Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.997.697
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

koliko antivirus utjece na performanse mobitela ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne bi trebal nist usporiti.

Stavil sam 2 virusa sa kompa i nije ga govno naslo. Toliko o antivirusima. Jedino je nasel dve aplikacije za koje sam bil svjestan da ih imam, tak da u biti nikad nist nije nasel, a bil sam na kojekakvim stranicama.

daniel
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

virus koji je virus za win ne mora biti i virus za android, zasto bi ga onda trebao nac ?

3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

U pravu si, al sam htel bas videti.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

nakon izlaska iz svih aplikacija sa back tipkom aplikacije se gase (ne nalazim ih u task menageru pod active aplications) dok npr chrome i serijski browser ostaju tamo prikazani pod active aplications ? je i kod vas takva situacija ? mislim cemu ostaju upaljeni u pozadini ?!?! pretpostavljam da i tako trose vise baterije a nis mi ne koristi da su upaljeni... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 16:09 (hyko).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da li netko može pojasniti razliku odnosno usporedbu jačine procesora i grafičkog procesora{#}  na Galaxy S3-cama za internacionalno i američko tržište.

Znači radi se o:

Qualcomm MSM8960 Snapdragon 1.5 GHz  Krait  dual core+ Adreon 225 s jedne strane i Exynos 4412 1.4 GHz Cortex A9 quad-core + Mali 400MP s druge.

Pitam čisto informativno jer me pri kupovini telefona to najmanje zanima,pitno je da sve radi i nešteka a to dali ima dvojezgreni,četverojezgreni ili bezjezgreni....nebitno.

ex Quilombo23 : twitter : @saltcitysinner

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa naravno da ce ti sljakat i jedan i drugi, a potonji ce radit malo brze, s obzirom da je cetverojezgreni, a i bolji je na benchmark testu. Ak mislis uzimati ovaj sa Kraitom, pazi da pase na nasu mrezu, jer je to za cdma americko trziste.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
daniel.hajdinjak666 kaže...

Pa naravno da ce ti sljakat i jedan i drugi, a potonji ce radit malo brze, s obzirom da je cetverojezgreni, a i bolji je na benchmark testu. Ak mislis uzimati ovaj sa Kraitom, pazi da pase na nasu mrezu, jer je to za cdma americko trziste.

Nisi pročitao post skroz. Ovo je čisto informativno, šta i koji je jači i za koliko (postotno) ? Pošto sam čuo različiti priča da su ovi novi x2 bolji od x4....pa reko da priupitam. Uglavnom samo pitam ne planiram uzeti nikakav Samsung Galaxy S3 niti me pri kupovini mobitela takve stvari zanimaju

ex Quilombo23 : twitter : @saltcitysinner
15 godina

Ovakav mi se već sviđa

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ CM10 Lite + DreamKernel 2.7.2 + CWM 6
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Ovakav mi se već sviđa

Nije loš,ali meni je i dalje u marble white verziji najljepši(trebao bi mi stići kroz koji dan)

Zapravo me zanima di uzimate caseove,screen protectore i dodatnu opremu za svoj sgs3?Dal se lako izgrebu stražnja plastika i ekran?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 17:10 (Zin8).
16 godina
Ja najvjerojatnije mijenjam svoj za i9305 kad izadje, 1gb rama je stvarno prejadno (kao i pregrijavanje i pentile matrica).
Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
14 godina
neaktivan

a kak se to mjenja,donesm ovaj kojega sad imam i onda dobim taj noviji model eventualno uz malu nadoplatu,ili da kupujem potpuno novi a to sigurno nebum

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 20:29 (LGA775).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
8ax kaže...
Ja najvjerojatnije mijenjam svoj za i9305 kad izadje, 1gb rama je stvarno prejadno (kao i pregrijavanje i pentile matrica).

Di osjetiš manjak ram memorije? Mislim da je više stvar do softvera, neg hardvera.. O čem mi tu pričamo, mobitel s 4-jezgrenim procom i 1gb rama... To više nije mobitel, neg se komotno može uspoređivat s laptopom...

I da stave 4gb rama, i dalje bu falilo memorije, al to više nije ni do softvera, hardvera, neg do čovjeka... Onak sažeto i ukratko..

16 godina
zvonac kaže...
8ax kaže...

Di osjetiš manjak ram memorije? Mislim da je više stvar do softvera, neg hardvera.. O čem mi tu pričamo, mobitel s 4-jezgrenim procom i 1gb rama... To više nije mobitel, neg se komotno može uspoređivat s laptopom...

I da stave 4gb rama, i dalje bu falilo memorije, al to više nije ni do softvera, hardvera, neg do čovjeka... Onak sažeto i ukratko..

Točno, Android je neoptimiziran.

Nevjerojatno je da u idleu troši preko 400MB, pa Windowsi 8 koje imam instalirane troše manje!

Na starom Galaxyu S Android je idlao na 200MB na ICSu - zašto to nije tako sada?!

Nije imao ništa manje procesa.

Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
18 godina
8ax kaže...
zvonac kaže...
8ax kaže...

Točno, Android je neoptimiziran.

Nevjerojatno je da u idleu troši preko 400MB, pa Windowsi 8 koje imam instalirane troše manje!

Na starom Galaxyu S Android je idlao na 200MB na ICSu - zašto to nije tako sada?!

Nije imao ništa manje procesa.

Zavisi kaj imaš sve instalirano, i kaj se vrti u pozadini.. Meni trenutno oko 250mb slobodno, da pokrenem još tri-četiri procesa, nebi osjetio to usporavanje... Stvar je do ICS-a, GB je manje žderal memorije na Xperiji S.. Al navodno ovaj ICS bolje barata s memorijom, tak da nije bezveze, nek me neko ispravi ak griješim...

A gle Android bu bil i dalje "neoptimiziran" i dok bu bil na verziji 6.0.1 itd..

Al opet lagodnije je vrtit ICS na malo jačem hardveru neg malo slabijem, al bez preinaka na OS-u, tj olakšavanja.. Mada bu i tu se osjetilo kak neko veli to trzanje i povremeni lagg, jbga to je android:)

16 godina
neaktivan

Zato jer uređaj iskorištava onoliko koliko ima memorije, takav je Android.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina

S3 bu jos dugo zaril i palil android scenom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xboxn00b kaže...

koliko antivirus utjece na performanse mobitela ?

dr web antivirus  light , koristim ga duže vrijeme samo za skeniranje telefona, s tim da ga nemam u zaštiti u realnom vremenu,pa stoga ne troši ništa
makar verujem da ni u toj opciji nije veliki potršač resursa, niti baterije,kao što mu i samo ime kaže
jedini je imao 100 posto detekciju na usporednim testovima,strahovito je brz i full scan,jednostavan za upotrebu,preporučujem ga ne samo tebi,nego svima na androidu za povremenu provjeru..

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 22:46 (seneka).
14 godina
protjeran
LGA775 kaže...

a kak se to mjenja,donesm ovaj kojega sad imam i onda dobim taj noviji model eventualno uz malu nadoplatu,ili da kupujem potpuno novi a to sigurno nebum

Cek malo, ko bi mjenjal 1GB za 2GB uz malu nadoplatu? Treba prvo vidit dal ce doci kod nas i kak bude se zval. A jedino mozes prodat svoj i onda kupiti.

Off topic;

Ja ti preporucam jednog hercegovca "Jozo".

Frajer dila mobitele i meni je davno prodal 6280 , on ode i ja skuzim da ne radi kamera. Zovem ga, dojde uzme mob i kaze da ce mi javit kad ga popravi. Ja se vratim u VZ i zaboravim na mob (imal sam tad para, pa sam ubol drugi)

Nakon 3 tjedna zove mene frajer da si dojdem po mob. Ja iznenadjen doletim u ZG, kad on meni daje popravljen mob, da iskoristenim garantnim listom via Dojcland.

Evo, ak neko moze do tipa, nema problema.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 0:15 (daniel.hajdinjak666).
16 godina
Ja bi mjenjao.
Jos samo da ima IPS LCD i 13MP kameru...
18 godina
8ax kaže...
Ja bi mjenjao.
Jos samo da ima IPS LCD i 13MP kameru...

Premalo je 13MP, ja bi 41MP

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan

Evo i mene na Andoridu, pa me zanima odgovor na jedno njubarsko pitanje, a to je kako da stavim vise tel. brojeva na jednom kontaktu. Kad hocu upisati dodatni tel. broj on mi izbirše postojeci. Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znaš li ti koja je uopće korist od 13MP na ovako malom senzoru?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
neaktivan

Nije mobitel fotoaparat. Ja sam jako zadovoljan sa kamerom na S3. Sasvim dovoljno 8Mps.

0 0 hvala 0
16 godina
Mitsuoka kaže...

Znaš li ti koja je uopće korist od 13MP na ovako malom senzoru?

Nek povecaju senzor :)

16 godina
neaktivan

Eto, kad si zapeo, konstruiraj sve to, a da uređaj bude elegantan i lijepo prodaj ideju.

15 godina

Cijenjenom forumaškom pućanstvu dajem na znanje i ravnanje, ako ima zainteresiranih za razmjenu mobova, ja bih bijeli HOX u zamjenu za Samsung GS III, što znači, ja u T Comu kupim Samsunga, netko u VIP-u ili TELE2 za mene bijeli HOX, i samo se zamjenimo kada se negdje nađemo!

Svi zainteresirani neka mi se jave oko detalja dogovora u PP!

P.S. ponuda vrijedi od 19 ovog mjeseca, kada nakon HTC pokaže HOX+ ili nešto drugo, iz android porfelja, makar, nekako mi se bijeli čini kao naj odabir {#} !!!!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bobosmrade kaže...

Evo i mene na Andoridu, pa me zanima odgovor na jedno njubarsko pitanje, a to je kako da stavim vise tel. brojeva na jednom kontaktu. Kad hocu upisati dodatni tel. broj on mi izbirše postojeci. Hvala!

Odeš na neki kontakt-UREDI- pa zeleni plus(+) znak kojim dodaješ novo polje za upisivanje

Luc
16 godina
neaktivan

Kako gledat live streamove na mobu? Nezeli mi ih otvorit :S

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Flash player.

daniel
Moj PC