Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.911.870
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
chingy-os kaže...

Tu se vidi problem sa gasenjem aplikacija i refreshanjem nase 1gb verzije u odnosu na s3 lte sa 2gb 

I kakve ti probleme vidiš?

Troll level: sensei
17 godina
peterstern9 kaže...
Moze mi netko objasnit ove slusalice uz galaxy...u odnosu na appleove su po meni smece, najgore i najlosije koje sam ikad vidio...ili nisam dobro skuzio kak se radi s onim gumenim dijelom ili su takve prelose da vire i ispadaju iz usiju jer su preduboke...moze netko pomoc?

Meni su također smece,nemogu se nikako navikniti na njih!

Intel i5 3350p 3.1ghz,8g ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,vtx3d 7750 1gb,asrock b75 pro3
17 godina
Tonči kaže...
chingy-os kaže...

Tu se vidi problem sa gasenjem aplikacija i refreshanjem nase 1gb verzije u odnosu na s3 lte sa 2gb 

Pogledaj bolje pa bi i ti trebao vidjeti,gasi aplikacije ako nisi primjetio,i refresha stranice,dok 2 gb model to ne radi!

Intel i5 3350p 3.1ghz,8g ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,vtx3d 7750 1gb,asrock b75 pro3
16 godina
chingy-os kaže...
Tonči kaže...
chingy-os kaže...

Pogledaj bolje pa bi i ti trebao vidjeti,gasi aplikacije ako nisi primjetio,i refresha stranice,dok 2 gb model to ne radi!

Gle naporan si, ponavljaš se ko papagaj sa nebitnim komentarima. Okej, tebi je to problem, prodaj SGS3, kupi LTE verziju il šta ja znam. Meni (a i većini ovdje ako ne i svima) sve što ti navodiš ne predstavlja niti problem niti išta slično. Odustani više..

šumski put je bio ravan.
17 godina
dreammaker kaže...
chingy-os kaže...
Tonči kaže...
chingy-os kaže...

Gle naporan si, ponavljaš se ko papagaj sa nebitnim komentarima. Okej, tebi je to problem, prodaj SGS3, kupi LTE verziju il šta ja znam. Meni (a i većini ovdje ako ne i svima) sve što ti navodiš ne predstavlja niti problem niti išta slično. Odustani više..

Vecina vas je negiralo taj problem i nitko nije odgovarao,ja sam mislio da je samo kod mene ili u manjem broju uređaja,sada mi je jasno da je sa svima,nema problema necu vise spominjati,samo neka se zna da je po tom pitanju korak unazad u odnosu na galaxy s2,iphone itd...

17 godina
odjavljen
chingy-os kaže...

RAM za svaku aplikaciju je ograničen na Androidu, tako da 2GB nudi prednost samo u slučaju da baš navaljuješ s hrpom aplikacija. U svemu ostalome nije bitno. Ne znam postoji li 2GB uopće s quad-coreom van Južne koreje, ali više jezgri će ti u pravilu biti korisnije od RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 17:21 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...
chingy-os kaže...

RAM za svaku aplikaciju je ograničen na Androidu, tako da 2GB nudi prednost samo u slučaju da baš navaljuješ s hrpom aplikacija. U svemu ostalome nije bitno. Ne znam postoji li 2GB uopće s quad-coreom van Južne koreje, ali više jezgri će ti u pravilu biti korisnije od RAM-a.

Gledajuci usporedbu naš quad sa americkom ver. dualcem u brzini nisam vidio neku razliku,ima za uzeti galaxy s3 lte(quad sa 2gb) koji se prodaje po svijetu,samo neznam hoce doci kod nas.

15 godina
neaktivan

Vi koji ne vidite problem u kroničnom nedostatku rama kod sgs3 mozete komotno koristiti neki dumb phone.Sgs 3 ne može imati otvorene 3 jače aplikacije u isto vrijeme a da neku od njih ne ugasi. Pišeš nešto na webu, prebaciš se na face ili mail, vratiš se natrag i on refresha stranicu i sve se obriše.Multitasking je meni bitan a trebao bi biti i drugima koji kupuju taj telefon.Na xda ima brdo članaka o tome.Sgs3 quad s 2gb bi bio idealan. Stvarno ne znam šta rade s tih četri jezgre ovi koji ne vide problem u ponovnom učitavanju appova. Valjda šalju poruke i slušaju mp3 ?

2 3 hvala 0
16 godina

Osobno mi ne predstavlja problem ponovno učitavanje koje traje sekundu do dvije, no sad sam baš išao malo probati. Bez problema mi ostaju upaljene sljedeće aplikacije (koje sam sad otvorio sve zajedno): Facebook, Twitter, Browser, Jetpack Joyride i Gmail. Niti jedna se nije refreshala pri ponovnom ulasku u nju?

EDIT: evo Jetpack Joyride se je refreshao nakon nekoliko ponavljanja ;) Što je u suštini užasno nebitno.

šumski put je bio ravan.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 17:41 (dreammaker).
15 godina
neaktivan

Usporedi dva i7 procesora jedan sa gigom a drugi s dvije gige pa mi reci koji brze radi. Telefon je super ali treba biti objektivan i reći u cemu je problem. Zasto note 2 ili nexus 4 imaju 2gb rama kad po vama im to ne treba ?

2 2 hvala 0
17 godina
sale0711 kaže...

Usporedi dva i7 procesora jedan sa gigom a drugi s dvije gige pa mi reci koji brze radi. Telefon je super ali treba biti objektivan i reći u cemu je problem. Zasto note 2 ili nexus 4 imaju 2gb rama kad po vama im to ne treba ?

Tocno tako,lupetaju gluposti,naravno da se za mobitel koji slovi za najbolji 2012 ocekuje da ne kasljuca u multitaskingu,zbilja smjesno od Samsunga sto odmah nisu izdali 2gb.

Aj da je to neki jeftiniji model pa nebih rijeci rekao...

15 godina
neaktivan

Na xda forumu ljudi rade multitasking fixeve, hardswapove na sd-u , zramove nebi li poboljsali multitasking s 1gb a vama ovdje sve radi.Bas super. 

3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Vecina custom romova vec sadrzi "V6 SuperCharger" skriptu za brži multitasking. Ko ima custom rom, vjerojatno ima i izbaceni blotware, pa samim time mob nema nikakvog "lagga". Ako imate hrpu appova i mob zastajkuje, ima jos 2 rjesenja za ubrzati ga.

1. Swap particion

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=653131bd33ac1a479e1da15bc9cc9e4f&t=1814311

2. BestMultitaskingFix6

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1888081 (samo za Sammy romove)

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Slazem se totalno da mob uzasno pati od nedostatka rama. Nije u pitanju nikakav gadan multitasking kako Tonci govori, vec mi se browser refresha sa samo jednim tabom kad uz njega imam otvoren mail app i jedan veci dokument (pdf, xls..).
Trentutno sam na podrucju gdje mi je signal slab i imam samo edge pa je refresh browsera nesto sta uzasno iritira.
Nebulozna je izjava da su korisnije 4 jezgre od 2gb rama. Tko to kaze ovaj telefon ocito ne koristi.

Nevezano za ram, dal je ko primjetio izrazen tzv. death grip kad se dlanom pokrije donji dio mobitela? Tu gdje se sad nalazim i gdje je slabija pokrivenost mi signal pada sa 3/4 na 0/4 ako mobitel ne drzim malo cudno..
17 godina
odjavljen

ansha, koji preglednik koristiš? Meni se ne refreshaju tabovi na Firefoxu. Inače, ja ga koristim samo za mail, društvene mreže, media player za TV, nešto Interneta, bankovne stvarčice, kontrolu servera i to je to. Možda ima veze s igranjem/ne-igranjem igara koje zaista udave mobitel, što zaista ne prakticiram.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 19:11 (Tonči).
14 godina
neaktivan

ja ni na kompu nemam 2gb rama pa mi sve normalno radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

ansha, koji preglednik koristiš? Meni se ne refreshaju tabovi na Firefoxu. Inače, ja ga koristim samo za mail, društvene mreže, media player za TV, nešto Interneta, bankovne stvarčice, kontrolu servera i to je to. Možda ima veze s igranjem/ne-igranjem igara koje zaista udave mobitel, što zaista ne prakticiram.

Također, ni ja ga ne koristim za igre, tako da nisam primjetio probleme sa refreshanjem bilo čega, osim na chrome-u koji stalno radi refresh. Malo mi smeta, ali obzirom da chrome koristim i na par računala mogućnosti sinkronizacije nadmašuju iritantnost refresha.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
17 godina
odjavljen

Moguće da oni govore o Chromeu, je evo testirano, Firefox ne refresha niti s 10 tabova, ne refresha mi se ni GMail app, ni Facebook...

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 21:00 (Tonči).
15 godina
neaktivan

Samo da upozorim nove korisnike ove rasprave na forumu da ovdje neće naći prave informacije vezane za sgs3.Ako želite znati pravo stanje stvari vezano za ovaj uređaj pravac xda forum. Ova rasprava ovdje je na razini vrtićke grupe. Moj je najbolji. Meni sve radi. Ja otvorim 250 aplikacija

I sve radi ne laga. Baterija mi traje 18 dana sa 25 sati screen on.

1 11 hvala 0
17 godina
sale0711 kaže...

Samo da upozorim nove korisnike ove rasprave na forumu da ovdje neće naći prave informacije vezane za sgs3.Ako želite znati pravo stanje stvari vezano za ovaj uređaj pravac xda forum. Ova rasprava ovdje je na razini vrtićke grupe. Moj je najbolji. Meni sve radi. Ja otvorim 250 aplikacija

!?

Kaj bi trebao reći? Da kažem da mi ne radi nekaj onda bi bilo ok? Onda bi ova tema imala smisla?

Gle, ne velim da je sgs3 savršen mobitel, ali za one stvari za koje ga ja koristim sam super zadovoljan.

Imam instalirano 81 aplikaciju, svakodnevno koristim njih 7, baterija mi preko tjedna traje dan i pol, preko vikenda ili kad sam na go dva dana.

Jedino kaj me iritira je kad uspostavljam novi poziv na trenutak vidim kontakt s kojim sam imao prošli razgovor.

Evo, nadam se da sam u tvojim očima podigao ovu temu iz vrtića u predškolce.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
14 godina
protjeran
sale0711 kaže...

Bez uvrede, ali kaj ti onda radis u ovoj temi?

Novi korisnici ovog uređaja dobiju odgovor na vise-manje sva pitanja, ili link na XDA ako je nest kompliciranije. Također postoje PP da se ne spama po temi. Po tvom odgovoru se moze zakljuciti da je onda ova tema nepotrebna?!

Ne znaju svi kompajlirati na Linuxovim distrama, pa da si slazu kernele kak ih je volja, vec je nekom problem rootati mob, ili flesnuti custom rom.

daniel
13 godina
neaktivan
Ja koristim redovito multitasking i nikad nisam imao problema sa refrešanjem tabova i sličnim glupostima , znam otvorit i po 10-15 tabova u browseru, dođe mi email, otvorim mail, otvorim pdf attachment, otvorim sliku, dođe mi poruka na face pa njega otvorim, pa na skype itd, i sve prebacujem preko recent screena i nikad mi se nije dogodilo nikakvo gubljenje aplikacija niti refrešanje i slične gluposti. Ja stvarno neznam kaj vi onda radite sa mobitelom da vam se to događa...

Kaj se tiče siyaha, sveo sam sve postavke na to da dobim što bolju bateriju, ali nemogu dobiti dobre rezultate kako je bilo sa phenomenal 4 kernelom.
14 godina
neaktivan

koju gps navigaciju preporucujete.. cuo sam da je dobra mireo dont panic, moze li se nabaviti besplatno i koliko drzi baterija ako radi gps.. npr,bi li izdrzala relaciju split-zagreb ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tonček kaže...

koju gps navigaciju preporucujete.. cuo sam da je dobra mireo dont panic, moze li se nabaviti besplatno i koliko drzi baterija ako radi gps.. npr,bi li izdrzala relaciju split-zagreb ?

U odnosu na sve koje sam probao mireo najmanje troši bateriju. Poštujem hrvatski proizvod pa sam kupio kartu Hrvatske.

Od Zagreba do Brača je potrošio cca 30-35% baterije (uključujući i čekanje i vožnju trajektom).

Ostalo ne koristim jer više ne putujem autom vani.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 2:18 (redrum781).
17 godina

Moja preporuka ti je iGO navigacija odlično radi. Uz malo truda nađeš "otključanu" verziju.

17 godina
sale0711 kaže...

Vi koji ne vidite problem u kroničnom nedostatku rama kod sgs3 mozete komotno koristiti neki dumb phone.Sgs 3 ne može imati otvorene 3 jače aplikacije u isto vrijeme a da neku od njih ne ugasi. Pišeš nešto na webu, prebaciš se na face ili mail, vratiš se natrag i on refresha stranicu i sve se obriše.Multitasking je meni bitan a trebao bi biti i drugima koji kupuju taj telefon.Na xda ima brdo članaka o tome.Sgs3 quad s 2gb bi bio idealan. Stvarno ne znam šta rade s tih četri jezgre ovi koji ne vide problem u ponovnom učitavanju appova. Valjda šalju poruke i slušaju mp3 ?

Naravno, da imaš više RAMa i da se više appsa vrti u pozadini onda bi hrpa ljudi opet šizila zbog preslabe baterije i sl. Nikak na zelenu granu. ;-)

Ako neki app ne radi dobro to je problem samo tog appa. Ne Androida, ne Samsunga nego tog appa. Android je OS koji može u bilo kom trenutku zapauzirati UI aplikaciju i na developeru je da se pobrine da se ona kasnije ispravno loada. I to svaki developer zna.

Ovo sa browserom je vjerojatno problem u Chromeu, jer sam i ja to primjetio nekoliko puta kod njega.

13 godina
tonček kaže...

Meni je najbolja NAVIGON i najtocnija barem gdje ja putujem imas je na blackmart alpha to si nades skines i fino instaliras Navigona. A potrosnja baterije je ajmo rec velika da bilo koju navigaciju koristis jer je skroz upaljen ekran i locira se satelit tako da bez punjaca u autu nema svrhe ako putujes recimo 650 km. za manje rute izdrzi bez problema.

17 godina
chingy-os kaže...

Pa bilo je o tome govora po netu, da je dual core LTE 2gb, malo brža-jača, od quad core 1gb....

15 godina
neaktivan

a,je me izvoza ovi apollo music player,svira par pijesama pa izbaci,kad ono sukob interesa na relaciji sa plyerom pro,slijedila deinstalacija playera pro i onda milina za dušu i tilo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
spajder68 kaže...

a,je me izvoza ovi apollo music player,svira par pijesama pa izbaci,kad ono sukob interesa na relaciji sa plyerom pro,slijedila deinstalacija playera pro i onda milina za dušu i tilo..

zanimljovo kod mene na marketu ima samo beta verzija {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice