Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.820.475
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

Gle, znam da sam na S2 imal jedan rezultat na benchu, nakon kaj sam stavil aosp rezultat je pal za 20% a mobitel se ubrzal za 30%. 

Crkva je zlo 21. stoljeća
14 godina
salesale kaže...
Chome kaže...

Napravio sam wipe dalwik i cache. I dalje mi je visok Android OS. Radi se o tome da meni zapravo baterija ni ne curi pretjerano brzo ali do nedugo mi nikad nije bio u vrhu potrošača pa me zapravo zanima kako srediti taj prikaz potrošnje da bude kao prije. Znam da i inače nije to precizan pokazatelj ali je približno bio točan.

Onda ništa ne možemo bez bbs s obzirom da taj wake detector nije siguran. Samo da nagađamo 

Stavio sam BBS. Od 21h navečer do 7 ujutro pala baterija za cca 5-6%. Do sada kad pišem ovo je još 2% pala pa je na 93%. U potrošnji baterije piše ovako:

Device idle 34%

Cell standby 29%

Android OS 25%

Screen 9% (5min)

WiFi 3%

..... dalje nešto sitno ima

U BBS piše ovako:

Deep sleep 95,7%

Awake 4,3%

Screen on 0,9 % (5min)

WiFi On 96,9%

WiFi Runing 96,9%

Ovaj Android OS očito pokazuje krivo ali kako to ispravit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 7:24 (Chome).
17 godina

Došao 4.3 službeni na t-com

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina

skroz neobicna situacija..sinoc odem spavat i baterija je bila na 50%, nisam ga zato stavljao na punjac..ujutro se probudim, mobitel mrtav, ne zeli upalit, ne reagira...spojim ga na punjac i pokaze mi da je baterija na 0%

evo i graf, znaci samo je odjednom sa 50% skocio na 0% ??{#}

TiONiO

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chome kaže...
salesale kaže...
Chome kaže...

Napravio sam wipe dalwik i cache. I dalje mi je visok Android OS. Radi se o tome da meni zapravo baterija ni ne curi pretjerano brzo ali do nedugo mi nikad nije bio u vrhu potrošača pa me zapravo zanima kako srediti taj prikaz potrošnje da bude kao prije. Znam da i inače nije to precizan pokazatelj ali je približno bio točan.

Onda ništa ne možemo bez bbs s obzirom da taj wake detector nije siguran. Samo da nagađamo 

Stavio sam BBS. Od 21h navečer do 7 ujutro pala baterija za cca 5-6%. Do sada kad pišem ovo je još 2% pala pa je na 93%. U potrošnji baterije piše ovako:

Device idle 34%

Cell standby 29%

Android OS 25%

Screen 9% (5min)

WiFi 3%

..... dalje nešto sitno ima

U BBS piše ovako:

Deep sleep 95,7%

Awake 4,3%

Screen on 0,9 % (5min)

WiFi On 96,9%

WiFi Runing 96,9%

Ovaj Android OS očito pokazuje krivo ali kako to ispravit?

pogledaj u bbs temi kako se kreira dump pa mi posalji ili postavi tamo

17 godina
neaktivan

jel mi može neko potvrditi napokon 100% na jednostavno pitanje sa još jednostavnijim da ili ne dal se brišu aplikacije kad se napravi upgrade na 4.3 prek telefona,ne preko kiesa?hvala

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 11:04 (jura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

updateom preko ota postavke ostaju ak imaš u postavkama kvačice vrati moje postavke nakon reinstalacije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo ovako malo o NeatROM-u (AOSP). Ovako,što se tiče performansi tu je stvarno super. Malo je brži od CM-a 11 (neslužbeni temasekov jer službeni još nisam probao),prebacio sam na ART i stvarno jako je brz,tu je za svaku pohvalu. Nisam primjetio neke bugove,tako da je tu jedan + jer večina ROM-ova uvijek ima neke bugove. Nažalost,što mi se nesviđa jest baterija. Uz 20 minuta surfanja i odslušane 2 pjesme baterija je pala nakon 3 sata na 70% što baš i nije dobro,jedva izdrži dan uz prosječno korištenje. Sale,napravio si super posao i stvarno svaka ti čast,ali kada bi popravio malo trajanje baterije mislim da bi se CM mogao pokrit ušima pored tvojeg ROM-a. Nadam se da će to biti ispravljeno...

Al što se tiče ostalih stvari kažem stvarno je fenomenalan ROM i vidi se da je uložen veliki trud. I da,skoro sam zaboravio,RAM-a kada je sve ugašeno troši oko 360MB što je super (bar meni),a pokreto sam sve moguće aplikacije i nisam ga opteretio da se primjeti...performanse ostaju iste i kad se napuni RAM...tako da ono,još jedan + tu :)

EDIT: Našao bug na kameri... Kada uslikam sliku i odem u galeriju (swypam u galeriju direktno iz kamere) i svakih par sekundi fotoaparat slika slike iako sam u galeriji i pregledavam slike,odem nazad na početak galerije i stvarno slika dok uopće kameru ne koristim...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 12:17 (filipvk1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tionio kaže...

skroz neobicna situacija..sinoc odem spavat i baterija je bila na 50%, nisam ga zato stavljao na punjac..ujutro se probudim, mobitel mrtav, ne zeli upalit, ne reagira...spojim ga na punjac i pokaze mi da je baterija na 0%

sad ju krenem punit i odmah je skocila na 70%

pomagajte!! {#}

TiONiO
17 godina
jura kaže...

jel mi može neko potvrditi napokon 100% na jednostavno pitanje sa još jednostavnijim da ili ne dal se brišu aplikacije kad se napravi upgrade na 4.3 prek telefona,ne preko kiesa?hvala

NE!!

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
15 godina
neaktivan
Tionio kaže...
Tionio kaže...

pomagajte!! {#}

Jedino što mi pada na pamet da ga držiš dugo na punjači dok nebudeš 100% siguran da je baterija na 100% (držati oko 4-5 sata za svaki slučaj) i onda odići u CWM ili neki drugi recovery te pod Advanced otići i odabrati "Wipe battery stats",ništa drugo mi nažalost nepada na pamet,a i što se tiče ovoga u recovery-ju neka neko to još provjeri jel to može tako.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
filipvk1000 kaže...
Tionio kaže...
Tionio kaže...

pomagajte!! {#}

Jedino što mi pada na pamet da ga držiš dugo na punjači dok nebudeš 100% siguran da je baterija na 100% (držati oko 4-5 sata za svaki slučaj) i onda odići u CWM ili neki drugi recovery te pod Advanced otići i odabrati "Wipe battery stats",ništa drugo mi nažalost nepada na pamet,a i što se tiče ovoga u recovery-ju neka neko to još provjeri jel to može tako.

ahaa..hvala ti na odgovoru, a jel mogu to sa stock recovery-em..pošto sam na stock ROM-u 4.1.2?

TiONiO
15 godina
neaktivan

Jel inace root oslabi bateriju!? Hvala...

Trky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisi jedini, gle sto se meni dogada, pada i dize se samo od sebe, naravno ne trebam spominjat da se mob zgasi, ostavim ga malo (ne punim) i upalim, on ima cc 30% bat :)

Korisnik bonbona? Imas smartphone koji pokreće android?, što čekaš onda: http://www.probonbon.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Meni se cini da trebas kupiti novu bateriju.
morrisoN
16 godina

po nekvoj logici, to su neugodni problemi koji se nebi trebali desavat uredjaju koji je pod garancijom?

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina

sta ako je to bug na aosp/aokp romu? jel se to dogada i onima na stocku?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Uny kaže...

Nisi jedini, gle sto se meni dogada, pada i dize se samo od sebe, naravno ne trebam spominjat da se mob zgasi, ostavim ga malo (ne punim) i upalim, on ima cc 30% bat :)

Koliko ja vidim ovdje kod tebe na slici baš i ne vidim neki problem, osim ovog dijela u kojem se mob ugasi pa je na 30%  :)

ali ova druga povećanja, kao što se vidi na grafu, su nastala za vrijeme punjenja

možda je bio priključen usb-om na pc pa se malo i napunio, a da toga nisi ni svjestan

accu accu
http://www.speedtest.net/result/1226138341.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 16:26 (paradoxxxx).
15 godina
neaktivan
Tionio kaže...
filipvk1000 kaže...
Tionio kaže...
Tionio kaže...

pomagajte!! {#}

ahaa..hvala ti na odgovoru, a jel mogu to sa stock recovery-em..pošto sam na stock ROM-u 4.1.2?

Vjeruj mi neznam,nikad nisam ni otvaro stock recovery jer sam odma uvijek flasho CWM (iako sam trenutno na Philz recovery-u)

pedjat89 kaže...

Jel inace root oslabi bateriju!? Hvala...

Ne,ne oslabi. Nema zašto. Root daje admin ovlasti,dakle to je kao da imaš auto i da ti neko kaže da umjesto samog punjena goriva u njega i vožnje možeš mjenjati i sjedala,a ti pitaš hoće li to utjecati na brzinu (ovime te ne rugam nego ti pokušavam objasniti :) ).

Tionio kaže...

po nekvoj logici, to su neugodni problemi koji se nebi trebali desavat uredjaju koji je pod garancijom?

Ako je pod garancijom mobitel,vozi ga na servis.

16 godina
filipvk1000 kaže...

okej, pošto sam se igrao sa custom ROM-ovima..sta sad trebam napravit? trenutno sam na stocku i sad sam ga ROOT-ao da bi mogao instalirat onaj triangle away..snjime sam poništio onaj counter..i sad trebam ponovno preko odina instalirat STOCK rom? ili mogu nekako maknut ROOT..

ne zelim da mi ga ne uvaže na garanciji...s druge strane, mogao bi probat sa Battery Calibration -om nešto napravit?

TiONiO
15 godina
neaktivan
Tionio kaže...
filipvk1000 kaže...

okej, pošto sam se igrao sa custom ROM-ovima..sta sad trebam napravit? trenutno sam na stocku i sad sam ga ROOT-ao da bi mogao instalirat onaj triangle away..snjime sam poništio onaj counter..i sad trebam ponovno preko odina instalirat STOCK rom? ili mogu nekako maknut ROOT..

ne zelim da mi ga ne uvaže na garanciji...s druge strane, mogao bi probat sa Battery Calibration -om nešto napravit?

Iskreno,neznam jer nikad nisam micao root jer garancije nemam,bolje sačekaj nekog ko je s tim radio (unroot) pa nek ti on detaljnije kaže. 
Probaj sa tom aplikacijom,siguran sam da nemaš što izgubiti... 

16 godina

Probat cu s tim.. Pa ako je upali onda unroot.. Mozda ako idem wipe u recoveryu... MMozda uspijem maknut root

TiONiO

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tionio kaže...
filipvk1000 kaže...

Postupak vraćanja radi garancije je već puno puta objašnjen, a kolega bender se potrudio i to sve smjestiti na jedno mjesto

tako da ovdje imaš sve 

http://www.speedtest.net/result/1226138341.png
17 godina
neaktivan

Stavio sam stock 4.3 i primjetio sam neko ko titranje ekrana pri dnu, samo u menu-i, znači tamo gdje su aplikacije poredane, na onak svjetlijim wallpaperima pri full brightnessu.

Googlo sam to je nešto tipa screen flickering, nema puno, transparentno je skroz mora se baš zagledati da bi primjetio pri dnu, malo je izraženije kad se nešto skida s interneta u pozadini, update aplikacija i sl.

No ima fora kad se u developer options označi Disable hardware overlays sve bude ok, s tim da je taj opcija po defaultu odznačena.

Sad ne kužim jel to softverski ili hardverski problem.

Napravio sam reset androida sve isto bude.

Ako netko ima kakav savjet unaprijed hvala.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 18:09 (sage).

0 0 hvala 0
12 godina
Tionio kaže...
Tionio kaže...

pomagajte!! {#}

sto se tice baterije i meni je prvih par dana bila takva situacija ali na 4.3 stock romu

kad je doslo do toga, npr: ako mi se ugasio jel je kao prazan, stavim na punjac UGASEN nek se puni oko 4-5h da budem siguran da je skroz pun... ali nije bio prazan jel kad spojim punjac pokaze stvarnu vrjednost baterije... tako mi je bilo kazem kroz nekoliko dana i svaki put sam ga punio ugasenog nekad cak i cjelu noc, i problem se rjesio sam od sebe, nista nisam prcko samo punio kao i uvjek 

16 godina
SIII Deny kaže...

sto se tice baterije i meni je prvih par dana bila takva situacija ali na 4.3 stock romu

kad je doslo do toga, npr: ako mi se ugasio jel je kao prazan, stavim na punjac UGASEN nek se puni oko 4-5h da budem siguran da je skroz pun... ali nije bio prazan jel kad spojim punjac pokaze stvarnu vrjednost baterije... tako mi je bilo kazem kroz nekoliko dana i svaki put sam ga punio ugasenog nekad cak i cjelu noc, i problem se rjesio sam od sebe, nista nisam prcko samo punio kao i uvjek 

da i ja sam ga napino danas skroz..i sad cekam kad ce vrisnut..i jos uvijek radi, sad je na 45%..zivi bili pa vidli..

al opet, to me malo smeta, dobro da mi se desilo dok sam bio doma, spavao..moglo mi se desit dok sam negdje vani, kad mi mobitel bas treba...zamisli situaciju, nešto ti se desi, trebas zvat hitnu pomoc, nemozes jer ti se mobitel koji je bio na 50% baterije ugasio zbog prazne baterije! pa uzas...stvarno neugodan problem..

javim kroz par dana kakvo je stanje! :)

TiONiO
15 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...
Uny kaže...

Koliko ja vidim ovdje kod tebe na slici baš i ne vidim neki problem, osim ovog dijela u kojem se mob ugasi pa je na 30%  :)

ali ova druga povećanja, kao što se vidi na grafu, su nastala za vrijeme punjenja

možda je bio priključen usb-om na pc pa se malo i napunio, a da toga nisi ni svjestan

Taj rast je ok, ono zasto sam ja stavio sliku je zbog onog dijela di se vidi kako skroz padne i onda odjednom se digne (a nije se punio, ne vidi se zelena crta kako raste, nego ima nakli porast)

Ugl da, koristim CyanogenMod 10.2, baterija mi nije riknula, jer je na stock romu sve bilo super :) Gledao sam da nije mozda onaj bug s custom romovima o cemu se pricalo u zadnje vrijeme, ono kad android os provjerava da li postoji nova verzija i onda je skida i usput vam trosi promet i ne ide nikako u sleep i tako u krug. (link), al to je samo bilo na nexusu.

Korisnik bonbona? Imas smartphone koji pokreće android?, što čekaš onda: http://www.probonbon.net
14 godina
neaktivan

zasto neat uvijek najkasnije dobije update,vidim svi su vec presli na ML4 ?

Moj PC  
0 2 hvala 1
13 godina
Toncek, da li tebe netko pita sta radis u slobodno vrijeme koje je iskljucivo tvoje?

Ljudi imaju "stvarnijih" problema/prioriteta u zivotu od iskoristavanja slibodnog vremena na ispunjavanje zahtjeva drugih. Pro bono. Nhf. Sra ti ne valja na trenutnom Neatu?
ja
13 godina

dali se moze rijesit problem sa wi-fi em na 4.3 cesto pise da je veza slaba da se nemoze spojiti dali je netko uspio rijesiti taj problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice