Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.918.760
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

daj ti stavi engleski 4.1.2 preko odina.šljakat če onda 100%..

My way
14 godina
neaktivan

Znam da mnogi od vas igraju i igrice na vašem GS3, pa evo jedne preporuke za kupnju :)

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/

3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Skupi komad plastike, saviješ žlicu i zalijepiš na vrh masku za mobitel (vidio na xda). Povezao sam ps3 controller na svoj i sve radi ok (nisam radio ovo sa zlicom no eto vam ideja).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo, postao sam prije nekih 10 dana vlasnik Galaxya S3 (dolje na slikama) ali nisam imao vremena baš nešto po njemu čačkati a još manje tu po forumu čitati u vezi rootanja i sl. pa ću postaviti par pitanja:

1. Imao sam iphone 4s i da li tko zna kako prebaciti kontakte (sa slikama i ostalim informacijama od kontakata) preko iclouda na Galaxy S3? 

2. Gdje je onda na Galaxy S3 najbolje držati kontakte spremljene ili sinkronizirane u slučaju gubitka istih?

3. Pošto me užazno iritiraju t-mobile-ove aplikacije (t-wisepilot ni ne pokrenem a proguta mi 20% baterije...) htio bih staviti neki drugi software na njega (sada imam ovaj dolje na slici). Važno mi je jako da se produži trajanje baterije (sada traje oko 22h, sa uključenom štednjom, ugašenim gps, wlan je stalno upaljen, 3g upaljen oko 7-8h - katastrofalno trajanje glede iphone 4s gdje mi je sve bilo uključeno stalno) i da bude malo fluidniji (ulazak u pozive i u imenik mi traje pod 1-2 sekunde i ponekada laga i drugdje iako stalno gasim pozadinske aplikacije). Koji software i kernel da stavim? 

4. Kako da spremim defaultne postavke/software u slučaju servisa da mi priznaju garanciju?

5. Da li se može kako ručno prebacivati između 3g i edge ili samo data on i off?

Za sada bi to bilo to pa ako netko može pomoći neka odgovori. Sviđa mi se Galaxy S3, ali i on ima svoje prednosti i mane kao i iphone 4s kojeg sam imao. Oba mobitela su vrhunska i po meni se oni ne bi ni trebali uspoređivati jer su potpuno drugačiji kao i što su potrebe svakog korisnika drugačije. To je moje objektivno mišljenje jer nisam ni ljubitelj a ni hejter jednog ili drugog već sam samo korisnik koji želi za svoj uloženi novac dobiti ono što mi u tom trenutku najviše odgovara bez obzira na to tko u susjedstvu ili drugdje ima ovaj ili onaj mobitel. 

Puno hvala! {#}

Scorp21
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

1. Imao sam iphone 4s i da li tko zna kako prebaciti kontakte (sa slikama i ostalim informacijama od kontakata) preko iclouda na Galaxy 

Najbolje ti je sinkronizirat kontakte sa GMailom. Najjednostavnija solucija.

2. Gdje je onda na Galaxy S3 najbolje držati kontakte spremljene ili sinkronizirane u slučaju gubitka istih?

GMail.

3. Pošto me užazno iritiraju t-mobile-ove aplikacije (t-wisepilot ni ne pokrenem a proguta mi 20% baterije...) htio bih staviti neki drugi software na njega (sada imam ovaj dolje na slici). Važno mi je jako da se produži trajanje baterije (sada traje oko 22h, sa uključenom štednjom, ugašenim gps, wlan je stalno upaljen, 3g upaljen oko 7-8h - katastrofalno trajanje glede iphone 4s gdje mi je sve bilo uključeno stalno) i da bude malo fluidniji (ulazak u pozive i u imenik mi traje pod 1-2 sekunde i ponekada laga i drugdje iako stalno gasim pozadinske aplikacije). Koji software i kernel da stavim?

Rootaš mob i možeš izbrisat te sistemske aplikacije bez problema.

Ulazak u pozive i imenik od 1 s ti je standardno na Samsungu, tako da ćeš na to morat naviknit. Ne gasi pozadinske aplikacije, jer ti baš radi toga lagga. Kad je jednom upaljena, sve ide instantno.

Ako želiš to sve anulirat, onda AOKP/AOSP/MIUI, ali gubiš sve Samsungove featuree radi kojih se ubiti uzima ovaj mob.

4. Kako da spremim defaultne postavke/software u slučaju servisa da mi priznaju garanciju?

Nandroid, pa ga restoraš u slučaju kvara ili jednostavno instaliraš official software sa Sammobile stranice. Na XDA pogledaj temu oko reseta countera.

5. Da li se može kako ručno prebacivati između 3g i edge ili samo data on i off?

Može, biraš želiš li 3G ili 2G, ali to ti je sasvim bespotrebno. Imaš trajanje baterije od 22 sata, a dan traje ~16 sati, tako da ti baterije ne fali.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Hvala puno na brzom odgovoru. Poprilično si mi pomogao. još ću malo potražiti na net-u nekakve upute za nandroid pa onda za rootanje i ostalo dok ne krenem u posao. Baterija mi je iznimno važna jer ovih 22 sata imam kada mi je mobitel u upotrebi samo 2-3 sata. Prema dosadašnjim navikama provođenja vremena kao što sam provodio na iphone-u 4s na Galaxy-u S3 ne bi baterija trajala ni 6-7 sati što mi je stvarno žalosno za bateriju od 2100 mAh... {#}

Scorp21
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

Evo, postao sam prije nekih 10 dana vlasnik Galaxya S3 (dolje na slikama) ali nisam imao vremena baš nešto po njemu čačkati a još manje tu po forumu čitati u vezi rootanja i sl. pa ću postaviti par pitanja:

1. Imao sam iphone 4s i da li tko zna kako prebaciti kontakte (sa slikama i ostalim informacijama od kontakata) preko iclouda na Galaxy S3? 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idea.backup.smscontacts&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5pZGVhLmJhY2t1cC5zbXNjb250YWN0cyJd

kad napraviš backup kopiraš si datoteku na komp, kad sve resetiras uvijek mozes folder vratiti na mob i jednostavni restore napraviti (1min posla za sve)

instaliraj si bilo koji nebrendirani firmware sa sammobilea, sve ce ti se maknut, nemoj rucno nista brisat jer mozes pobrisat i sta ne treba ... ako ti zatreba garancija opet flešneš onaj koji ti je došao s mobitelom, zapišeš si sastrane verziju da znaš koju skinuti kasnije.. ja sam si stavio xxella trenutno

?vidi prošlo pitanje, samo vratiš fw koji ti je bio , i unrootas ga ako si ga kojim slucajem rootao

može, u notif.baru kliknes i drzis mobilni podaci, i tamo u postavkama odaberes GSM only ili WCDMA only

Za sada bi to bilo to pa ako netko može pomoći neka odgovori. Sviđa mi se Galaxy S3, ali i on ima svoje prednosti i mane kao i iphone 4s kojeg sam imao. Oba mobitela su vrhunska i po meni se oni ne bi ni trebali uspoređivati jer su potpuno drugačiji kao i što su potrebe svakog korisnika drugačije. To je moje objektivno mišljenje jer nisam ni ljubitelj a ni hejter jednog ili drugog već sam samo korisnik koji želi za svoj uloženi novac dobiti ono što mi u tom trenutku najviše odgovara bez obzira na to tko u susjedstvu ili drugdje ima ovaj ili onaj mobitel. 

Puno hvala! {#}

btw.i ja imam sivog ;)

14 godina
neaktivan

Uuu, sivi {#}

Sve razmišljam da svog belog (bijelog jel, al mora dobit neki gik nik) zamjenim za sivog :))

Eh da, što bi ulazio u kontakte? Pa nije ovo iPhone :)

Samo kucaš ime (ili prezime) preko T9 (kad tipkaš brojeve za poziv) koje ti je u imeniku i on ti ga sam izbaci, nema potrebe da ga ručno tražiš po imeniku :)

Lag za pozive? Pa meni to otvara gotovo instantno :S

Mada je prijatelj to imao na GS2, i nikako to nisam uspio rješiti dok nisam ROM zamjenio. Ja na istom ROM-u nisam nikakvih problema imao...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

Hvala puno na brzom odgovoru. Poprilično si mi pomogao. još ću malo potražiti na net-u nekakve upute za nandroid pa onda za rootanje i ostalo dok ne krenem u posao. Baterija mi je iznimno važna jer ovih 22 sata imam kada mi je mobitel u upotrebi samo 2-3 sata. Prema dosadašnjim navikama provođenja vremena kao što sam provodio na iphone-u 4s na Galaxy-u S3 ne bi baterija trajala ni 6-7 sati što mi je stvarno žalosno za bateriju od 2100 mAh... {#}

Rootanje ti ide prije nandroida.

Uglavnom, za root imaš S III toolbox na XDA, idiot proof program sa uputama i unsecure kernelom već upakiranim, tako da je samo par klikova po uputama. 

Nandroid ti je backup nakon ulaska u Recovery, pod kategorijom Backup&Restore. Taj file koji nastane spremiš PC i lako preko recoverya digneš ukoliko bude problema.

Da, ali prvo razmisli koliko je tu većih potrošača, procesor i ekran koji je 1.3'' veći. Treba to napajat. 4-5h ekrana ti je normalno ukoliko se poigraš sa postavkama procesora, micanjem bespotrebnih programa, etc. BTW ukoliko ti radi Samsung Push Service, odmah ga zaustavi i zabrani pokretanje.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

ima li ntko ovdje iz  tcoma da potvrdi tj kaže zasto nema s3 u ponudi vise?

jel moguce da se ceka nova posiljka 9305 modela?

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Imam problem sa sd karticom na svom s3. Kartica je sandisk class 4 32gb. Uopce se nista ne dogodi kad je ubacim u mobitel, kao da je nisam ni ubacio. Do jucer mi je normalno radila.
Istu tu karticu ubacim u drugi s3 i tamo radi. U svoj s3 stavim bilo koju drugu bilo kojeg kapaciteta i sve rade, samo moja nece?
Zadnji sluzben 4.1.2 JB ne brendirani na obadva mobitela...
17 godina

Napokon sam roknuo cm10.1.

Brzina je8ena, makar skor u antutuu nije nekaj specijalno (mislim da je to zbog grafike, a i rom je tek u nightly fazi), baterija mi se čini ok.

Jedino prikaz na ekranu mi je nekako čudan, nije sve baš kristalno čisto, malo kao da je zamućeno (ili je ekran flekav :-D )

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

1 0 hvala 0
17 godina

Da li je tko probao ovaj rom staviti. Kako se ponaša i kakva je baterija u ondosu na stock?

Scorp21
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Ja bi prije rekao da je nestašica...

Čisto sumnjam da će u nas doć i9305, al eto, nikad ne znaš.

Za one koji ne znaju, i9305 je LTE verzija sa 2 GB RAM-a.

15 godina
EchoOne kaže...
Kill Frenzy kaže...

Ja bi prije rekao da je nestašica...

Čisto sumnjam da će u nas doć i9305, al eto, nikad ne znaš.

Za one koji ne znaju, i9305 je LTE verzija sa 2 GB RAM-a.

Pa zar nije ta verzija sa 2 GB RAM-a namjenjena samo njihovom tržištu *

14 godina

U Zagrebu u VIP centru ulica nasuprot Draškovićeve preko puta, čovjek je kupovao SGS III, vidio sam izložena tri modela, crveni, smeđi i najvjerojatnije sivi.

Danas sam pitao u T-Com centru u Karlovcu, imate li za prodati SGS III, odgovor je bio potvrdan, bijeli, plavi, crveni, sivi a smeđi po narudžbi.

Ako već nema negdje u nekom centru, ne vidim razloga da vam ne povuku jednog za vas!!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tako je negdje poslije Uskrsa nestalo Galaxy Mini 2 koji se dijelio uz produženje ugovora za MaxADSL pa su kasnije nabavili nove Galaxy Mini 2 sa 200 MHz jačim procesorom i nastavili ih dalje dijeliti uz iste uvjete. Bilo bi dobro da se nastavi takav scenario pa da ponude S3 sa 2 gb...  

Scorp21
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

doci ce i9305 u tcom, vec ovog mjeseca ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koristim CM10.1, a zbog ovih sudden death sindroma sam odlučio za svaki slučaj vratiti counter na 0 i official... Instalirao sam triangle away app i resetirao.

Sad je stanje u download modu ovakvo:

Custom binary download: No

Current binary: Samsung Official

System status: Custom

znači sve je ok osim system statusa. Dal mogu opće system status vratit na official a ostati na CM10.1?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

i dalje ništa od 4.1.2 update za brendirane (t-mobile) {#}, izgleda da ću biti primoran sam isntalirati i skinuti neki drugi 4.1.2 update, jer kako stvari stoje tek za 2 tjedna za nas dolazi, valjda XELLA 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo danas doso automatski na mob inace slobodan uredaj kupljen u vipa

sve pohvale mobitel bas ono juri svida mi se sta je bas lipo raspolazeno sad aplikacije muzika slike kamera mi se cini cak i malo bolja baterija traje puno duze bas ono zadovoljan sam

0 0 hvala 0
15 godina

stigao mi je 4.1.2 za tmobile

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
user3468 kaže...

Koristim CM10.1, a zbog ovih sudden death sindroma sam odlučio za svaki slučaj vratiti counter na 0 i official... Instalirao sam triangle away app i resetirao.

Sad je stanje u download modu ovakvo:

Custom binary download: No

Current binary: Samsung Official

System status: Custom

znači sve je ok osim system statusa. Dal mogu opće system status vratit na official a ostati na CM10.1?  

Moraš full wipe i fleš originalnog roma prek odina. Onda će bit normal. Dok god imaš custom rom status će bit custom.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 19:57 (redrum781).
14 godina

Dali imate kakvu preporuku koju  Micro SD karticu 16/32 gb uzet

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

stigao mi je 4.1.2 za tmobile

Dali je brendiran ?

15 godina
Jel cudno sto meni jos nije stigao, a jos ga je frend dobio prije par dana?
17 godina

da al ga nema za skinut samostalno grrr  vip i tele 2 dobili odvano via ota , kies i flash 

Kaj taj t.-moblie ceka koji *rac !

14 godina
neaktivan

Way to spoil my surprise. 

Anyway I'm already almost finished. 

I'm confirming that the sudden death syndrome is caused by MMC failure and the fix is kernel integrated, the new bootloader is unrelated to any of the security issues or hardware fixes.

Expect an urgency kernel update within the hour. I also advise other developers who already are using other source bases not to use update 7, it is outdated and older than other sources. I extracted the fixes and will be in my Github within the same hour.

Prepisano iz posta tvorca perseus kernela.

14 godina
omega v34 je čudo ^^

2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice