Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.820.274
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
jura249 kaže...

Vjerojatno kontakt na mobitelu,dali netko mozda zna koliko je popravak?

Nije skup.

14 godina
neaktivan

Hajde da cujem vase misljenje.

Mobitel mi se gasi tj sam od sebe restarta iz cista mira. Uradi tako 2-3 puta na dan. Nekad to obavi kad ga uopce ne koristim. Radio je to na custom ROM-ovima 4.4.4 pa sam mu neki dan vratio sluzbeni 4.3 odinom, medjutim nakon 3 dana sasvim normalnog ponasanja, danas mi se opet poceo restartati, 2 puta.

Ovako to izgleda na stock-u:

-odjednom crn ekran, kao da ga ugasis, pojavi se Samsung I9300 logo i odmah nakon toga vrati se u normalno stanje.

Na custom mi je ovo radio:

--odjednom crn ekran, kao da ga ugasis, pojavi se Samsung I9300 logo, pa opet crne ekran pa opel logo (tako 3-4 puta za redom), nakon toga vrati se u normalno stanje.

Da nije nesto hardverski?

Radim svaki put full wipe kada stavljan novi ROM.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 0:51 (Denyken).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Raykip kaže...

Pozdrav!

Imam jedan problem s bratovim s3. Nakon rootanja, pri bootanju ekran je podivljao, postao plav i slika se micala (na onom dijelu kad pise samsung gt...). Nakon reinstallayije firmwarea i wipeanja cachea, taj se problem rijesio, ali ekran ne reagira na dodir.

Ne znam da li ima razlike u touchscreen driverima i ostalom, al dal si provjerio koji s3 posjeduje, pošto ih ima više verzija (i9300, i9305)?

11 godina

jel netko zna oceli doalzit lollipop na s3 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Official sigurno ne
15 godina
neaktivan
Ice45 kaže...

Vec je doslo nekoliko na xda developers.

15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Ice45 kaže...

Vec je doslo nekoliko na xda developers.

Jeli ima nekih koji nisu u alpha/beta fazi?

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
15 godina
neaktivan

Nema, realno jos je rano za to.

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam probao CyanogenMod 12, iako je u Alpha verziji (tocnije Alpha 4), odlicno radi. Pozivi, SMS, Wi-Fi, suradnja sa PC itd. Kamera ne radi ali se moze skinuti Google-ova. Dakle, iako nije jos ni Beta, zadivljujuce funkcionira. Jedan citav dan sam se druzio sa Android 5.0 Lollipop, bateriju za sad brzo trosi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja koristim nameless 17/11 i ok je, ima dosta bugova i to,al moze se koristiti, imam ga otkad je izasla ta verzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Prije nekog vremena sam stavio saletov 4.3 rom. Nakon početno dobrih dojmova došao sam do zaključka da mi je mobitel trenutno sporiji nego sa stock fw. Ne znam u čemu je problem ali radi toliko sporo da bih vrištao. Jel još netko ima takav problem?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Friday kaže...

Prije nekog vremena sam stavio saletov 4.3 rom. Nakon početno dobrih dojmova došao sam do zaključka da mi je mobitel trenutno sporiji nego sa stock fw. Ne znam u čemu je problem ali radi toliko sporo da bih vrištao. Jel još netko ima takav problem?

Riješenje: NeatROM AOSP

17 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
Friday kaže...

Riješenje: NeatROM AOSP

A koja je procedura stavljanja na ovaj rom?

Freak Show Inc.
14 godina
odjavljen

Skineš ga, skineš gappse, odeš u recovery, wipe-aš sistem, data, cache i dalvik cache i flashas ROM pa gappse i to je to

4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Skineš ga, skineš gappse, odeš u recovery, wipe-aš sistem, data, cache i dalvik cache i flashas ROM pa gappse i to je to

Sad riskiram ispasti totalni panj - gappse?

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan

gapps = Google Apps

AOSP/CM romovi dolaze bez standardnih google aplikacije (play store, maps, gmail, hangouts, google search...) pa moraš, nakon što flashas rom, flashati i gapps paket.

Uglavnom ti sve piše kod custom roma koji želiš flashati. Tako recimo za AOSP NeatROM imaš u Downloads sekciji link na rom, a ispod njega odma link na gapps.

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397942

Gapps, točnije Google apps, aplikacije potpisane od Google-a, u principu ovo svi flashamo da imamo pristup Play store-u, ja najčešće stavim Najmanje, samo da imam Play store i onda si skidam što mi treba, a i imaš u linkanoj temi usporedbu svakog paketa, pa si skini koji ti najbolje paše, njega flashas odma poslije flashanja ROM-a i to je to

Nema veze stari, pitaj što treba zato smo mi tu kao i tema

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ovaj saletov koji sam stavio (4.3) je imao u sebi nekakav wizard koji me pitao što želim instalirati i to je to. Po čemu se onda ovaj 4.4 razlikuje?

Freak Show Inc.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj 4.3 je imao AROMA installer pa kad si flashao si mogao sve izabrati što hoćeš instalirati.

4.3 je baziran na samsungovom romu, a ovaj 4.4 je AOSP, dakle "goli android". ne znam kako da se drugačije izrazim {#}

Imaš na youtube review pa možeš pogledati, npr.

,

Malo su stariji videozapisi, ali tek toliko da dobiješ dojam o čemu se radi.

17 godina
odjavljen

Ma ne sjećam se točno kako sam ovaj flashao ali poprilično sam siguran da nisam radio 2x flash. Znači flash rom pa flash gapps?

Freak Show Inc.

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, tako je. Prvo flashas rom, a nakon toga gapps. Kao što je marko rekao možeš skinuti paket koji želiš (standardni, minimal, micro).

Za 4.3 nisi morao dva puta flashat jer je već sve u samom rom-u, morao si jedino odabrati što želiš da se sve instalira. 

17 godina

Danas uzeo S3 za 500kn, a prije tjedan dana kupio S2 za 300kn i otključao ga za sve mreže{#}

Sada stavljenje recoverya i flashanje custom ROM-a {#}

Najviše se radujem CM12 aka Lolipopu. Na S2 je još jako bugovit iako vidim za S3 da napreduje.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2014 17:53 (Najbrži).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poz ljudi,

Imam S3 model SGH T999 T-mobile koji sam piknuo u USA. I da skratim pricu sad, zbrickan je... dakle mogu samo u download mode. Bio je kod servisera koji ga je probao flash-at ROM sa JTAG-om ali kaze da je nemoguce jer mi je krepao flash memory chip sto mi je opet malo neobicno jel se mob da staviti u download mode.... Prije toga probao sam stock firmware stavljat preko Odina bezbroj puta i na sve moguce nacine ali ne ide nikako... Dal itko zna sta bi mogao biti problem ili kako ga popravit ili neki dobar servis (ako nije hardware krepao). Thx! 

0 0 hvala 0
16 godina

Imam veliki problem.
Na galaxy s3 sam imao stock 4.1.2 sa rootom (tako sam ga kupio). Logicno da OTA update nije radio, pa sam skinuo sa sammyja 4.3 i flashao odinom. Javlja se not registered on network poruka. IMEI i s/n su ok.
Pokusao sam svasta (ugl. sve sto ima online kao pomoc), ali nisam uspio dobiti mrezu. Vratio na 4.1.2 (neke verzije ne vide IMEI zbog nove verzije efs-a, dok xxemg4 ponovo vidi IMEI, ali problem neuspjele registracije na mrezu ostaje.
probao getril, ariza patch - nista)
backup EFS-a sam uradio, ali tek nakon nadogradnje na 4.3 (jbg, kontao sam to je official, a ne custom upgrade, pa nisam mislio da bi sta trebalo krenuti krivo)

Nekako mislim da trebam ubosti pravi modem, ali ne znam koji.

Pomagajte pls!

(SOLVED!!!)

Ako neko bude imao isti problem, tu sam da pomognem.

Patched modem XXUGMK6

Patched kernel XXUGMK6

Flashano iz CWM recoveryja.

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2014 22:45 (morrisoN).

2 0 hvala 0
16 godina

znam da je s3 mini, ali ovo je definitivno najzivlja tema u vezi s3...pa eto, nemojte se ljutit sto cu to pitat ovdje.

dakle, dok mi je s4 na servisu, cura mi je posudila s3 mini koji je zakljucan na t-mobile...postoji li kakvo besplatno rijesenje da ga otkljucam? uz pomoc roota?

TiONiO

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da li se netko sjeca,kad se sa stocka originalnog prelazi na aosp, jel se mora wipe data, tj jel se gube podaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tonček kaže...

da li se netko sjeca,kad se sa stocka originalnog prelazi na aosp, jel se mora wipe data, tj jel se gube podaci?

Gube se podaci naravno.

15 godina
neaktivan
tonček kaže...

Gube se podaci naravno.

15 godina
neaktivan

Pozeljno je kad prelazis sa Stocka na AOSP Napravis full wipe, tako da nemas nikakvih problema kasnije.

De gustibus non est disputandum.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice