USB Y kabal

poruka: 29
|
čitano: 7.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
USB Y kabal

Pozdrav, imam eksterni Verbatimov hard od 250gb koji se napaja preko usb porta. Stvar je u tome da kad ga spojim na neka računala (bilo stara, bilo nova) jednostavno se neće pokrenit, samo ledice blicaju i nema snage za zavrtit disk... Na laptopu mi radi uredno i nije do usb portova.. Sjetio sam se da je jedan kolega imao imaginov disk koji se također napajao preko usba, ali znam da je imo 2 konektora. Dođoh ovdje na forum da vas pitam što mislite o izradi jednog Y kabla, znači presječem jedan stari usb kabal i SAMO NAPAJANJE usba spojim na ovaj od diska, znači da i dalje sve radi preko starog kabla plus da dobiva po potrebi još struje, jer kolko znam usb daje 500mA, znači ovdje bi moglo ići do 1A, jel tako? Pa sad, dali to valja napravit ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: USB Y kabal
Val kaže...

Pozdrav, imam eksterni Verbatimov hard od 250gb koji se napaja preko usb porta. Stvar je u tome da kad ga spojim na neka računala (bilo stara, bilo nova) jednostavno se neće pokrenit, samo ledice blicaju i nema snage za zavrtit disk... Na laptopu mi radi uredno i nije do usb portova.. Sjetio sam se da je jedan kolega imao imaginov disk koji se također napajao preko usba, ali znam da je imo 2 konektora. Dođoh ovdje na forum da vas pitam što mislite o izradi jednog Y kabla, znači presječem jedan stari usb kabal i SAMO NAPAJANJE usba spojim na ovaj od diska, znači da i dalje sve radi preko starog kabla plus da dobiva po potrebi još struje, jer kolko znam usb daje 500mA, znači ovdje bi moglo ići do 1A, jel tako? Pa sad, dali to valja napravit ili ne?

Ukratko, DA...

Ako imas volje i znanja mozes si bez problema slozit Y adapter. A ako ti se neda mucit, imas i gotovih ladica za kupit - nesto tipa Scythe Kamazo 2, on vec dolazi sa Y USB kablom, a cijena mu je sitnih 45kn...

Ja sam izvadil iz HP-ovog laptopa 320GB HDD i bacil ga u ladicu od WD Passporta, makar na HDD-u pise da vuce 1A radi cak i sa jednim USB-om, na nekim kompovima naravno nece, ali sad sa Y adapterom radi odlicno. Ako se odlucis sam radit adapter samo pazi na raspored zica (USB kablovi znaju imat zice raznih boja koje nemaju veze sa zdravim mozgom), nemoj zamijenit +/- na kablu te naravno odrezi ostale 2 zice (DATA+/-), naravno pazi da i na njima ne napravis kratki spoj, ja obicno odrezem jednu 1-2mm duzu, nabijem termo buzir i gotovo...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
16 godina

-samo je pitanje isplativosti izrade... chipoteka kao primjer 13kn.

Problem je samo pronači odgovarajući (mini) po trgovinama (kad imaju i po cjenicima..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 23:13 (ihush).
17 godina
neaktivan
USB Y kabal

E hvala, znači bacam se na posao :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nema baš veze s temom,al ok

Ima li igdje adapter: usb interni (znači na samoj matičnoj,ne na io,već na pcbu) na vanjski usb?

Znači kao kod novijih kućišta-spojiš na matičnu i imaš vanjski usb

Ima nešto slično u telebitu (?),al je nedostupno

Ima li igdje to?
17 godina
neaktivan

Nikad vidio ali imas PCI kontrolore za kupiti. 

:)
16 godina
moderator
pod009 kaže...
Ima li igdje adapter: usb interni (znači na samoj matičnoj,ne na io,već na pcbu) na vanjski usb? 

misliš na ovo? 1

2

3

4

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 9:09 (XXX-Man).
17 godina
neaktivan
Mene budale. Nikad vidio a imam u kompu :)
16 godina
ch33ta kaže...
Val kaže...

Ukratko, DA...

Ako imas volje i znanja mozes si bez problema slozit Y adapter. A ako ti se neda mucit, imas i gotovih ladica za kupit - nesto tipa Scythe Kamazo 2, on vec dolazi sa Y USB kablom, a cijena mu je sitnih 45kn...

Ja sam izvadil iz HP-ovog laptopa 320GB HDD i bacil ga u ladicu od WD Passporta, makar na HDD-u pise da vuce 1A radi cak i sa jednim USB-om, na nekim kompovima naravno nece, ali sad sa Y adapterom radi odlicno. Ako se odlucis sam radit adapter samo pazi na raspored zica (USB kablovi znaju imat zice raznih boja koje nemaju veze sa zdravim mozgom), nemoj zamijenit +/- na kablu te naravno odrezi ostale 2 zice (DATA+/-), naravno pazi da i na njima ne napravis kratki spoj, ja obicno odrezem jednu 1-2mm duzu, nabijem termo buzir i gotovo...

TRebao bi spoiti ovako:

1. Crvena -  Vcc (+5VDC)

2. Bijela -   DATA +

3. Zelena -  DATA -

4. Crna -  GND

1,2,3,4 1,2,3,4
Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
15 godina
neaktivan
Val kaže...

Koliko znam, taj HDD bi vec trebao doci sa Y USB-om posto sam imao jedan takav Verbatim od 250 GB i sa njime sam dobio i navedeni kabal. IMHO ne isplati se gnjavit sa time....kupis gotovi kabal i to je to.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
USB Y kabal

Dobio Verbatim externi HDD sličnog kapaciteta od TComa i isto je došao s klasičnim a ne Y kabelom. Na laptopima i desktopima kojima se sada srećem radi za sad bez frke.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Chaos kaže...

Dobio Verbatim externi HDD sličnog kapaciteta od TComa i isto je došao s klasičnim a ne Y kabelom. Na laptopima i desktopima kojima se sada srećem radi za sad bez frke.

Isti i sam imam....sve radi bez greske...no mora ici obavezno Y.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan

Ne mora. iMam ga preko godinu dana i mozda sam jednom stavio y kabel an njega. Onaj njegov bijeli odradjuje posao odlicno. Jedino pravi probleme na žnj kucistima. 

16 godina
moderator
logic kaže...

Ne mora. iMam ga preko godinu dana i mozda sam jednom stavio y kabel an njega. Onaj njegov bijeli odradjuje posao odlicno. Jedino pravi probleme na žnj kucistima. 

i na asrock mb ako se koriste prednji usb konektori...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
neaktivan

Koji prednji? Sve ploce imaju konektora samo pozadi. 

16 godina
moderator
logic kaže...

Koji prednji? Sve ploce imaju konektora samo pozadi. 

opet ti sa usb-om Smijeh

pa prednji na kučištu koji se preko 5 ili 10 pin konektora spajaju na mb...mogu bit i spojeni na onaj dodatak iza o čemu smo već pričali negdje...

edit...skoro sam ti dao td zbog ovog...Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 12:30 (XXX-Man).
17 godina
neaktivan

TO nsu konektroi od maticen vec od kucista koji su prkopcani na maticnu zicicama kao dlaka. Velika je razlika u kvaliteti signala na tim konektorima i onim pozadi koji su vezani direktno na maticnu. A sto se tice TD samo opleti. Trebas imati neki rejting ovdje da bi mi smetao tvoj td. Ti ga nemas ;)

16 godina
moderator
logic kaže...

TO nsu konektroi od maticen vec od kucista koji su prkopcani na maticnu zicicama kao dlaka. Velika je razlika u kvaliteti signala na tim konektorima i onim pozadi koji su vezani direktno na maticnu.

nisam ni ja rekao da su na matičnoj, pročita opet moj post...rekao sam da ne radi kad se koriste prednji konektori misleći na konektore na kučištu...a asrock matične skoro sve daju manju struju na te konektore nego na one iza bez obzira na tanke žice...mjerio sam...

logic kaže...

A sto se tice TD samo opleti. Trebas imati neki rejting ovdje da bi mi smetao tvoj td. Ti ga nemas ;)

pa neću davat bezveze, to je bila šala Cool

a to što ga nemam je samo zato što na forumu pišem tek oko mjesec dana iako sam član već dugo...

17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
logic kaže...

TO nsu konektroi od maticen vec od kucista koji su prkopcani na maticnu zicicama kao dlaka. Velika je razlika u kvaliteti signala na tim konektorima i onim pozadi koji su vezani direktno na maticnu.

nisam ni ja rekao da su na matičnoj, pročita opet moj post...rekao sam da ne radi kad se koriste prednji konektori misleći na konektore na kučištu...a asrock matične skoro sve daju manju struju na te konektore nego na one iza bez obzira na tanke žice...mjerio sam...

Kako si mjerio? Nekako sumnjam da si mjerio jacinu struje. Napone mozda al jacinu struje cisto sumnjam. Opisi kako si mjerio. 

16 godina
USB Y kabal

uh, koliko kvalitetnih postova ....

enivej, ako netko razmišlja o bricketima ovo je praktičnije i korisnije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxx-man: hvala,nema tipke na m.bug
Ihush: ne brini,nabavit će se i to :)
Logic: imaš li na kućištu usb? šta misliš-jesu povezani ikako s mbo? :)
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Bez Y kabla nije radio na Obsidianu, Cosmosu te na dva netbooka......uz to nije ni radio direktno prikopcan na MBO.

Radi se o Verbatimu koji je djelio t-com......izgleda da imam znj kucista, maticne ploce i oba netbooka su smece.... Namigiva

...ili je moj neko "cudo" tj. neka tvornicka greska koja ne radi sa obicnim USB-om vec samo sa Y. Smijeh

17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
xxx-man: hvala,nema tipke na m.bug
Ihush: ne brini,nabavit će se i to :)
Logic: imaš li na kućištu usb? šta misliš-jesu povezani ikako s mbo? :)

Ne znam na sta ciljas ali velika je razlika u konektorima otpozadi koji su direktno na ploci i rade isto bez obzira u kakvom kucistu se nalazili i konektora na kucistu koji su povezani obicnim zicicama na plocu i njihov rad zavisi od kucista a ne od ploce.  Nece raditi isto u kucistu od 100 i 1000 kn. Kuzis sad?

I sta ti mislis imam li ja usb na kucistu i znam li o cemu pricam?

bas me interesuje.

16 godina
moderator
logic kaže...

Kako si mjerio? Nekako sumnjam da si mjerio jacinu struje. Napone mozda al jacinu struje cisto sumnjam. Opisi kako si mjerio. 

ti misliš da ja kao električar neznam kako se mjeri struja? misliš da netko tko je nadležan za rad određenih sigurnosnih sustava nezna koristit multimetar? razmisli ponovno...

ukoliko neznaš kako se mjeri jačina struje koristi google, ja znam i predobro kako se to radi...

17 godina
neaktivan

Jbg ja sam glupi masinac ;)

Otkud bih ja to znao ;)

A nekako si mi mlad za to cime se hvalis ;) Al ok ;)

Sigurno nsu imali para za nesto bolje ;)

Ili biti nadlezan znaci mijenjati osigurace ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 18:27 (logic).
16 godina
moderator
logic kaže...

Jbg ja sam glupi masinac ;)

Otkud bih ja to znao ;)

A nekako si mi mlad za to cime se hvalis ;) Al ok ;)

Sigurno nsu imali para za nesto bolje ;)

Ili biti nadlezan znaci mijenjati osigurace ;)

samo ti podhebavaj...nisam ti ja ko ovi trolovi da se idem svađat, imam ja svoj život... Smijeh

ja nisam ljenčina pa se potrudim kad radim i tako sam u 2 god dogurao do mjesta voditelja uz to što idem na faks...nisam ja kriv što se drugi nisu pokazali dovoljno povjerljivim za takav posao... Cool a što se para tiče, ne brini, plaća mi je dosta velika...

btw...nisam rekao da si glup, smatram te za pametnog člana ovog foruma (jednog od rijetkih)...

17 godina
neaktivan
logic kaže...
Ne znam na sta ciljas ali velika je razlika u konektorima otpozadi koji su direktno na ploci i rade isto bez obzira u kakvom kucistu se nalazili i konektora na kucistu koji su povezani obicnim zicicama na plocu i njihov rad zavisi od kucista a ne od ploce.  Nece raditi isto u kucistu od 100 i 1000 kn. Kuzis sad?

bas me interesuje.

Vjerojatno imaš jer je PC novije generacije,al to je OT

ono od XXX mana je ok,samo trebam naći nešto slično u shopovima

16 godina
moderator
pod009 kaže...

pa uzmi sa njuškala, u nijednom shopu to još nisam vidio jer se to obično dobije sa matičnom...

17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
logic kaže...

bas me interesuje.

PItanje je bilo retoricko jer je klinac malkice prepotentan ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice