Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.814.558
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
drakula789 kaže...

Punim ju TRI PUTA NA DAN ima li netko rijesenja kakav rom 

Trenutno sam na neatromu 6.2 i stock kernel i bez problema izdrži cijeli dan, 4 - 4.5 h on-screen, pozivi net. Uz boeffla kernel možeš ići prosjek 5 - 5.5h on screen.

De gustibus non est disputandum.
14 godina
neaktivan
salesale kaže...

malo sam bio odsutan, sorry. ako neko ima problem ili nije resio nek pita, tu sam

Maloprije sam stavio ML4, ovu 6.3 verziju. Dobro je radilo dok nisam fleshnuo Note 3 keyboard i S4 Transparent weather, nakon toga se TouchWiz stalno rusio sam od sebe, nista se nije moglo raditi na telefonu. Sad sam opet vratio 6.2 i sve radi kako treba.

The future is Fusion - AMD
13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
drakula789 kaže...

Punim ju TRI PUTA NA DAN ima li netko rijesenja kakav rom 

Trenutno sam na neatromu 6.2 i stock kernel i bez problema izdrži cijeli dan, 4 - 4.5 h on-screen, pozivi net. Uz boeffla kernel možeš ići prosjek 5 - 5.5h on screen.

Kako se stavlja rom? n00b

E da a ako se skida ako bude problema nekih pa budem moro skidat?

Ako bih imao volje da mi napises bio bih ti jako zahvalan.

LP

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
15 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...

zašto je root tako veliki probelm, ako smijem pitati?

Iz jednostavnog razloga što me uvijek bilo strah da ne pokvarim mobitel, pogotovo ovaj koji je poprilično skup i glanc nov.

Nadalje, koliko vidim, stalno ljudi kombiniraju neke ROM-ove i rijetko je tko zadovoljan u konačnici s dobivenim

jer koliko sam shvatio - roota se mob te se oslobodi RAM ali se pri tom zbuga kamera, baterija...

Ovo karikiram, pišem po onom što ovdje čitam.

Pa se zafrkavati oko nightly buildova, ovo-ono...

Tehnološki sam poprilično savvy i smatram da mi ne bi bio nikakav problem proučiti materiju, isprobati i sve to srediti

ali mi se naprosto čini da i to rootanje/flashanje/kerneli donose sav niz drugih zafrkancija i potencijalnih problema.

Kad bi bar ovdje netko bio čovjek i napisao tutorial ili naprosto linkao neki u potpunosti provjereni, idiot-proof

step-by-step guide za optimiziranje Samsunga Galaxy SIII te u dogovoru s Modovima to zalijepio kao sticky ili na prvu stranicu.....

Kad bi bar bilo izrazito jednostavno pratiti upute, linkove i tut da se to izvede u kratkom vremenu i potpuno sigurno,

smatram da bi mnogi članovi ali i ljudi koji googlaju ovu temu itekako lakše pristupili tom postupku.

Shvaćate da je cijeli taj XDA dev. đir na prvu ruku za nekog tko se nije pozabavio temom poprilično zafrkan pojam,

pogotovo kad se počnu spominjati brickanja, gubitak osnovnih funkcija, problemi s baterijom, garancije u operatera..

A ekipa ovdje je nadobudna više nego u iti jednom drugom podforumu ili temi.

Nitko ne hebe nikog, nekoliko pojedinaca razmjenjuje poruke i vrti se uvijek isto. Ne daj Bože da priupitaš konkretnu stvar jer si 'njub'.

Stojim iza rečenog jer sam član foruma dugo vremena i imam tisuće postova i desetke tema iza sebe.

Eto, zato mi je osobno root 'problem'.

Something witty.
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...
salesale kaže...

XXUGMK6 vs DDUGMK1?

Bump. {#}{#}

14 godina

Stavio sam Neat 6.3. Iako sam na 6.2 bio reko idem skroz na čisto flashat pa sam wipe cache/factory reset napravio, wipe dalwik, fromat system, format data/media.... Poslije titaniumom vratio aplikacije. Za sada se čini sve ok.

Kernel sam default ostavio ali ću vjerojatno stavit zadnji boeffla.Navodno će sljedeći Boeffla biti final baziran na beta 13 pa možda pričekam malo i tog stavim a do tada ću pratit kako funkcionira ovaj stock kernel.

13 godina
forzzuk kaže...

Kad bi bar ovdje netko bio čovjek i napisao tutorial ili naprosto linkao neki u potpunosti provjereni, idiot-proof

step-by-step guide za optimiziranje Samsunga Galaxy SIII te u dogovoru s Modovima to zalijepio kao sticky ili na prvu stranicu.....

Kad bi bar bilo izrazito jednostavno pratiti upute, linkove i tut da se to izvede u kratkom vremenu i potpuno sigurno,

smatram da bi mnogi članovi ali i ljudi koji googlaju ovu temu itekako lakše pristupili tom postupku.

Shvaćate da je cijeli taj XDA dev. đir na prvu ruku za nekog tko se nije pozabavio temom poprilično zafrkan pojam,

pogotovo kad se počnu spominjati brickanja, gubitak osnovnih funkcija, problemi s baterijom, garancije u operatera..

ja sam bio u sličnoj dilemi pa sam rootao preko programa kingo root..

skini to i uštekaj mob, program te vodi sam, nemreš fulat. ili one click root, svejedno.

http://www.kingoapp.com/

http://www.oneclickroot.com/

nakon toga ja sam instalirao apk root app delete i sa njom pobrisao 20-ak aplikacija koje mi ne trebaju i eto.. dosta bolji i funkcionalniji rom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=zsj.android.uninstall

14 godina
neaktivan
MaXt0r kaže...
salesale kaže...

malo sam bio odsutan, sorry. ako neko ima problem ili nije resio nek pita, tu sam

Maloprije sam stavio ML4, ovu 6.3 verziju. Dobro je radilo dok nisam fleshnuo Note 3 keyboard i S4 Transparent weather, nakon toga se TouchWiz stalno rusio sam od sebe, nista se nije moglo raditi na telefonu. Sad sam opet vratio 6.2 i sve radi kako treba.

Odakle si skinuo taj keyboard i s4 weather?

John_Doe_11 kaže...
John_Doe_11 kaže...
salesale kaže...

XXUGMK6 vs DDUGMK1?

Bump. {#}{#}

hmm, jesmo u istom regionu ali razliciti su operateri. probas jedan nekoliko dana, probas drugi pa vidis. ja vise volim ove "evropske", znaci MK6, a i noviji je :)

13 godina
neaktivan
@fozzuk Ja sam osobno i to preko mobitela vec dva ili tri puta napisao korak po korak kako rootat mobitel i stavit rom(saletov neat je bio u pitanju, ali na isti nacin se stavlja bilo koji drugi). I sam kad sam ulazio u svijet costum romova i rootanja bio sam zbunjen i buljio sigurno jedno tri cetiri dana u postove na xda kao tele u sarena vrata. To je bilo ima jedno tri godine, i tada sam imao htc desire. Kada sam procitao vise materijala na tu temu nego li ima u svim knjigama harrya pottera zajedno napravio sam root na svoj desire i stavio costum room. Nakon toga sjecam se da nesto nije bilo kako ja zelim pa opet trazenje kako se to rijesi itd..od tada sam promjenio jedno bar 15 ak androida i na svaki sam stavljao costum roomove i rootao ih i to svaki sljedeci sa sve vecom lakocom i sa sve manje citanja na xda..danas sam u toj poziciji da znam nacin kako rootat vecinu brandova(nije isti postupak na htc, samsung itd.) bez ikakvog posebnog gledanja po interentu. I sad kad pogledam onaj prvi post o svemu tome koji sam gledao kad sam rootao desire smijem se sam sebi kako to nisam razumio..dakle ne postoji neki ultra dummy proof tutorial jer svi ovi koji su vec nadu na internetu su, iako se cine malo zahtjevni, u biti jednostavni. Mislim da kad se ulazi svijet costum romova i rootanja neki minimum znanja o tom sto radis je potreban, pa ces takoni teze srussit mob i sl...jer koliko god jednostavan neki tutorial bio naci ce se netko tko ce ga pogresno slijedit i nesto zeznut pa ce bit kako ovo kako ono..zato par dana samo citanje i citanje po internetu, da kad rootas i stavljas custom rom znas sto radis a ne da to radis po nekom ultta lakom step by stepu..(isprike na pogrenom pisanju rijecu custom, na mob sam pa mi se nije dalo sad trazit svugdje gdje sam krivo napisao)
juka
13 godina

koliko sam shvatio on ne želi nijedan custom rom, nego samo rootati postojeći i počistiti ga od bloatwarea..

i odin metoda je ok.

http://www.ibtimes.co.uk/galaxys3-i9300-root-android43-jellybean-update-howto-521949

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

MK6 it is.

ja

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ako samo treba rootat onda je ovaj link koji si napisao odlican tutorial za to..
juka
14 godina

moze li mi netko stavit link, gdje mogu skinut official 4.3 za s3, na tele2 sam s slim beanom, htio bi probati taj službeni 4.3, hvala

i7 power!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
koorpa kaže...

moze li mi netko stavit link, gdje mogu skinut official 4.3 za s3, na tele2 sam s slim beanom, htio bi probati taj službeni 4.3, hvala

taj official je cisto smece ako ces moje misljenje... meni je stekalo i presporo radilo ne vidim razlog zasto bi probao, jedino znatizelja :)

14 godina

ah, znatiželja i dosada :)

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
forzzuk kaže...
paradoxxxx kaže...

zašto je root tako veliki probelm, ako smijem pitati?

...

Eto, zato mi je osobno root 'problem'.

Gle, nemoj se ljutiti, ali nažalost tvoja priča ne drži vodu. Spomenuo si da nakon roota dolazi mali milijun drugih problema, ali to na žalost nije istina. To je slučaj većinom kod stavljanja drugih romova i slično, ali to ne moraš nužno raditi. Možeš ti dobiti root pristup na stock romu i dalje ne ništa dirati, samo pogasiti app koje ne koristiš.

Uglavnom, root ti može samo pomoći, pogotovo oko ovog što je problem kod tebe. Istina, u početku možda nije sve najjasnije, ali od nekud se mora početi. Ako si već proučavao stvari po xda tada vjerujem da znaš što želiš, ali si vjerojatno preplašen zbog gubitka garancije. U tom sučaju te razumijem, ali to nije razlog da ne pokušaš jer uvijek postoji način da sve vratiš na staro, tvorničko stanje pa garancija opet vrijedi. zato lijepo uzeti si malo vremena i proučiti razne materijale o tome što te zanima.

Par postova iznad je netko dao link na root tutorial koji je stvarno ekstremno lagan za pratiti. Kao što je i inače u životu tako je i ovdje. Ako nikad ne probaš i ne zezneš tada nikad nećeš postići traženi cilj. Ukoliko zezneš tada na ovom forumu, a i drugima, postoji puno ljudi koji su uvijek spremni pomoći i skoro pa ne postoji situacija da uspiješ nešto tako zeznuti pa da se ne može popraviti. Ako i dođe do toga spojiš matičnu na 12V i problem riješen :D

Ajde, šalu na stranu. To je više manje sve od mene, a ti sad odluči kojim ćeš putem krenuti.

Ako negdje zapne mi smo tu da pomognemo, sretno {#}

http://www.speedtest.net/result/1226138341.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 11:50 (paradoxxxx).
13 godina
neaktivan

@koorpa http://www.sammobile.com/firmwares/

moras se samo registrirati, i tamo u desnom kutu upisi pod find device i9300

juka
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 12:10 (Juka_91).
15 godina
neaktivan
ivanm75 kaže...

ja sam bio u sličnoj dilemi pa sam rootao preko programa kingo root..

skini to i uštekaj mob, program te vodi sam, nemreš fulat. ili one click root, svejedno.

http://www.kingoapp.com/

http://www.oneclickroot.com/

nakon toga ja sam instalirao apk root app delete i sa njom pobrisao 20-ak aplikacija koje mi ne trebaju i eto.. dosta bolji i funkcionalniji rom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=zsj.android.uninstall

Zahvaljujem ti na informacijama i direktnim linkovima, poruku sam arhivirao i kad uhvatim vremena proučit ću o čemu se točno radi.

Juka_91 kaže...
@fozzuk Ja sam osobno i to preko mobitela vec dva ili tri puta napisao korak po korak kako rootat mobitel i stavit rom.
Mislim da kad se ulazi svijet costum romova i rootanja neki minimum znanja o tom sto radis je potreban, pa ces takoni teze srussit mob i sl...jer koliko god jednostavan neki tutorial bio naci ce se netko tko ce ga pogresno slijedit i nesto zeznut pa ce bit kako ovo kako ono..zato par dana samo citanje i citanje po internetu, da kad rootas i stavljas custom rom znas sto radis a ne da to radis po nekom ultta lakom step by stepu..(isprike na pogrenom pisanju rijecu custom, na mob sam pa mi se nije dalo sad trazit svugdje gdje sam krivo napisao)

Svaka čast tebi i svakome tko odvoji svoje vrijeme za napisati tutorial. Koliko je interwebz ogroman, čini mi se da to uzimamo zdravo za gotovo - činjenicu

da je netko negdje sjeo i dao si truda objasniti drugima neke stvari koje mu samom nisu problem.

Slažem se da je potrebno osnovno znanje i shvaćanje materije kao i u bilo čemu drugom. Osobno sam visio po webu i dobro se načitao o svemu ovom

tako da mi uistinu nije nepoznanica ali u praksi stvarno ne znam ništa odnosno nisam nikad probao.

SE Arc S mi je naprosto bio bed rootati i flashati jer mi je bio prvi Android mobitel i to nov, s garancijom i poprilično skup.. To me ohladilo

jer nisam htio napraviti štetu. Znam mu je rootanje i/ili dobar ROM trebao itekako jer je mob naprosto 'tražio' da ga se oslobodi nepotrebnih procesa i samim tim ubrza.

Sad se nalazim u sličnoj situaciji, samo s još novijim i skupljim mobom ali također s istim odnosno sličnim 'problemima'.

Da se razumijemo, ovaj SIII meni osobno tvornički radi kao zvijer ali naprosto vidim neke stvari i jasno mi je po logici te po pročitanom

da se tu može uz minimalni trud dobiti značajan napredak.

A to da neki ljudi zafrknu step-by-step tutove mrtvo jednostavnih stvari je istina koliko i činjenica da i sam ponekad zapnem uspinjući se uz nekoliko skala i skoro polomim {#}

ivanm75 kaže...

koliko sam shvatio on ne želi nijedan custom rom, nego samo rootati postojeći i počistiti ga od bloatwarea..

i odin metoda je ok.

http://www.ibtimes.co.uk/galaxys3-i9300-root-android43-jellybean-update-howto-521949

Manje - više, da. Makar za početak. Zanima me najviše dobivanje administratorskog pristupa i micanje (po meni) nekih nepotrebnih stvari.

Poslje se vidim da bi mogao probati ostale stvari, kernele itd..

paradoxxxx kaže...

Gle, nemoj se ljutiti, ali nažalost tvoja priča ne drži vodu. Spomenuo si da nakon roota dolazi mali milijun drugih problema, ali to na žalost nije istina. To je slučaj većinom kod stavljanja drugih romova i slično, ali to ne moraš nužno raditi. Možeš ti dobiti root pristup na stock romu i dalje ne ništa dirati, samo pogasiti app koje ne koristiš.

Uglavnom, root ti može samo pomoći, pogotovo oko ovog što je problem kod tebe. Istina, u početku možda nije sve najjasnije, ali od nekud se mora početi. Ako si već proučavao stvari po xda tada vjerujem da znaš što želiš, ali si vjerojatno preplašen zbog gubitka garancije. U tom sučaju te razumijem, ali to nije razlog da ne pokušaš jer uvijek postoji način da sve vratiš na staro, tvorničko stanje pa garancija opet vrijedi. zato lijepo uzeti si malo vremena i proučiti razne materijale o tome što te zanima.

Par postova iznad je netko dao link na root tutorial koji je stvarno ekstremno lagan za pratiti. Kao što je i inače u životu tako je i ovdje. Ako nikad ne probaš i ne zezneš tada nikad nećeš postići traženi cilj. Ukoliko zezneš tada na ovom forumu, a i drugima, postoji puno ljudi koji su uvijek spremni pomoći i skoro pa ne postoji situacija da uspiješ nešto tako zeznuti pa da se ne može popraviti. Ako i dođe do toga spojiš matičnu na 12V i problem riješen :D

Ajde, šalu na stranu. To je više manje sve od mene, a ti sad odluči kojim ćeš putem krenuti.

Ako negdje zapne mi smo tu da pomognemo, sretno {#}

Krivo sam se izrazio, mislio sam na flashanje, custom kernele i sl. no kao pravi njub sam ne razmišljajući pukao riječ 'root'. {#}

Hvala {#}

Something witty.
14 godina
Juka_91 kaže...

@koorpa http://www.sammobile.com/firmwares/

moras se samo registrirati, i tamo u desnom kutu upisi pod find device i9300

koji je ono site da ubrza "te" downloade ?

i7 power!
13 godina
neaktivan

Ne kužim zaš se ljudi boje roota, i zbog čega je root takav problem kad je već napisan postupak roota i brisanje toga roota (vraćanje garancije). Znači niš se neda pokvarit, i sve se može natrag vratit u prvobitno stanje. U principu nema se kaj za izgubit {#}

15 godina
neaktivan

Ej ljudi,zanima me kako se flasha boeffla kernel na CM 11,skinio sam betu 10 za cm 11 i zanima me jel se to preko cwm-a tj. preko recovery-a flasha ili? 

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam SGS3, Vip mreža, zanima me da li će mi skidati lovu s računa ako imam uključen GPS i koristim Google Maps kao navigaciju? Oprostite ako je noob pitanje, ali ne zelim izgubit lovu za bezveze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

1.Dakle, mogu samo rootat mob, i onda s officijalnog ROM (koji je sad gore 4.3) pobrisat Samsungove aplikacije, ili što mi vec ne treaba? To bi trebalo smanjit zauzeće RAMa ,i ubrzat mob????

2. Ako rootam mob, ovaj ROM mi ostaje gore, ne trebam nakon rootanja stavljat ponovno taj isti ROM?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nisam se strpio cekat odgovor, pa sam ga isao rootat!

Uspio sam, od prve!!

E, sad , kao obrisat te Samsungove aplikacije????

14 godina
protjeran

GPS kao takav ne troši pare, ali Google maps da. Imaš razne offline navigacije, pa instaliraj njih.

Ima i GM offline načina rada, ali nisam probal, a kad koristišGPS moraš isključiti "data promet" jer ima integriran a-GPS koji isto troši nešt malo.

Crkva je zlo 21. stoljeća
15 godina
neaktivan
brkica11 kaže...

Uspio sam, od prve!!

Instaliraj aplikaciju root uninstaller i pomoću nje odinstaliraš sve aplikacije koje želiš ako je mobitel rootan,ali pazi! Možeš obrisati aplikacije koje su potrebne za normalan rad sustava,tako da to radi na svoju odgovornost.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan
salesale kaže...
MaXt0r kaže...
salesale kaže...

Odakle si skinuo taj keyboard i s4 weather?

Skinuo sam preko NeatROM update aplikacije, tamo u mods kategoriji 1 i 2

The future is Fusion - AMD
14 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Ej ljudi,zanima me kako se flasha boeffla kernel na CM 11,skinio sam betu 10 za cm 11 i zanima me jel se to preko cwm-a tj. preko recovery-a flasha ili? 

Da, boeffla kernel flasha se iz recovery-a, dakle install zip

isto kao što si flashao i CM11 {#}

brkica11 kaže...

Uspio sam, od prve!!

Moja preporuka pomoću titanium backupa freezati app, barem sam ja tako radio

a može i na ovaj način kao što je filipvk naveo

izvoli, ovdje imaš listu aplikacija koja je sigurna za ukloniti, a usput ti je i navedeno što zapravo čemu služi

http://www.speedtest.net/result/1226138341.png
12 godina

pitanje za one koji koriste beoflla kernel za 4.3 u beta verziji... koji vi koristite beta 9 ili vise vidim da ima do beta 13?

0 0 hvala 0
14 godina

Uvije bolje zadnji. Ovaj beta 13 bi mogao postati i final, bar tako kaže kreator kernela. Ako skineš zip flashas preko CWM. Prije flasha samo wipe cache i dalwik cache.

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice