Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava

poruka: 730
|
čitano: 188.751
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Hvala lijepa na iscrpnom odgovoru :)

Kad sam malo uspoređivao, primijetio sam da gotovo svi LG uređaji imaju prilično jake led bljeskalice. Primjerice jedan LG L5 ima tek marginalno slabiju od S3. Ali džabe ti takva bljeskalica kada je softver kriminalan i senzor okine sliku kad prođe onaj pravi trenutak, a tu je Samsung majstor.

Niš onda, budem ga kupio ubrzo, pa javim dojmove ovdje.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava

Nisam pratio scenu neko vrijeme, ajmo na brzinu preporuku par dobrih romova za N3.... Da su isprobani :)

Samsung Galaxy Note II :)
16 godina
omega mi se cini najbolje skuvan rom zasad.... probo sam i sweet i sa jednom starijom verzijom sam imo 8 i pol sati screen on... sad imam jackaway rom...i oko 2 mj mi je na mobu i ok je ali u zadnje vrijeme mi zna smrznit al nisam siguran jel rom ili aplikacije da ga guse nekako jer samo u whats app u mi se to desava....
VenAtoR#2231
17 godina
neaktivan

Molim vas za pomoć!

Vlasnik sam SM-N9005 Note 3 phableta, kupljenog kod Tele 2 operatera prije pola godine koji je do prije neki dan uredno funkcionirao. Mobitel nije rootan niti je s njime rađeno išta neslužbeno.

Prije nekoliko dana mobitel me obavijestio da je skinuo novi službeni update, a ja sam ga kao i nekoliko puta do sada uredno instalirao prateći uputstva na ekranu i sve je išlo naizgled glatko. Mobitel se updatao, resetirao i uredno uključio. Na prvi pogled sve je bilo u redu, nova nadogradnja na od prije prisutan 4.4.2. je doista instalirana (vidi slike) i nove opcije navedenog updata mogle su se vidjeti u settingsima i slično. 

Međutim službeni update je za posljedicu imao potpuni prestanak rada SVIH SENZORA u mobitelu !!!!!  :(((((((

Ne radi rotacija ekrana, pedometar, svjetlosni senzori, kompas, ....ništa.  Mobitel  nema pojma što se događa oko njega.

Googlao sam problem, i neugodno se iznenadio da moj problem nije jako čest, tj. našao sam samo jednu instancu gdje se lik potužio na praktički isti problem, no nije dobio odgovor...

Moja pitanja su:

1. Da li je netko doživio ili čuo za sličan ili isti problem i koje bi bilo moguće rješenje ili sljedeći logički korak da ga pokušam riješiti?

2. Što mogu očekivati od službenog Samsung servisa u Zagrebu kada mobitel odnesem  i opišem isiti problem?  Ljubazno preuzimanje mobitela uz ispriku i obećanje da će sve biti učinjeno da se problem ukloni, a da ću ja dobiti zamjenski mobitel dok traje popravak te novi mobitel ako ne budu mogli otkloniti problem? Ili će mi reći da oni nisu odgovorni za službene updatove i da to ne ulazi u garanciju i da sam vjerojatno ja nešto kriv i da mi ne mogu pomoći i neka prošetam?

Hvala unaprijed na bilo kakvom savjetu.

Vertija official software-a na mom Note 3 phabletu Vertija official software-a na mom Note 3 phabletu
Vertija official software-a na mom Note 3 phabletu 2 Vertija official software-a na mom Note 3 phabletu 2
Informacije o senzorima u CPU-Z Informacije o senzorima u CPU-Z
Informacije o senzorima u CPU-Z_ Informacije o senzorima u CPU-Z_
Core 2 Duo 6600@2.4 GHz, GForce8800GTS 512Mb, 2 Gb RAM, 2x 300 Gb Maxtor, Creative SB Live! 5.1

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jocommb kaže...
omega mi se cini najbolje skuvan rom zasad.... probo sam i sweet i sa jednom starijom verzijom sam imo 8 i pol sati screen on... sad imam jackaway rom...i oko 2 mj mi je na mobu i ok je ali u zadnje vrijeme mi zna smrznit al nisam siguran jel rom ili aplikacije da ga guse nekako jer samo u whats app u mi se to desava....

Možeš molim te linkati teme na xda za navedene ROM-ove. Hvala. I jel svi navedeni prebacuju KNOX na 0x1 ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 22:25 (goranbm).
11 godina
Prajmer SCAR kaže...

Molim vas za pomoć!

Vlasnik sam SM-N9005 Note 3 phableta, kupljenog kod Tele 2 operatera prije pola godine koji je do prije neki dan uredno funkcionirao. Mobitel nije rootan niti je s njime rađeno išta neslužbeno.

Prije nekoliko dana mobitel me obavijestio da je skinuo novi službeni update, a ja sam ga kao i nekoliko puta do sada uredno instalirao prateći uputstva na ekranu i sve je išlo naizgled glatko. Mobitel se updatao, resetirao i uredno uključio. Na prvi pogled sve je bilo u redu, nova nadogradnja na od prije prisutan 4.4.2. je doista instalirana (vidi slike) i nove opcije navedenog updata mogle su se vidjeti u settingsima i slično. 

Međutim službeni update je za posljedicu imao potpuni prestanak rada SVIH SENZORA u mobitelu !!!!!  :(((((((

Ne radi rotacija ekrana, pedometar, svjetlosni senzori, kompas, ....ništa.  Mobitel  nema pojma što se događa oko njega.

Googlao sam problem, i neugodno se iznenadio da moj problem nije jako čest, tj. našao sam samo jednu instancu gdje se lik potužio na praktički isti problem, no nije dobio odgovor...

Moja pitanja su:

1. Da li je netko doživio ili čuo za sličan ili isti problem i koje bi bilo moguće rješenje ili sljedeći logički korak da ga pokušam riješiti?

2. Što mogu očekivati od službenog Samsung servisa u Zagrebu kada mobitel odnesem  i opišem isiti problem?  Ljubazno preuzimanje mobitela uz ispriku i obećanje da će sve biti učinjeno da se problem ukloni, a da ću ja dobiti zamjenski mobitel dok traje popravak te novi mobitel ako ne budu mogli otkloniti problem? Ili će mi reći da oni nisu odgovorni za službene updatove i da to ne ulazi u garanciju i da sam vjerojatno ja nešto kriv i da mi ne mogu pomoći i neka prošetam?

Hvala unaprijed na bilo kakvom savjetu.

Ako imaš garanciju, onda se ne trebaš brinuti, oni to moraju rješiti kako god znaju

Ako ne, uvijek što korisnik može probati je, napraviti hard reset (uđeš u recovery i wipe cashe i dalvik i što ima), ili eventualno preko kiesa ili odina flashaš ponovo isti softver.

Ja nemam Note3 (zasad), ali ovo je univerzalno za sve androide

16 godina
pa potrudi se malo sve teme za ove romove su na prvoj stranici teme za note 3, ja sam na terenu pa nemam laptopa...i da trebas rootat mobitel za to i imas vec i root da ostane knox 0x0 isto trazi u general sekciji....
VenAtoR#2231
15 godina
Prajmer, stabi mob na tvornicke postavke (Factory reset) i ne bi smio imati problema.
17 godina
neaktivan

Factory reset sam napravio na mobu, ali svi senzori su i dalje offline. Opcija da prčkam po mobitelu s Odinom ne dolazi u obzir jer nisam siguran da nešto ne zeznem pa izgubim garanciju, a Kies mi ne nudi (koliko sam vidio) stavljanje ikakvog Firmware-a, osim u slučaju nekakvog emergency boota.

Čuo sam da u Gundulićevoj ima Samsungov servis koji nudi uslugu brzog servisa pa ću vidjeti kako mi oni mogu pomoći.

Hvala na dosadašnjim savjetima.

11 godina

kako blokirati my magazine na ovom mobitelu, ali ne ono da se ne pojavljuje kad stisneš home tipku već ono kad povlačiš odozdola prema gore

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Kupio sam Note 3 prije neki dan. Događa li se vama da kad npr.čitate nešto, sam napusti stranicu? Koristim Operu, nemam pojma je li ti zbog toga.  

Miro

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nakon nedavnog updatea na tele2 događa mi se da prilikom pokretanja mobitela ili restarta sam ulazi u onaj jednostavni način prikaza s velikim ikonicama... Naravno da je ta opcija isključena u postavkama ali ne znam uzrok zašto se prilikom pokretanja mobitela automatski pokreće taj jednostavni prikaz.. nije problem u postavkama upaliti i ponovo ugasiti tu opciju da se vrati na normalu, da li ima netko slični problem??...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marsovac zemaljski kaže...

kako blokirati my magazine na ovom mobitelu, ali ne ono da se ne pojavljuje kad stisneš home tipku već ono kad povlačiš odozdola prema gore

šta nije to Flipboard ili koji već vrag? za mene je to sve samo bloatware kojeg sa titanium back-upom ili deinstaliram ili zamrznem, nakon rootanja, naravno...

15 godina
neaktivan
pai in the ass kaže...

Pozdrav! Kupio sam Note 3 prije neki dan. Događa li se vama da kad npr.čitate nešto, sam napusti stranicu? Koristim Operu, nemam pojma je li ti zbog toga.  

Ne znam da li je do browsera... inače koristim Dolphin browser kojeg otvaram preko Dolphin Jetpack-a i nikad nemam nikakvih problema

14 godina
neaktivan

A jel imate kakvih problema sa wifi? Ja npr. uđem u stan i ne spoji mi se odmah na moj router nego moram ugasiti i upaliti wifi na mobu. 2x mi se desilo.

Ono sa rušenjem stranica se više ne događa. 

Miro

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mene je spopao "mm-qcamera-daemon" problem. CPU vristi, kamera ne radi, spali bateriju sa 100 na 5% unutar 2-3 sata a mob vrel ko da je izvadjen iz pecnice ...

Problem je poznat i do androida je ... navodno bi update na 4.4.4 trebao to rijesiti.

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Mene je spopao "mm-qcamera-daemon" problem. CPU vristi, kamera ne radi, spali bateriju sa 100 na 5% unutar 2-3 sata a mob vrel ko da je izvadjen iz pecnice ...

Problem je poznat i do androida je ... navodno bi update na 4.4.4 trebao to rijesiti.

Ma koji vrag je ovo?? {#} jel imaš ideju zbog čega se ovo dogodilo, odnosno koje radnje su predhodile... pitam čisto u svrhu prevencije. Trenutno nemam baš vremena pa sam samo na brzinu bacio oko i ovdje vidim da su neki deinstalirali Skype, restartali i problem je riješen http://android.stackexchange.com/questions/64569/mm-qcamera-daemon-causing-massive-battery-drain

eh, sad...

11 godina
Bastardo kaže...

evo baš danas mi se pojavio.

inače imam note3 sa softverom njemačkog t-mobile-a, a iako bi htio flashat neki drugi rom, ne bi htio dobiti knox void 0x1, ali izgleda da ću morat.

funkcionalnost je bitnija od ostalih stvari

13 godina
neaktivan
Canis kaže...

Ma koji vrag je ovo?? {#} jel imaš ideju zbog čega se ovo dogodilo, odnosno koje radnje su predhodile... pitam čisto u svrhu prevencije. Trenutno nemam baš vremena pa sam samo na brzinu bacio oko i ovdje vidim da su neki deinstalirali Skype, restartali i problem je riješen http://android.stackexchange.com/questions/64569/mm-qcamera-daemon-causing-massive-battery-drain

eh, sad...

Problem je u samom androidu i to je priznati bug koji bi trebao biti ispravljen na verziji 4.4.4. Skype i yahoo ga s nedavnim updateima aktiviraju radi tog nekog pozadinskog pristupanja kameri. Deinstalacija skypea i yahoo messengera je samo privremeni fix i nije garancija da se to opet nece dogoditi jer kao sto sam rekao, problem je u androidu.

Bastardo kaže...

inače imam note3 sa softverom njemačkog t-mobile-a, a iako bi htio flashat neki drugi rom, ne bi htio dobiti knox void 0x1, ali izgleda da ću morat.

Nemoj se ni patiti s drugim romom ili factory resetom. Problem se pojavljuje i na drugim romovima te takodjer nakon factory reseta. Ako imas skype i/ili messenger od yahoo-a - deinstaliraj do daljnjeg ...

11 godina
Bastardo kaže...
Canis kaže...

eh, sad...

Problem je u samom androidu i to je priznati bug koji bi trebao biti ispravljen na verziji 4.4.4. Skype i yahoo ga s nedavnim updateima aktiviraju radi tog nekog pozadinskog pristupanja kameri. Deinstalacija skypea i yahoo messengera je samo privremeni fix i nije garancija da se to opet nece dogoditi jer kao sto sam rekao, problem je u androidu.

Bastardo kaže...

Nemoj se ni patiti s drugim romom ili factory resetom. Problem se pojavljuje i na drugim romovima te takodjer nakon factory reseta. Ako imas skype i/ili messenger od yahoo-a - deinstaliraj do daljnjeg ...

Našao sam način rootanja bez knox void-a, kad sam rootao i blokirao par aplikacija sada se ne pojavljuje, vidjet ćemo koliko dugo

13 godina
neaktivan

Našao sam način rootanja bez knox void-a, kad sam rootao i blokirao par aplikacija sada se ne pojavljuje, vidjet ćemo koliko dugo

Ja sam samo deinstalirao skype i yahoo messenger i ni ja vise nemam problema ...

14 godina
neaktivan

Pitanjce još jedno. Događa li se vama da kad počnete pisati neki tekst mob se smrzne na nekih par sekundi, ali zapamti što ste pisali pa se pojavi ono što ste pisali? Laga zapravo? Malo me to nervira s obzirom na to kolko bi trebao biti moćan ovaj uređaj.

Miro

0 0 hvala 0
13 godina

Nikad mi se to nije desilo

Dali itko zna kada bi trebo stici Android L za note 3 ? , cuo sam da je stigao za S5

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 17:20 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala! Nekom drugom možda? Nije to stalno tako. Ponekad samo...

Miro
16 godina
kako je mogo stic kad jos nije pusten u opticaj....kolko ja znam tek 15 il 16.10. je launch...
VenAtoR#2231
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav,dakle zanima me da li se isplati kupiti note3,mogu ga dobiti za 2900kn

da li vrijedi prodati xperiju z1 i kupiti note 3 ili ne?

15 godina
neaktivan

Sve zavisi što je tebi isplativo. Kao N3 korisnik rekao bi da se isplati. ipak je to trenutno najsnažniji uređaj na tržištu... ako gledaš karakteristike isplati se. A sad novčano to moraš sam vidjeti da li ti to igra.

16 godina
naravno da da....bez razmisljanja :D
VenAtoR#2231
14 godina

Pozdrav. Kupio sam sebi jedan note 3 jučer. Prešao s lumie 925 na android pa imam par pitanja. Kako da se riješim samsungovog sranja sa sw strane i dali je to uopće moguće bez root-a, a drugo što me zanima je postoji li koji browser da ima punu flash podršku? Pa wp je puno bolje radio s flash stranicama nego ova mrga od telefona. Super stvar je da na samsung app storeu ima za skinut here maps beta i rade jako dobro a to mi puno znači s obzirom da je u wp-u to bilo urođeno

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice