evo danas "slučajno" uletih u stock recovery (power-home-up) i vidim onaj mali androidček leži krepan i crveni uskličnik mu na prsima. 
jel to normalno, jer ja sam vratio stock rom i nije rootan?
evo danas "slučajno" uletih u stock recovery (power-home-up) i vidim onaj mali androidček leži krepan i crveni uskličnik mu na prsima. 
Već sam pitao, ne ovisi to o Samsungu nego o servisu, tako da trebate vidit sa Europatradeom. Ako se oni prave grbavi, nitko vam ne može pomoć.
Tako su mi jednom rekli i za Feniks kompjutere dok se nisam zainatio, poslao mail u sjedište Njemačke/GB (ne sjećam se točno koje od ove dvije) i lagano sutradan ujutro dobili po prstima. Sve se sredilo i umjesto isprika, pravili se još grbaviji, mene okrivili da sam ovakav i onakav..
Na ovaj ili onaj način će prihvatiti, ne biram sredstva. 
A slušaj, ako si rootao i može se vidit, jbg onda nitko ne može dobit po prstima
. Nadaj se da te problem neće zahvatit ili da će te udrit na najjače da se ne može vidit i sve je u redu.
Ma naravno, to stoji. Ja rootao=moja krivica, ne bježim od toga.
Trenutačno jesam na stock-u iako ne u potpunosti, samo moram vratit stock kernel i unroot-at.
Iakooo.. ako se dogodi SDS, koliko sam trenutačno upućen (sad bilo to točno ili ne, ne znam) sprži se čip pa se iz njega ne može vidjeti da li je root-ano il kakve već đinđe rađeno. No, sigurno je sigurno. 
Netko je spominjao da ima 2 slučaja, 1. kad se ništa ne može znat, a 2. kad se vidi da je rootano. Nisam siguran, samo prenosim što je netko prije mene rekao.
ako u download modu pise da je sve office za sto je zasluzan triangle, onda se nemoze viditi da je rootan mob ili ipak moze?
ako u download modu pise da je sve office za sto je zasluzan triangle, onda se nemoze viditi da je rootan mob ili ipak moze?
Ako tamo piše da je sve službeno i da nije rootan onda se nemože vidjet dali je prije bio rootan itd.
itko?
Ako tamo piše da je sve službeno i da nije rootan onda se nemože vidjet dali je prije bio rootan itd.
oke a koliko sam cuo da za system status i da pise custom sto je u mom slucaju, prolazi jer na nekima i da nisu rotali imaju custom u system statusu
ako moze bootat onda moze jer ti podinfo pise system modified
Što se tiče sindroma "iznenadne smrti" moguće, mobova koji imaju inficirani chip ili što god već, ja sam instalirao onaj eMMc Brickbug Check, i ustanovio da moj SGN II kao nije inficiran i u opasnosti, ali mog prijatelja SGS III je taj test ja pokazao da njegov je
?!?!
Obzirom poznajem njega, a i sebe, čekat će mo i jedan i drugi, pa dok ide, a ako nečiji mob vrisne, budem javio kome, kada i kako, a i dali je bilo kakvih problema sa reklamacijom gdje je kupljen!
Doduše, mene malkac brine, ako ga službeno odbrendiram, a slučajno ipak rikne, ima li tu kakve komplikacije oko eventualnog NEpriznavanja garancije
??!!
skinuo istu aplikaciju i kaže "yes.insane chip" 
dakle moj mob bi trebo riknut ili šta?
koliko je uopće pouzdana ta aplikacija?
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.vinagre.android.emmc_check&hl=hr pomocu te aplikacije mozete samo provjeriti vas firmware i chip name odnosno dali imate zarazeni VTU00m i fwrev 0xf1 , drugo nista
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.vinagre.android.emmc_check&hl=hr pomocu te aplikacije mozete samo provjeriti vas firmware i chip name odnosno dali imate zarazeni VTU00m i fwrev 0xf1 , drugo nista
da ja imam i u čemu je sada caka?
Ljudi dragi zar vam je toliko tesko odvojiti MAKSIMALNO 10 minuta i flashati svoj S3 . Za one neupucene Sudden death sindrom aka SDS , se javlja na galaxy s3 uredajima od 16GB , uredaji "umiru" u razdoblju starosti od 150-200 dana, svi chipovi koji imaju oznaku VTU00M" and FwRev of "0xf1", su u opasnosti, to neznaci da ce vas uredaj umrijeti , samo znaci da je taj cip zarazen , odnosno to se dogadja na tim cipovima. Uredaji umiru tokom punjenja, ili gasenja ekrana, nakon toga uredaj vise ne reagira na nikakve podhvate , vec ga morate nositi u servis, na XDA forumu 99% dobiva cip sa oznakom 0xf7 koji bi kako oni tvrde trebao biti siguran , neki ponovno dobiju 0xf1, znaci najsigurnije je vam je flesati sa najnovijim ROM-om, dok se konacno ne utvrdi koji je tocan uzrok ovoga svega, !!! KAKO FLASHATI sa najnovijim firmwareom objasnio sam OVDJE . Sa time cete "izbjeci, smanjiti vjerojatnost smrtnosti" vaseg uredaja.
Ok,može li mi onda netko dati link sa korak po korak uputama i sa linkom od oficijalnog frimvera da flešam to pa da sam na miru.
Ja osobno nemam pojma o tome pa nemojte misliti da sam gotovan.Može i na PM.
Hvala
Evo za sve tutorijal , a i tebi sam napisao ali cu ponovo.
Ako nemate drivere koji su vam potrebni skinite SAMSUNG KIES i instalirajte ga, nakon instalacije kiesa prikljucite mob da ga prepozna i da instalira sve potrebne drivere.
USB Kabel je prikopčan samo u komp, ne i u mobitel !!
Za vrijeme ovoga SAMSUNG KIES je UGAŠEN!!
Baterija mobitela iznad 50% !!!!
Vaši podaci/slike/dokumenti su backupani !.
1. Download I9300XXEMA1 (4.1.2) - Italy (ITV) [23-01-13] (nema veze sto pise Italy UNBRANDED je ,posluzit ce dok nedobijete hrvatski unbranded za mobitel )
2. Raspakiraj ga ( pomocu winzip win rar svejedno).
3.Skinite Odin
4.Raspakirajte odin , za POKRETANJE ODINA desna tipka na ikonu odina RUN AS ADMINISTRATOR , zatim KVAČICA ISPRED PDA , KLIK na PDA , i ucitate fajl koji ste raspakirali u koraku 2., i ostavite dvije kvačice kvačice , jedna na Auto reboot i druga F.Reset Time. Kao OVDJE
5.Gasite mobitel.
6. Kada je mobitel UGAŠEN držite tipku VOLUME DOWN,HOME,POWER, mobitel se pali u DOWNLOAD mode , zatim vam piše VOLUME up - to Continue , vi stisnete volume up i onda dobivate sliku na kojoj pise DOWNLOADING DONT TURN OFF THE TARGET ! kao OVDJE
7.Kada ste u DOWNLOADING , spajate USB kabel u mobitel , u odinu pod dijelom ID:COM trebao bi vam se zaplaviti taj pravokutnik i pisati nesto tipa
0:[COM05] ( nije vazno koji broj to je samo broj vaseg USB porta ) . u Dijelu MESSAGE bi trebalo pisati Addded! ( Ako ne piše nemate potrebne drivere )
8.Ako ste napravili sve korake ispred , i pise vam ono sto treba pisati stisnite START , i nedirate nista dok u gornjem lijevom kutu odina prva kocka ne POZELENI i nepiše PASS !!. Tek onda iskopčavate usb kabel iz mobitela. ( Trajanje flasha je oko 7 minuta ).
9.Na kraju se mobitel sam resetira, instaliraju se programi mobitel se upali iskopčavate usb kabel. ( Prvo paljenje ce biti malo duze da vas ne zabrinjava )
Moguće smetnje
(ako vam mobitel prilikom paljenja zapne na SAMSUNG logo i ona svjetla se krecu, morate u RECOVERY mode.
1. Ugasite mobitel.
2. Po izborniku se krecete sa VOLUME up i VOLUME down. potvrda sa POWER tipkom.
3. VOLUME UP , HOME , POWER, i zatim ste u recovery mode , trebate WIPE CACHE pa probajte REBOOT , ako neide opet , ponovno udjite u recovery i wipe data/factory reset , izbornik izgleda kao ovaj ovdje
hvala ali ne mislim ništa od toga radit.ako rikne ide u servis.ebe mi se
baš sad čitam i ako mobitel i ima tu gresku ako ništa ne rootas illi stajaznam da mu vjerojatno nece nista bit
To su apple fanovi zakurili frku oko sds :-) ... ubiti nikom dosad nije mob crknuo od toga niti hoce. Mislim da bi to davno bilo u medijima vec jel to nije neka sitnica vec malo zesci propust.
tako je , nije potvrdeno da svi krepavaju , mozes imat i ICS , pa mu nemora nista biti :D
Znam nešto ljudi kojima je krepao tako, al uzročno posljedično znam ih dosta koji imaju S III i slične, pa to ispadne 3-4%.
koliko vidim oni trebaju izbacit nekakav fix??
predpostavlja se da je samsung izbacio fix sa XXELL romovima kao sto pise na sammobile i ostalim stranicama
ja se u to slabo kužim.oćemo mi dobit update kao i obično jel da mi ponudi update pa ga ja ladno instaliram ili moram nešto tražit zahebavat se
stalno jedna te ista pitanja, kao da ne postoje stranice prije na kojima je sve po par puta objašnjavano.
Ma ponudit će ti, ne brini ništa.
stalno jedna te ista pitanja, kao da ne postoje stranice prije na kojima je sve po par puta objašnjavano.
Smiri dozivljaje.... nekim ljudima se neda citat masu stranica tvog rootanja pa se nitko nezali niti prigovara nesto...m
jel mi moze netko postat link za download sa sammobilea za gt-i9300->croatia-tra onaj 4.0.4. koji je izasao u augustu jer mi sammobile ne izbaci nista, koji god uređaj ili državu odabro? 
Smiri dozivljaje.... nekim ljudima se neda citat masu stranica tvog rootanja pa se nitko nezali niti prigovara nesto...m
Pišem za one koje zanima nešto više od stock roma i koji su voljni isprobavat i također podijelit svoja mišljenja i iskustva. btw o rootu nisam ni pričao, a zadnjih stranicama sam samo odgovarao ljudima na pitanja.
Ja sam jedan od onih koji uvijek traže i žele više, i zašto bi imao takav mob a ne ga iskoristio u potpunosti ako znam kako, ako si ti zadovoljan uvijek sa tim šta dobiš blago tebi.
Na CRO-TRA nema, al na TMobile ima
Country/Carrier Date Android Needed PDA Final PDA Size Download link
Croatia (T-Mobile) 28 Aug 2012 4.0.4 I9300XXBLFB I9300XXBLH3 43.8 MB Download
Croatia (T-Mobile) 23 Aug 2012 4.0.4 I9300XXBLFB I9300XXBLH3 43.8 MB Download
Na CRO-TRA nema, al na TMobile ima
Country/Carrier Date Android Needed PDA Final PDA Size Download link
Croatia (T-Mobile) 28 Aug 2012 4.0.4 I9300XXBLFB I9300XXBLH3 43.8 MB Download
Croatia (T-Mobile) 23 Aug 2012 4.0.4 I9300XXBLFB I9300XXBLH3 43.8 MB Download
Ja sam upravo probao i ne izbacuje mi nijedan firmware nigdje...čudno..
do maloprije mi je radilo normalno, sad mi nijedan nece otvorit, a bas kreno stavljat firmware da maknem onog krepanog androida u recoveryu...
Galaxy S3 toolkit, većina radnji je automatizirana pa je lakše za odradit nego ručno. Sve funkcije programa su pobrojane odmah na početku posta.