Zvučnici u koferu

poruka: 11
|
čitano: 2.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Zvučnik u koferu.pitanje.

Dakle imam u planu napravit zvučnik u koferu na akumulator sa nekim manjim pojačalom. Stavio bi jedan jači zvučnik, pojačalo i akumulator. 

Htio bi nešto ko na ovom videu, pa me zanima ako netko zna kakvo je ovo pojačalo ili šta već? Ili ima netko bolji prijedlog šta napravit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 0:32 (Stepa).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zvučnik u koferu.pitanje.

Joj ..

ako to vec mislis radit svakako stavi i vanjski kabel za napajanje jer ti akumulator nece dugo trajat(s obzirom da mislim da ne koristis  akumulator od 100Ah-jer ipak u njemu je 10+kg)

Imas u planu napravit zvučnik u koferu ....valjda imas u planu napravit kofer u kojem ce se nalazit zvučnik,pojačalo i dotično napajanje

Po mom osobnom misljenju izrada takvog nečeg je glupost .. mislim s tim napajanjem.... ak stavis mali akumulator ne traje dugo ak stavis veci on da ti triba viličar za prenosit ga ...

zato ti savjetujem napravi preko obicnog ispravljaca ...

kao izvor audio signala mozes koristit gotovi usb sklop(stavis na usb flash memoriju pjesme ,ustekas u doticni usb sklop i vidi čuda pjesme sviraju) ..al naravno .. +pojacalo+doticni zvucnik ili zvucnici ako je stereo..

oko pojacala guglaj tdaxxxx (iksevi su ti brojke)  probaj npr tda 1554 ... ugl imas stranicu  o tim tda-ima di ti ima masu shema ...al ti savjetujem najprije vidi jel ti dostupan kupit doticni tda ..jer san ja prije odlucija nesto napravit doden u chipo kad ono nema ,... a vec plocica gotova ... 

pozdrav i ziv mi bio

Edit: I ak vec oces da pustas muziku s mobitela a da se dobro cuje ..imas komercijalnih zvucnika za mob  cca 170 kn ... dovoljno glasno se čuje ,minijaturan je al opet baterija mu je problem .. nije to za na duze relacije ... :D

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 10:39 (ante5656).
12 godina
neaktivan
Zvučnici u koferu

U planu mi je i bio TDA7498 koje na izlazu daje 2x100w. Naleto sam na ovo pojačalo, nije skupo ali pitanje je koliko na izlazu daje. 

http://www.ebay.com/itm/180W-180W-2CH-12V-Small-Stereo-High-Power-Amplifier-for-CD-MP3-Car-Audio-Home-/301144807443?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item461da11813,

Svatko može kupit zvučnike za mobitel. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Zvučnici u koferu
Stepa kaže...

U planu mi je i bio TDA7498 koje na izlazu daje 2x100w. Naleto sam na ovo pojačalo, nije skupo ali pitanje je koliko na izlazu daje. 

http://www.ebay.com/itm/180W-180W-2CH-12V-Small-Stereo-High-Power-Amplifier-for-CD-MP3-Car-Audio-Home-/301144807443?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item461da11813,

Prije 2x10W nego 2x100W.

14 godina
neaktivan

Kolega Darmarko nije 10 nego je stvarno 100 ...ahahahhahaah...ahhahahahha...

Nego gospon stepa kažeš ti 2x100w ...a r eci ti meni s čim češ to napajat ...akumulator od dosta Ah bi nakon 10-15 minuti ishlapija...

Onda ja te savjetujem sto je najoptimalnije ,a ti mi kazes da svatko moze kupiti zvucnike ...e a ja cu ti rec da i svatko moze kupit pojacalo s e bay-a koje si ti ovdije stavio...ako vec ides radit nesto takvo onda malo promisli sto ti je cilj ...jel ti cilj dobra muzika i trajnost ili ti je cilj gustat u tome sta radis ...ak ti je cilj gustat u tom sto redis spremi se na veci trosak i znoj i radi neradi i jos mnogo toga .... 

Evo moje osbno misljenje o tom tvom projektu(ako ga mislis gurat sa 100w i akumulatorom) je to da je cista glupost....

Problem je sta su svi ljudi koji malo manje znaju toliko zapekli u te proklete watte kao da im to nesto znaci ...pojacalo snage 20 w i zvucnik od 50 su dovoljno glasni i kvalitetni ...a te velike vataže za neke male neprofesionalne projekte su mi gluposti .... 

no znam kak se osjecas..zamislio si nesto napraviti i sad san ti ja ''posr*'' tvoj projekt i mislis da pametujem i pricam gluposti ali viditi ces sam :D

živ mi bio i uživaj ...ak trebas pomoc pitaj ;)

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 11:11 (ante5656).
14 godina
ante5656 kaže...

Kolega Darmarko nije 10 nego je stvarno 100 ...ahahahhahaah...ahhahahahha...

Nego gospon stepa kažeš ti 2x100w ...a r eci ti meni s čim češ to napajat ...akumulator od dosta Ah bi nakon 10-15 minuti ishlapija...

Onda ja te savjetujem sto je najoptimalnije ,a ti mi kazes da svatko moze kupiti zvucnike ...e a ja cu ti rec da i svatko moze kupit pojacalo s e bay-a koje si ti ovdije stavio...ako vec ides radit nesto takvo onda malo promisli sto ti je cilj ...jel ti cilj dobra muzika i trajnost ili ti je cilj gustat u tome sta radis ...ak ti je cilj gustat u tom sto redis spremi se na veci trosak i znoj i radi neradi i jos mnogo toga .... 

Evo moje osbno misljenje o tom tvom projektu(ako ga mislis gurat sa 100w i akumulatorom) je to da je cista glupost....

Problem je sta su svi ljudi koji malo manje znaju toliko zapekli u te proklete watte kao da im to nesto znaci ...pojacalo snage 20 w i zvucnik od 50 su dovoljno glasni i kvalitetni ...a te velike vataže za neke male neprofesionalne projekte su mi gluposti .... 

no znam kak se osjecas..zamislio si nesto napraviti i sad san ti ja ''posr*'' tvoj projekt i mislis da pametujem i pricam gluposti ali viditi ces sam :D

živ mi bio i uživaj ...ak trebas pomoc pitaj ;)

Kako to da ce trajati 10-15 minuta. Ja sam s Lepai LP-A7USB slušao muziku tjedan dana (po 90minuta dnevo) i bilo je spojeno na 1 akumulator od 7ah ako se dobro sijećam i sony ss j20 zvučnike

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 11:21 (Tony1999).
10 godina
neaktivan
Stepa kaže...

Baterija iz UPSa-ako meni drži server pola sata(400w) onda će 100w(2x50) zvučnike držat znatno dulje,pogotovo ako staviš još slabije zvučnike,kao npr. iz starih kazetofona(10-15w) koji su mogli radit na 9v iz C/D baterija

15 godina
Zvučnici u koferu

ajme boze mjesate kruske jabuke i paprike bogte.

ako on stavi zvucnike iz starih radia od 10 il 15W koji --- ce mu pojacalo od 100W kad nemoze ni pojacat na 1 posto... drugo kako ces to napajat ok. ajmo rec imas ups napajanje. dosta jako bla bla.
tda 7498 je D klasa znaci digitalac malo cuga istina. ali ces ti znat spojit d klasu. drugo to pojacalo radi na oko 30V dc
ono drugo pojacalo sta si stavio link s ebaya 180W po kanalu ono nema 180W po kanalu na 12v nema sanse.

trece ako zelis nesto izradit sigurno neces radit s D klasom jer je zahtjevna. ako radis s AB klasom i oces preko 30W snage po kanalu treba ti simetricno napajanje.
i da ako zelis preko 30W treba ti vise od 12V

malo razmislite prije nego pocnete lupetat gluposti. i slusajte antu i mene jer jedino mi i jos par ljudi znaju neki --- na ovom forumu sta se tice diy audia jer samo ih i radili i sve.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 16:54 (XXX-Man).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lacko kaže...

ajme boze mjesate kruske jabuke i paprike bogte.

ako on stavi zvucnike iz starih radia od 10 il 15W koji --- ce mu pojacalo od 100W kad nemoze ni pojacat na 1 posto... drugo kako ces to napajat ok. ajmo rec imas ups napajanje. dosta jako bla bla.
tda 7498 je D klasa znaci digitalac malo cuga istina. ali ces ti znat spojit d klasu. drugo to pojacalo radi na oko 30V dc
ono drugo pojacalo sta si stavio link s ebaya 180W po kanalu ono nema 180W po kanalu na 12v nema sanse.

trece ako zelis nesto izradit sigurno neces radit s D klasom jer je zahtjevna. ako radis s AB klasom i oces preko 30W snage po kanalu treba ti simetricno napajanje.
i da ako zelis preko 30W treba ti vise od 12V

malo razmislite prije nego pocnete lupetat gluposti. i slusajte antu i mene jer jedino mi i jos par ljudi znaju neki --- na ovom forumu sta se tice diy audia jer samo ih i radili i sve.

Kolega lacko je sve rekao ... :D 

Hvala kolega što si me poštedio pisanja i živciranja .... 

15 godina
Zvučnici u koferu

no problem sljedeci put ti pises pa ces ti pokupit karton za mene :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lacko kaže...

no problem sljedeci put ti pises pa ces ti pokupit karton za mene :P

ahhaha ali si dobija karton ?? 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice