Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.827.084
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

Da nisu stavili toliko "S" smeće aplikacija i da im je touchwiz malo optimiziraniji radio bih bez problema 4.4.4 na našem i9300.

Ovako meni niti ne fali, sad kad sam navikao na aosp to mi je neusporedivo s ničim. 

A što se tiče Stock 4.4.4 Uskoro bi možda mogli imati rom od Saleta? (vidjet ćemo što će reći) Ili archija sa xda foruma baziran na ovom: 
 http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/development/i9300-to-n00t-bring-lte-fun-to-3g-t2886574

Arter97 sa xda je portao korejski 4.4.4 na i9300 koji za sad ima još bugova, međutim ništa koliko vidim strašno. Za očekivati je neki stabilan 4.4.4 stock rom.

De gustibus non est disputandum.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 18:19 (mario1990).
16 godina

ljudi, eto samo da se pohvalim...stavio sam stock 4.4.2 i dozivio preporod

od bloatwarea sam samo stavio ono osnovno, kalendar, music, video, my filest i to je to! mobitel radi genijalno! imam instaliran viber, FB, FB msg, whatsup, instagram, chrome, youtube i jos par sitnih programcica..ugl..mobitel savrseno radi..sve brzo otvara, ne šteka, genijalno! evo, probavao sam masu softwarea..i niti s jednim nisam bio zadovoljan! uvijek nesto! tako da sam se vukao na 4.1.2 do danas! al ovo je zakon! :))

doduse, imam ga nekih 5-6 sati tek instaliranog, ali za sada samo rijeci hvale!..vidit cemo dalje :)) preporucam svakom nek proba ;) 

TiONiO

2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Da nisu stavili toliko "S" smeće aplikacija i da im je touchwiz malo optimiziraniji radio bih bez problema 4.4.4 na našem i9300.

Ovako meni niti ne fali, sad kad sam navikao na aosp to mi je neusporedivo s ničim. 

A što se tiče Stock 4.4.4 Uskoro bi možda mogli imati rom od Saleta? (vidjet ćemo što će reći) Ili archija sa xda foruma baziran na ovom: 
 http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/development/i9300-to-n00t-bring-lte-fun-to-3g-t2886574

Arter97 sa xda je portao korejski 4.4.4 na i9300 koji za sad ima još bugova, međutim ništa koliko vidim strašno. Za očekivati je neki stabilan 4.4.4 stock rom.

Od Saleta jok, sigurno. Cisto sumnjam da ce biti bilo sta od mene. Mozda jos koja verzija i gotovo

15 godina
neaktivan
Tionio kaže...

od bloatwarea sam samo stavio ono osnovno, kalendar, music, video, my filest i to je to! mobitel radi genijalno! imam instaliran viber, FB, FB msg, whatsup, instagram, chrome, youtube i jos par sitnih programcica..ugl..mobitel savrseno radi..sve brzo otvara, ne šteka, genijalno! evo, probavao sam masu softwarea..i niti s jednim nisam bio zadovoljan! uvijek nesto! tako da sam se vukao na 4.1.2 do danas! al ovo je zakon! :))

doduse, imam ga nekih 5-6 sati tek instaliranog, ali za sada samo rijeci hvale!..vidit cemo dalje :)) preporucam svakom nek proba ;) 

Stavi stock 4.4.4, jos je brzi od toga 4.4.2. :)

15 godina
neaktivan
salesale kaže...
      Od Saleta jok, sigurno. Cisto sumnjam da ce biti bilo sta od mene. Mozda jos koja verzija i gotovo

Dalje samo podrška za S5 ili se ostavljaš tog posla?

Znači uskoro ostajemo bez aospa i stocka od tebe za s3? {#}

14 godina
neaktivan

Ne verujem da cu biti u prilici ni podrsku da pruzim. Godinu celu sam trazio posao u ovoj smrdljivoj drzavi i napokon nasao ali je radno vreme 8-20 :( 6 dana u nedelji. Ostaje mi samo nedelja slobodna ali imam klince, verovatno brdo zaostalih obaveza..tako da...

17 godina
odjavljen
salesale kaže...

Ne verujem da cu biti u prilici ni podrsku da pruzim. Godinu celu sam trazio posao u ovoj smrdljivoj drzavi i napokon nasao ali je radno vreme 8-20 :( 6 dana u nedelji. Ostaje mi samo nedelja slobodna ali imam klince, verovatno brdo zaostalih obaveza..tako da...

Trebao si doći u hrvatsku. Tu bi ga tražio još koju godinu {#}

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

Zivot na prvom mjestu :)

U svakom slucaju hvala za sve do sad sto si napravio. :)

14 godina

pozdrav, kupio sam microSD karticu "Samsung microSDHC Card" 32GB,
UP TO 24MB/s transfer Speed , Class 6,

Što mislite o njoj, ima li je tko ?

1 2 hvala 0
15 godina

Pozdrav ekipa.. Imam problem sa punjenjem svog Galaxy-ja. Naime, imam originalan punjač i kabel. Često mi se zna dogoditi, kod tu i tamo neke zahtjevnije aplikacije, da mi se baterija smanji dok se puni. Znači li to da je vrijeme za promjenu baterije ili? Npr. danas sam odigrao Subway Surfers i baterija mi je bila na 98%, kada sam izašao iz aplikacije, pala je na 97% uz dosta veliko zagrijavanje uređaja. Imate li neke načine kako to mogu provjeriti? Hvala..:)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
16 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Pozdrav ekipa.. Imam problem sa punjenjem svog Galaxy-ja. Naime, imam originalan punjač i kabel. Često mi se zna dogoditi, kod tu i tamo neke zahtjevnije aplikacije, da mi se baterija smanji dok se puni. Znači li to da je vrijeme za promjenu baterije ili? Npr. danas sam odigrao Subway Surfers i baterija mi je bila na 98%, kada sam izašao iz aplikacije, pala je na 97% uz dosta veliko zagrijavanje uređaja. Imate li neke načine kako to mogu provjeriti? Hvala..:)

Tako ćeš zafrknuti punjač a i bateriju. Mobitel nije preporučljivo koristiti dok je na punjaču. Time će ti oslabiti punjač i produljiti će ti se trajanje punjenja i do 50%. Ako mu treba da se napuni od 5% do 100% više od 4h punjač ti je oslabio.

http://deridownload.comze.com/
13 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

skines program galaxy charging current lite,besplatan na playstore i kad ustekas punjac udjes u taj program i provjeri koliko ti zapravo valja taj punjac,moj npr daje samo 700 mA dok jaranov daje 999 i stvarno daleko bolje puni,a ti si mozda baksuz i imas jos vece smece sto daje samo kao USB kablo oko 480 mA

provjeri,extra koristan program

BiH__Snowflake BF4
17 godina
Bellatrix kaže...
alen4430 kaže...

Tako ćeš zafrknuti punjač a i bateriju. Mobitel nije preporučljivo koristiti dok je na punjaču. Time će ti oslabiti punjač i produljiti će ti se trajanje punjenja i do 50%. Ako mu treba da se napuni od 5% do 100% više od 4h punjač ti je oslabio.

Moze izvor ili mlatis praznu slamu?

Punjenje je regulirano od strane samog smartphonea, jedino sto taj adapter koji ustekas u zid radi je pretvara izmjenicnu struju u istosmjernu napona od 5V. Nista vise od toga, jednostavan transformator i ispravljac, nista vise.

Mogucnost punjenja preko usb portova na racunalu potpuno opovrgava ovo sto si napisao za koristenje uredjaja tokom punjenja jer ti adapter za uticnicu ni ne treba.

Punjenje ce mu duze trajat iz vrlo jednostavnog razloga, razlike izmedju kolicine ulazne i kolicine potrosene struje potrebne za rad. Ako je adapter izvor struje od 1A, smartphone trosi vise od 1A u nekom svom radu baterija se nece puniti, vec prazniti. U to treba uzet u obzir i kvalitetu usb kabla koja je jako bitna, a zanemarivana, losiji kabel, losije vodi struju, sporije se puni( dok je zapravo adapter ispravan). Tak da nemres rec da je 100% kvar na adapteru ako nisi oboje provjerio.

@alen4430: Moze se zakljuciti da trosis vise struje tokom igre nego sto se puni, zato pad postotka. I po meni nije nikakav razlog za zabrinutost ako ti baterija normalno radi/traje van opisane situacije. Probaj puniti preko usb porta na racunalu pa vidi kak se onda ponasa, mozda je problem u usb kablu. Malo se poigraj s time.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 1:14 (Ante).
11 godina
neaktivan

@Ante Telefon mi se sporije punio, stavio sam usb kabl od nokie n79 i telefon se puni normalno. Ocito da postoji neki problem kod samsungovog kabla.

17 godina

Jos jedan izuzetno zadovoljni korisnik Saletovog roma!! {#}

Sale, rom ti je brutalan!! 

Odusevila me fluidnost, imam dojam da je mobilni internet puno puno brzi, instaliranje dodatnih aplikacija putem marketa je znacajno ubrzano.

Baterija zasad odlicno drzi, jucer oko 17h bila na nekih 90%, stalno sam bio na netu, nekoliko razgovora odradio, par porukica, ostavio ga tako i preko noci, jutros baterija na 74%! {#}

Uglavnom, odusevljen sam! Svaka cast za odlican posao!

Citam da si sebi nasao posao, steta sto neces imati vise vremena za neke novije verzije, ali drago mi je zbog tebe i posla.

Zahvalio bih se i ostalima koji sudjeluju u raspravi, pitanjima i odgovorima. Uz vas sam dosta naucio.

Zahvala i zoharbizi na pisanom tutorijalu! :)

P.S. ovo sve ispade ko politicki govor.... {#}

TrustNo1

8 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ante kaže...
Bellatrix kaže...
alen4430 kaže...

Moze izvor ili mlatis praznu slamu?

Punjenje je regulirano od strane samog smartphonea, jedino sto taj adapter koji ustekas u zid radi je pretvara izmjenicnu struju u istosmjernu napona od 5V. Nista vise od toga, jednostavan transformator i ispravljac, nista vise.

Mogucnost punjenja preko usb portova na racunalu potpuno opovrgava ovo sto si napisao za koristenje uredjaja tokom punjenja jer ti adapter za uticnicu ni ne treba.

Punjenje ce mu duze trajat iz vrlo jednostavnog razloga, razlike izmedju kolicine ulazne i kolicine potrosene struje potrebne za rad. Ako je adapter izvor struje od 1A, smartphone trosi vise od 1A u nekom svom radu baterija se nece puniti, vec prazniti. U to treba uzet u obzir i kvalitetu usb kabla koja je jako bitna, a zanemarivana, losiji kabel, losije vodi struju, sporije se puni( dok je zapravo adapter ispravan). Tak da nemres rec da je 100% kvar na adapteru ako nisi oboje provjerio.

@alen4430: Moze se zakljuciti da trosis vise struje tokom igre nego sto se puni, zato pad postotka. I po meni nije nikakav razlog za zabrinutost ako ti baterija normalno radi/traje van opisane situacije. Probaj puniti preko usb porta na racunalu pa vidi kak se onda ponasa, mozda je problem u usb kablu. Malo se poigraj s time.

Izvor je taj da sam ja morao promjeniti 2 punjača radi takvog postupanja!! Prvi originalni a drugi nedavno isto samsungov samo koji nije na USB kabel.

A adapter daje 0.7A struje ne 1A. Koliku struju daju USB portovi na kompu?? USB 2.0 port može dati do 1.8A struje tako da je to dosta više nego što daje punjač. USB 3.0 može i do 5A. Znači pri korištenju mobitela potrebna je veća struja a to punjač nemože servirati. Isto tako USB kabeli koji dolaze uz S3 su loše kvalitete.

Zbog tog kabela sam dva puta soft-brickao telefon.

Kako god okreneš prilikom punjenja i korištenja mobitela, još ako su zahtjevniji procesi u pitanju, dolazi do grijanja baterije i punjača ali i uređaja naravno. To nikako nemože biti dobro jer zna se da sve od tehnike što se pregrijava nije dugog vijeka... Ja ne govorim uopće da se vi morate držati ovog što ja govorim to je samo moje iskustvo.

LP

http://deridownload.comze.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 14:11 (Bellatrix).
14 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
...

Izvor je taj da sam ja morao promjeniti 2 punjača radi takvog postupanja!! Prvi originalni a drugi nedavno isto samsungov samo koji nije na USB kabel.

A adapter daje 0.7A struje ne 1A. Koliku struju daju USB portovi na kompu?? USB 2.0 port može dati do 1.8A struje tako da je to dosta više nego što daje punjač. USB 3.0 može i do 5A. Znači pri korištenju mobitela potrebna je veća struja a to punjač nemože servirati. Isto tako USB kabeli koji dolaze uz S3 su loše kvalitete.

Zbog tog kabela sam dva puta soft-brickao telefon.

Kako god okreneš prilikom punjenja i korištenja mobitela, još ako su zahtjevniji procesi u pitanju, dolazi do grijanja baterije i punjača ali i uređaja naravno. To nikako nemože biti dobro jer zna se da sve od tehnike što se pregrijava nije dugog vijeka... Ja ne govorim uopće da se vi morate držati ovog što ja govorim to je samo moje iskustvo.

LP

Nije da potičem svađu niti išta slično, ali jednostavno ne mogu ostati tiho kada pročitam takve gluposti. 

Dakle zamolio bih te, kao i kolega prije,  da također navedeš izvor za ovo boldano. Mogu ti pomoći možda oko traženja izvora? Naravno.

Nećeš naći izvor zbog toga što pričaš gluposti.

Standardni USB 2.0 daje cca 500 mA, dok 3.0 daje 900 mA. Izuzetak su USB portovi za punjenje koji mogu dati struju i do 1.5 A.

Ne želim ulaziti u daljnju raspravu, ali po tome što si ti napisao znači da bih ja svoj auto punjač za mobitele morao mijenjati svakih mjesec dana. {#}

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
14 godina
Almin94 kaže...
Tionio kaže...

Stavi stock 4.4.4, jos je brzi od toga 4.4.2. :)

ovaj stock zip samo flešam s odinom? nisam se već dugo igrao s tim, i jel može link za 4.4.4

i kakvo je stanje s baterijom i kamerom u usporedbi sa 4.3.3 stock?

i7 power!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 10:07 (koorpa).
14 godina
neaktivan

Nije to baš stock u punom smislu te riječi. To je port sa galaxy note 2 i po meni je to već custom rom. Znači za instalaciju trebaš custom recovery i onda flashah taj zip pomoću recovery-a.

Negdje tu, par postova iznad, kolega mario stavio je link za 4.4.4 port sa korejskog lte modela na naš i9300.

Stanje baterije i kamere ne bih znao pošto do sada nisam uspio pronaći vremena za isprobavanje ovog korejskog porta, a na archijevom portu je sve bilo odlično.

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
15 godina
neaktivan

Nisam testirao korejski port, ali pratim temu na xda i vidim da su ljudi prilično zadovoljni. Trenutno je verzija v2, očekuje se v3 da se srede neki bugovi. Između ostaloga ono što bi naš narod moglo smetati USSD , dakle ne radi USSD provjera, npr: ako želimo provjerit stanje računa na klasični način *100# (ovisno o operateru) ne možemo. Ili preostale megabajte , minute.. itd. Očekuje se fix toga, kamera i sve ostalo manje više radi uredno. Baterija je tipična stock, neki vele da je i bolja.

Link za kolegu 4.4.4

15 godina

Kupio sam s3 nedavno,trenutno je na ICS 4.0.4 ali je veoma spor i puno lagga..koji bi mi rom preporucili?
Ponajvise da bude fluidan a i da ne crpi bateriju..

Ovaj ics je uzasno spor ili da ga samo flasham na noviji tj kitkat (ako ima) ?

edit : Malo sam procitao da stavim od saleta 8.0 netrom ?

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 23:24 (tpg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavi saletov AOSP, ako ti se ne svidi stavi saletov stock neatrom.

15 godina
mario1990 kaže...

kakva je razlika ? koji je fluidniji ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 11:44 (tpg).
15 godina
neaktivan
Ako su ti bitniji živci onda aosp, ako ti je bitnija baterija onda stock

Sve u svemu ili aosp ili stariji 4.1.2

4.3 je jednostavno pretežak za gigu rama
15 godina
neaktivan
tpg kaže...
mario1990 kaže...

kakva je razlika ? koji je fluidniji ?

Kao što kolega reče, AOSP ti je fluidniji, sve je brzo zadnja verzija androida 4.4.4.. Minus ako tako možemo reći su slabija baterija i malo lošija kamera. Baterija ti izdrži između 3 i 3.5 pol sasta surfanja. Kamera je za mene i više nego zadovoljavajuća. 

A Neatrom 4.3 stock, ti je isto kao stock s tim da je unaprijeđen, trenutno koristim taj, nema problema , napravio extra lite instalaciju bez bloatwarea, smeća u prijevodu bez silnih samsungovih i googleovih aplikacija. Zauzeće rama cca 500mb, inače koristim nova launcher sad sam ostavio touchwiz i za iznenađenje radi odlično. Aplikacije sve hibernirane sa greenify-jem. Koji god odabereš bit ćeš zadovoljan.

15 godina

Zasto Odin nece da mi prepozna uređaj,ne pise ADDED..instalirao sam drajvere..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako i gdje kupiti code unlock (najeftinije) za Samsung Galaxy S3 SGH- T999 ( T-Mobile USA) ? Znači phone je iz USA i kodiran za GSM ovdje i svaki put pri restartu(uključivanju) traži code ! Model je Dual Core, 2GB ram,16GB , 4G, stock Android 4.3. (Može se rootati probao sam ,btw)

Da je Android 4.1.1 sve bi bilo lako otključati za free (milion je tutoriala na netu) ali nemoguće je naći ROM 4.1.1 koji odgovara (probao sam 10tak romova sa Odin flashati ali FAIL je neizbježno samo 4.3 radi). Silne aplikacije za otključavanje ne podržavaju SGH-T999 , čak sam probao i one izvan GooglePlay , .apk.... npr Voodo neke itd itd.. Nisam probao neki custom rom ( npr MIUI) da eventualno otklonim zaštitu ali nevjerujem da bi pomoglo .( newbeeee pogled na mob svijet:)

Svaka pomoć(smjernica) je dobrodošla.

Hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mario1990 kaže...

Nisam testirao korejski port, ali pratim temu na xda i vidim da su ljudi prilično zadovoljni. Trenutno je verzija v2, očekuje se v3 da se srede neki bugovi. Između ostaloga ono što bi naš narod moglo smetati USSD , dakle ne radi USSD provjera, npr: ako želimo provjerit stanje računa na klasični način *100# (ovisno o operateru) ne možemo. Ili preostale megabajte , minute.. itd. Očekuje se fix toga, kamera i sve ostalo manje više radi uredno. Baterija je tipična stock, neki vele da je i bolja.

Link za kolegu 4.4.4

jer znas mozda kad ce taj V3 izaci?

15 godina
neaktivan
SIII Deny kaže...
mario1990 kaže...

Link za kolegu 4.4.4

jer znas mozda kad ce taj V3 izaci?

Ne zna se.

15 godina
neaktivan

Arter lik koji to porta trenutno ima više projekata, napisao je da narednih dana/tjedana bude v3. (tako je odgovorio na pitanja)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice