Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.004.720
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Prim kaže...

u postavkama preglednika imam samo opcije: općenito, privatnost, pristupačnost, napredno, upravljanje šir. pojasa i labaratorij.... kad uđem u bilo koju opciju nigdje ne nađem opciju boje ili svjetlina.... znam da je prije zadnjeg updatea bila opcija za osvjetljenje...sad je nema...trenutno imam android 4.0.4

a da nije papila maca?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2012 20:13 (spajder68).
15 godina
neaktivan

da tako sam imao prije updatea na 4.0.4.... neznam zašto nemam tu opciju.... netko?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2012 22:40 (Prim).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Koma_Zd kaže...

Pozdrav Galaxy ekipa, kupia sam i ja SGS3 i u tjedan dana korištenja nije posustao ni pred kojim zadatkom. Sad mozete li mi objasniti isplati li se i zasto rootati i stavljati ROMove ako vec ima brzi 4.04 stock rom

http://mob.hr/sto-je-to-root/

Bit će ti jasnije...

Hvala na savjetu ali mislim da znam sto je root, osobno, rootao sam xperiu x8 i stavio 2.3 rom sa 2.1 stock roma, te par aplikacija koje zahtjevaju root, to je imalo smisla jer je mob bio duplo brzi i podrzavao je vise aplikacija koje su također radile brže,ali poboljsavati nesto sto je vec vrhunski odradeno kao SGS3 izuzev koristenja rijetkih aplikacija po meni stvarno nema potrebe

Koma
14 godina
protjeran

Pa stavi delfina, il nekaj trece.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Koma_Zd kaže...
zvonac kaže...
Koma_Zd kaže...

Pozdrav Galaxy ekipa, kupia sam i ja SGS3 i u tjedan dana korištenja nije posustao ni pred kojim zadatkom. Sad mozete li mi objasniti isplati li se i zasto rootati i stavljati ROMove ako vec ima brzi 4.04 stock rom

http://mob.hr/sto-je-to-root/

Bit će ti jasnije...

Hvala na savjetu ali mislim da znam sto je root, osobno, rootao sam xperiu x8 i stavio 2.3 rom sa 2.1 stock roma, te par aplikacija koje zahtjevaju root, to je imalo smisla jer je mob bio duplo brzi i podrzavao je vise aplikacija koje su također radile brže,ali poboljsavati nesto sto je vec vrhunski odradeno kao SGS3 izuzev koristenja rijetkih aplikacija po meni stvarno nema potrebe

Pa eto, dovoljan je razlog što bez roota ne radi Titanium Backup

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
odjavljen
Pa, backup za što? U cloudu je sve, interna i vanjska kartica se ne brišu... Zašto trebaš TB?
18 godina
Tonči kaže...
Pa, backup za što? U cloudu je sve, interna i vanjska kartica se ne brišu... Zašto trebaš TB?

Brisanje sistemskog bloatware-a?

Prenošenje aplikacija zajedno sa svim postavkama

sa Galaxy S3 na Galaxy mini?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
odjavljen

Da, jer svi uz SGS3 imaju Galaxy Mini... Sve što si nabrojio rijetko tko ima potrebu. Postavke aplikacija su uglavnom nebitne jer ih nema previše, podaci su sačuvani i kod čišćenja sustava, a i u cloudu su. Bloat, konkretno Samsungov, nije ništa veliko ili pretjerano iritantno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 11:51 (Tonči).
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina
Tonči kaže...

Da, jer svi uz SGS3 imaju Galaxy Mini... Sve što si nabrojio rijetko tko ima potrebu. Postavke aplikacija su uglavnom nebitne jer ih nema previše, podaci su sačuvani i kod čišćenja sustava, a i u cloudu su. Bloat, konkretno Samsungov, nije ništa veliko ili pretjerano iritantno.

Uopće nije, naravno...zato ti od 16gb memorije za tvoje programe ostane 11.5gb

Valjda nisi pomislio da radi samo transfer na mini, rofl...to je bio samo primjer, radi sa bilo kojeg na bilo koji android.

I da, dosta ljudi ima više od 1 android mobitela u kući

Ali dobro, ti imaš svoje mišljenje, a nas 8.5 milijuna koji ga koristimo imamo svoje

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 13:22 (segregator).
17 godina
neaktivan
iceman89iceman kaže...
galinjo24 kaže...
zašto mi sad odjednom stalno gori kod prednje kamere malo crveno svijetlo onak prigušeno...nikak nemogu to isključit jel tako još kome....javilo se otkad sam stavio jb....

Je li imas viber?

EDIT:

Ako imas, s zadnjim verzijom vibera se pali ta lampica...tako je meni i ide mi na zivce.

Sa zadnjim update-om se ispravio taj bug sa proximity senzorom, baš maloprije ažurirao Viber {#}

17 godina
odjavljen

Super mi je to što ti sebi uzimaš 8,5 milijuna korisnika i svi su rootali baš zato. :) Ali dobro, kako hoćeš.

18 godina
Tonči kaže...

Super mi je to što ti sebi uzimaš 8,5 milijuna korisnika i svi su rootali baš zato. :) Ali dobro, kako hoćeš.

Meni je super kako si ti zapeo nešto dokazati i uopće ne čitaš sa razumijevanjem...8.5 milijuna ljudi je downloadalo TB

15 godina

Jedina mi je zamjerka na Samsung i na Google to što još uvijek pojedini korisnici Galaxy S3-a nisu dobili update (niti preko OTA, niti Kiesa) na Android 4.1 Jelly Bean,

(govorim o korisnicima koji nemaju CUSTOM ROM na svojem"ljubimcu")

1 0 hvala 0
18 godina
Gale92 kaže...

Jedina mi je zamjerka na Samsung i na Google to što još uvijek pojedini korisnici Galaxy S3-a nisu dobili update (niti preko OTA, niti Kiesa) na Android 4.1 Jelly Bean,

(govorim o korisnicima koji nemaju CUSTOM ROM na svojem"ljubimcu")

Meni se čak čini da nas je još uvijek većina takvih koji nisu dobili JB

17 godina
odjavljen

Koliko vidim, većina ga nije dobila. Zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

kolko sam imo prilike "pratiti" po forumima dobili su ga samo korisnici čiji je software I9300XXBLH1 :(

17 godina
odjavljen
Gale92 kaže...
Tonči kaže...

kolko sam imo prilike "pratiti" po forumima dobili su ga samo korisnici čiji je software I9300XXBLH1 :(

Nisu ni oni. Mnogi se žale da nisu. Tomek s ovog foruma također.

18 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Tesko, sada drugacije funkcionira samo spajanje preko USB-a. Evo kako nam je to na našoj stranici objasnio kolega Mobiler Kin-Hing Lo:

....

Izgleda da nije tako tesko: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1711009

Ili to nije pravi UMS?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 17:15 (PraskaviRepan).
15 godina
Tonči kaže...
Gale92 kaže...
Tonči kaže...

Nisu ni oni. Mnogi se žale da nisu. Tomek s ovog foruma također.

Nažalost. Samo mi je žao što za smartfon govore da je "naj uređaj s androidom na tržištu" a toliiko čekanja preostaje za JB žalosno, makar po meni

18 godina

ja sam cuo da se prvo treba updjetat stari 4.04. di se dobije malo izmjenjen izgled pa tek onda dolazi OTA na mob koja glupost 

daklem ko ima rom 4.04 iz 6 mj nece dobit 4.1.1 normalnim updjetom 

uglavnom fala Bogu da postoji odin pa se nemoram zamarat sa time {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 17:17 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni unlockan bez blotwarea pa je potegnul poljski 4.1.1 stock sve bez roota and shita.

Uglavnom sve isto ko 4.0.4, bas identicno. Sto se user experiencea tice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja imam 4.0.4 i nije mi došao niti jedan update niti na OTA nit na Kies

17 godina
neaktivan

Jel mi netko može barem pokušat objasnit filozofiju slika na mom Samsungu? Ne znam jesam li ja glup (što je lako moguće) ili jednostavno ne razumijem tu logiku-na screenshot-u se vidi da "Slike, video" zauzimaju 186MB, a SVE slike i video zapisi se spremaju na karticu.. Ručno sam pogledao doslovce svaku sliku i svaki video i sve se nalazi u već njima napravljenim mapama na kartici. Ne razumijem na što odlazi 186MB?! Da stvar bude "gora", sinoć na svadbi sam snimio jedan video od cca 400MB i uredno se spremio na karticu, no pogledam veličinu "Slike, video" i više nije 186 nego 195MB?! Ne razumijem kako, od kud, zašto, itd. .. ? {#} Picajzla sam pa će mi s vremenom žešće do*izdit jer po tome, ubrzo će se popet na 300, 500, gigu.. 

Eh sad još par pitanjca :) (ak se kome da..):

1.) Koristi li tko 64GB karticu? (ako da, neka preporuka modela za kupit) I ima li baš toliko bitne razlike između klase 6, 8 i 10? Općenito, ne volim štekanja kad je punija kartica pa ak je baš bitno glede brzine, rađe dam lovu pa makar mrvu osjetno brže osjetio rad. Osobno bih htio imat jednu ogromnu pa da cijelo vrijeme imam sve na dohvat, a ne na 1-2-3 kartice, pa makar pola zjapilo prazno jedno vrijeme.

2.) Jel' moguće da je Kies toliko (meni osobno) glupav program? Konkretno-kada se prebacuju fotografije sa mobitela na PC da dotični u npr. folder "Slike" kreira 5-6 albuma (ili više ako su na mobitelu razne aplikacije za uređivanje slika) i onda ih pobaca unutra, a u neke čak (nepotrebno) napravi 1-2 pod-mape pa tek onda slike? Meni je to nepregledno pogotovo što te uređivane slike sa xy aplikacijama imaju svoje novo ime te se ne bi zamijenile sa orginalima. Primjera radi, Nokia Suits kreira foldere za svaki mjesec posebno, npr: 2012-7, 2012-8, 2012-9, itd., i sve slike tog mjeseca su unutra, bile uređivane ili ne..

3.) Vaše prosječno trajanje baterije? Moje nekih 17-18h, dinamičan ekran na 50%, upaljen kao cca 2-2.5h uz 20-30min igranja + dvadesetak poziva i poruka. Meni (opet naglašavam osobno) malo s obzirom na aktivno korištenje pa razmišljam o nabaci nove baterije + hard reset čisto da utvrdim da sam (vjerojatno) u krivu. {#}

4.) Krči li vam zvuk u igrama ili pri puštanju pjesmama ako je glasnoća blizu maksimuma-maksimum?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 17:50 (John_Doe_11).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Nažalost. Samo mi je žao što za smartfon govore da je "naj uređaj s androidom na tržištu" a toliiko čekanja preostaje za JB žalosno, makar po meni

Pa nigdje nije velika panika. Neki imaju 2.2 na svojim uređajima.

4mal kaže...

daklem ko ima rom 4.04 iz 6 mj nece dobit 4.1.1 normalnim updjetom 

To je nemoguće, čini mi se. Gdje ti to našao?

BMK kaže...

Meni unlockan bez blotwarea pa je potegnul poljski 4.1.1 stock sve bez roota and shita.

Uglavnom sve isto ko 4.0.4, bas identicno. Sto se user experiencea tice.

Kako je dobio poljski?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 18:04 (Tonči).
15 godina
neaktivan

Vip i Tmobile dobivaju uredaje iz nekih stranih drzava, a Poljski rom je bas za tu stranu drzavu iz koje je izasao officijalan.

Inace uredaj je iz Tmobiela, unlockan na sve mreze, bez ikakvog blotwarea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
Tonči kaže...

ma dobili su oni K.....sve je to čula,rekla,kazala.

15 godina
neaktivan
I9300XXLH1 nema jos nadogradnje ni preko kiesa ni preko ota... mislim nadogradnja na JB
15 godina
Meni je LH1 izbacio obavjest za OTA prije nekoliko dana, kad sam napisao da i skidam taj update...
17 godina
tommek10 kaže...
I9300XXLH1 nema jos nadogradnje ni preko kiesa ni preko ota... mislim nadogradnja na JB

isto i kod mene....

Nemožeš stisnut i prdnut.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice