Nisu dodali nista :)
Sjedne sve to na svoje mjesto.
Nisu dodali nista :)
Sjedne sve to na svoje mjesto.
danas sam skužio da mi se postavke kamere ne spremaju.
znači nešto postavim, recimo Auto Contrast na On, izađem i ponovo uđem i Off je.
znači nešto postavim, recimo Auto Contrast na On, izađem i ponovo uđem i Off je.
Imao isti problem, napravio to nekoliko puta zaredom i uspjelo.
Jel netko root-o uspjesno ovaj 4.3,ja sa cf-root dobijem"pass" ali ne radi...
Gale - u offiialu nee. Mozda izadje kroz update ali 99 % da nece.
Jedino sto mozemo je posto vec imamo 4.3 portati touchwiz, weather.
+ trebao bi uskoro kernel source pa ce se stanje malo popraviti.
Ali definitivno...idem nazad na 4.1.2, naspram 4.1.2 ovo je smece doslovno.
Pa što su onda najavljivali na "velika zvona" sve te novitete 
Čekat ću update pa ću vidjeti kako će se stvari kretati 
Zar ne bi TRIM trebao biti veliki plus?
Ja sam stavio od Wanam 4.3 i sve mi radi dosta bolje nego na 4.1.2 kojeg sam dotad imao. Prvo sam nadogradio bez Wipe-a na 4.1.2 al je bilo dosta lagga. Onda sam napravio wipe i opet sve na novo instalirao, restore-a backup preko samsung accounta i sad sve ide odlicno.
Jel netko root-o uspjesno ovaj 4.3,ja sa cf-root dobijem"pass" ali ne radi...
Taj zip sto si dobio ne flashas iz recovery.
Raspakiras, u njemu dobijes *.md5 fajl i odin 1.85, iz odina flashas taj md5 i to je to. rebootas, instaliras supersu.
Jel netko isprobao, čitam na ostalim forumima da su neki postavili irsku verziju i da se kao vidi na brzini nešto malo ali da je potrošnja rama ostala ista.
Isto tako da onaj lag sa aplikacijom za imenik i pozive da nije otklonjen.
Što vi kažete ??
Ja sam stavio tu irsku verziju koja ubitiv nije testna kao i ona iz njemacke prije par dana. Ostao je lag kod paljenja i lag kod imenika/poziva, dok mi je RAM na 4.1.2 znao ici ispod 400MB, a na 4.3 ne ide ispod 500MB. Unatoc tome sve mi je ostalo fluidnije i dosta ljepse izgleda.
Ne mogu skinut ni irski ni swiss, javlja stalno grešku: There was an error parsing the json.
Pogledaj jos malo taj thread na xda. Stavili su cak i na mega itd.
Savjetujem ipak probu nekog lite roma, da li od wanama ili neatrom lite. Naravno lag kod paljenja ekrana je tu. No kazu kad se prebaci na ondemand ili neki koji manje mazi bateriju da je podnosljivo.
Usput, ako je netko probao, nadam se da netko ima slicna iskustva. Sinoc sam na 4.1.2 testirao odziv i brzinu download / upload. XXEMG4 modem, pa sam stavio taj od 4.3. Upload se utrostrucio dok je download nesto brzi samo ali je konstantan. U prijevodu to moze biti : bolji signal = dulje trajanje baterije.
Kada bi "official" moga stići kod nas, po vašim procijenama ?
Da li se negdje može pratiti po kojim državama je kada dostupan kao što je bilo za 4.1.1 i one prije ?
Inace ovdje ispod http://www.sammobile.com/2013/11/04/android-4-3-jelly-bean-update-now-rolling-out-for-samsung-galaxy-s-iii-gt-i9300/ Ali imaju gresku.
Bolji je signal al mi je baterija lošija nego kod 4.1.2, oba Wanama.
Ne mogu skinut ni irski ni swiss, javlja stalno grešku: There was an error parsing the json.
Browser ti blokira popup koji se otvara sa linkom na hotfile:
http://hotfile.com/dl/253480607/c27f2d4/VDI-I9300XXUGMJ9-20131104151915.zip.html
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Što se tiče baterije, sačekajte par dana, tjedan - dva najviše. Danas je Samsung objavio kernel source za 4.3 tako da će uskoro i developeri složiti neke dobre kernele. Svi se nadamo da će se AndreiLux primiti posla i složiti novi Perseus. Ako ga složi za S3, sigurno će i za Note2 (a tome se ja pogotovo nadam).
Edit:
samo pazite kad stavljate bilo koji trenutno 4.3 rom i hocete vratiti na 4.1.2 jer mjenja se IMEI moba pa na 4.1.2 nema signala ili je duplo losiji nego inace
samo pazite kad stavljate bilo koji trenutno 4.3 rom i hocete vratiti na 4.1.2 jer mjenja se IMEI moba pa na 4.1.2 nema signala ili je duplo losiji nego inace
Nije tocno uopce.
Zavisi od modema.
E sad, onim jadnicima sto su stavili ariza patch..njima nema pomoci :/
Evo ja sam si na 4.1.2 stavio novi modem jer mi je bolji. Netko drugi ce imati drugacije iskustvo. To je sve od osobe do osobe..ups..i od moba do moba..Takodjer i trajanje baterije.
Nije tocno uopce.
Zavisi od modema.
Evo ja sam si na 4.1.2 stavio novi modem jer mi je bolji. Netko drugi ce imati drugacije iskustvo. To je sve od osobe do osobe..ups..i od moba do moba..Takodjer i trajanje baterije.
Kolega bender dobro kaže. Ovisi o puno faktora, od mobitela, vaše lokacije, kretanja, mreže i svega.
ja sam samo rekao ono sto sam procitao na smartphonehrvatska, tamo su se zalili kako su isprobali rom i kad su vracali se na 4.1.2 im se promjenio Imei, problem sa signalom, i slicno... samo sam prenjeo vamo radi sigurnosti drugih, nista lose ili nesta neispravno nisam mislio prenjeti, vamo na forum..
Također sam to čitao na Smartphonehrvatska
Nije tocno uopce.
Zavisi od modema.
Ja čekam "official" 
ja sam samo rekao ono sto sam procitao na smartphonehrvatska, tamo su se zalili kako su isprobali rom i kad su vracali se na 4.1.2 im se promjenio Imei, problem sa signalom, i slicno... samo sam prenjeo vamo radi sigurnosti drugih, nista lose ili nesta neispravno nisam mislio prenjeti, vamo na forum..
Slažem se s tobom, imao si dobre namjere 
No worries :)
Nego, prvo citati, onda flashati. Raspitati se, pogledati sta imas sad, modem itd. Backup efs'a napraviti na vise nacina.
E onda mozes dalje. Ja sam morao vracati na stock i nositi na garanciju a najnoviji firmware je bio stariji od "xxemg4" modema..tako da :), iskopao sam na disku iz 5tog mjeseca efs backup (srecom)..
Što se tiče baterije, sačekajte par dana, tjedan - dva najviše. Danas je Samsung objavio kernel source za 4.3 tako da će uskoro i developeri složiti neke dobre kernele. Svi se nadamo da će se AndreiLux primiti posla i složiti novi Perseus. Ako ga složi za S3, sigurno će i za Note2 (a tome se ja pogotovo nadam).
Edit:
a jesi probao googymax kernel?
Imao isti problem, napravio to nekoliko puta zaredom i uspjelo.
danas sam probao valjda 50 puta i niti jednom nije uspjelo, probao sam i rebutat mobitel i dalje ništa
malo sam zahrdao sto se tice backupa..... pa jel mi moze netko ponovo objasniti kako napraviti backup i efs, ako mi nesta pode po zlu, i kako onda taj backup vratiti?
upravo si skidam officialni 4.3 od neatroma pa cemo viditi kakav je :)
Skini terminal emulator:
otvori ga...
kucaj
mkdir /sdcard/bekapefsimg
cat /dev/block/mmcblk0p1 > /sdcard/bekapefsimg/efs_dev-block-mmcblk0p1.img
to je to
onda za svaki slucaj i
tar zcvf /sdcard/efs-backup.tar.gz /efs
edit:
evo dobar link
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1313327
takodjer i na xda
Najlakse i najbrze ti je instalirati TWRP. Instaliras GooManager, otvoris, stisnes menu tipku i instaliras OpenRecovery. I trebas biti rootan, naravno.
Jednom kad udes u recovery, pod opcijom backup imas i kvacicu za EFS backup. To je to.
Najlakse i najbrze ti je instalirati TWRP. Instaliras GooManager, otvoris, stisnes menu tipku i instaliras OpenRecovery. I trebas biti rootan, naravno.
Jednom kad udes u recovery, pod opcijom backup imas i kvacicu za EFS backup. To je to.
E, to sto phill kaze, najlakse :)
sad bas gledam na mobu sdcard0/0 imam efs backup, i udem u njega, i vidim da imam backup od svakog tjedna od kako koristim neatrom 4.1.2 valjda je automatski pravio backup-e, ako shebem nesta jer mogu to iskorisiti
neznam zasto ali nemogu skinuti navedeni reckovery TWRP
Da, mozes to koristiti :) (neatrom <3 :) )
p.s. prebaci si backupe na komp ;)..
e ali ako imas tjedni backup to znaci da si toliko puta i flashao rom :)
To je ok..ostavi ih sve.