rastavio sam neki stari radio bio je u kvaru,isčupo mu zvucnike i sad bi bolio znati kako da ih spojim paralelno ili serijski ili kako
zvucnici su maleni 16oma 1.2w
rastavio sam neki stari radio bio je u kvaru,isčupo mu zvucnike i sad bi bolio znati kako da ih spojim paralelno ili serijski ili kako
Spojiti na što?
Gledaj da pojacalo bude od najvise 25W za te zvucnike. MIslim da bi to trebali izdrzat,ali ovisi kakve su kvalitete, jer sam ja spajao Kenwood zvucnike od 40W na 100W pojacalo...
nebil se mogao staviti transformator
imam dva zvučnika od 5W, 4 omha, koji su bili originalno spojeni na jedno pojačalo, a mene sad zanima, koliko bi to pojačalo otprilike bilo jako? hvala
nebil se mogao staviti transformator
Kakav pak transformator? Pa treba ti audio pojačalo za to, bilo kakvo. Može i za slušalice.
@system
između 1 i 7W po kanalu najvjerojatnije. Sigurno ne više, štedi se na svemu.
imam dva zvučnika od 5W, 4 omha, koji su bili originalno spojeni na jedno pojačalo, a mene sad zanima, koliko bi to pojačalo otprilike bilo jako? hvala
do deset W po kanalu, ako svaki zvučnik ima svoj kanal
a zvučnici od 1.2w na 16 ohma ti je slabo dosta (bar se menia čini)
i trebaš jako pojačalo za njih jer što ti je veći otpor to ti je slabija snaga
na nekim pojačalima od 20w na zvučnicima od 2ohma dobiješ do 25w, a na istom pojačalu sa ovim 16ohm-skim bi dobio nekih 10-15w