Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 692.798
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Ubio bateriju na plazi ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
spajder68 kaže...

Gologlavi cyjanogenac 4.4.4 radi ko zmaj,jedino camera hebe umijetnički dojam drugo,sve za čistu desetku. Oglasna ploča tu: http://www.abun880007.co.uk/

Znači, još nisu uspjeli riješiti kameru? :( GPS radi?

15 godina
neaktivan

Tu nema LTE only.to mi treba jer na jednom djelu kuce hvatam 4G al mi stalno prebacuje onda iz 4g na 3g.kuzis?

15 godina
neaktivan
Sil kaže...
spajder68 kaže...

Gologlavi cyjanogenac 4.4.4 radi ko zmaj,jedino camera hebe umijetnički dojam drugo,sve za čistu desetku. Oglasna ploča tu: http://www.abun880007.co.uk/

Polako riješ če se,a i nikad im nije bila jača strana kamera,al eto valjalo bi da radi,ovo drugo sve fercera u turbo modu.Vratija bekapirani rom i sad odmor i čekamo...

15 godina
neaktivan

Idemo dalje omega 7.1,ispeglana do bola.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

IMA KO PROBLEM DA GA SUGOVORNIK NECUJE DOBRO...TJ SVAKIH PAR SEKUNDI PREKIDA A JA GA CUJEM STALNO...ZVAO ZENU U ARENU PA MI REKLA TAKO...A ZVAO BURAZA NJEMU DA ME NECUJE MOZDA JEDNOM ILI DVA PUTA U 10 MIN RAZGOVORA....SIGNAL ILI MOB? JA BRIJEM DA JE SIGNAL...sorry na caps lock...tek kad sam napisao skuzi...neda mi se ponovo pisat

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 19:43 (mariolla79).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
R36 kaže...
spajder68 kaže...
Sil kaže...
spajder68 kaže...

Polako riješ če se,a i nikad im nije bila jača strana kamera,al eto valjalo bi da radi,ovo drugo sve fercera u turbo modu.Vratija bekapirani rom i sad odmor i čekamo...

Meni nesto pametujes oko izgleda G3 pa pogledaj prvo svoje sarenilo...rugala se sova sjenici.hahahaha

I nauci pisat CyanogenMod...jer ovo sta ti pises nema veze s vezom.

Malo ti je kamera losa na CM-u..nikad CM i slicni custom modovu nece biti dobri kao orginal.Znam iz iskustva.

Ti nemaš blage veze i BTW boli te kuntakinte kako ja pišen.

Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
odjavljen

Bezveze je stavljat cyogenmod i zrtvovat kameru zato jer su iz Samsunga nesposobni napraviti softver da radi kak valja, jucer sam bas imo priliku koristiti S5 i nis posebno, uglavnom kolko sam vidio softver po defaultu zatrpan sranjskih widgetima koje nitko nikad nece koristiti i ima vise aplikacija u startu nego ja trenutno na Nexusu 5.

Kameri treba 3 sec da okine, Samsung voice i dalje neupotrebljiv, kazem mu call "neko ime" i on skuzi i onda mi otvori onaj prozor ocu preko telefona ili skype-a, wtf, zar nije S voice napravljen da moze neki klinac napraviti bez dodatnog tipkanja.

Onda uzmem Nexus 5 u ruke i covjek se preporodi.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 12:07 (Edge).

12 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
Edge kaže...

Bezveze je stavljat cyogenmod i zrtvovat kameru zato jer su iz Samsunga nesposobni napraviti softver da radi kak valja, jucer sam bas imo priliku koristiti S5 i nis posebno, uglavnom kolko sam vidio softver po defaultu zatrpan sranjskih widgetima koje nitko nikad nece koristiti i ima vise aplikacija u startu nego ja trenutno na Nexusu 5.

Kameri treba 3 sec da okine, Samsung voice i dalje neupotrebljiv, kazem mu call "neko ime" i on skuzi i onda mi otvori onaj prozor ocu preko telefona ili skype-a, wtf, zar nije S voice napravljen da moze neki klinac napraviti bez dodatnog tipkanja.

Onda uzmem Nexus 5 u ruke i covjek se preporodi.

CyanogenMod stavljen više po radi uvida u stanje,dokle se doguralo.Ako je  mjerilo testa operatorski uređaj,jonda sijedi jedan.Osobno koristim unbranded firmware,zadnji je:G900FXXU1ANG2 i jedini zamijetni lag je postavke/prikaz

kartice,odnosno pomicanja lijevo-desno-desno-lijevo.Kamera pravi dragulj,otvara se instantno.Dalje ijole napredniji korsnik podešava android po svojim osobnim afinitetima(osobno nevolim ograničenja u niti jednom segmentu)

,što znači briši šta ti smeta,stavljaj kernel po želji(naravno sa prepostavkom da znaš što radiš) itd...Pa pobogu na androidu smo!!Par slija moga bloata koji se mijeri u 00000000000000000000000000000001% A brzina huha 100 na sat.

17 godina
odjavljen
spajder68 kaže...

CyanogenMod stavljen više po radi uvida u stanje,dokle se doguralo.Ako je  mjerilo testa operatorski uređaj,jonda sijedi jedan.Osobno koristim unbranded firmware,zadnji je:G900FXXU1ANG2 i jedini zamijetni lag je postavke/prikaz

kartice,odnosno pomicanja lijevo-desno-desno-lijevo.Kamera pravi dragulj,otvara se instantno.Dalje ijole napredniji korsnik podešava android po svojim osobnim afinitetima(osobno nevolim ograničenja u niti jednom segmentu)

,što znači briši šta ti smeta,stavljaj kernel po želji(naravno sa prepostavkom da znaš što radiš) itd...Pa pobogu na androidu smo!!Par slija moga bloata koji se mijeri u 00000000000000000000000000000001% A brzina huha 100 na sat.

Pises jako nerazumljivo. Operatorski uredjaj? Mislis sustav? LoL, pa to je jedan od glavnih mjerila mobitela, imo sam S3 i to je uzas, cijeli koncept Samsunga je odvratan, a opet ako stavis AOSP kamera je u banani, nikak ne mozes spojit ugodno s korisnim.

S rootom i posebnim prilagodbama se da postici nesto bolji user experience, ali to je daleko od idealnog. A realno gledajuci 90% ljudi nema pojma kaj je root, probaj njima objasniti da stave custom recovery, te da promijene kernel i ROM.

Uglavnom, mislim da se ove godine S5 ne moze mjeriti s HTC One, cak je i tu negdje s G2.

http://isvijet.com.hr
15 godina
neaktivan
Edge kaže...
spajder68 kaže...

Pises jako nerazumljivo. Operatorski uredjaj? Mislis sustav? LoL, pa to je jedan od glavnih mjerila mobitela, imo sam S3 i to je uzas, cijeli koncept Samsunga je odvratan, a opet ako stavis AOSP kamera je u banani, nikak ne mozes spojit ugodno s korisnim.

S rootom i posebnim prilagodbama se da postici nesto bolji user experience, ali to je daleko od idealnog. A realno gledajuci 90% ljudi nema pojma kaj je root, probaj njima objasniti da stave custom recovery, te da promijene kernel i ROM.

Uglavnom, mislim da se ove godine S5 ne moze mjeriti s HTC One, cak je i tu negdje s G2.

Aj nelapradaj,koja usperdba da nisi na nekim gljivama ludarama,da ti snimim filmič pa da pogledaš LOL!!

14 godina
neaktivan

Kupim S5 i platim ga 5000kn. Znaći platim jako lijep iznos. I sad umjesto da je mob več složen za korištenje...on je k... složen za korištenje. Moram otić na xda forum rootat ga, pobrisat nepotrebne Samsungove aplikacije, instalirat novi kernal, custom rom itd....

Pa kad pogledam, koji sam ja k... onda platio 5000 kn. Šta samo hardware!!

I barem da su ti custom romovi na xda finalne verzije bez bagova., a ne to je sve u beta fazama i nikad ne dođe do finalne verzije. I onda svaki put moraš konstantno skida nadogradnje,instalirat...ma k... mi se to da.

S5 je super mob (ja sam se dvoumio između njega i G3), ali Samsungov software sve sje....! Nije ni čudo što najviše custom romova ima za S5 na xda forumu.

8 10 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dosla mi neka nadogradnja od cca 140mb...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
R36 kaže...

Kupim S5 i platim ga 5000kn. Znaći platim jako lijep iznos. I sad umjesto da je mob več složen za korištenje...on je k... složen za korištenje. Moram otić na xda forum rootat ga, pobrisat nepotrebne Samsungove aplikacije, instalirat novi kernal, custom rom itd....

I barem da su ti custom romovi na xda finalne verzije bez bagova., a ne to je sve u beta fazama i nikad ne dođe do finalne verzije. I onda svaki put moraš konstantno skida nadogradnje,instalirat...ma k... mi se to da.

S5 je super mob (ja sam se dvoumio između njega i G3), ali Samsungov software sve sje....! Nije ni čudo što najviše custom romova ima za S5 na xda forumu.

Svaki bloatware možes disableat iz TouchWiza.

Ne razumijem ovakve hate postove, nitko te ne sili da instaliraš custom ROM jer je i bez njega mobitel ispred konkurencije (osobno koristim stock ROM i Nova Launcher).

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
14 godina
Ispred konkurencije?? Ocito ni jedan drugi flagship nisi isprobao.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...
R36 kaže...

Svaki bloatware možes disableat iz TouchWiza.

Ne razumijem ovakve hate postove, nitko te ne sili da instaliraš custom ROM jer je i bez njega mobitel ispred konkurencije (osobno koristim stock ROM i Nova Launcher).

Ne kužim što ne razumiješ.,da nekom ne odgovara S5!!!?? 

Šta na svakoj temi svaki mob moraš hvalit.,šta je to neko novo pravilo!!?

Jer tebi dobar S5! Je!!! Pa šta te onda toliko dira moje mišljenje!!!

Ako je tebi S5 ispred konkurencije.,super, ne mislim ti to osporavat...!! Uživaj.

17 godina

Dobro ti je rekao da staviš novi launcher ako ti touchwiz ne odgovara. Ali ako si toliko razočaran mobitelom ne vjerujem da bi ti novi launcher popravio nešto u samom doživljaju. Mobitel je OK. Radi bolje od većine ali ima i nekih mana. Kao i svi drugi. Stvar je prioriteta sto želiš od mobitela. Meni osobno je oled zaslon jedna od bitnijih stvari a to konkurencija nema.

5 0 hvala 0
13 godina

Gdje diseablam bloat i app koje nezelim koristit a nemogu se deinstalirat? Hvala

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

Gdje diseablam bloat i app koje nezelim koristit a nemogu se deinstalirat? Hvala

17 godina
Aplikacije mozes ugasiti i nece se same pokretat vise nikada ako sam to ne ucinis. Tcomov bloat se da izbrisat. Touchwiz home mozes zamenit za nova launcher npr. i mirna luka.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
13 godina

i jos jedno pitanjce jel se moze power button nekak maknut da ne pali ekrane..nego samo home tipka?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ukay1000 kaže...
Aplikacije mozes ugasiti i nece se same pokretat vise nikada ako sam to ne ucinis. Tcomov bloat se da izbrisat. Touchwiz home mozes zamenit za nova launcher npr. i mirna luka.

to je force stop? pa disable?

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 20:29 (mariolla79).
14 godina
neaktivan

Šta kažete na ovaj test ekrana na phoneareni.

Ocijene :

Overall : 5s - 8.16, M8 - 8.16, Z2 - 8.16, G3 - 8, S5 - 7,33

Color reproduction : 5s - 9, Z2 - 8, G3 - 8, M8 - 8, S5 - 5

Ispada da S5 ima najlošiji ekran što mi je stvarno malo čudno.,a Iphone najbolji.

0 0 hvala 0
14 godina

Kada već napominješ testiranja, daj onda i link nabaci, nije teško, zar ne {#}.

LINK; http://www.phonearena.com/reviews/Screen-comparison-G3-vs-Xperia-Z2-vs-Galaxy-S5-vs-One-M8-vs-iPhone-5s_id3747

Apropos testiranja, pogledajte zadnju četvrtu stranicu, tako dobri tezultati po jednoj stranici ipak nisu toliko dobri, ili loši!?

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Kada već napominješ testiranja, daj onda i link nabaci, nije teško, zar ne {#}.

LINK; http://www.phonearena.com/reviews/Screen-comparison-G3-vs-Xperia-Z2-vs-Galaxy-S5-vs-One-M8-vs-iPhone-5s_id3747

Apropos testiranja, pogledajte zadnju četvrtu stranicu, tako dobri tezultati po jednoj stranici ipak nisu toliko dobri, ili loši!?

Ma bi ja stavio link nije problem.,nego ne znam jer bug to dopušta...

15 godina
neaktivan

Izronija novi firmware XXU1ANG9-changelist:2089850 vs XXU1ANG7-changelist:2289584.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozz raja!da vas pitam zanima me nesto uvezi ovoga samsung s5 jutros sam ga dobio i testiro sam ga na antutu benchmark prvi put bilo je 36000,nesto vise neznam tacno ugalvnom 36 hiljada je bilo,iznad samsung s5,i danas ga testiro tako jos 3-4 puta palo na 27000 ispod lg g2,sva 3 puta tu negdje je bio rezultat oko 27ooo.jeli to normalno??i kako vas baterija sluzi,ja sam izvuko negdje oko 4h nisam bas provjeravo ali sigurno nije bilo vise od 4h SOT,a cito sam prije da neki imaju i do 6-7h SOT??i jos nesto,kad ga palim normalno prikaze mi ono samsung s5 dole ispod pise powered by android i onda mi prikaze neki broj 3 a isto kad ga gasim prikaze taj broj 3,pa sam se prepo da nije neka kopija jer neznam sta je to,aisto imam tu aplikaciju dosla na telefona mitt3 i taj isti broj 3,i na njemackom je jeziku a neznam bas njemacki,pa zna li neko o cemu se radi??hvala na odogovorima i pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što se tiče benchmarka,vidi da ti nije upaljen štedni mod.Baterija služi super 4/5 shot mobilna mreža,5/6 wifi(bez uključene štednje).Za taj broj 3,nemam pojma,baci sot da vidimo,možda če neko znat o čemu se radi.Može biti i neka oznaka operatora,onda to lako riješiš flešanjem,preko odina nebrendiranim firmwarom tipa ovog: http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=33657

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 21:35 (spajder68).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
sizy kaže...

pozz raja!da vas pitam zanima me nesto uvezi ovoga samsung s5 jutros sam ga dobio i testiro sam ga na antutu benchmark prvi put bilo je 36000,nesto vise neznam tacno ugalvnom 36 hiljada je bilo,iznad samsung s5,i danas ga testiro tako jos 3-4 puta palo na 27000 ispod lg g2,sva 3 puta tu negdje je bio rezultat oko 27ooo.jeli to normalno??i kako vas baterija sluzi,ja sam izvuko negdje oko 4h nisam bas provjeravo ali sigurno nije bilo vise od 4h SOT,a cito sam prije da neki imaju i do 6-7h SOT??i jos nesto,kad ga palim normalno prikaze mi ono samsung s5 dole ispod pise powered by android i onda mi prikaze neki broj 3 a isto kad ga gasim prikaze taj broj 3,pa sam se prepo da nije neka kopija jer neznam sta je to,aisto imam tu aplikaciju dosla na telefona mitt3 i taj isti broj 3,i na njemackom je jeziku a neznam bas njemacki,pa zna li neko o cemu se radi??hvala na odogovorima i pozdrav

To tri ti je oznaka od operatera, a posto je na njemackom vjerojatno je mobitel iz Austrije jer oni imaju tog operatera.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
12 godina
neaktivan
spajder68 kaže...

Što se tiče benchmarka,vidi da ti nije upaljen štedni mod.Baterija služi super 4/5 shot mobilna mreža,5/6 wifi(bez uključene štednje).Za taj broj 3,nemam pojma,baci sot da vidimo,možda če neko znat o čemu se radi.Može biti i neka oznaka operatora,onda to lako riješiš flešanjem,preko odina nebrendiranim firmwarom tipa ovog: http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=33657

upravu si,sad sam ponovo testiro i opet je skocio broj,bio upaljen stedni mod..a baterija samo wifi je bio upaljen,fb,viber igrice nisam igro nikakve i jos je bio upaljen stedni mod ali nije bio vise od 4-4,5 h a danas dok sam malo istrazivo po njemu sam primjetio da jede bateriju,brzo opada.u toku dana je odradio 4-5 automatski azuriranja sa google play,ali opet nevjerujem da je i to..hvala ti za ovaj firmware,jeste ova 3 od operatera 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice