Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.924.462
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

već jako dugo pratim ovu temu i napokon sam i ja odlučio root-at mobitel i vratiti ga u život, jer od ovog"štucanja" na stocku sam dobio sjede. :)

Uglavnom, imam par pitanja:

1. Koji je ROM po vama trenutno najbolji. Vidim da mario1990 preporuča JustArchi AOSP.

2. Koji kernel da stavim?

3. IMEI backup bi bilo pametno napraviti, pa ako može preporuka i oko toga.

4. I što se tiče root-anja, preporuka također.

Unaprijed hvala

P.S. mario1990, gdje si u tele2 kupio tu zamjensku bateriju. Moja je već dosta oslabila (bar po ovome što vidim na stocku, jako malo dura, iako se nadam da je to do stock rom-a)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

Rom JustArchi AOSP probaj. - Kernel stock od roma ostavi. 

Što se tiče rootanja flashanja i svega imaš moj tutorial ovdje po kojemu su išli početnici i bez problema sve uspješno napravili

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-iii-rasprava/149052.aspx?page=380&jumpto=4423812&sort=asc&view=flat

U varaždinu sam bateriju kupio. Odi do bilo kojeg tele 2 centra i pitaj dali imaju. :)

ili evo ti u svijetu medija za 99 kn

https://www.svijet-medija.hr/art/baterija-class-samsung-galaxy-s3-i9300/60001

De gustibus non est disputandum.
12 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Rom JustArchi AOSP probaj. - Kernel stock od roma ostavi. 

Što se tiče rootanja flashanja i svega imaš moj tutorial ovdje po kojemu su išli početnici i bez problema sve uspješno napravili

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-iii-rasprava/149052.aspx?page=380&jumpto=4423812&sort=asc&view=flat

U varaždinu sam bateriju kupio. Odi do bilo kojeg tele 2 centra i pitaj dali imaju. :)

ili evo ti u svijetu medija za 99 kn

https://www.svijet-medija.hr/art/baterija-class-samsung-galaxy-s3-i9300/60001

Hvala! Znači isplati se uzeti tu bateriju?

15 godina
neaktivan

Iz moga iskustva svakako.

De gustibus non est disputandum.

4 0 hvala 2
17 godina
LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 16:42 (Najbrži).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Obrisao sam NeatRom i stavio Archidroid 3.0.0

svaki put prilikom restarta me čeka poruka na ekranu "UIDs on the system are inconsistent, you need to wipe your data partition or your device will be unstable"

što činiti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam se do sada susretao s takom porukom, ali na xda sam pronašo takvu temu u kojoj navode soluciju. (Tema je za Nexus 7, ali ne vidim razlog zašto bi bilo drugačije na s3)

Rješenje bi trebala biti opcija fix permission iz TWRP recovery-a (također se navodi i wipe cache/dalvik). 

Ali ja bih u svakom slučaju preporučio da uradiš clean install kada prelaziš između različitih romova, pogotovo aosp -> cm i u tom slučaju ne bi trebalo biti takvih problema.

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 22:49 (paradoxxxx).
17 godina
mario1990 kaže...

Jedini problem koji se može pojaviti na cyanogenmod romovima je problem sa kamerom " cant connect to camera " za one sa takvim problemima flashajte Ovaj fix za to i problema nema. :)

Jesam, sad kamera uopće se ne želi ni pokrenuti :(

+ stavio sam neki drugi software za snimanje/fotografiranje.. kvaliteta je očaj živi

slike isprazne, nema boja, sve je nekako mutnjikavo...

paradoxxxx kaže...

Nisam se do sada susretao s takom porukom, ali na xda sam pronašo takvu temu u kojoj navode soluciju. (Tema je za Nexus 7, ali ne vidim razlog zašto bi bilo drugačije na s3)

Rješenje bi trebala biti opcija fix permission iz TWRP recovery-a (također se navodi i wipe cache/dalvik). 

Ali ja bih u svakom slučaju preporučio da uradiš clean install kada prelaziš između različitih romova, pogotovo aosp -> cm i u tom slučaju ne bi trebalo biti takvih problema.

Napravio sam sve isponova, sad ne javlja tu grešku a slijedio sam proceduru po tutorialu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 23:43 (Ziga).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Imam pitanje. Počeo sam raditi root, ali kad raspakiram CF-Auto-Root dobijem CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.md5, a ne CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.

Ima li to kakve veze? Da samo u odin pod PDA stavim taj md5?

Ista stvar sa Philz recovery, samo file tar.md5 ubacim? Ne treba biti čisti .tar?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzmite u obzir da sam do sada samo jednom instalirao custom rom na ljeto...

1)Mobitel mi je već rootan,pa dali ga moram spajati na odin ili ne?Želim samo na njega prebaciti rom i onda iz CWM-a ga instalirati.za to mi netreba odin ili nešto slično?

2)Mi date link za justarchi?Ja ga nemogu naći.Htio bih aosp verziju ako postoji,a onda mi treba i link za google appse...

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RhckTeam kaže...

Pozdrav ekipa!

Imam pitanje. Počeo sam raditi root, ali kad raspakiram CF-Auto-Root dobijem CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.md5, a ne CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.

Ima li to kakve veze? Da samo u odin pod PDA stavim taj md5?

Ista stvar sa Philz recovery, samo file tar.md5 ubacim? Ne treba biti čisti .tar?

Hvala

Pozdrav,

u redu je .tar.md5, tako i mora biti. Ako završava nekako drugačije tek onda nije u redu.  
Imaš na xda uputstva gdje sve piše,  a ovo je cf-auto-root koji ti treba. Skineš to, raspakiraš i odmah imaš odin i sve što ti treba za root.

Ista stvar je i za recovery. Samo ubaciš .tar.md5 i to je to.

g12356 kaže...

1)Mobitel mi je već rootan,pa dali ga moram spajati na odin ili ne?Želim samo na njega prebaciti rom i onda iz CWM-a ga instalirati.za to mi netreba odin ili nešto slično?

2)Mi date link za justarchi?Ja ga nemogu naći.Htio bih aosp verziju ako postoji,a onda mi treba i link za google appse...

Ako je već rootan i imaš recovery onda nemaš potrebe za odin. Samo skineš rom koji želiš (gapps ako je potrebno) i flashas iz recoverya.

Jedini problem koji uočavam je da možda imaš zastarijelu verziju cwm-a pa bi moglo biti problema kod flashanja novijih romova. Stoga ti preporučam da prvo napraviš update cwm-a ili koji već recovery koristiš.

Link za ArchiDroid imaš par stranica unazad, ali izvoli link opet. Za ovaj rom ne trebaš gapps pošto je sve već u njemu.

Ukoliko ima nekih pitanja u vezi rootanja ili recovery-a preporučam da prvo pročitate tutorijal koji je kolega mario napisao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 14:21 (paradoxxxx).
14 godina
neaktivan

heej ,posto sam na lolipop temasek romu ima ogromne laggove, pogotoo pri otvaranju aplikacija, a neke se cak i ne zele otvoriti nego prekinu s radom i moram ih ponovno otvarat,odlucio sam preci na neki drugi, sad da ne bi morao sve isporbavati ima likoja preporuka koji je iole luidniji, mozda resurextion remix?bitno mi je uz ovo sto sam naveo da ima opcijuza centralni sat u status traci ;)

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ja hocu archidroid s kamerom od samsunga (sto se tice ispravnosti rada, brzine i kvalitete fotkanja)

preporuke? :)

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima kakve veze ako radim root preko Windows 8.1?

Ne znam ima li nekih nekompatibilnosti sa Odinom i Windows 8.1

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nema.

12 godina
neaktivan

Root napravljen, Philz instaliran i sada pokušavam napraviti EFS backup, ali program iz ovog posta ne funkcionira.

Pokrenem tool i stalno stoji na --- WAITING FOR DEVICE

Ima kakav drugi programcic mozda? Ili da probam jos sa app direktno iz telefona (metoda 2 u postu)

EDIT: Napravio preko kTool aplikacije sa Google Play Store-a. Dobio 2 file-a. efs.img i efs.tar.gz.

Nadam se da je to sve. Sada radim backup u Philz Recovery i onda sibam na instaliranje JustArchi ROM-a

Javim kako je sve prošlo ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 19:40 (RhckTeam).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,moze li mi neko pomoci.. imam galaxy s3 neo i izbacuje mi kad hocu da nekoga nazovem "problem s vezom ili neispravan mmi kod"?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RhckTeam kaže...

Root napravljen, Philz instaliran i sada pokušavam napraviti EFS backup, ali program iz ovog posta ne funkcionira.

Pokrenem tool i stalno stoji na --- WAITING FOR DEVICE

Ima kakav drugi programcic mozda? Ili da probam jos sa app direktno iz telefona (metoda 2 u postu)

Odlučio si se za ovu prvu metodu pomoću računala?

Da bi ti ta metoda radila moraš imati adb i dobro postavljen path. To možeš najjednostavnije riješiti pomoću ovog alata.

Skineš taj olat, pokreneš, odradiš što treba (doslovno proces traje 10 sekundi) i nakon toga možeš napraviti efs backup s tim alatom koji ti sada ne radi.

A možeš i drugu metodu koja je navedana u tom postu pokušati. Skineš na mob alat ktool i iz njega odradiš backup te nakon toga folder prebaciš na sigurno kao što je Marko napisao.

12 godina
neaktivan

Sve uspješno napravljeno. Mobitel sada leti!!!

Majko moja kakva razlika! :D

Pitanje u vezi ikona. Jesu li i vama ikone dosta velike? Imam osjecaj da su nekako veće nego prije.

EDIT: Našao sam razlog zašto je to tako. Google Now Launcher. Stavio sam Nova Launcher i sad je sve kao prije. Kakav preporod je ova promijena sa onog "Lagwizz-a" na čisti Android.

P.S. Hvala ekipi na pomoci! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 10:00 (RhckTeam).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...

g12356 kaže...

Link za ArchiDroid imaš par stranica unazad, ali izvoli link opet. Za ovaj rom ne trebaš gapps pošto je sve već u njemu.

Ukoliko ima nekih pitanja u vezi rootanja ili recovery-a preporučam da prvo pročitate tutorijal koji je kolega mario napisao.

Očito sam nešto krivo shvatio jer ovo na linku je Kitkat?Mislio sam da je Justarchi stabilan lollipop.Imam neatrom kitkat i zadovoljan sam njime,a želim nadogradit na neki stabilan lolipop rom...Ima li tko link za to?

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
15 godina
neaktivan

Ja koristim Archijev lollipop, to je ovo. Iako je u beta fazi ja nemam zamjerke. Koristim ga od kada je izašla prva beta verzija i do sada nikakvih problema.

A ovdje je link na RESURRECTION REMIX.

Inače, link na to je postavio i kolega Najbrži i to 5 posta prije tvojega pa bi bilo lijepo kada bi ubuduće prvo pročitao stranicu, dvije unazad jer ćeš već tako najvjerojatnije naći odgovor na svoje pitanje.

15 godina
neaktivan

Aha,ok u buduće budem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

pozdrav

1) Postoji li cm/aosp rom na kojem radi stock tw kamera?

2) Ako je gore odgovor negarivan, koji tw rom preporucate? Bitno je da je brz, da je de bloatan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thebatman kaže...

pozdrav

1) Postoji li cm/aosp rom na kojem radi stock tw kamera?

2) Ako je gore odgovor negarivan, koji tw rom preporucate? Bitno je da je brz, da je de bloatan.

CM 11-20150105-Nightly-i9300

+

pico gapps

ja stavio prije 2h..prezadovoljan

ako si na to mislio? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 0:33 (Ziga).
11 godina

Radi li ma njemu stock tw kamera? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thebatman kaže...

Pardon, ne radi. ALI kamera radi savršeno dobro (bez greški) i fotke su odlične

11 godina
Ziga kaže...
thebatman kaže...

Pardon, ne radi. ALI kamera radi savršeno dobro (bez greški) i fotke su odlične

Probao sam lolipop archiea, dobar je ali ipak malo previse laga za moj ukus.

Idem probat kitkat archiea, pa ako i on ne bude po guštu, probam ovaj cm11, thx

12 godina
neaktivan

Evo i prvih dojmova od mene vezano za JustArchi ROM.

PRESRETAN!

Sve radi perfektno i fluidno. Još kada kupim novu bateriju, biti će vrhunski. 

Zadovoljan sam sa screen on-om. Na "lagwizzu" nisam mogao navuc 2 sata screen on. Ovo je i sa ovakvom baterijom vrhunski.

Uglavnom, danas sam ga baš koristio extra hard. Slušanje muzike do posla i doma (cca. 3 h), podosta surfanja na Operi Beta, slikao nekih 30-ak slika i snimio par videa (da vidim kako kamera funkcionira. P.S. ja zadovoljan), standardno čačkanje po postavkama i isprobavanje, par poziva preko Vibera i 40-ak poruka uz sve to koristio Whatsapp kroz skoro pa cijeli dan i na kraju 3 malo duža normalna poziva.

E, da. 3G je bio stalno upaljen i svjetlina ekrana je bila jedan dio na automatski, a kasnije sam stavio na nekih 40% fix.

I jedno pitanje. Instalirao sam SuperSU preko Play Store-a i nestao mi Superuser u postavkama. Kada idem na pretraživanje u postavkama, pronađe ga, ali mi više ne prikazije dozvole preko njega neko preko SuperSU. Ima to kakve veze što imam 2 Superuser aplikacije?

EDIT: Dodao još neke stvari

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 17:26 (RhckTeam).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Dečki molim savjet....

staklo na S3 mi je počelo pucati i raspadati se... sam ekran nigdje ni točkice ni površinske ogrebotine nema

nakon 3 tjedna puca na nekom drugom kraju (obično u uglovima, nisam sjeo na njega ni ništa)

molim savjet i preporuke, mobitel je još pod garancijom makar čisto sumnjam da će uvažiti.. gdje promijeniti staklo? isplati li se original mijenjati?

0 0 hvala 0
16 godina

Jel zna netko kako bi mogao izmjenjivat podatke izmedu mobitela i pca preko wifia? Ponekad mi treba da prebacim jednu pjesmu/sliku a nemam volje za to trazit kabel :D

Markinho19
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice