Shift Registers?

poruka: 7
|
čitano: 5.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Shift Registers?

Pozdrav,

evo imam kratko pitanje. Naišao sam na jedan projekt, za koji imam sve osim tog "shift register". Iskreno, nemam pojma što je to. Ako mi netko može objasnit i dati mi link na Chipotekinim stranicama o tome. Također, "mic2981 High-Voltage High-Current Source Driver Array" je što? I da, možete mi dati "12MHz crystal" na chipotekinim nemogu naći 12MHz :S

Ili, bar da ovo probamo, ne nemogu naći shemu.

Nadam se da će te mi pomoći,

David.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 12:59 (Dava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Shift Registers?

Evo ni ja neznam što je točno to, al mi smo na informatici učili da je shift registar, registar posebne namjene koji nakon dobivenog impulsa pomiče zapisani sadržaj za bit lijevo ili desno.

Mrog
17 godina
odjavljen
Dava kaže...

Pozdrav,

evo imam kratko pitanje. Naišao sam na jedan projekt, za koji imam sve osim tog "shift register". Iskreno, nemam pojma što je to. Ako mi netko može objasnit i dati mi link na Chipotekinim stranicama o tome. Također, "mic2981 High-Voltage High-Current Source Driver Array" je što? I da, možete mi dati "12MHz crystal" na chipotekinim nemogu naći 12MHz :S

David.

Instructables je dobar za neke jednostavnije stvari. Ovo se baš i ne vidi sve najbolje, a i nije nešto što će ići raditi netko tko ne zna osnove.

Za komponente dostupne u chipoteci, lagano www.chipoteka.hr i pretraga datasheet-ova dok ne nađeš komponentu koja odgovara.

Shift registar ako i ne nađeš, možeš složiti od potrebnog broja D-bistabila.

12 MHz kristal je tu: http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=1810045001

mic2981 High-Voltage High-Current Source Driver Array je driver, odnosno buffer. Ako ne nađeš nešto slično, možeš koristiti operacijska pojačala ili tranzistorske sklopke.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Dava kaže...

Pozdrav,

David.

Instructables je dobar za neke jednostavnije stvari. Ovo se baš i ne vidi sve najbolje, a i nije nešto što će ići raditi netko tko ne zna osnove.

Za komponente dostupne u chipoteci, lagano www.chipoteka.hr i pretraga datasheet-ova dok ne nađeš komponentu koja odgovara.

Shift registar ako i ne nađeš, možeš složiti od potrebnog broja D-bistabila.

12 MHz kristal je tu: http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=1810045001

mic2981 High-Voltage High-Current Source Driver Array je driver, odnosno buffer. Ako ne nađeš nešto slično, možeš koristiti operacijska pojačala ili tranzistorske sklopke.

Evo vidim da si "stručan", al neb se ja onda mučio.

Pa, hajde dajte mi neki matrix onda. Tražim RGB 6x6 ili običan do najviše 24x8.

Isto, našao sam ovu shemu. Stvarno jednostavno. Vidit cu sutra u chipoteci u OS jel ima, obično tamo nemaju pola toga sto se nade na webu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 20:08 (Dava).
16 godina
neaktivan
Dava kaže...

Isto, našao sam ovu shemu. Stvarno jednostavno. Vidit cu sutra u chipoteci u OS jel ima, obično tamo nemaju pola toga sto se nade na webu.

Nadam se da si svjestan da moraš imati i programator za pic i neki software koji će se vrtiti u tom picu?

17 godina
odjavljen
Dava kaže...

Pa, hajde dajte mi neki matrix onda. Tražim RGB 6x6 ili običan do najviše 24x8.

Prvo, matrix bez programiranja ćeš teško napraviti... u biti krivo. Matrix bez programiranja možeš jednostavno napraviti pomoću jumpera (svaki jumper pali svoju LED-icu), ali nekako imam osječaj da to tebi nije cilj.

S mikrokontrolerom je već jednostavnije, ali trebaš imati program (ili napisati) i imati programator kojim ćeš ga ubaciti u kontroler. Sam hardware je najmanji problem. Pitanje je što ti možeš i što ti želiš.

Mislim da ta shema ne radi. 74HC244 je samo buffer s mogučnošću High Z izlaza što nam za ovu primjenu ne odgovara. Moglo bi se spojit da RB0-RB3 preko jednog 74HC244 upravljanog sa RA0 i RA1 naizmjenice upravljaju s prva 4 i druga 4 retka, a RB4-RB7 preko drugog 74HC244 upravljanog sa RA2 i RA3 upravljaju s prva 4 i druga 4 stupca, ali to malo komplicira program.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
Shift Registers?

ja mislim da je shift register

čudo koje prima npr tri ulaza u koje prima binarne podatke npr - 101 to je u dekatskom 5

i on ima 8 izlaza

dakle kade se napiše 101 iliti broj 5 on upali napon na 5. pinu

tako da sa 3 pina možeš kontrolirati 8

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice