Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.923.687
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam s3 dve i pol godine, neki dan mi se ugasio i pokusao restartat, ali samo stoji boot logo od cma i tako dok se ne isprazni baterija... ne mogu uci u download mod ili recovery. Zna li netko razlog tomu ili dal se vec susretao s tim problemom.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Marko1234 kaže...

Koristim NeatROM_v8.2, da li neko moze da da neki kernel koji trosi manje baterije u odnosu na stock i boeffla?

Da li postoji neki bolji rom od ovog?

I sam koristim tu verziju NeatROM-a. Prije sam koristio Boeffla kernel ali sad sam na stock koji dođe sa Neatom i ne troši uopće puno baterije, čak bi rekao da je više trošio s Boeffla a sa stock mi nekako najglađe radi.

Većina sa S3 imaju bateriju staru minimalno preko godinu dana a neki i više i u tom vremenu su ju punili gotovo svaki dan. Nakon takvog tretmana ta baterija je dosta oslabila i često svi misle da je stvar u romovima a zapravo da vrate i originalni bilo bi isto ako ne i gore jer jednostavno je baterija znatno lošija neko prije.

I sam sam počeo sumnjati u rom dok nisam primjetio da se baterija sve čudnije ponaša pa sam naručio Polarcell s ebaya i od tada sam se preporodio. Isti rom a baterija traje duplo duže.

LINK

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 22:04 (Chome).
11 godina
neaktivan

Da li mozete dati gapps za rom? @Najbrži

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 22:11 (Marko1234).
14 godina
neaktivan
Chome kaže...
Marko1234 kaže...

Koristim NeatROM_v8.2, da li neko moze da da neki kernel koji trosi manje baterije u odnosu na stock i boeffla?

Da li postoji neki bolji rom od ovog?

I sam koristim tu verziju NeatROM-a. Prije sam koristio Boeffla kernel ali sad sam na stock koji dođe sa Neatom i ne troši uopće puno baterije, čak bi rekao da je više trošio s Boeffla a sa stock mi nekako najglađe radi.

Većina sa S3 imaju bateriju staru minimalno preko godinu dana a neki i više i u tom vremenu su ju punili gotovo svaki dan. Nakon takvog tretmana ta baterija je dosta oslabila i često svi misle da je stvar u romovima a zapravo da vrate i originalni bilo bi isto ako ne i gore jer jednostavno je baterija znatno lošija neko prije.

I sam sam počeo sumnjati u rom dok nisam primjetio da se baterija sve čudnije ponaša pa sam naručio Polarcell s ebaya i od tada sam se preporodio. Isti rom a baterija traje duplo duže.

LINK

Također koristim tu polarcell bateriju i svakako je za preporuciti!

Samo sam se ja zeznuo pa narucio bez NFC-a ali nije mi to toliko bitno :)

12 godina
neaktivan
Cro01 kaže...

Također koristim tu polarcell bateriju i svakako je za preporuciti!

Samo sam se ja zeznuo pa narucio bez NFC-a ali nije mi to toliko bitno :)

Dimenzije su iste kao i original? Ne treba zadnji zamjenski poklopac?

16 godina
neaktivan

Ne treba, ista je kao originalna.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

2 0 hvala 2
17 godina
Marko1234 kaže...

Da li mozete dati gapps za rom? @Najbrži

gapps piconano => razlika između pico/nano          NAPOMENA: nemojte stavljati druge verzije jer morate flashati PIT

LGA775 kaže...

dali ima koji stabilan custom lollipop rom ili je sve još uvijek u beta verziji?

Flashanje sve odjednom (ne treba reboot recoverya):

1. cm-Resurrection_Remix_LP_v5.3.1-20150120-i9300.zip
  2. gapps piconano => razlika između pico/nano          NAPOMENA: nemojte stavljati druge verzije jer morate flashati PIT
  3. boeffla kernel 3.0 alpha6a, a da namještate postavke, preuzmite 2.1.64_Boeffla-Config V2.apk i instalirajte
  4. SuperSU 2.45 RC
  5. Changelog

Najbrži kaže...

Ako želite detaljno pregledati što vam troši bateriju, isprobajte

BetterBatteryStats

xda člana chamonix, prije koji dan izašao final build

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 16:41 (Najbrži).
14 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

NAPOMENA: nemojte stavljati druge verzije jer morate flashati PIT

moze nesto vise o tome? ja stavljam mini od slimlp i nisam nikada nista s tim PIT imao ?

http://104.237.50.75/Gapps/Lollipop/

17 godina
tonček kaže...

moze nesto vise o tome? ja stavljam mini od slimlp i nisam nikada nista s tim PIT imao ?

http://104.237.50.75/Gapps/Lollipop/

FAQ:

My GApps install failed with the message 'Insufficient storage space available in System partition'. My device has 16GB (or more) of storage available. How can this be?

Your ROM and GApps are installed in the system partition. The system partition is a separate, fixed-size, stand-alone partition of storage that varies in size by device. (READ HERE for a complete explanation of the Android File System Structure.) While today's newer devices often come with 1.5GB (or more) of storage in the system partition, most devices that are more than a year old have 1GB or less of system storage available. This, coupled with the fact that Google's applications have doubled in size in the past 18 months, means that your device may not be able to accommodate our larger GApps packages.

The reason you won't get this error message with other GApps packages is because our installers use a System Partition memory detection system to insure a successful installation and the ability to restore GApps after a ROM update. Most other GApps installers do no such checking and leave the responsibility on you to know if your device has sufficient space available. In addition, our installer will generate a detailed log that will show you exactly how the system space on your device is being used. You will find this log (pa_gapps_log.txt) in the same folder as the GApps zip file, after the installer has completed. Please refer to it for complete details.
You can choose to install a smaller GApps package or you may want to take advantage of our exclusive Advanced Features & Options and remove certain apps you do not use or need (Remember, you can always install these apps later from the Play Store).
EDIT: u prijevodu, noviji gapps su veći te zauzimaju više prostora sistemske particije, npr. ja koristim na S2 i S3 pico gapps.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 18:00 (Najbrži).
14 godina
neaktivan

ja uvijek instaliram ovaj najmanji, no sto bi se dogodilo da instaliram veci a ne napravim pit repartition prije toga, oce mi se nesto poremetit na mobu?

jel ima neke razlike od pa i slip gappsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tonček kaže...

ja uvijek instaliram ovaj najmanji, no sto bi se dogodilo da instaliram veci a ne napravim pit repartition prije toga, oce mi se nesto poremetit na mobu?

jel ima neke razlike od pa i slip gappsa?

Samo imaš dodatnih nepotrebnih aplikacija koje se vrte u pozadini i koje nećeš koristiti, a zauzimaju podosta memorije. Ja koristim gapps od 31MB koje sam u postu linkao.

17 godina

Nakon tjedan dana korištenja CM11 ...konstantno se kamera / fotić počeli rušit..najviše u Whats App i Viber aplikaciji

u čemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

u čemu je problem?

u cm11, stavi cm12

17 godina

Izašao RR 5.3.1

Flashanje sve odjednom (ne treba reboot recoverya):

1. cm-Resurrection_Remix_LP_v5.3.1-20150120-i9300.zip
  2. gapps piconano => razlika između pico/nano          NAPOMENA: nemojte stavljati druge verzije jer morate flashati PIT
  3. boeffla kernel 3.0 alpha6a, a da namještate postavke, preuzmite 2.1.64_Boeffla-Config V2.apk i instalirajte
  4. SuperSU 2.45 RC
  5. Changelog

Evo kako izgleda kod djevojke na SIII

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 16:40 (Najbrži).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

a koja je razlika universal i proper?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tonček kaže...

a koja je razlika universal i proper?

The Proper DPI version will install the proper version of Google Play Services for your device (resulting in a smaller installed footprint on your device).
The Universal DPI Play Services version is for users with limited download bandwidth. You will still receive a silent update (from Google) to the proper version for your device (if needed).

11 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam problem sa Sgs3 pri spajanju poziva.Kad me netko nazove linija pukne za 3sec...Prijavio sam nekoliko uta Vipu problem.S njihove strane je navodno sve u redu.

Mobitel sam stavio na tvornicke postavke nadajući se da ce se nešto promijeniti ali ništa.

Dali ima netko iskustva s ovakvim problemom da mi pomogne ga riješiti.

Lp

0 0 hvala 0
17 godina
Dex0306 kaže...

Pozdrav

Imam problem sa Sgs3 pri spajanju poziva.Kad me netko nazove linija pukne za 3sec...Prijavio sam nekoliko uta Vipu problem.S njihove strane je navodno sve u redu.

Mobitel sam stavio na tvornicke postavke nadajući se da ce se nešto promijeniti ali ništa.

Dali ima netko iskustva s ovakvim problemom da mi pomogne ga riješiti.

Lp

uzmi nečiju karticu, stavi u svoj mob i probaj

11 godina
neaktivan

Uzeo sam u Vipu novu karticu i nikakvih promijena nema.

17 godina
Dex0306 kaže...

Uzeo sam u Vipu novu karticu i nikakvih promijena nema.

tvornički Rom je gore ili neki Custom?

Jel isti problem i kad ti zoveš?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 17:45 (Ziga).
12 godina
neaktivan

ja imam problem sa s3 otiso mi je ja msn power dugme jel se to moze popravit ili ne hvala pali gasi se sam od sebe

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ice45 kaže...

ja imam problem sa s3 otiso mi je ja msn power dugme jel se to moze popravit ili ne hvala pali gasi se sam od sebe

Koji znak interpunkcije bi ovu poruku ucinio razumljivom. Mozda bi tada neko mogao i pomoci.

morrisoN
14 godina
neaktivan
Ice45 kaže...

ha meni je to bilo pa sam nosio na garanciju tako da bi se trebalo moci popravit

15 godina
neaktivan
Ice45 kaže...

Moze se popraviti, samo jako tesko je izvrsiti zamjenu navedenog buttona. Takodje odgovara i button od S4.

16 godina
paradoxxxx kaže...

Ako je softverska greška tada možeš to srediti kod kuće besplatno. 

Prva stvar koju bi mogao napraviti jest factory reset (reset na tvorničke postavke). U tom slučaju obrisat će ti se svi podaci koje imaš na mobu.

A ako to ne upali tada možeš staviti novi software pomoću odina.

Po meni, dobre upute, imaš u tutorijalu koji je objavljen na smartphonehrvatska.com.

U ovome tutorijalu prvi korak navodi te na sljedeće: "Preuzmite službeni Jelly Bean rom za vaš GS3." To slobodno zanemariš i skineš verziju koja tebi odgovara.

Kada klikneš na taj link iz tutoriala u prvom koraku postaviš stvari kao što su na ovoj slici s tim da odabereš operatera kod kojeg je kupljen mob (vip, t-mobile...).

Ostatak uputa je odlično opisan tako da ne bi trebalo biti nekih problema.

nisam ovo pokušao jer mislim da mi je do power tipke.tj nekad radi nekad ne radi.pa sam pali gasi zaslon.nekad je tipka super osjetljiva pa cim je taknes mob se zakljuca itd itd.

tako da sam odlučio izvadit power tipku tj maknut je komplet sa ploče i sada pogađaš šta.nemogu upalit telefon :D

metoda paljenja bez power tipke ne radi

EDIT:upalio mobitel.nemam pojma kako :D

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 15:40 (Kill Frenzy).
15 godina
neaktivan

evo jedan problemcic

naime, cura ima shw-m440s juznokorejsku verziju s3

posto se dosta usporio a reset nije polucio zeljene rezultate, odlucio sam flashati na archidroid

instalirao recovery, promjenio kernel koristeci arter97-kernel i nakon wipe-a flashao rom

ali kad se upali, ekran stoji na logo-u i ne mrda

pokusao sam opet, bez pomoci

ideje?

...i tako dalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa instalirao si ROM koji je za europsku verziju i9300, na južnokorejsku verziju shw-m440s. I naravno da je pao u bootloop.

Rješenje ? Nađi stock rom za svoj model na sammobileu, ili negdje na netu, i flashaj ga putem odina.

De gustibus non est disputandum.
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Pa instalirao si ROM koji je za europsku verziju i9300, na južnokorejsku verziju shw-m440s. I naravno da je pao u bootloop.

Rješenje ? Nađi stock rom za svoj model na sammobileu, ili negdje na netu, i flashaj ga putem odina.

zato sam i mijenjao kernel koji navodno omogucuje instalaciju rom-a za internacionalnu verziju

dobro, sto nakon sto flashan official rom? kako staviti custom

...i tako dalje
17 godina

Baterija na curinom S3 + postavke

Flashanje sve odjednom (ne trebate prvo podići sustav te ponovno u recovery da bi uradili flash dalje):

1. cm-Resurrection_Remix_LP_v5.3.2-20150127-i9300.zip - changelog
  3. boeffla kernel 3.0 alpha7a, a da namještate postavke, preuzmite 2.1.66_boeffla-config-v2.apk i instalirajte
  4. SuperSU 2.45 RC

Postavke Boeffla kernela:

P.S. pod RAZNO, u Boeffla kernelu na dnu, isključite Android zapis

Ako koristite drugi CM12 ROM samo flashajte boeffla kernel 3.0 alpha7a,

a da namještate postavke, preuzmite  i instalirajte 2.1.65_Boeffla-Config V2.apk

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 23:13 (Najbrži).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zato sam i mijenjao kernel koji navodno omogucuje instalaciju rom-a za internacionalnu verziju

dobro, sto nakon sto flashan official rom? kako staviti custom

Očito je kriva informacija , nikad nisam čuo za tako nešto da kernel omogući to. Pratim Archija  i nitko nije stavio taj rom osim na i9300. Nakon što flashas stock, pronađi neki rom za taj model (ako ih ima uopće) ne znam kako stoje romovi za taj model. :)

De gustibus non est disputandum.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice