Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.923.332
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Koji je audio kodek?
Skini program Mediainfo i pogledaj.

Meni je i na GS1 radio HD mkv bez problema.
4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag
17 godina

Koji bi update bio i kako se to provjeri dali je up to date?

I pitanje pošto mi je ovo prvi smartphone...zašto kada se spojim na mobile data internet nekad mi pokazuje onu malu ikonicu sa slivom E, a nekada sa slovom H.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
E - edge, do 236kbps
H - hsdpa, do 21mbps

Ak si na Vipu, trebalo bi ti u gradu uvijek bit hsdpa.
15 godina
neaktivan

pitanje: jel moguće zamijenit cijelu masku na s3, tj. ako imam bijeli s3, jel ima gdje za nabavit maska, tj. kućište da ga zamjenim plavim???

0 0 hvala 0
16 godina
Ne, ako ne mislis placat 600+ kuna jer je ekran priljepljen za prednju masku.
15 godina
neaktivan

da, tako nekako sam si i mislio... thanx.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dojmovi nakon par dana korištenja. I dalje mislim da je fenomenalan. Vizualno je bombon i uživo je mnogo drugačiji nego na slikama. Svi koji ga prime u ruku kažu "uživo je puno ljepši". Brz je kao munja, ekran je izvsrtan, iako se mogu vidjeti oni subpikseli ili kako već to zovete. GPS ili wireless signal uhvati u sekundi. I nikad nisam probao bolji haptic feedback. 

No, uhvatio sam i par minusa. Plastika oko ledica je tanka, pa svijetli pola mobitela kad svijetle ledica. Ništa strašno. Od softverskih "greškica" sam primijetio par: već 2 ili tri puta su mi nestale sve ikone s ekrana na stotinku i onda se vratile, jedna po jedna. Također, kad otvorim notification bar, one ikonice sa WiFijem, GPSom, i tim toolsima uvijek odskrolaju ulijevo, a ne ostanu tamo gdje su bile. Smeta mi što tipkovnica ne može biti istovremeno hrvatska i engleska, pa je otežano korištenje prediktivnog unosa. Fali nekakva navigacija kao Wisepilot na Xperiama.

Dakle, 4.5/5. Javit ću se još.

0 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
evil zlayo kaže...
Od softverskih "greškica" sam primijetio par: već 2 ili tri puta su mi nestale sve ikone s ekrana na stotinku i onda se vratile, jedna po jedna.
Smeta mi što tipkovnica ne može biti istovremeno hrvatska i engleska, pa je otežano korištenje prediktivnog unosa.
Fali nekakva navigacija kao Wisepilot na Xperiama.

1. To ti znači da je Android OS prekinuo touchwiz launcher aplikaciju zbog manjka RAM memorije, pa se onda tw launcher ponovno pali odnosno učitava. Sad, vidiš to je riješeno tek na Androidima s 2GB RAM memorije. Možda Google u 4.1 dodjeli launcheru neki veći prioritet pa da se ne zatvara ili će čekati da 2GB Rama postanu standard.

2. Imaš masu tipkovnica po Android marketu koje takve stvari podržavaju. (mislim da i stock Android tipkovnica podržava, ne Samsungova)

3. Imaš opet Android market odnosno Google play pa potraži.

17 godina

jel moze preporuka za neki costum rom koji ima malo bugova {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dkc kaže...
evil zlayo kaže...
Od softverskih "greškica" sam primijetio par: već 2 ili tri puta su mi nestale sve ikone s ekrana na stotinku i onda se vratile, jedna po jedna.
Smeta mi što tipkovnica ne može biti istovremeno hrvatska i engleska, pa je otežano korištenje prediktivnog unosa.

1. To ti znači da je Android OS prekinuo touchwiz launcher aplikaciju zbog manjka RAM memorije, pa se onda tw launcher ponovno pali odnosno učitava. Sad, vidiš to je riješeno tek na Androidima s 2GB RAM memorije. Možda Google u 4.1 dodjeli launcheru neki veći prioritet pa da se ne zatvara ili će čekati da 2GB Rama postanu standard.

...

Problem je inače rješiv u potpunosti ali zahtijeva root, dovoljno je staviti viši prioritet za launcher, tada se ovo više ne dešava. Ne vidim kako bi 2GB RAMa tu pomoglo osim što će možda dulje trebati da se počne dešavati budući da je prioritet za launcher po defaultu jednostavno prenizak.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27589013#post27589013

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 13:27 (Minoza).
16 godina
neaktivan

posto si dobio odgovor za sve ostalo, a ne za notif bar, to ti je normalno, tj. to je softverski namjerno napravljeno. to nije bug

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

kloko sam proc  na 1.6GHz preko No-frils CPU-cotrol app-a i dobio 5814 bodova u quadrantu i jos je sad brzi i fuidniji koja zvjerka {#}

al sam vratio na stock jer ga je nepotrebno drzati na toj frekvi {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 14:01 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Dkc kaže...
evil zlayo kaže...

...

Problem je inače rješiv u potpunosti ali zahtijeva root, dovoljno je staviti viši prioritet za launcher, tada se ovo više ne dešava. Ne vidim kako bi 2GB RAMa tu pomoglo osim što će možda dulje trebati da se počne dešavati budući da je prioritet za launcher po defaultu jednostavno prenizak.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27589013#post27589013

Pa 2GB Rama se ne može baš popuniti, pa Android ne treba zatvarati launcher. Vidi po forumima za US Galaxije, nikom se ne događaju ove stvari.

16 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Pa 2GB Rama se ne može baš popuniti, pa Android ne treba zatvarati launcher. Vidi po forumima za US Galaxije, nikom se ne događaju ove stvari.

Nisam pogledao, budem. Mislim da nije problem popuniti i 2GB... Kako to da stariji 1GB modeli nemaju ove probleme čak i kada je popunjen RAM? Jednostavno... prioritet za launcher bi trebao biti 1, a ne 6 ili 7 kako je po defaultu... Tak da mi je malo smiješno kriviti RAM za očit propust koji nema veze sa količinom RAMa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 14:25 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Dkc kaže...

Nisam pogledao, budem. Mislim da nije problem popuniti i 2GB... Kako to da stariji 1GB modeli nemaju ove probleme čak i kada je popunjen RAM? Jednostavno... prioritet za launcher bi trebao biti 1, a ne 6 ili 7 kako je po defaultu... Tak da mi je malo smiješno kriviti RAM za očit propust koji nema veze sa količinom RAMa.

Evo ovdje sam ja to vidio.

Imaju i stariji modeli te probleme, npr na SGS II probaj upaliti neku HD igru i kad izađeš reloadat će ti launcher jer ga Android OS ubije za vrijeme igranja. Isto je i na HOX-u koliko sam čitao ...

Naravno da je Google odnosno Android (ICS) kriv za taj problem, jer osim toga prioriteta launchera Android voli popuniti ram s cacheanim aplikacijama i slično. Zato kao što sam napisao gore nadam se da će to srediti u Androidu 4.1.

I na kraju samo govorim da 2GB Rama to efikasno riješava. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 14:43 (Dkc).
16 godina
neaktivan
Dkc kaže...
Minoza kaže...
Dkc kaže...

Evo ovdje sam ja to vidio.

Imaju i stariji modeli te probleme, npr na SGS II probaj upaliti neku HD igru i kad izađeš reloadat će ti launcher jer ga Android OS ubije za vrijeme igranja. Isto je i na HOX-u koliko sam čitao ...

Ma to znam, htio sam reći da nisam gledao kakva su iskustva na 2GB verziji. Al eto, kažem, ovaj problem nestane kada se launcheru da viši prioritet tako da to i nije neki problem.

15 godina

da i meni se dešaval taj problem več par puta i zabrinul sam se malo... ali vidim da je to nomalno sad.. nego.. danas sam opet začuđeni baterijom.. bio na jedime obiteljkome okupljanju i sad svima oni WAUUUU koji skupi mobitel imaš, pa prčkali, djeca igrala igrice i baterija izdržala 10h, od toga je mob bio stvarno korišteni do njegovih krajnjih granica nekih 6-7h najmanje.. u to vrijeme su samo naslikavali, igrali igrice, surfali netom.... uglavnom ubijali su mobitel, i nakon toga je baterija došla do 10%.... (tad sam im uzel mob jer nisam imal punjač kod ruke)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bojica kaže...

da i meni se dešaval taj problem več par puta i zabrinul sam se malo... ali vidim da je to nomalno sad.. nego.. danas sam opet začuđeni baterijom.. bio na jedime obiteljkome okupljanju i sad svima oni WAUUUU koji skupi mobitel imaš, pa prčkali, djeca igrala igrice i baterija izdržala 10h, od toga je mob bio stvarno korišteni do njegovih krajnjih granica nekih 6-7h najmanje.. u to vrijeme su samo naslikavali, igrali igrice, surfali netom.... uglavnom ubijali su mobitel, i nakon toga je baterija došla do 10%.... (tad sam im uzel mob jer nisam imal punjač kod ruke)

Mene je isto ugodno iznenadila baterija. Nisam očekivao da će tako dobro držati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 20:18 (Minoza).
17 godina

pa dobro oce meni neko odgovorit na post ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Čitanjem po netu sam stekao dojam da je baterija bolja 20-30% od SII (tako kažu mnogi korisnici). Osobe koje se budu žalile na bateriju ovog uređaja su ispričavam se na izrazu, debili i za njih nije smartphone. SIII je definitivno kralj i ove godine, Samsung je napravio odličan posao. Sada još samo moram dobiti na lotu kako bih si ga kupio.
Galaxy SII I9100 || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
17 godina

jos kad izadju optimiziraniji romovi za 2,3mj bice kralj medju SPima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

@4mal

Koliko sam vidio, imaš checkROM ali ne XDA već na njihovom forumu. LINK

Galaxy SII I9100 || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 20:31 (Kordy).

1 0 hvala 2
17 godina

skida se samo pola gige je tezak uff i netreba wipe radit ! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kordy kaže...
Čitanjem po netu sam stekao dojam da je baterija bolja 20-30% od SII (tako kažu mnogi korisnici). Osobe koje se budu žalile na bateriju ovog uređaja su ispričavam se na izrazu, debili i za njih nije smartphone. SIII je definitivno kralj i ove godine, Samsung je napravio odličan posao. Sada još samo moram dobiti na lotu kako bih si ga kupio.

iskreno nisam koristil s2, ali sam čul da je imal dobru bateriju, ali sad kad vidim kolko na ovome izdrži mislim da če i rijetko kome trebati izmjenjiva baterija.. stvarno im skidam kapu...

btw.. provučeš karticu na 12 rata i to je to.. :D mislim, igrom slućaja sam imal 3,5k kn za njega u kešu, ali mi je ovako bilo simpatičnije ga kupit.. imam filing da je mnogo jeftiniji mob u konačnici..

17 godina
odjavljen
Bojica kaže...
Kordy kaže...

iskreno nisam koristil s2, ali sam čul da je imal dobru bateriju, ali sad kad vidim kolko na ovome izdrži mislim da če i rijetko kome trebati izmjenjiva baterija.. stvarno im skidam kapu...

btw.. provučeš karticu na 12 rata i to je to.. :D mislim, igrom slućaja sam imal 3,5k kn za njega u kešu, ali mi je ovako bilo simpatičnije ga kupit.. imam filing da je mnogo jeftiniji mob u konačnici..

Bit će, bit će {#} Samo za mjesec-dva... Morat ću nekako preživjet do tada {#}

16 godina
neaktivan
4mal kaže...

skida se samo pola gige je tezak uff i netreba wipe radit ! {#}

Napravi ti wipe ipak, CheckROM je često no wipe, ali zna se uvijek nesto zeznit.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Stavil copilot 9.1.0.269, strava navigacija, root obavezan...

http://galaxys3root.com/galaxy-s3-root/how-to-root-galaxy-s3/

Pošto sam početnik u tom, za one kaj neznaju, na ovom linku sve imaju..

Razmišljam o nabavci microsd, pa prebacit sve na karticu programe, itd.. Dal ak napravim hard reset, podaci ostaju gore tj mob je i dalje rootan ili..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja sam stavil Omega 6.0 i Siyah 1.2.6 plus overclock na 1.7 GHz (1.8 GHz malo steka) i na quadrant benchu ima 6400. Nije losa kombinacija, dapace sve je fluidno osim Led Flow aplikaciju ne prima, pa ne mogu podesavati boje. Upravo stavljam Criskelo Rom jer mi je ljepsi, a mozda i proradi podesavanje led svjetla.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 21:41 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Podatke ces sa hard resetom izbrisat, pa si ih prebaci prije na komp, a root ti ostaje.

daniel
17 godina

Dal ko zna kaj znači ovo: o uređaju, osnovna verzija I9300XXLEF?

Inače nema veze ak stavim ROM, I9300XXLF2?

Pretpostavljam da je to kad je ROM napravljen...

EDIT: našel sam, neko je gore link stavil sa custom ROM...

Someone asked me in chat what does XXLF2 mean, well the xx bit dont really matter, whats important is the LF2 bit of the code, what this means is that:

L = the year = 2012 > so M = 2013
F = the month = June > so G will be July.
2 = the 2nd build or release for that month.

When a build or release exceeds more than 9 it will switch to a capital letter like (A) what A means is 10 builds or releases, so B = 11 and C =12 and so on, so if you see a code like example LFA with a capital letter as its last digit, that's what it means.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 22:20 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice