pozdrav da li bi mi netko mogao objasniti kako od wireless routera napraviti wireless prijemnik tj. da prima signal od drugoga routera a ne da ga salje
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to i mene zanima i koliko god da san puta postavio to pitanje,uvijek je bio jedan isti odgovor-jedno veliko NE ,osim nekih jačih rutera kod kojih postoji mogućnost otključavanja-hakiranja rutera što zna bit i opasno,tako da čisto sumnjam-a i vjerovatno su u njemu transmiteri a ne recieveri tako da ni hardwer nije podržan-(moje skromno mišlejnje)
Imam bežični ADSL modem, koji radi u router modu, i podešena je WPA2 enkripcija. Kada pokušam ući u postavke modema (192.168.1.1) i unesem username(admin) i password koji sam našao na stranici proizvođača, izbaci mi plavi ekran i sruši mi sistem (Windows 7 Ultimate 64). Znači bežično sam povezan na modem i internet radi ali ne mogu ući u opcije. Ne da mi se kupovati mrežni kabal jer je komp na spratu, a trebao bi mi samo da promijenim par opcija.
BUMP
probaj reset rutera ako neće preko tipke,probaj moju metodu,rastavio san ga i odspojio iznutra bateriju(moj je ima )i prradilo je ali moraš nazvat službu za korisnike i kažeš šta je i oni bez tebe naprave nove postavke i resetiraju ruter i mirna obsna XD-najlakši put-nazovi ih
probaj reset rutera ako neće preko tipke,probaj moju metodu,rastavio san ga i odspojio iznutra bateriju(moj je ima )i prradilo je ali moraš nazvat službu za korisnike i kažeš šta je i oni bez tebe naprave nove postavke i resetiraju ruter i mirna obsna XD-najlakši put-nazovi ih
Sve je došlo prekonfigurirano, i radi dobro, ali su postavili SSID koji je moje korisničko ime, a password za WLAN je šablonski za sve korisnike, pa bi ga promijenio. Znači biseri su stavili password PREZIMEIME1, i sada bilo ko snalažljiv može da se konektuje na moju mrežu. Ne bi da resetujem modem, jer je podešen za IPTV pa da ne zeznem sve.
P.S. Modem je ZTE ZXV10 W300
pa sssid možeš prominit lako ako moš uć u postavke modema,ali nisan baš razumio u potpunosti-je li ti možeš uopće uć u config(192.168.1.1)
pa sssid možeš prominit lako ako moš uć u postavke modema,ali nisan baš razumio u potpunosti-je li ti možeš uopće uć u config(192.168.1.1)
Ne mogu ući u Config. Pitanje je da li se uopšte može ući u config preko wirelessa, jer nisam spojen mrežnim kablom.
možeš ali ti je i username i password isti :
admin
admin
ja san upravo sad spojen preko wirelessa
javi ako uspiješ
Probao sam user:admin pass:admin i neće. Zatim sam na stranici mog ISP-a našao uputstvo sa passwordom za ovaj modem, ali sa njim mi izbaci bluescreen. Tražio sam po internetu, i izgleda da su promijenili password kako korisnici ne bi mogli mijenjati opcije (imali su previše poziva za intervenciju, jer su korisnici zeznuli postavke). Jbm im logiku.
a onda je jedino rješenje nazvat ih-drugo ništa