Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.005.520
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Settings -> about -> par puta, (7 ?) tapneš po "build number".

Back, developer options, ukljucis odmah pri vrhu, doolje kvacica na usb debugging.

Ako nisi sredio mozes i ovako

ovako

ja
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 9:54 (bender_007).

1 0 hvala 1
13 godina

ekipa planiram si danas staviti tu malu nadogradnju sa fixom i nasao sam postupak instalacije

ali mi nije jasna stavka 5 (zasto ponovo flashati MJ9 poslje svega)? ili ima neki jednostavniji postupak, drugaciji

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Presao ja na *bezicno* {#}

juka

2 0 hvala 0
14 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
SIII Deny kaže...

ekipa planiram si danas staviti tu malu nadogradnju sa fixom i nasao sam postupak instalacije

ali mi nije jasna stavka 5 (zasto ponovo flashati MJ9 poslje svega)? ili ima neki jednostavniji postupak, drugaciji

Ne moras ponovno, samo udji u recovery i wajpaj sve.

Ja umjesto   1- flash MJ9_BTU UK stavim 1 - flash xxemg4 btu.

EdiT..ma da..vidim da pise dolje ovo sto sam rekao da se ne mora 2put. Ali bezbolnije je.

Uglavnom udjes u supersu i unroot :), reboots u recovery factory reset, tj wipe caches itd.. reboot, sve 5 :)

inace ces dobiti: status - scanning... 

ja
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 11:54 (bender_007).
15 godina
neaktivan
Juka_91 kaže...

Presao ja na *bezicno* {#}

I koliko dugo to čudo puni? Di si kupio i za koliko?

14 godina

U nekim kernelima mozes charge rate podesavati, tako da moze i kao zidni punjac teoretski.

ja

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Uglavnom, frendu ću sad staviti novi ROM na GS3, on trenutno ima neki t-com-ov, broj verzije: JZ054K.I9300XXELLA, zaključan je na t-mobile, zanima me ako mu sad stavim službeni 4.3 kojeg skinem sa SamFirmware, koji nije t-com-ov, neću ga brickat?? Ispričavam se što opet pitam al ne želim se zeznut. I može li link od 4.3 službenog ROM-a ako nije problem

Hvala puno

0 0 hvala 0
14 godina

XELLA -> ima efsV1

1. rootanje

2. EFS backup, EFS backup, EFS backup.

3. provjeri jesi efs backupao

4. Sibaj dalje

Nemoj se ispricavati za pitanja, bolje sprijeciti nego lijeciti. :)

Neces ga brickati jer je od drugog providera.

Samo, mozda da pricekas par dana ? Tjedan - dva, da vidimo hoce li izaci official, jos ga nema.

ja
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 14:07 (bender_007).

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

Možeš li mi objasniti što je efs backup?

Tako je :) 

0 0 hvala 0
14 godina

/efs , particija koja sadrzi tvoj IMei, serijski broj, itd itd..

Ukoliko izgubis ili ostetis poedine dijelove, nemas mreze.

Procitaj ovo

i ovo pogledaj

i domaci programcic

Sto vise backupa, to bolje.

Napravi i s jednim i s drugim.

Prvo moras rootati naravno.

ja

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Kupio preko ebaya, qi bezicni punjac sa recieverem, stavio na bateriju i uopce mi ne utjece na debljinu uredaja, dakle stvarno je tanak, cak i masku imam neku al taknu i puni...puni mi 500 tih mah ili koje je vec jedinica, a na zidnom je 1000 ja mislim, jer mi je 500 na receiveru granica... sve mi radi uredno, uglavnom ga ostavim preko noci ( za sada samo jedna noc) i ujutro je bio pun i nije vruc znaci da je sve u redu..nema neke posebne pozicije puni kako god ga stavim dokle god je na tom postolju...platio 35e preko njemackog ebaya
juka
15 godina
odjavljen

Backup-ao sam EFS sa ta dva programa i još sa ovim: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1901098

Sad sam siguran :) idem se bacit na instalaciju 4.3, kolega bender, može neki link od službenog? ako nije problem :D

0 0 hvala 0
13 godina
bender_007 kaže...

/efs , particija koja sadrzi tvoj IMei, serijski broj, itd itd..

Ukoliko izgubis ili ostetis poedine dijelove, nemas mreze.

Procitaj ovo

i ovo pogledaj

i domaci programcic

Sto vise backupa, to bolje.

Napravi i s jednim i s drugim.

Prvo moras rootati naravno.

Benderu jel se isplati instalirat BTU stock MK6 pa rootat, il čekat Salu da riješi novi update Neat-a sa tim firnwareom? Jer sa MJ9 firmware i repacked Chinese kernelom, pa i s MK6 repacked kernelom, mi sve radi odlično.

E i imali netko oni cwm flash zip za stock cameru, neke sitnice su poboljšane kod te modded verzije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 14:53 (Abalo).
14 godina
neaktivan
Sve je to super, dosta nas tu a i vani je stavilo taj btu mk6 i radi dobro hvala Bogu, i to je sve super ..al misli li samsung dalje s updateom? Nije UK cijeli svijet...ima jos desetci zemalja koji su dobili losu verziju mj9 a oni jos nisu dobili sluzbeni fix...a da ne spominjem unbrended ili ti ga internacionalna verzija, od sluzbenog update jos niti a niti b....ccc samsung moj:)
juka
17 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Settings -> about -> par puta, (7 ?) tapneš po "build number".

Back, developer options, ukljucis odmah pri vrhu, doolje kvacica na usb debugging.

Ako nisi sredio mozes i ovako

ovako

hvala Bender uspio sam to izvesti i naravno da je proradilo :)

napravio sam i csc changer na btu

i triangle avay i otišao u recovery i pobirao sve i data chache i factory reset i odem na update i kaže  vaš jeb...ni uređaj je mjenjan ništa od updatea... odem u downmod a tamo piše

Custom  binary download: NO

Current binary: Samsung Official

system status :Custom  ??? di sam fulao jesam ga trebao i od rootati ili šta jel mogu to i kako ispraviti da si već jednom riješim taj update ako neuspijem batalim sve i ode si instal neatrom... e d ai onaj  efs backup pro meni stane na onom čekaj da doda uređaj i ništa tu zablokira a provjerio sam da je usb debuging uključen i tražio me da kliknem ok na mobu i jesam i ništa tu je stao i ništa...samo vrti čekam na uređaj...

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
14 godina
neaktivan

Ako nisi rootan i ako ti je triangle away uspio, cudi me da ti to pise...vidim da ti he system status official i custom binary na no tako da ne znam kako ti to pise..

juka
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 15:37 (Juka_91).
14 godina
neaktivan
http://www.sammobile.com/2013/12/12/android-4-3-jelly-bean-update-rolling-out-now-to-the-samsung-galaxy-s-iii-lte-gt-i9305/ ..cak je i lte verzija dobila update...i imaju knox....i9300 zadnja rupa na svirali
juka
17 godina
neaktivan
Juka_91 kaže...

Ako nisi rootan i ako ti je triangle away uspio, cudi me da ti to pise...vidim da ti he system status official i custom binary na no tako da ne znam kako ti to pise..

e pa to i meni nije jasno, evo efs backup sam napravio pa nezz da probam ponovo s odinom puknit taj 4.3 btu pa onda probati ponovo :)

onda mi mob više neće biti rootan i možda upali, kako da provjerim koji mi je kernel sad na mobitelu, jer nez koji je, ako staim sad ponovo taj službeni 4.3 BTU štekavi hoće li to imati kakvog utjecaja na kernel ili njega moram baš posebno mjenjati i da koji vi koristite s tim novim updateom da si i ja stavim njega ako možda nije taj jer jednostavno nemam pojma koji je...uf radim nešto o čemu bašnemam previše pojma i onda još moram zapet na svakom koraku baš me neće i neće...muka mi je više :(

14 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
Juka_91 kaže...

e pa to i meni nije jasno, evo efs backup sam napravio pa nezz da probam ponovo s odinom puknit taj 4.3 btu pa onda probati ponovo :)

onda mi mob više neće biti rootan i možda upali, kako da provjerim koji mi je kernel sad na mobitelu, jer nez koji je, ako staim sad ponovo taj službeni 4.3 BTU štekavi hoće li to imati kakvog utjecaja na kernel ili njega moram baš posebno mjenjati i da koji vi koristite s tim novim updateom da si i ja stavim njega ako možda nije taj jer jednostavno nemam pojma koji je...uf radim nešto o čemu bašnemam previše pojma i onda još moram zapet na svakom koraku baš me neće i neće...muka mi je više :(

sad vidim da si napisao da si rootan...dakle to je onda to...ne smije ti bit rootan, jer onda ti zbog toga brani update, ali ne znam kako mozes bit rootan kad ti je costum counter na no....ali ugl mozes i stavit ponovo btu pa ce se root maknut, a mozes i cf unroot, kako ti je lakse,,,,kernel verziju mozes vidjet pod postavke-o uredaju- kernel verzija...ali oko tog se ne moras brinut, kad flashah ponovo btu 4.3 flashat ce ti se i njegov kernel, onda ako si promjenio csc samo odes na check update i trebalo bi bit sve u redu

juka
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 16:09 (Juka_91).
13 godina

probao rootat preko tkz cf auto roota i sranje nece da ga rota... 

0 0 hvala 0
14 godina
Stockrecovery, clear caches.
ja
13 godina
bender_007 kaže...

evo ga uspio sam i skida mi se update tezak 24,15MB
javim dojmove iako su ga vec svi malte ne nahvalili :) 

nisam upucen pa vas pitam... Ako sa titaniumom freezam npr google+, hangouts dali ce mi gmail app raditi normalno ili moram ostaviti i ovo dvoje da bi sve radilo ok... ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 19:17 (SIII Deny).
14 godina
neaktivan

hoce, gmail ce ti normalno raditi

juka
17 godina
neaktivan

Juka_91, Bender_007 hvala na info.

Gulim nocnu smjenu tako da cu sutra probat ponovo flesnit 4.3 BTU pa cemo vidjeti {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SIII Deny kaže...
bender_007 kaže...

evo ga uspio sam i skida mi se update tezak 24,15MB
javim dojmove iako su ga vec svi malte ne nahvalili :)

nisam upucen pa vas pitam... Ako sa titaniumom freezam npr google+, hangouts dali ce mi gmail app raditi normalno ili moram ostaviti i ovo dvoje da bi sve radilo ok... ?

Ma imas disable opciju ;)

Stogod, s njom (jedino ce ti updejtove uninstall)

ili..anttek app manager..manji je program pa preferiram vs titaniuma..

ja
13 godina

hahha taman kad stavim taj neki fix oni izbace full rom... 

jel sad taj rom ima neke preinake ili je sve to isto kao i ovaj fix sto je oko 25MB?

14 godina

Isti je, pogledaj changelog :)

Iako ja preferiram cisti full rom :).. Nadajmo se da nece ostati samo na tome. Pogledaj kako su odmah izbacili za 9305.   Ne kuzim zasto mi ne dobijemo knox (mislim..ne treba..ali....)

ja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajde hvala Bogu da su nesto pokrenuli...bilo bi dobro i da je knox ali eto...mislim da lte verzija dobila knox a jedina razlika je 2gb rama...mozda je jedino to razlog, manjak rama pa...tko ce ga znat
juka
13 godina
bender_007 kaže...

Isti je, pogledaj changelog :)

Iako ja preferiram cisti full rom :).. Nadajmo se da nece ostati samo na tome. Pogledaj kako su odmah izbacili za 9305.   Ne kuzim zasto mi ne dobijemo knox (mislim..ne treba..ali....)

ali to je i dalje testna verzija... znaci mozemo ocekivati i nesta vise

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice