Vodeno hlađenje

poruka: 65
|
čitano: 48.994
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Vodeno hlađenje
Lion King kaže...
 Tekucina za hladenje se mijesa destilirana voda + antifriz.10%antifriza ide,radi sprijecavanja stvaranja algi.
Ovaj drugi dio mi nije jasan.Sva vodena imaju Al hladnjak i Cu bazu,ti pises da ti nije dobro,u konacnici i zracni hladnjaci su tako radeni.To ti bas nema smislaViče
Ne znam šta da ti kažem, meni je objašnjavao susjed koji to koristi već solidnih 10 godina, i dosta je aktivan po tim forumima i po njemu nema smisla stavljat antifriz. Jedino ako živiš negdje di su temperature +20 normalne... a ono što je dobro su antikorozivni aditivi...

Ja sam negdje jeftino kupovao destiliranu, de-ioniziranu vodu pred par godina kad sam se tim bavio, ali sad više ne znam, ali ono što je isto je da bakar/aluminij + provodljiva tekućina = galvanska korozija

A blokova imaš svakakvih, ne moraju bit isključivo od bakra... obično jesu, ali oni skuplji su niklovani, i po meni bolje rješenje
17 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

Trebao bih pomoć, ako neko zna gdje ima za kupit da je dostupna tekučina za Thermaltake CL-W0076, vodeno hlađenje Big Water 745.... imam jednu koju sam dobio uz to al treba mi jos jedna jer je razina tekučine u spremniku na low...hvala

Intel Core 2 Quad Q9450(2,67) -OC 3,59, Zalman CNPS9700 LED ,2x 2gb ocz reaper - 5 5 5 15, 1066 Mhz, Gigabyte GA-X48-DS5, Chieftec 650 watt, Gigabyte GTX280 , 1x WD 1TB Green ,2x Seagate 500 Gb, X-Fi Gamer Edition, Logitech Z-5500
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Ne znam šta da ti kažem, meni je objašnjavao susjed koji to koristi već solidnih 10 godina, i dosta je aktivan po tim forumima i po njemu nema smisla stavljat antifriz. Jedino ako živiš negdje di su temperature +20 normalne... a ono što je dobro su antikorozivni aditivi...

Ja sam negdje jeftino kupovao destiliranu, de-ioniziranu vodu pred par godina kad sam se tim bavio, ali sad više ne znam, ali ono što je isto je da bakar/aluminij + provodljiva tekućina = galvanska korozija

A blokova imaš svakakvih, ne moraju bit isključivo od bakra... obično jesu, ali oni skuplji su niklovani, i po meni bolje rješenje
Pogledaj ,na ovom(!) forumu je objasnjeno zasto se stavljaju aditivi.I luxx dok je imao vodeno je pisao o tome da nije stavljao samo cistu destiliranu vodu.Namigiva
Na ovo drugo mi nisi odgovorio.Rekao si da nesmijes mijesati materijale,sad pricas drukcije,odluci se!Cool
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Tuborg_Green kaže...

Trebao bih pomoć, ako neko zna gdje ima za kupit da je dostupna tekučina za Thermaltake CL-W0076, vodeno hlađenje Big Water 745.... imam jednu koju sam dobio uz to al treba mi jos jedna jer je razina tekučine u spremniku na low...hvala

Imas u feniksu. 100 kn boca takva ista. I jos imas u dve boje: plava i zelena.
Tu bi trebo neš napisat???
17 godina
neaktivan
Tuborg_Green kaže...

I ja sam imao takav problem da je bilo malo tekućine u sustavu pa sam dodao destilirane i problem riješen.
Uvijek treba trčati pred rudo.
17 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

Ma ti aditivi su za ništ.

Samo pogoršavaju temperature.

Najbolje je destilirana voda + antifriz.

Omjer 90:10 (voda:antifriz) i miran si.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

Postoji jedna posebna tekućina koja se stavlja u sustav hlađenja na aparatima za varenje.U tu tekućinu je dodana jedna vrsta alkohola koja štiti od korozije i smrzavanja.E da je takvu tekućinu staviti u komp.

Uvijek treba trčati pred rudo.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 16:52 (MEGATON).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

destilirana voda + par kapi PT_Nuke-a

(sorry na slici ne moze bolje)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 17:54 (agent orange).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...
Tuborg_Green kaže...

Imas u feniksu. 100 kn boca takva ista. I jos imas u dve boje: plava i zelena.
 hvala na pomoći,al me zanima nebi treblo bit nist ako nadosipnem iz te boce u feniksu sta ima,jer mal su različite marke a sad ne znam jel to bude stvaralo probleme s temperaturom?i recimo sta bih mogao kupit da nadogradim to vodeno hlađenje da malo još snizim temperature, nisu mi visoke al et da pokusam izvuc koji stupanj još dolje...i molio bih da se ne javlja ko misli mi napisat tipa:kupi novo vodeno hladenje...

neko ako zna???
Intel Core 2 Quad Q9450(2,67) -OC 3,59, Zalman CNPS9700 LED ,2x 2gb ocz reaper - 5 5 5 15, 1066 Mhz, Gigabyte GA-X48-DS5, Chieftec 650 watt, Gigabyte GTX280 , 1x WD 1TB Green ,2x Seagate 500 Gb, X-Fi Gamer Edition, Logitech Z-5500
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 23:13 (Tuborg_Green).
16 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

nisam bas pratija cilu temu, ali sta se tice samogradnje vodenog da se uvik nesto sklepat sve ovisi opet koliko novaca zelis ulozit i ubiti sta zelis postic...

ja sam napravija sebi vodeno gladjenje za nekih 150kn princip rada je kao kod auta jidi problem bilo je nac pumpu pa sam uzeo od brisaca na auto na 12v koja malo buci evo par slika

ovaj ventilator na bloku je formalno stavljen btw owo sam radija prije 3-4 godine :)) tako da ne zamjerajte

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Super to izgleda,ali sam malo sumnjicav prema ovim crijevima za kablove kroz zid propeljavat jer kad duze vremena stoje savijena znaju pucat vrlo lako.5+za trud i ideju!

bla..bla..bla
17 godina
protjeran
MEGATON kaže...

Imam program Everest koji pokazuje 27-30 C

a ja neman vodeno nego zračno hađenje pa su mi teperature proca 32 i još klokan stvarno se pitan jer to vodeno uopče hladi kako spada

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

hehe hvala to je istina da brzo popucaju i popucale su to je bilo privremeno rijesenje... a sta se tice vodenog iskreno i nije neka potriba ali shema je u tome sta se nista ne cuje. ja iman sad u svome termaltake bigtype 12cm i hladnjak je pre extra bar meni.. sad ce mo ponovno nesto kemijat pa budem snimija pozzz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Temperatura bez oc je 23 sa oc je 50-55

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 16:42 (MEGATON).
15 godina
neaktivan
e jel bi se možda moglo od frižidera da se motor stavi,on ima dobro dosta hlađenje.....znam da jeovo smijesno ali mi je to prvo palo napamet.....
radoš
15 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

Ja mislim da bi se moglo od Frižidera,jel on ima motor u sebi koji hladi do -3,4......

malo je smijesno ali treba probat....

radoš

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

niste se sada bas dogovorili zelio bih u cisto ekperimentalne svrhe (nemojte mi samo govorit da je nepotrebno, znam da je ali zelim probat) cloakat quad core od 3.4 ghz i neznam dali da odaberem vodeno ili zračno hlađenje i također me zanima dali je moguće sastaviti vodeno hlađenje za manje od 1000kn s kojim bi ga mogo cloakat na min 4,5???

kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...
17 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

Evo da ne otvaram novu temu - gdje mogu kupiti djelove za vodeno hlađenje u hrvatskoj ili u blizini

prije se moglo u hardveraju al on je zatvoren zbog problema (krađe od strane vlasnika)

bilo u linksu no sad jedino što iamju je spojnice za ciojevi

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dantex kaže...

Evo da ne otvaram novu temu - gdje mogu kupiti djelove za vodeno hlađenje u hrvatskoj ili u blizini

prije se moglo u hardveraju al on je zatvoren zbog problema (krađe od strane vlasnika)

bilo u linksu no sad jedino što iamju je spojnice za ciojevi

ma slabo toga ima kod nas,jedino sto sam ja našao je u vemilu na akciji VGA block tt http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21221

a imaš super sajt sa super cijenama -http://www.aquatuning.at/product_info.php/info/p9654_Phobya-reservoir-mount-50mm.html

Tko rano rani,dvije lopte ragbi..
15 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vodeno hlađenje
Jel valja to sta?
Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
valjda, nisam ga uzeo al lik ima 100% feedback a i koliko sam uspio istrazit dosta je dobro hlađenje...
moras shvatit da su kod njih te stvari jeftinije, ako ga uzmes za svaki slucaj ga prvo pokreni van kompa da provijeris da nema rupa
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina
neaktivan
B1G BuLLy kaže...

Ja mislim da bi se moglo od Frižidera,jel on ima motor u sebi koji hladi do -3,4......

malo je smijesno ali treba probat....

To postoji za kupiti komercijalno. Zove se fazno hladenje!

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje

Sto mislite da na svoj H50 ugradim dodatni kiler 240*120 i rezervoar? Da li bi to funkcioniralo? Je netko probao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Quwei kaže...

Super to izgleda,ali sam malo sumnjicav prema ovim crijevima za kablove kroz zid propeljavat jer kad duze vremena stoje savijena znaju pucat vrlo lako.5+za trud i ideju!

pa kupiš u Pevecu za 5kn po metru normalno crijevo / šlauf i vozi....

16 godina
MEGATON kaže...

Postoji jedna posebna tekućina koja se stavlja u sustav hlađenja na aparatima za varenje.U tu tekućinu je dodana jedna vrsta alkohola koja štiti od korozije i smrzavanja.E da je takvu tekućinu staviti u komp.

antifriz štiti od korozije.... ne treba ništa osim njega a protiv razvoja algi treba npr. silvercoil odnosno komadić srebra kojeg ima u stranim dućanima za 25-30kn. Meni nakon 8-9 mj. ništa niej procurilo i ništa se nije onečistilo....

Kod čišćenja koje možda obavim nakon godinu dana koristi se ocat i destilirana voda koliko sam mogao saznati sa raznih foruma.

cpu blok se rastavi i očisti a u kileru se sotavi da se natapa i kemija nekoliko sati pa se očisti dest vodom......

Crijeva korsitim 10mm iz Peveca - drže odlično i bez steznih trakica ili čega ....

JEdina promjena je da se criejvo malo zamutilo al je još uvijek dosta prozirno.... nema niakakvih problema u radu ni temperaturama ni sada kad su bile najveće.

16 godina
Wiz3m4n kaže...

Thermalright Xtreme 120, V8 i drugi high end zračnjaci su puno bolji od velike većine vodenih sistema....da ne spominjem par kolega kojima je procurilo pa skurilo ploće, i Vga....

hahaha bolji su za ziheraše a za sve ostale ne

15 godina
protjeran
Vodeno hlađenje

u svemu ovome me muci napajanje.ima ko prijedlo kako njega ohladit?sta tocn u njemu hladit?

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a čemu to?

ono izbacuje topli zrak van i uopće ne prolazi kroz kućište, a kojeg bi to uopće smisla imalo?

Jel to egzibicionistički ili informativno?

U PSU postoje ona aluminijska hladila - tu bi trebalo hladiti, ali postoje gotova predviđena za hlađenje vodom a kak bi ti to izveo ne znam.

Možda da smisliš neke blokove pa učvrstiš za te čipove koji se hlade preko postojećih rebrastih hladila ili sve prebaci u neki spremnik sa mineralnim uljem s kablovima prema gore .....Izlanuo se

15 godina
protjeran
Vodeno hlađenje

stvar je u tome sto meni napajanje izbacuje zrak u kuciste.prema slikama ce vam sve biti jasno

EDIT:htio bih smanjiti buku i visoke temperature u sobi.radiator od hladenja bi bio van sobe

ovo je kuciste ovo je kuciste
kuciste u komodi kuciste u komodi
ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 15:11 (Toni93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice