizvodi baš taj Samsung.

Nije Samsung loš per se, ali lutaju onime što nije vezano za tehničku kvalitetu - odlukama i vizijom.

17 godina

sve je to divno krasno ali necemo trcat pred rudo ,idemo jos vidjet sto g4 nudi 

navodno ima fantasticnu kameru testiranu od profi fotografa 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 22:55 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

@Mitch, @Tonči

bogami ste zatrolali temu kako spada. Za Mitcha znam da je dežurni trol na više tema, a Tonči mi je novost. Smiješni ste dečki. Pozdrav iz Zadra. 

jaska jaska jaskaja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Kristijanje :) prvo: imaš super nick - drugo: ne trolam; nešto vrlo slično kolegama iz Buga, u posljednje vrijeme sam zamoljen od nezavisne kompanije (nema ništa s telekomima ili proizvođačima uređaja) da u određenim uvjetima testiram smartfone, softver na njima i određeni softver mobitela u kontekstu sigurnosti i UX-a. Slijedom toga barem 2-3 mj. imam svaki flagship uređaj kod sebe i kad ih komentiram nemam nikakve posebne osjećaje prema uređaju jer ih ne plaćam pa ne moram "braniti investiciju", mijenjam ih k'o čarape pa se ni ne vežem posebno za neki, općenito jedino što stvara love/hate kod mene su utisci kod korištenja kao vlastitog i telefona za ono što radim.

Kao i uvijek i kod svakoga: što mi se sviđa ili ne je subjektivan komentar i ovisi o tome što kod mene "klika". Tako "lajkam" težinu S6E, zaobljeni ekran mi je fora, bateriju mrzim. Skin mi je lijep, kao i lock pozadina i widgeti. Ekran je prekrasan i jedan od najljepših koje sam vidio. Dijagonala mi je skučena za Android (preferiram Nexus 6), ali je ok. I da, gašenje vibracije nakon nemoguće misije na N6 mi je zakon.

No, objektivni komentari o karakteristikama su naprosto činjenice, kao to da je baterija slabašna - S6E mi je od 100% jučer popodne, uz samo malo Facebooka ukupno sat vremena došao do 17% jutros (na 'spavanje' je išao u 1am s 52%). Također, više puta mi se srušio poneki servis na čistom uređaju (Play Store najčešće). WiFi je spojen, ali mobitel svako malo misli da nije i javlja da nema vezu pa je potrebno gašenje i paljenje WiFija, odnosno rekonekcija (N6, iPhone 6, iPhone 5 i Z3, iPad, laptopi, TV, NAS nemaju problem s tim).

Brz je, ali ništa brži od bilo kojeg drugog. Nisam do sada vidio lag, da budem iskren. Još.

Nisam oduševljen uređajem s objektivne strane, iako bih ga želio voljeti zbog ovog gore (nekako mi je simpa). Imam lošije iskustvo nego nekad s Galaxyjem S3 koji mi je bio fantastičan telefon s "malo" lag problema. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 8:34 (Tonči).
15 godina

malo provjeru sto ti cucla bateriju

odi malo na XDA forum i vidim da tamo ljudi imaju sasvim ok trajanje baterije i dobar SOT od oko 3-4 sata

preko noci bi maksimalno moralo unutar 7-8 sati pasti do 8%

sve preko nesto zesce koristi mobitel u sleep modu

Samsung NOTE 4 910F
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Meni ovo ne izgleda zdravo:

Koji masakr od slike je forum napravio... https://dl.dropboxusercontent.com/u/2188108/Screenshot_2015-04-22-09-07-48.png

3-4 sata je "ok SOT"? Mora da se šališ.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 9:13 (Tonči).
15 godina
neaktivan

MKBHD je napravio

Ugl kaze nije mu nijednom zalaggao otkad ga koristi, touchwiz je bolji no ikad, kamera najbolja trenutno i jedino sta ga je mucilo je baterija koja nije bila konstantna. 

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

3-4h SOT ima Nexus 5 i revieweri redovno seru po njemu.

A kad dode S6 onda se govori average battery life...

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mitch kaže...

3-4h SOT ima Nexus 5 i revieweri redovno seru po njemu.

A kad dode S6 onda se govori average battery life...

Ima kad ga štediš, ja sam ga ima i vrh je mobitel, ali baterija očaj

17 godina

Na zadnjem stocku uz ElementalX imam redovno 3:45...identicno kao S6 i Edge.

Svaki flagship ima manu, M9 kameru, S6 bateriju....vidjet cemo za G4

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Primjerice N6 je odličan s baterijom - ja na njemu imam 6 sati SoT, a dosta su se rugali bateriji. Inače, usporedno N6 i S6 nisu pretjerano različiti ekrani po kvaliteti... zapravo razliku ne vidim, osim što je zaista S6 malo svjetliji i gušći, ali praktički nevidljivo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Mitch kaže...

kul, vjerujem da ce i S6 uz custom kernel, koji je razvijan mjesecima, imati bolju bateriju

pogotovo ako ces ga downclockat, undervoltat (i CPU i GPU) i disejblati 2 jezgre sto ovaj kernel i omogucava

13 godina
Tonči kaže...

Kristijanje :) prvo: imaš super nick - drugo: ne trolam; nešto vrlo slično kolegama iz Buga, u posljednje vrijeme sam zamoljen od nezavisne kompanije (nema ništa s telekomima ili proizvođačima uređaja) da u određenim uvjetima testiram smartfone, softver na njima i određeni softver mobitela u kontekstu sigurnosti i UX-a. Slijedom toga barem 2-3 mj. imam svaki flagship uređaj kod sebe i kad ih komentiram nemam nikakve posebne osjećaje prema uređaju jer ih ne plaćam pa ne moram "braniti investiciju", mijenjam ih k'o čarape pa se ni ne vežem posebno za neki, općenito jedino što stvara love/hate kod mene su utisci kod korištenja kao vlastitog i telefona za ono što radim.

Kao i uvijek i kod svakoga: što mi se sviđa ili ne je subjektivan komentar i ovisi o tome što kod mene "klika". Tako "lajkam" težinu S6E, zaobljeni ekran mi je fora, bateriju mrzim. Skin mi je lijep, kao i lock pozadina i widgeti. Ekran je prekrasan i jedan od najljepših koje sam vidio. Dijagonala mi je skučena za Android (preferiram Nexus 6), ali je ok. I da, gašenje vibracije nakon nemoguće misije na N6 mi je zakon.

No, objektivni komentari o karakteristikama su naprosto činjenice, kao to da je baterija slabašna - S6E mi je od 100% jučer popodne, uz samo malo Facebooka ukupno sat vremena došao do 17% jutros (na 'spavanje' je išao u 1am s 52%). Također, više puta mi se srušio poneki servis na čistom uređaju (Play Store najčešće). WiFi je spojen, ali mobitel svako malo misli da nije i javlja da nema vezu pa je potrebno gašenje i paljenje WiFija, odnosno rekonekcija (N6, iPhone 6, iPhone 5 i Z3, iPad, laptopi, TV, NAS nemaju problem s tim).

Brz je, ali ništa brži od bilo kojeg drugog. Nisam do sada vidio lag, da budem iskren. Još.

Nisam oduševljen uređajem s objektivne strane, iako bih ga želio voljeti zbog ovog gore (nekako mi je simpa). Imam lošije iskustvo nego nekad s Galaxyjem S3 koji mi je bio fantastičan telefon s "malo" lag problema. :)

Ma sve OK, tema je bar živnula za promjenu. Al da ti neki proces papa bateriju to je sigurno. Sve više od nekih 6-7% preko noći ukazuje da nešto ne radi kako treba. Moj Note 2 pusti možda 3-4 % posto preko noći a tablet tab3 oko 1-2%. Povremeno sam iskusio neke bugove na oba uređaja i u tim slučajevima i meni bi jeo trećinu baterije do jutra. 

jaska jaska jaskaja
17 godina
odjavljen

Nije mi samo jasno zašto netko redukciju mogućnosti uređaja smeta legitimnim rješenjem problema? 

Gašenje jezgara, downclock...  Nema smisla. 

17 godina
Fanu kaže...
Mitch kaže...

kul, vjerujem da ce i S6 uz custom kernel, koji je razvijan mjesecima, imati bolju bateriju

pogotovo ako ces ga downclockat, undervoltat (i CPU i GPU) i disejblati 2 jezgre sto ovaj kernel i omogucava

Isti su rezultati i na stocku, samo sto sam napomenuo ElementalX jer koristim usb fastcharge i par sitnica za zvucnu karticu.

Ako ne mislis tako, provjeri...ima ih sa 4:15 na stocku N5.

A G3 koji je kao "los uzor" ima isto bitno bolju batku sa 5-5:30 SOT na zadnjem stocku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 12:02 (Mitch).
13 godina

to sto ljudi imaju 4+h SOTa sa minimum brightnessa, pogasenim background procesima i parcovisanjem sa 3Gom mi malo znaci

vjerujem i da ce na S6 biti ljudi koji ce moci izmilkati 5+h SOTa uz custom kernele, greenifye, screen tweakove i ostale ckepi materine

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Meni je uvijek sve upaljeno, 4G, Wifi, Lokacija, Messenger, Whatsapp, FB, Tapatalk, sve radi punom parom. Na nijednom mobu preko 4h SOT-a da ga hebes. Jedino Z3 ima po 5h, ali je ona druga priča što se baterije tiče

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Štednjom sam ja uhvatio 14 sati na Z2, ali u save modu. Prosječno na Wifiju (bez BT) oko 7h. Impresivan rezultat koji niti jedan drugi mob ne može ni vidjeti.

Nexus 6 je iznimno dobar s 5-6 srednjeg opterećenja (gaženje koje je Z2 preživio sa 7 vjerojatno bi ga zakucalo na 4), a S6 ne znam jel' bi preživio 2 sata.

15 godina
odjavljen

Kako si nabio 14h SOT-a na Z2? Gledajući koliko je sati?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Kako si nabio 14h SOT-a na Z2? Gledajući koliko je sati?

Tako nekako.

10 godina
neaktivan

Evo baš sam pogledao MKBHD review te me i dalje smeta taj Touchwiz... Odite na 4:00 pa nadalje pa ćete vidjet da i dalje zna pristojno zalaggat i preskakat frameove... Vidit ćemo kak će to bit u budućnosti, al imam osjećaj da bi me i dalje nerviralo to u svakodnevnoj uporabi

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice