Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.923.356
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
goodie kaže...

Nema mi S voice ikone u applikacijama.....dali je moguće da sam obrisao ili deinstalirao?

Moguće da si je sakrio. (Aplikacije > Menu > Pokaži skrivene aplikacije)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Mitsuoka kaže...
Latz kaže...

Troši koliko je moguće kad ti pokreneš, instaliraš itd itd. - aplikacije gutaju koliko im treba, ali kad imaš nabacano hrpu sranja koja ti ne trebaju, a u Samsungovom softveru toga stvarno ima koliko hoćeš onda je to nešto što ti ne možeš (bez rootanja i prčkanja) uninstalirati i tako si osloboditi dio te memorije ....

Pa to i rade u custom romovima - izbacuju bloatware i nepotrebne aktivne aplikacije i servise koji samo žderu memoriju, a korisniku nije ostavljena (od proizvođača) opcija želi li to ili ne

Problem kod tvojeg komentara o 'korištenju foruma' je to što niti si ako znaš da se to nalazi negdje (pa makar u ovom threadu pa da nisam vidio) nisi u to uputio nego si dao potpuno beskorisnu opasku koja ne služi ničemu -- mislim da ti to isto spada pod 'korištenje foruma'

Da, ali to je sasvim nepotrebno radit, baš radi toga kako Android funkcionira. Zašto ne iskoristiti snagu koju neki uređaj ima...

Proizvođač ne daje opciju radi toga jer sve te aplikacije trebaju kako bi prenijele iskustvo korištenja koje žele (bar Samsung ima tu filozofiju), a isto tako ti taj proizvođač daje na izbor da makneš (dok neki drugi, tipa SE tu mogućnost nisu davali dok se ljudi nisu pobunili, pa su otključali bootloader)

A kad ti treba nacrtat.... 

Ne treba mi nacrtati - nego ti ne želiš shvatiti o čemu pričam - tebi je to nebitno - meni nije.

Ja sam uvijek pobornik toga da se korisniku ostavi opcija - ako netko ne smatra da mu te aplikacije smetaju ili mu njihovo postojanje na sustavu posve nebitno - taj neće ništa mijenjati - ali ostalima daj opciju da ih uklone - to nisu aplikacije koje su vezane uz sustav pa da bi njihovo uklanjanje narušilo rad sustava, a svejedno korisniku nije dopušteno uklanjanje tih aplikacija što nema nikakvog smisla osim forsiranja koje nikako ne podržavam. I to nema baš nikakve veze sa time kako 'Android funkcionira' - ja govorim o sustavu, a ti o proizvođačima - sustav je dobar, proizvođači većinom uz dobro naseru i hrpu sranja - pa valjda ako nešto ne valja možeš kritizirati...

A moraš glupe komentare baš na svaki post lijepit?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 12:01 (Latz).
17 godina

Gore je neko rekel, koja je razlika izmedju i9300 i verzije za americko trziste. Po rivjuima citam da dual core 2gb, stoji uz bok quad core 1gb..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa je, taj cipset se ne moze uspoređivati sa ovim quad 1,4 jer je sasvim razlicit, samo ima vise rama, a ovaj nas 1,4 je malo jaci. Samo ne znam kak ce biti s JB, al Nexus ima 1 GB rama pa s JB radi ok.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 12:43 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Latz kaže...

Moram. I imaš opciju, a to je rootanje uređaja. Samsung je lako mogao maknit tu opciju, kao što već rekoh. Ako ne želiš rootat uređaj, jbg, morat ćeš zažmirit na to jer to je ipak Samsungov ROM i žele prenijeti iskustvo korištenja koje oni smatraju da je najbolje, a ti appovi su za to potrebni. 

@zvonac i daniel, to je radi LTE-a, jer Sammyev ne podržava LTE, pa moraju na Qualcommove chipsete. Uglavnom, 2GB nisu potrebna baš, pa i Desire radi normalno sa duplo manje RAM-a od S III. Ista situacija kao i sa HOX-om.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 12:53 (Mitsuoka).
14 godina
neaktivan
cassiopean kaže...

Zasto mi mob ne vidi Micro SD karticu ??????

Jesi li na stocku ili si nesto costumizirao?

Imao sam slican problem nakon sto sam nesto fleshao(ne znam sto je tocno bilo),ali mi je prepoznao karticu,medutim dobio sam upozorenje da je kartica nepoznatog formata ili ostecena i da je moram formatirati.Kako znam da je kartica prethodno radila,stavio sam siyahov kernel i opet sam imao pristup kartici i podatcima.

16 godina

Evo se danas malo igram prvi dan i da dam par odgovora:

- Mob je kupljen u Vip-a i lik je tražio da mi ga otključaju pošto je kupovao sam uređaj, ženska mu je rekla da će mu dan poslje sms-om poslat kod za unlock. Sutradan ženska zove da ne treba jer je uređaj odključan. Znači moj mob nije bio zaključan! (Plavi 32 GB).

A sad dva pitanja:

1. Izbrisao sam dvi ikonice (chat-on i internet) sa dock (donja linija na ekranu) jer sam htio staviti sms i dolphin-a ali nikako da ih stavim. Na webu ima gro tutorijala kako se izmjenjuju docking icons/apps za skoro sve samsung mob-ove ali niša nije primjenjivo na S3!? Mob nije rootan i htio bi ovo riješiti bez trećih launcher-a.

2. U kalendaru imam event-e duplo prikazane? Znači ako mi na neki datum stoji neki rođendan imam ga dva puta? Kako to maknuti (tj. da bude samo jedna obavijest).

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mnjikloh kaže...
cassiopean kaže...

Zasto mi mob ne vidi Micro SD karticu ??????

Jesi li na stocku ili si nesto costumizirao?

Imao sam slican problem nakon sto sam nesto fleshao(ne znam sto je tocno bilo),ali mi je prepoznao karticu,medutim dobio sam upozorenje da je kartica nepoznatog formata ili ostecena i da je moram formatirati.Kako znam da je kartica prethodno radila,stavio sam siyahov kernel i opet sam imao pristup kartici i podatcima.

Stock rom, nista nisam prckao ni flashao. Kartica je unutra ali mob nista ne vidi. Zasivljen mi je onaj dio Mount SD card ..

Ne vidi se ni u recoveryu.

16 godina
neaktivan

Pokušaj ti nju formatirati prvo.

@nani samo povuci ikonu na home screen i onda sa home screena u dock

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 14:49 (Mitsuoka).
16 godina
nani kaže...

Evo se danas malo igram prvi dan i da dam par odgovora:

- Mob je kupljen u Vip-a i lik je tražio da mi ga otključaju pošto je kupovao sam uređaj, ženska mu je rekla da će mu dan poslje sms-om poslat kod za unlock. Sutradan ženska zove da ne treba jer je uređaj odključan. Znači moj mob nije bio zaključan! (Plavi 32 GB).

A sad dva pitanja:

1. Izbrisao sam dvi ikonice (chat-on i internet) sa dock (donja linija na ekranu) jer sam htio staviti sms i dolphin-a ali nikako da ih stavim. Na webu ima gro tutorijala kako se izmjenjuju docking icons/apps za skoro sve samsung mob-ove ali niša nije primjenjivo na S3!? Mob nije rootan i htio bi ovo riješiti bez trećih launcher-a.

2. U kalendaru imam event-e duplo prikazane? Znači ako mi na neki datum stoji neki rođendan imam ga dva puta? Kako to maknuti (tj. da bude samo jedna obavijest).

Hvala unaprijed.

Ovo sa kalendarom sam riješio, u samom kalendaru pa settings/postavke odaberete koje 'kalendare' da vam prikazuje. Ja sam imao gmail kalendar (koji u sebi ima rođendane kontakata) i opciju da prikazuje rođendane kontakata. Od tuda duple notifikacije.

Još ovo sa dock ikonama... sad iman tri ikone (phone, messaging i apps) umjesto pet :(

16 godina
Mitsuoka kaže...

Hvala, kako jednostavno :), jebiga od šume ne vidin stablo!

14 godina
neaktivan

Uspio sam riješiti problem sa spajanjem na wireless. Na starom HTC-u uklonio sam internet račune,nakon toga sam se mogao sa Samsungom spojiti na kućnu mrežu. Zašto je to tako ni sam ne znam. Ako će nekog zanimati našao sam link sa  uputstvima ali na engleskom jeziku

Evo linka

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201207/20120702202904202/GT-I9300_UM_EU_Icecream_Eng_Rev.1.1_120625_Screen.pdf

0 0 hvala 0
17 godina

Kaje ko uspio s rootanim mobom updejtat ga prek KIES-a?

Posto pojedinci vele da su uredno updejtali bez obzira na rootan mob.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel vi stvarno imate 1 gigu rama tj. 1024 MB,ja kad idem pogledati pod upravitelj zadacima → RAM mi piše da imam 780 MB

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 16:36 (LGA775).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

Jel vi stvarno imate 1 gigu rama tj. 1024 MB,ja kad idem pogledati pod upravitelj zadacima → RAM mi piše da imam 780 MB

Dijeli ti se na RAM i GPU. 

14 godina
protjeran

Svi imaju 780 jer AOS koristi ostalo. To ti je normalno.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Svi imaju 780 jer AOS koristi ostalo. To ti je normalno.

Ne, ostalo koristi GPU. 780 koristi Android.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 17:15 (Mitsuoka).
15 godina
CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Kaj, sad vide reakcije, pa pokusavaju podignuti prodaju?! Nemam stvarno primjedbi, osim tih boja.

Ovak nekaj cisto i lijepo na ekranu, a onda cirkus izvana...{#}...ah, nema veze.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kaj, sad vide reakcije, pa pokusavaju podignuti prodaju?! Nemam stvarno primjedbi, osim tih boja.

Ovak nekaj cisto i lijepo na ekranu, a onda cirkus izvana...{#}...ah, nema veze.

To je zaista subjektivno. Meni je drago da su se makli od kockastog dizajna i standardnih boja... kome se ne sviđa neka ide na nekog drugog proizvođača i sve riješeno.

14 godina
neaktivan

Ljepo si kupi neki cover case i nemaš brige s bojama

14 godina
protjeran
LGA775 kaže...

To i ocu, samo necu onaj zatvoreni, neg onaj kaj sam postal par reda gore. Problem je kaj ne mogu naci, a nemam mogucnost za e,bay. Ak ko zna di ga ima...hvala!

daniel
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 19:45 (daniel.hajdinjak666).
14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

To i ocu, samo necu onaj zatvoreni, neg onaj kaj sam postal par reda gore. Problem je kaj ne mogu naci, a nemam mogucnost za e,bay. Ak ko zna di ga ima...hvala!

ima na njuškalu nekih

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Shebo sam karticu u novcaniku :P napukla je malo..

Hvala svejedno na pomoci

17 godina
Mitsuoka kaže...
Latz kaže...

Moram. I imaš opciju, a to je rootanje uređaja. Samsung je lako mogao maknit tu opciju, kao što već rekoh. Ako ne želiš rootat uređaj, jbg, morat ćeš zažmirit na to jer to je ipak Samsungov ROM i žele prenijeti iskustvo korištenja koje oni smatraju da je najbolje, a ti appovi su za to potrebni. 

@zvonac i daniel, to je radi LTE-a, jer Sammyev ne podržava LTE, pa moraju na Qualcommove chipsete. Uglavnom, 2GB nisu potrebna baš, pa i Desire radi normalno sa duplo manje RAM-a od S III. Ista situacija kao i sa HOX-om.

Znači tebi je opcija (za prosječnog korisnika) da roota uređaj? Bravo .... To za većinu korisnika jednostavno NIJE opcija jer ili ne znaju to napraviti (koliko god tebi i meni i većini tu na forumu bilo jednostavno)

Opcija koju bi prosječni korisnik mogao koristi je da se te aplikacije ostave u stanju kao i sve ostale i da ih možeš uninstalirati i bok

Ovim postom si definitivno i potvrdio svoj odgovor na moje prethodno pitanje. -- tu opravdavaš glupu odluku (prema korisniku) samo da mi proturječiš jer ovo što si sad rekao jednostavno nema nikakvog smisla. Zagovaraš da se korisniku ograniči iskustvo umjesto da mu se da sloboda i to kod potpuno nebitnih aplikacija - bezveze.

16 godina
neaktivan

Ne, ja govorim ono što su mi iz Samsunga rekli kad sam im postavio to pitanje, i ja tu ne opravdavam ništa, samo govorim činjenicu da je Samsung ostavio izbor (a nije morao, kao SE recimo). Uostalom, rootanje se sada može napraviti u 2 klika, koje bi morao znati napraviti i prosječan korisnik (u te korisnike ne uvrštavamo Avu Karabatić i sl.) i program ti još svaki korak govori što napraviti. Isto tako, većina prosječnih korisnika neće ni namjeravati uninstallat te programe kad malo razmisliš.

A to jel neki app nebitan, to je drugi par postola, Samsung smatra da je bitan da prenese to iskustvo i zato želi da bude tu.

16 godina

Ajmo opet pomoć, imam onu twitter (official https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android&feature=search_result) app i sad kako dobiti da mi u notiffication baru vidim da ima novih poruka? Na ovo sam se navika kod Desire-a (tamo je twitter imao ugrađenu app). Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nani kaže...

Ajmo opet pomoć, imam onu twitter (official https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android&feature=search_result) app i sad kako dobiti da mi u notiffication baru vidim da ima novih poruka? Na ovo sam se navika kod Desire-a (tamo je twitter imao ugrađenu app). Hvala!

Jesi se prijavio na twitter u appu?

Jer meni bez ikakvih postavki dolazi u notif. bar. 

14 godina
protjeran
LGA775 kaže...
LGA775 kaže...

ima na njuškalu nekih

Je ima, al onih koje zatvaraju cjeli uređaj, a to necu jer je i ovak veliki. Jedino neka ekipa tu kod mene iz VZ-a prodaje karbonske naljepnice za poklopac, pa to mozda uzmem, al sve se bojimkak bu se to prileglo oblinama, jer sam radil sa karbonom i zajebano je, osim ak je to imitacija. Kod mene je to stvar estetike, a ne zastite.

daniel
16 godina
Mitsuoka kaže...
nani kaže...

Jesi se prijavio na twitter u appu?

Jer meni bez ikakvih postavki dolazi u notif. bar. 

Prijavljen sam, kad otvorim app vidim da je bilo novih postova od ljudi koje 'pratim', ali nemam obavijest (u vidu ikone one male ptičice) u notiffications baru? Na Desire-u bi u gornjem lijevom kutu vidio 'ptičicu' i znao bih da je bilo novih poruka, povukao bi bar prema dole i klikom na obavijest otvorila bi mi se app!? Ovdje te obavijesti nama nego moram sam otvarat app da vidim šta ima nova?!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice