Solarno napaj

poruka: 4
|
čitano: 1.816
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Solarno napajanje

Pošto je došlo proljeće i uskoro ćemo svi do kasna biti vani,razmišljam kako bih složio nekakvo osvjetljenje za oko vrtnog jezerca.

Imam solarne lampice no pošto mi je na tom dijelu većinom hlad ne stignu se bas nafilati pa slabo svijetle i to jako kratko.

Razmišljao sam kada bih imao nekakav solarnu čeliju da ju stavim na mjesto koje je stalno na suncu i povezem sa lampama koje bi bile na svom starom mjestu.

Jeli netko mozda radio slično ili bi znao kako to napraviti?

I naravno kako složiti da se gasi kada svjetlo dopire na to?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 20:33 (Josip_cobra).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Solarno napajanje
Josip_cobra kaže...

Pošto je došlo proljeće i uskoro ćemo svi do kasna biti vani,razmišljam kako bih složio nekakvo osvjetljenje za oko vrtnog jezerca.

Imam solarne lampice no pošto mi je na tom dijelu većinom hlad ne stignu se bas nafilati pa slabo svijetle i to jako kratko.

Razmišljao sam kada bih imao nekakav solarnu čeliju da ju stavim na mjesto koje je stalno na suncu i povezem sa lampama koje bi bile na svom starom mjestu.

Jeli netko mozda radio slično ili bi znao kako to napraviti?

I naravno kako složiti da se gasi kada svjetlo dopire na to?

A da otvoris te lampice, precvikas zice koje idu na kolektore, spojis sve kolektore paralelno, zice koje su ti bile spojene na kolektore(one koje si precvikao) spojis paralelno i izmedu stavis zicu zeljene duljine...

Mislim da bi trebalo raditi posto je sve spojeno na isti napon, ali pricekaj misljenje iskusnijih.

:D
13 godina
neaktivan

Problem je sto su kolektori na vrhu lampe te kada bih izvadio koleketore tu bi bila rupa(i tu bi ulazila voda) i gadno bi izgledalo.

Tak da nista od toga,ali ipak hvala

EDIT:

Možda kada bih na mjesto kolektora stavio neku dašcicu te oko nje presao silikonom da ne ulazi voda.

Miskim da cu tako i napraviti

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 20:47 (Josip_cobra).
16 godina
Josip_cobra kaže...

Problem je sto su kolektori na vrhu lampe te kada bih izvadio koleketore tu bi bila rupa(i tu bi ulazila voda) i gadno bi izgledalo.

Tak da nista od toga,ali ipak hvala

EDIT:

Možda kada bih na mjesto kolektora stavio neku dašcicu te oko nje presao silikonom da ne ulazi voda.

Miskim da cu tako i napraviti

Pa kupis neki lim i izrezes ga na dimenzije , postavis, silikon i to je to...

Bolje nego drvo, drvo bi moglo i popustiti ako bi duze vrijeme bilo izlozeno vodi tj ako bi se napravila lokva u drvu, al to opet ovisi dosta i o vrsti drva, a s druge strane opet predpostavljam da su lampice metalne i onda bi se lim bolje uklapao.

:D
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 16:33 (CroNk3r).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice