Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 674.902
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
Zašto gledate cijenu od 6000 kn? Na Njuškalu je telefon 3500 kn za računom i garancijom naših operatera.
17 godina
Zato jer gledas cijenu u ducanu a ne na njuskalu. Dok ides kupit auto sigurno ne dodes u salon i velis "na njuskalu je jeftiniji i dobijem racun". Njuskalo su preprodavaci koji ili vlecu iz inozemstva ili uzimaju s bodovima za bagatelu i slicne sheme. Mob se u vecini slucajeva uzima na njuskalu ili na pretplatu, ne znam bas ljudi koji su "iskesirali" punu cijenu za otvoren mob.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
14 godina
Zagizag kaže...
Zašto gledate cijenu od 6000 kn? Na Njuškalu je telefon 3500 kn za računom i garancijom naših operatera.

Kada sam ja 2012 godine kupio SGN 2, kupio sam "samo" mob u T Com-u, iplatio ga 4898.00 kuna na 12 rata.

Da sam ga kupio na produženje ugovora, pa na + bodove, pa preko internet ponude, platio bih ga oko 2098.00 +- 100.00 200.00 kuna.

Kada uzmeš u obzir razliku od približno 2800.00 kuna, imao bih realtivno odličnu zaradu da sam ga želio utopiti za recimo 3600.00 kuna, zar ne, što ipak nije moj stil, bar ne za mob koji "ja" uzimam "za sebe"!

BTW; tekar nakon što sam se "sjetio" otključavanja i svega toga, zatražio sam i dobio "kod" za otključavanje, tako da je moj mob free na sve mreže, pa tamo na jesen ako budem mogao dobiti neku "dobru" lovu za njega, dalje ga prodam. 

ATJ Lučko
15 godina

Ekipa dali sam ja slijep ili na s5 nema nocni mod kod slikanja, kao na s4?

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nisi sljep nema ga

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

nisi sljep nema ga

zasto? {#}

14 godina
Zagizag kaže...

Zbog ajmo rec neke usporedbe cijena. Norlmano da nikad nisam niti necu kupiti mob po toj cijeni.

ukay1000 kaže...
Zato jer gledas cijenu u ducanu a ne na njuskalu. Dok ides kupit auto sigurno ne dodes u salon i velis "na njuskalu je jeftiniji i dobijem racun". Njuskalo su preprodavaci koji ili vlecu iz inozemstva ili uzimaju s bodovima za bagatelu i slicne sheme. Mob se u vecini slucajeva uzima na njuskalu ili na pretplatu, ne znam bas ljudi koji su "iskesirali" punu cijenu za otvoren mob.

Ne znam jesi li ikada kupovao mob na njuskalu, ali ja jesam i to vise puta i uvijek kupujem uredaje kupljene kod operatera i to je to, bas me briga koliko ih je netko platio na pretplatu ako ja dboijem uredaj cesto i duplo jefitnije nego u trgovini. Da tako mogu kupiti i nov auto po cesto duplo nizoj cijeni sa oglasnika bez razmisljanja bi isao na tu opciju.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
15 godina

Njuskalo trgovine nikad nebi opstale da imaju cijene kao i normalne trgovine. A normalne trgovine vjerovatno placaju poreze, skladistenje, uvoz ovo ono dok te trgovine na njuskalu imaju jednog "radnika" koji je ujedno i vlasinik i sve koji to dovuce iz inozemstva/kupi na tarifi i bitno mu je da je u plusu

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

koliko je onda bolja baterija na s5 u odnosu na prethodnika, otprilike gledano (moze u postotcima ) ? ja ne mogu vjerovati da je toliko bolja kao sto kazu ovdje http://www.phonearena.com/news/Galaxy-S5-scores-amazing-on-our-battery-life-test-the-longest-lasting-flagship-has-the-endurance-of-a-tablet_id55077  kazu da provode isti test za svaki mob...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 23:39 (lukan).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo ekipa jedna recenzija petice na hrvatskom :)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

3 0 hvala 3
14 godina
odjavljen

To se tek može vidjet kad uzmeš telefon i probaš kako drži, jer kad instaliraš neke appove (whatsapp, fb messenger, te općenito osobno korištenje), potrošnja se poveća, tako da je test iz prve ruke majka ;) nikad se nisam na testove pouzdao

S5 mi se čini odličan, iako ne savršen, nema OIS, ružan mi je i plastičan je, ostalo je super 

*Sony Xperia Z1 Compact*

2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

nisi sljep nema ga

Ima al je skriven pod stabilizacijom slike.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
13 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Neznam dali Samsung pokusava razljutit vlasnike Galaxya S5 ili razveselit buduce kupce.

Navodno izbaciju Galaxy S5 Prime 

2k display

Exynos A5

3gb ram

Metalno kuciste..

Vjest je stara ali updatana..

Iskreno nebi me cudilo da takvo sto naprave..

Ali bilo bi previse bezobzirno i bezobrazno pokupit 6k za flagship pa kroz 1mj izbacit jos jaci flagship..

to bi me stvarno užasno naljutilo ako izađe neki dosta bolji uređaj a ja ovoliko iskeširao za ovaj..

al ajd ovo tu sto je nabrojano kao poboljsanja i nije mi nimalo bitno...(jedino ajd 3gb ram..uvijek dobro dođe više)

a ovo za metalno kuciste?..koga briga za to..pa necu mobitel bacat po cesti i sutat ga nogom

14 godina
neaktivan
Mortiis kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Neznam dali Samsung pokusava razljutit vlasnike Galaxya S5 ili razveselit buduce kupce.

Navodno izbaciju Galaxy S5 Prime 

2k display

Exynos A5

3gb ram

Metalno kuciste..

Vjest je stara ali updatana..

Iskreno nebi me cudilo da takvo sto naprave..

Ali bilo bi previse bezobzirno i bezobrazno pokupit 6k za flagship pa kroz 1mj izbacit jos jaci flagship..

to bi me stvarno užasno naljutilo ako izađe neki dosta bolji uređaj a ja ovoliko iskeširao za ovaj..

al ajd ovo tu sto je nabrojano kao poboljsanja i nije mi nimalo bitno...(jedino ajd 3gb ram..uvijek dobro dođe više)

a ovo za metalno kuciste?..koga briga za to..pa necu mobitel bacat po cesti i sutat ga nogom

ja sam dosao s note 3 koji ima 3gb rama i mogu reci da se nevidi neka ogromna razlika, za prosječnog korisnika je sasvim dovoljno 2gb

16 godina
Mortiis kaže...
RaZ0R9111 kaže...

...

cak i kada bi to radio bolje bi ti plasticno kuciste apsorbiralo udarce bolje nego aluminijsko, a i jeftinije ga je za zamjenit.. svrha aluminijskog kucista je "premium feel" prilikom korištenja..

što se tiče izbacivanja primea, taj mi se potez čini logičan iz razloga što im je LG G2 i nexus 5 uzeo podosta kupaca jacim specifikacijama, iz razloga sto su cekali da samsung izbaci svoj flagship (s4).. sada ce mislim prime izbacit nakon izlaska G3 tako da mogu vidjeti feedback g3-ovih kupaca, skupa sa kupcima s5 i ne napraviti takve greske te poboljsati svoj model...

ps, mislim cak da je i zato s5-ici cijena 5200 kn, s4 je prošle godine koštao 5900 kod istog operatera (tele2).. što im ostavlja puno prostora za rast cijena prime (pretpostavljam 6500kn negdje, barem kod nas)

ps: iskreno se nadam da ce pojacati bateriju, ako budu koristili ovu sa jacim HW vracamo se sot-u i battery lifeu koji smo imali na s4...

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
14 godina
neaktivan

5400 je u tele2.... sto nisi zadovoljan s baterijom??

0 0 hvala 0
16 godina
tommek10 kaže...

Upravo sam pogledao i 5245 kn, i ne nije da niaam zadovoljan baterijom, prosjecna je, ali ako pojacaju hw ponajvise ram i rezoluciju, vijek ce se smanjiti, biti ce kojih 4 i pol sota i 1 dan ukupno, ako i toliko..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
14 godina
neaktivan
LUNAT1C kaže...
tommek10 kaže...

Upravo sam pogledao i 5245 kn, i ne nije da niaam zadovoljan baterijom, prosjecna je, ali ako pojacaju hw ponajvise ram i rezoluciju, vijek ce se smanjiti, biti ce kojih 4 i pol sota i 1 dan ukupno, ako i toliko..

Nisam znao da ima odstupanja u cijenama u istoj firmi, no nije bitno. Ja nemogu još puno pričati o bateriji jer sam obavio jedno punjenje do sad. Traje mi jedan i pol dan, 5,30h ekrana i jos imam 23% sto je po mom miljenju i vise neg zadovoljavajuće.

14 godina

Mene kao krajnjeg kupca Samsungovog flagshipa za 6298kn  smeta izlazak S5 Prime.

Kupe politiku Sonya i LGa,

Dva flagshipa po godini.

Realno gledano 2k rezolucija sumnjam da ikome treba,em trosi vise GPU resursa,samim time dovodi u poziciju da npr GTA San andreas ne radi na istim detaljima glatko ko na FHDu.

Za kameru nespominju OIS,kao ni jacu bateriju.

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Mene kao krajnjeg kupca Samsungovog flagshipa za 6298kn  smeta izlazak S5 Prime.

Kupe politiku Sonya i LGa,

Dva flagshipa po godini.

Realno gledano 2k rezolucija sumnjam da ikome treba,em trosi vise GPU resursa,samim time dovodi u poziciju da npr GTA San andreas ne radi na istim detaljima glatko ko na FHDu.

Za kameru nespominju OIS,kao ni jacu bateriju.

Nemoj se s tim trenutno zamarati, uzivaj u super uredjaju. To je sve rekla kazala a sto bude nakraju to cemo jos viditi. Nigdje nije nista sluzbeno potvrdjeno oko specifikacija prime uredjaja... 

13 godina
neaktivan

Kad se sjetim priča oko S5 koje su stvarno bile bajne i onda 1 dan prije predstavljanja u Barceloni je netko uslikao uređaj i ekipa nije mogla vjerovat da je to S5...

Nadam se da će ove specifikacije oko S5 Prime ostat ili mogu samo biti "lošije".

Slažem se s vama da bi bilo krajnje nekorektno od Samsunga da izbace bilo kakav bolji uređaj od S5 ovu godinu.,jer ste ipak dali masnu lovu za S5 i onda 2mj kasnije izađe ono (S5 Prime) što su svi mislili da će biti S5...

Ako krenu politikom Sony-a, onda je to čisti promašaj.

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Tako su i ljudi koji su na pocetku uzimali S4 bili ljutiti jer je Samsung najavio izlazak osmerojezgrene verzije, pa se na kraju ispostavilo da je bolja Krait četverojezgrena verzija, uživajte u mobitelu i to je to, neće sigurno nešto revolucionarno donijet

*Sony Xperia Z1 Compact*

3 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zasto bi ljudi trebali biti ljutiti ako izadje bolji model? Mislim ono, dodem u ducan, pogledam kaj ima, kupim kaj mi u tom trenutku financija dozvoljava i kaj mi se svidja (performanse, didje badje, farba...) i bok. Onima kaj je ego u nebesima i kaj svrsavaju na kvazistatusne simbole dok pokusavaju impresionirati neku curicu u Ludnici ce to biti bolan trenutak. Ostale boli pipi i uzivaju u onom kaj imaju. Da sad izadje Sgs162 iskreno idgaf. Super je i ovaj.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
14 godina
neaktivan

Koje maske koristite?? Meni zapela od spigena ultra fit ima rupice kao i zadnji poklopac i u bojama je kao s5 standardnim. Plus je veliki sto se skoro ni nekuzi na telefonu.

0 0 hvala 0
15 godina
tommek10 kaže...

Koje maske koristite?? Meni zapela od spigena ultra fit ima rupice kao i zadnji poklopac i u bojama je kao s5 standardnim. Plus je veliki sto se skoro ni nekuzi na telefonu.

ja sam uzeo na ebayu neo hybrid za 100kn, ali je tolko lose napravljena da cu je zapalit

ako netko hoce narucit preko spigenove stranice, mogli bi se skupit pa podjelimo troskove postarine, najjeftinija je 14 dolara

14 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
tommek10 kaže...

ja sam uzeo na ebayu neo hybrid za 100kn, ali je tolko lose napravljena da cu je zapalit

ako netko hoce narucit preko spigenove stranice, mogli bi se skupit pa podjelimo troskove postarine, najjeftinija je 14 dolara

Jesi narucivao preko njihove stranice neo hybrid ili? Jer za ebay zna biti kopija za sitno novaca pa to kad dodje boze oslobodi nasto izgleda... nije losa ideja za narucivanje, ima tako i na amazonu kad ide preko 35$ postarina se neplaca.

14 godina

Uspio sam dobiti 11,5h SOT-a :)

Usput i 37k score AnTuTu-u..

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
2 10 hvala 0
13 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Snimi tih 11 sati sa nekim mobitelom sastrane kao video snimku dok ulazis u izbornik. I pokazi da se nije punio u medjuvremenu na onom grafu prije sot vremena.

14 godina
EchoOne kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Snimi tih 11 sati sa nekim mobitelom sastrane kao video snimku dok ulazis u izbornik. I pokazi da se nije punio u medjuvremenu na onom grafu prije sot vremena.

Evo ti graf.

Samsung Galaxy S5
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice