Snaga burning lasera

poruka: 6
|
čitano: 1.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Snaga burning lasera

Dakle,vidio sam da postoje slične teme i sve sam ih pročitao ali nijedna baš ne odgovara na moje pitanje...Imam green laser pen koji sam naručio s Ebay-a za 5 dolara i njegova je deklarirana snaga 5mw.Pošto se donekle kužim u elektroniku pretpostavljam da je njemu snaga ograničena njegovim driverom,ali da je snaga diode (barem teorijski) sigurno veća od 5mw.Volio bih da mi netko kaže je li moguće drugim driverom izvući više snage iz ove diodice jer je s konfom od dvije baterijice u seriji (oko 3 V) sigurno moguće dobiti struju dovoljnu za stvaranje snaga i dosta većih od 5mw.Jedino je pitanje može li to svaka dioda izdržati... Zahvaljujem
P.S

Cilj je pržiti papir i upaliti cigaretu ;)  

-------Ovo je potpis-------
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Snaga burning lasera
veki je car kaže...

Dakle,vidio sam da postoje slične teme i sve sam ih pročitao ali nijedna baš ne odgovara na moje pitanje...Imam green laser pen koji sam naručio s Ebay-a za 5 dolara i njegova je deklarirana snaga 5mw.Pošto se donekle kužim u elektroniku pretpostavljam da je njemu snaga ograničena njegovim driverom,ali da je snaga diode (barem teorijski) sigurno veća od 5mw.Volio bih da mi netko kaže je li moguće drugim driverom izvući više snage iz ove diodice jer je s konfom od dvije baterijice u seriji (oko 3 V) sigurno moguće dobiti struju dovoljnu za stvaranje snaga i dosta većih od 5mw.Jedino je pitanje može li to svaka dioda izdržati... Zahvaljujem
P.S

Cilj je pržiti papir i upaliti cigaretu ;)  

Teško ćeš upalit cigaretu, ali šibicu možeš :)

Ako se dobro sjećam, u taj laser ide 1,5 V, probaj spojit na 3V, ionako košta 5 dolara, pa neće bit velike štete :P

I googaj, imaš milijun rješenja, ja sam našo ono neko da ga pojačaš iznutra na nekom šarafu, jače svijetli, ali baterije jaaako brzo odu i onda mi se odlemilo dugme, dioda se odljepila doslovno od one maticne ili cega vec.. Bas se vidi da je kineski :D

16 godina
neaktivan
Snaga burning lasera

jedna baterija je 1.5v a pošto su dvije spojene + na - to je serijska veza i zajedno 3V ;)
a sad ja sam već rastavljao dva ili tri i baš ovi što ja naručujem nemaju taj šaraf već mi je jedina mogućnost praviti novi driver s istom diodom i zato sam se htio malo raspitati prije posla,tj provjeriti jeli isplativo ili se uopće ne moram zamarat ako je ona dioda u njemu bezvezna (čitaj kineska :D) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Snaga burning lasera

Ja ti imam 2 komada 20 mW 405nm laser i ta dva fokusirana u jednu točku bogme mogu ope kožu ali zapaliti šibicu, neznam baš. 100-150 mW laser bi mogao to učiniti.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Snaga burning lasera

sve ja to znam al me jednostavno zanima jel mogu ja povećat snagu ovog lasera bez da skurim diodu...a ako ne mogu skupljam lovu i kupujem diodu ljubičastu od 1w :3

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Snaga burning lasera

Možeš povećati, zašto ne, samo onda ne očekuj neki dulji radni vijek, a i pitanje je koliko ćeš veću izlaznu snagu dobiti

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice