Ventilator za kuciste

poruka: 6
|
čitano: 1.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ventilator za kuciste

Ja se stvarno izvinjavam sto sam otvorio novu temu ali nikako ne mogu naci podatak a znam da sam negde procitao, kolika struja treba da se ventilator za kuciste poveze ? 5V nisam siguran, valjda sa napajanja ide bilo koja crna i crvena zica ? Moze tako a mislim da moze i na USB !? Pomoc {#} {#} 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ventilator za kuciste

Hmm ..brate vidin da nemas pojma (bez uvrede) oko struje ... a googlanjem se sve nađe...

inace struja-usmjereno gibanje elektrona-se označava u A -amperima

a napon-razlika potencijala između dviej točke se označava u V voltima

ovi standardi ventovi se napajaju sa 12 v dc 500 mA...a na molexu taj ti je napon između žute i crne ....ali na kraju krajeva kad kupis ventilator potrebno je samo laicki spojit to jer s ventom dobijes molex y

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
13 godina
neaktivan
Beki.Aleksei kaže...

Ja se stvarno izvinjavam sto sam otvorio novu temu ali nikako ne mogu naci podatak a znam da sam negde procitao, kolika struja treba da se ventilator za kuciste poveze ? 5V nisam siguran, valjda sa napajanja ide bilo koja crna i crvena zica ? Moze tako a mislim da moze i na USB !? Pomoc {#} {#} 

kakvo napajanje imas? tip,snaga ? i da slazem se sa kolegom iznad sve se laicki spoji i to je to sve radi 

11 godina
neaktivan

http://www.kupindo.com/Napajanja/16695169_-Ispravno-Napajanje-UltraPower-ATX-350W# Imam ovo. 

Ja sam vam elektrotehnicar za elektroniku na vozilima i stvarno me to nije interesovalo, samo mehanika. Bezao sam sa Elektronike a elektrotehniku bubao napamet. Sad mi krivo kad gledam ove seme po forumu i blenem ko onda na testovima :D 

12 godina
neaktivan

svaki vent dolazi s molex/3pin konektorom...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice