Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.819.922
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Es file explorer

ili skini terminal emulator

pa kucas

su   (enter)

mount -o rw,remount /system (enter)

rm /system/media/bootanimation.zip (enter)

mount -o ro,remount /system (enter)

reboot..

Ja sam samo otvorio zip od roma, nasao i obrisao i samo flashao preko, svejedno nema wipe..

http://uploaded.net/file/eh255hyk    evo probaj ovo :)

ja
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 23:16 (bender_007).

0 0 hvala 1
17 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

Neki govore da će biti novi update da ispravi bugove, no zanima me kada otprlike, da li će to biti za tjedan dana, mjesec ili 2015 godine ?

Imam samo sr*nja s tim novim updateom, sve živo sporo radi a stalno mi pljuca gore u statur baru neke slike za download što me trenutno najviše živcira.

16 godina
neaktivan

Skidam sa link za Vip update. Sa kojim programom updejtam na to? I dali moram radit backup? Hoće mi ostat svi programi slike nakon updejta na mobu? Pokušavam sa Kiesom napravit backupa ali nista mi nece backupa :/

Samo skill
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ostane ti sve, barem je meni, nisam radio nikakav backup.

16 godina
neaktivan

Sa čim si updejta?

Samo skill
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

...hajd da i ja nesto ``pametno`` ovde napisem....svi koji nisu uradili update, neka to i ne rade do daljnjeg (neka cekaju da se ovo malo ``ispolira``)

Deep sleep cisto sr.... cijela vjecnost treba da se mob probudi, bateriju ``posrce`` preko noci za nekih 15-20%....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hmmm, ček zar ovaj update šta je preko Vipa nije finalni 4.3?

Samo skill
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
u prijevodu. svi koji nd misle rootati, klonite se updatea.
Eventualno bude bolje kad zavrsi prvi ciklus nadogradnji. Da li kad ga voda.. partneri s i dobiju ili za 2-3-4 bla mjeseci, to nitko ne zna. Ako uopce ovo smatraju bugovima.
ja
13 godina

Ovdje se nezna tko pije a tko placa netko pise da je 4.3 odlican da preko noci ode 1% baterije drugi pise da mu ode 20%, jedan kaze da mu se pali u roku odmah netko kaze da ceka 10 sekundi mislim ko je tu lud.

Pretpostavljam da su ovi sto im nesto neradi dobro nesto mrdali po telefonu ili root ili rom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Onaj tko je *mrdnuo* root njemu dobro radi, problem je u kernelu sa novin romom...sa yankovim ili nekim ostalim nema ni lockscreen laga ni battery draina....
juka
13 godina

Ma lag je tu htjeli, ne htjeli.

oni ce to nazvati exynos feature.

Problem je tu i treba ga srediti, tako da. Apdejtovi apdejtovi...

P.s. Tko ga hoce isprobati nek skine pa vrati na stari

p.s. vipovci, 99 % sam siguran da ako itko na stock vipu skine ovaj novi i pozeli vratiti na stari (nerootani i zadnji vipov) da nece imati signala. Tj imei ce mu ostati na v2.

Tako da...you know :)

ja
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 11:02 (bender_007).

0 0 hvala 0
13 godina

Dali to znaci da cu morati rootat da bi mi radio novi 4.3 dobro ili.

Ja na svome nisam nikad nista dirao i sve je radilo ok, i dali se sad po novome gubi garancija zbog roota?

ako ne preporuka ili link kako ga rootati? hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
brkan83 kaže...

Dali to znaci da cu morati rootat da bi mi radio novi 4.3 dobro ili.

Ja na svome nisam nikad nista dirao i sve je radilo ok, i dali se sad po novome gubi garancija zbog roota?

ako ne preporuka ili link kako ga rootati? hvala.

Kolko ja zna da gubi se garancija kada rootaš uređaj.
Kako rootati SGS III : LINK
Kako unrootati ( vratit na staro) SGS III : LINK

{#}

13 godina
neaktivan
Brkane ako imas unbreded s3 sacekaj update, sve sto je doslo do sad je update za brandirane uredjae...nekako se nadam tj svi mi da ce samsung u offical updateu sredit te probleme...i da ce ga izbacit sto prije...
juka
14 godina
neaktivan

ima da doktoriram na ovom smecu...

e, ovako: na svoj mob sam ubacio 4.3 vip (i pokajao se),zatim danas hajd da vidim sta ce biti kad ga vratim na 4.1.2...sve uspjesno prodje,medjutim prc,nema signala...(inace mob mi je bio unbranded) sad sam evo prinudjen da ga opet vratim na 4.3. Pokusat cu da ga root-am medjutim nije mi bas jasno sta treba sa ovim famoznim yank-om,gde ga naci itd....itd...  :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pedja, to ti je zato jer je samusng u 4.3 upadte mjenjao efs partcijiju. Ako si napravio back up samo ga vrati...a yank555 upisi u google i prvi rezultat otvori, i registriraj se na stranici i u download sekciji nadi yank 4.0 i skini si ga...da bi ga flahao moras naoraviti root, sa chainfireovim autorootom preko odina, i onda stavis costum recovery (preporuka cwm, i to da skines rom manager na play storeu i od tamo ga instaliras) i onda flashas preko costum recoveryija yankov kernel i postavis si sve kako zelis...onda bi ti samsungov rom 4.3 trebao raditi puno bolje

juka
14 godina

pa prije sad vec skoro 2 mjeseca izašao je 4.3 slimbean za s3 pa sam ga naravno probao. do tada sam koristio 4.2.2 slim. na 4.3 imao sam isto problem s lock screen lagom kod otključavanja ali i zaključavanja pa ako hoću unlock odmah nakon locka to je znalo zaštekat ono 5 sekundi... al ajd, ono što mi je najviše smetalo je lag kod javljanja na dolazni poziv, stisneš zeleno kažeš halo a ovaj preko te ne čuje ništa i onda halo halo čujemo se? iako je sve skupa djelovalo dosta brzo i tečno bilo je bugova, tu i tamo bi se nešto skršilo, kamera npr i tako pa sam se kroz 2 tjedna odlučio vratit na 4.2.2 slim ... i ne znam šta će me natjerat da se maknem s toga? sve radi apsolutno savršeno, tu i tamo počistim recent apps, multitasking je odličan, laga neeeeeema ajd baš kad par dana ne radim clear apps onda se skuži da pofali rama, jedino što eto baterija ipak traje nešto kraće nego li je na 4.1.2 stock, 

da doskočim tom problemu napravio sam masivni undervolt procesoru i grafici a takt procesora sam spustio na 1.3ghz, grafika je sama po sebi čini mi se malo overklokana na googy kernelu ali sam ju svejedno undervolto, dosta. sabirnicu nisam dirao. niži takt procesora se naravno ne osjeti u svakodnevnom radu a baterija ipak traje nešto duže a mob se manje grije.

primjetio sam da procesor na stock voltaži i brzini (1.4ghz) pod stress testom prelazi 70 stupnjeva celzića bez problema pa nakon nekog vremena počme trotlat... ono na stocku, onda čitam da je to eto opet od moba do moba, neki ih nafrlje na 1.7ghz s 1.4v pa su im temperature ok, svejedno na stocku nebi smjelo biti trotlanja da ga hebeš, eto sad mi je 1.3ghz@1138mv pa temp ide dođe do 66 stupnjeva kroz desetak minuta stressa, hm 

iskreno, nakon 6 mjeseci korištenja s3 mogu reći da sam blago razočaran ukupnim dojmom, jednostavno sam očekivao više... tj manje problema

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Flashao preko cwm iz drugog puta firmware za Ireland, i vec 2 dana sljaka odlicno bez ikakvih lag problema i slicno :) Sad budi pametan

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Inace jedan update od mene: ja sam sebi stavio neatrom lite, yanka, jkay, stavio si whitelist  ove osnovne aplikacije koje samsung nazalost nije, napravio si na sd kartici swap partiton, iskljucio zram sa yanka, stavio hardswap na 512 mb,...pa da vidis kako sad radi s3.... sve instant, multitasking koji je i mene zadovoljio, a oni koji su citali proslih 6-7 strana znaju koliko je to tesko,hahah...ugl, cemu iscekivat update kad si mogu sam sredit mob i bolje nego samsung moze, sam najbolje znam sto mi treba...vidit cu jedino kad izade 4.3 unbrended kakav ce bit mozda si njega stavim ako bude malo bolji od sada, cisto radi trim-a, a ostalo cu ostavit isto i ja zadovoljan...

juka
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 12:09 (Juka_91).
17 godina

efs2 nije novost u 4.3 verziji, update-iran je već na xxemg* verzijama roma. Dakle ako se vraća na zadnji dostupan xxemg* rom (posljednji 4.1.2) neće biti problema sa imei-jem i signalom.

BTW, par likova na xda tvrdi da rumunjska verzija 4.3 nema lag na lockscreenu, makar je isti build kao i ostali.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
13 godina

zadnji dostupan za vip nije xxemg..  Ali da, tko nije brandiran nek stavi xxemg i sve 5.
mozes od tele2 ili neki drugi xxemg4 ili noviji.

@redrum - firmware je kao sto i sam kazes, ne da je slican ili tako nesto nego usporedis md5 fajla i vidis da je copy paste. Tako da.

Znaci - zram = prividno daje bolji multitasking, kompresira memoriju. Pri deepsleepu prazni, malo usporava sve skupa.

Kao sto yank kaze, svjeze to sve radi prividno bolje jer je mediascanner jos aktivan pa je cpu load povisok.

Ja sam takodjer imao efekt, leti sve, mislim si jesam li lud.. Stavim yankov, obrisem smeca, uspori se :)..

Ima opcija za tuniranje zzmove gova, stavio sam da pri loadu vecem od 35% preskace 2 frekvencije prema gore, prema dolje ne. Znaci nece ici 400 pa 500 itd nego 400-600-800, zavisi kako naredjeno.

ja
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 12:58 (bender_007).
17 godina

@bender je, u pravu si. MG4 i MG5 romovi imaju novi baseband i efs2, nisam znao da na vipu nije nadograđen. Ako nemate backup EFS particije onda tražiti rom sa navedenim basebandom. Ili nakon stock roma flešati samo baseband MG2/4

Nadam se da će ispeglati 4.3 do izdanja za nebrendirane, makar, više očekujem dal će CM krenuti sa i9300 na 4.4

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 13:33 (redrum781).

0 0 hvala 0
13 godina

Probao sam cm11 neki pre alpha. Onako..iskreno se nadam da ce se upogoniti kako treba i prelazim definitivno ili na to ili se vracam na 4.1.2

Vracanje sa 4.3 na 4.1.2 je fapfapfapfap :)

ja

0 0 hvala 0
12 godina

Kao što je bender vec rekao cm11 (4.4) postoji samo je još uvijek u dalekoj testnoj fazi... Ali ekipa iz cyanogena radi punom parom na cm11 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

samo da se nadovezem. Govno od updejta, sve mi sje.... Muzika steka ko pokvarena ploca, "probudim" ga, nekad se probudi nekad ne pa resetiraj mob vadenjem baterije. Bateriju u 5 min proguta gotovo 7 %. U battery, stoji samo android system i to da crpi bateriju 100% i to kakti vec 367d,5h,...... Napravljen OTA update, pa je prijavljivo da stalno skida neka 4 jpg-a, pa sam napravio factory wipe i opet isto.

da probam mozda flashati preko odina?

1 0 hvala 0
13 godina

Flashni svakako preko odina.

Pri rebootu idi u recovery i clearaj cache..

SPREMI stvari koje trebas na stranu ako imas sta vazno.

ja
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 17:21 (bender_007).

0 0 hvala 0
17 godina

Jel ima neka kratka uputa kako da se vratim na 4.1.2. ? Ovaj update je katastrofa, ne kužim kako to uopće prođe bez testiranja.

Sad mi je samo cilj vratit se na staro i to je to.

13 godina
official ili? koja mreza?
ja
17 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Flashni svakako preko odina.

Pri rebootu idi u recovery i clearaj cache..

SPREMI stvari koje trebas na stranu ako imas sta vazno.

ovo sam naso na sammobile-u http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=21450. Zadnji put sam flashao nesto prije god dana. nadam se da nece zeznut :)

13 godina

Odin 3.07 za svaki slucaj.

Partition ne oznaciti. :)

Sretno. Ako nista onda neki custom.

ja

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice