Stara glazbena linija

poruka: 9
|
čitano: 5.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Stara glazbena linija

Znači ovako, imam staru liniju koja više ne radi, ali bi htio iskoristiti njene zvučnike, pa me zanima mogu li izvaditi pojačalo iz linije i spojiti sa zvučnicima nekako da bi se to moglo koristiti ko nekakav zvučnički sustav? Šteta mi je da zvučnici samo stoje, kad znam da su dobri i mogli bi poslužiti, možda ih spojiti u komp, ali znam da nemogu ići ovak direktno. Hvala.

Men aren't fat, only fat women are fat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Stara glazbena linija

U principu je to što spominješ izvedivo, ali prvo pitanje je što ti je neispravno u liniji?

Pitam zato jer ti je inače najpraktičnije koristiti tu liniju kao takvu (mislim na kućište) ako ima line in, bez obzira što npr. CD ne radi...

KaeR
17 godina
Stara glazbena linija

Linija uopće ne radi, znači nemože se ni upaliti, ne funkcionira, mislio sam izvaditi pojačalo van i spojiti sa zvučnicima. Linija je neiskoristiva kao kućište, nešto je tu riknulo i nema joj spasa, a i preglomazna je da je stavim negdje blizu kompa, jer nema mjesta za takvo nešto, zato pokušavam smisliti nešto praktično i manje, a da se iskoristi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stara glazbena linija

Ja sam svoj problem riješio tako da sam uzeo sub(u kojem je pojačalo) i na njega spojio zvučnike. Sub je iz 2.1 MS sistema za pc koji je koštao 80 kn. Kvaliteta zvuka je odlična jer su i sub i zvučnici drveni.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako linija uopće ne radi, trebao bi prvo provjeriti radi li uopće pojačalo.

Inače, ako je napajanje linije crklo, izrada ili nabava novog napajanja za pojačalo lako može biti neisplativa...

KaeR
17 godina
Stara glazbena linija

Idem u istraživanje s tim napajanjem, testirat ga, pa se vrnem s novostima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stara glazbena linija

evo ovako imam liniju na ovaj konektor i treba mi pomoc ako netko zna kako se zove taj konektor evo i slika molim pomoc

THE HIIIIe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Po izgledu, to je 2-pinski DIN zvučnički konektor, npr. link

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 20:09 (KaeR).
15 godina
neaktivan
Stara glazbena linija

ako linija nece da se upali i na njoj ne svjetli ni jedna lampica provjeri prikljucni kabel napajanje pretpostavljam da je klasicni E I transformator u pitanju  mozes li napisati koji je proizvodjac/model linije da probam naci shemu na internetu pa ako sta nadjem da ti probam objasniti kako da sta spojis i ispitas

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice