Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.074.340
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
brkan83 kaže...

Kod mene pise osnovna verzija I9300XXELKC dali i ta varzija popravlja sudden death?

Na toj verziji si ranjiv na sudden death, stavi xxella.

EDIT* 

navodno su raspakiravali sve kernele unazad i tražili tragove fixa, našli su stringove koji upućuju na fix i u XXELKC. Ali ja nebi riskirao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 12:32 (user3468).
16 godina

u weather aplikaciji sam stavio refresh svakog sata ali mi se vrijeme ne refresha i na samoj aplikaciji mi piše samo kada sam ga sam refreshao...zna netko u čemu je problem

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja molim boga da krepa.... onda idem u vip im hebat sve po spisku, i inzistirat cu na novom uredjaju nema sanse da mi istog vrate s promjenjenim maticnom...

0 0 hvala 0
14 godina
goodie kaže...

Ok,može li mi onda netko dati link sa korak po korak uputama i sa linkom od oficijalnog frimvera da flešam to pa da sam na miru.

Ja osobno nemam pojma o tome pa nemojte misliti da sam gotovan.Može i na PM.

Hvala

Evo za sve tutorijal , a i tebi sam napisao ali cu ponovo.

Ako nemate drivere koji su vam potrebni skinite SAMSUNG KIES i instalirajte ga, nakon instalacije kiesa prikljucite mob da ga prepozna i da instalira sve potrebne drivere.

USB Kabel je prikopčan samo u komp, ne i u mobitel !!

Za vrijeme ovoga SAMSUNG KIES je UGAŠEN!!

Baterija mobitela iznad 50% !!!!

Vaši podaci/slike/dokumenti su backupani !.

1. Download  I9300XXEMA1 (4.1.2) - Italy (ITV) [23-01-13] (nema veze sto pise Italy UNBRANDED je ,posluzit ce dok nedobijete hrvatski unbranded za mobitel )

2. Raspakiraj ga ( pomocu winzip win rar svejedno).

3.Skinite Odin 

4.Raspakirajte odin , za POKRETANJE ODINA  desna tipka na ikonu odina RUN AS ADMINISTRATOR , zatim KVAČICA ISPRED  PDA , KLIK na PDA , i ucitate fajl koji ste raspakirali u koraku 2., i ostavite dvije kvačice kvačice , jedna na  Auto reboot i  druga F.Reset Time. Kao OVDJE

5.Gasite mobitel.

6. Kada je mobitel UGAŠEN držite tipku VOLUME DOWN,HOME,POWER, mobitel se pali u DOWNLOAD mode , zatim vam piše VOLUME up - to Continue , vi stisnete volume up i onda dobivate sliku na kojoj pise  DOWNLOADING DONT TURN OFF THE TARGET ! kao OVDJE

7.Kada ste u DOWNLOADING , spajate USB kabel u mobitel , u odinu pod dijelom ID:COM  trebao bi vam se zaplaviti taj pravokutnik i pisati nesto tipa

0:[COM05] ( nije vazno koji broj to je samo broj vaseg USB porta ) . u Dijelu MESSAGE bi trebalo pisati  Addded! ( Ako ne piše nemate potrebne drivere )

8.Ako ste napravili sve korake ispred , i pise vam ono sto treba pisati stisnite START , i nedirate nista dok u gornjem lijevom kutu odina prva kocka ne POZELENI i nepiše PASS !!. Tek onda iskopčavate usb kabel iz mobitela. ( Trajanje flasha je oko 7 minuta ).

9.Na kraju se mobitel sam resetira, instaliraju se programi mobitel se upali iskopčavate usb kabel. ( Prvo paljenje ce biti malo duze da vas ne zabrinjava )

Moguće smetnje

(ako vam mobitel prilikom paljenja zapne na SAMSUNG logo i ona svjetla se krecu, morate u RECOVERY mode. 

1. Ugasite mobitel.

2. Po izborniku se krecete sa VOLUME up i VOLUME down.  potvrda sa POWER tipkom.

3. VOLUME UP , HOME , POWER, i zatim ste u recovery mode , trebate WIPE CACHE pa probajte REBOOT , ako neide opet , ponovno udjite u recovery i  wipe data/factory reset , izbornik izgleda kao ovaj ovdje 

XS LT26i
13 godina
neaktivan

kad odem na sammobile ima ponudjeno tele2, vip, tmobile i tra.

sad mene zanima sta znaci to tra?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

otkrio sam nešto što mi je produžilo trajanje baterije dok je mobitel u sleepu pa da podijelim to sa onima koji možda ne znaju. uglavnom, primjetio sam dok mi je ekran ugašen da stalno nešto budi mobitel i onda sam skinuo aplikaciju BetterBatteryStats i tamo vidio da ga stalno budi networkLocationLocator. Nakon toga sam u lokacijskim postavkama ugasio "Location and Google Search" i "Use wireless networks" i sada mi se puno manje troši baterija dok je u stanju mirovanja i nema više stalnog buđenja mobitela. Evo, npr. preko noći sa ugašenim internetom baterija mi se potrošila za samo 1 posto dok mi je sa uključenim lokacijskim uslugama trošio po 10 posto...

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 14:48 (Crokilla).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Crokilla kaže...

otkrio sam nešto što mi je produžilo trajanje baterije dok je mobitel u sleepu pa da podijelim to sa onima koji možda ne znaju. uglavnom, primjetio sam dok mi je ekran ugašen da stalno nešto budi mobitel i onda sam skinuo aplikaciju BetterBatteryStats i tamo vidio da ga stalno budi networkLocationLocator. Nakon toga sam u lokacijskim postavkama ugasio "Location and Google Search" i "Use wireless networks" i sada mi se puno manje troši baterija dok je u stanju mirovanja i nema više stalnog buđenja mobitela. Evo, npr. preko noći sa ugašenim internetom baterija mi se potrošila za samo 1 posto dok mi je sa uključenim lokacijskim uslugama trošio po 10 posto...

a jel ti ostao gps upaljen?

17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
Crokilla kaže...

a jel ti ostao gps upaljen?

i gps mi je ugašen naravno... nije mi potreban inače, a dok pregledavam karte ili koristim navigaciju onda ga upalim.

glupo mi što ako želiš da ti zapamti lokaciju fotografije koju fotografiraš moraš imati upaljeni gps, na htc-u mi je zapamtio lokaciju slike samo sa upaljenom lokacijom preko interneta

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 15:25 (Crokilla).
16 godina

Ali onda ne radi weather aplikacija ako mi je namjesteno da mi je na current location?!  Ako to sve pogasim jel

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Ali onda ne radi weather aplikacija ako mi je namjesteno da mi je na current location?!  Ako to sve pogasim jel

meni radi, al ne znam koju weather aplikaciju ti koristiš... ja koristim hd widgets.

vjerojatno mi neće mijenjat gradove ako odem u drugi grad... ali ako idem izvan grada mogu upaliti lokacijske usluge

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 16:24 (Crokilla).
14 godina
neaktivan
rosimic90 kaže...

kad odem na sammobile ima ponudjeno tele2, vip, tmobile i tra.

sad mene zanima sta znaci to tra?

Tra je za nebrendirane uredaje , van ponude operatera.

14 godina
neaktivan

kak vam se čini? {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tonček kaže...

kak vam se čini? {#}

lijepo izgleda.... koja je to tema (launcher), i prognoza koja je to? objasni malo nemoj biti tajanstven :)

13 godina
neaktivan

evo kako stoje svari kod mene...

ajde neka mi kaze neko jel trebam sta menjati??

a imam stock PDA I9300 XXELL4 CSC I9300 XFELL1 da li njega da vratim ili sta vec

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 18:01 (oskarduki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja trenutno imam xxell4 verziju i normalno, putem emmc sam vidio da i moj mob ima "insane chip"...samo me zanima, ako mu stavim verziju sa fixom prije neg mi jelte, crkne..jel to to, il postoji mogucnost da mi je vec ostecen, ostecena flash memorija ili nesto tako? znam da se to moze provjerit sa emmc-om al mi trenutno mob nije rootan, nisam kuci par dana nemrem sad to radit..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tommek10 kaže...
tonček kaže...

kak vam se čini? {#}

lijepo izgleda.... koja je to tema (launcher), i prognoza koja je to? objasni malo nemoj biti tajanstven :)

sve je stock :) prognoza je HD widgets (accu weather), za telefon/imenik koristim xphone, za galeriju QuickPic, za pretraživanje Quickdroid, player PowerAmp, video player MX Player :)

14 godina
neaktivan
oskarduki kaže...

a imam stock PDA I9300 XXELL4 CSC I9300 XFELL1 da li njega da vratim ili sta vec

Kolko vidim imaš omegu sa siyahom koji imaju fix, tak da nema potrebe da išta mjenjaš..

klinik kaže...

ja trenutno imam xxell4 verziju i normalno, putem emmc sam vidio da i moj mob ima "insane chip"...samo me zanima, ako mu stavim verziju sa fixom prije neg mi jelte, crkne..jel to to, il postoji mogucnost da mi je vec ostecen, ostecena flash memorija ili nesto tako? znam da se to moze provjerit sa emmc-om al mi trenutno mob nije rootan, nisam kuci par dana nemrem sad to radit..

Ako staviš prije nego crkne to je to, ali naravno bolje je stavit kaj prije nego čekat oće riknut. a o oštećenju sam napisao gore da nebi trebalo biti oštećenja, bar tako navode na xda forumu ljudi koji se malo bolje kuže. Uglavnom ako sa emmcom prođe bez problema i bez zamrzavanja i sa dobrom porukom na kraju onda nemaš problema i kaj prije stavi neki xella ili custom sa fixom.

13 godina
neaktivan

znaci, sa ovim sam siguran?

i da, ovo je jedan od meni ljepsih launchera :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miui.mihome2&hl=en

1 1
2 2
3 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
user3468 kaže...
oskarduki kaže...

Kolko vidim imaš omegu sa siyahom koji imaju fix, tak da nema potrebe da išta mjenjaš..

klinik kaže...

Ako staviš prije nego crkne to je to, ali naravno bolje je stavit kaj prije nego čekat oće riknut. a o oštećenju sam napisao gore da nebi trebalo biti oštećenja, bar tako navode na xda forumu ljudi koji se malo bolje kuže. Uglavnom ako sa emmcom prođe bez problema i bez zamrzavanja i sa dobrom porukom na kraju onda nemaš problema i kaj prije stavi neki xella ili custom sa fixom.

a sta kazes na ovo vezano za test memory ne razumem se bas jel dobro ovo sto pise?

14 godina
neaktivan
rosimic90 kaže...

znaci, sa ovim sam siguran?

i da, ovo je jedan od meni ljepsih launchera :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miui.mihome2&hl=en

Ako je stock xella onda si siguran.

oskarduki kaže...
a sta kazes na ovo vezano za test memory ne razumem se bas jel dobro ovo sto pise?

Piše ti da ti je memorija uspješno prošla test. {#}

17 godina

Znaci treba prvo napraviti root pa taj test pa ako prođe tek onda staviti frimware?

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
goodie kaže...

Znaci treba prvo napraviti root pa taj test pa ako prođe tek onda staviti frimware?

Ma stavi si odma firmware, root i napravi test za svaki slučaj. onda ako ti root smeta samo napraviš unroot.

17 godina

A ako nakon toga test ne prođe šta se može dogoditi,dali onda imam poluispravan uređaj?

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ljudi! Planiram skori prelazak s HTC Sensationa na S3, posto sam jos uvijek vezan ugovornom obaveznom prema operateru, primoren sam kupiti mobite sa njuskala. Pitanje je kako najlakse prepoznati fake, odn kinesku repliku od pravog S3? Hvala unaprijed na odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa dobro koji je vama k? taj test nije za ovaj uređaj .. ne trebas ga raditi

14 godina
neaktivan
goodie kaže...

A ako nakon toga test ne prođe šta se može dogoditi,dali onda imam poluispravan uređaj?

a ma neboj se, proć će... a ako ne, budeš flešao stock bez fixa i kad rikne pravac servis , nema druge.

14 godina
neaktivan

Šta da radim ? :S

Knowledge speaks, but wisdom listens.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tonček kaže...

pa dobro koji je vama k? taj test nije za ovaj uređaj .. ne trebas ga raditi

a koji je tebi?

daj nauči čitat više..

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.vinagre.android.emmc_check&hl=hr

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1993044&highlight=sudden+death

15 godina
neaktivan

koliko nam je jos dana ostalo??? :-) oni koji su na XXELL4

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo popisa službenih romova sa fixom:

• XXELKC
  • XXELL1