RCF MHAS3 amp

poruka: 14
|
čitano: 2.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RCF MHAS3 amp

Eto imam ovo pojacalo tocnije dobio na poklon pa ima ko saznanja nes vise o njemu il neki manual za njega itd jer bi ga trebo popravljat
problem je st aneki strani napon dolazi na zvucnike pa membrane lete svuda :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RCF MHAS3 amp

Kakav napon kolega, jel istosmjerni, jel neki drugi signal ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RCF MHAS3 amp

znat cu tocnije kad ga otvorim u nedelju radim po cijele dane i ne stignem ni razmisljat.

isto tako mi se znao ponasat tda2040 kad je istosmjerni napon popusto isto tako se membrana micala sama od sebe i vise nego sta treba.

vidim jer imam zvucnike koji su jako osjetljivi s mekanim mebranama i bas je mice gore dole :)

u nedelju ga otvaram i prvo i osnovno provjeravam elektrolite i da vidim koji tranzistori su unutra :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RCF MHAS3 amp

so ajmo ovako znaci ima 3 komada TDA7296
i 4 komada D998 tranzistora

problem je kao st asma reko dolazi nesto probija na zvucnike nemoze s epojacat do kraja pocne krcat i distorzirat jako.
ako se stave osjetljivi zvucnici vidi se na oko da membrana sece iako nista nije spojeno na ulaz
ima ko ideje od kuda da krenem giga imas sta pametno ?
ima neka dva velika elektrolita i mislim da je jedan napuhan oni su mi prvi za zamjenit tako i onako a onda dalje krecem na mjerenje napona na tranzistorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RCF MHAS3 amp

Standard, počni sa provjerom elektrolita, provjeri napone na IC-u, provjeri si DC offset na izlazu, makni zvučnike, glasnoća na minimum, voltmetar na mV područje i izmjeri napon, nebi smio prelaziti 50mV u plus ili minus nikako, a idealno je nula da bude.

Kratko spoji ulazne stezaljke pojačala pa provjeri dali se onda događa pomicanje membrane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RCF MHAS3 amp

ma da sad imam vremena danas pa cu malo pogledat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RCF MHAS3 amp

Ima li kakvog napretka ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RCF MHAS3 amp

iskreno ne eto pojacalo stoji otvoreno na stolu i ceka da uhvatim malo vremena
ovaj tjedan je ubijanje na poslu jucer imali 11 raspona zracnog kabela 6 parnog za jednu kucu -.- i tako skoro svaki dan odjednom ih puklo da nam salju masu takvog posla a ne centrale pa jednostavno sam preumoran kad dodem doma. XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RCF MHAS3 amp

eto uhvatio vremena i mjerio izlazni napon znaci DC u mw

ljevi kanal 180mv a desni 90 sa tim da kad stavim plus na plus i minus na minus baca mi u negativno znaci kao da je plus na minusu a minus na plusu

na AC mjernom podrucju su oba dva 10 mv

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RCF MHAS3 amp

Malo povisoke vrijednosti, ova od 90 mV je naknap, ali ova od 180 mV je po meni previše. Jes to mjerio sa kratko spojenim ulazima ? 

Da li se membrana pomiče kada su ulazi kratko spojeni ?

Jesi li provjerio elektrolite ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RCF MHAS3 amp

elektrolite danas provjeravam
ne nisam spojio u kratki danas probam s kratkim a i danas mjerim napone na tda da vidim dali su u granicama napokon ne radim subotu pa se mogu zezat polako

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RCF MHAS3 amp

Po netu baš i nema nekih informacija o tom pojačalu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RCF MHAS3 amp

znam to je najgore prekopo sam sve nis nisam naso.
ali znam koji su cipovi unutra pa cu gledat koji im je dolazni napon koliko varira itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RCF MHAS3 amp

Ovi D998 tranzistori su pretpostavljam 2SD998 NPN tranzistor u TO-3PML kučištu ?

Trebalo bi i njih odlemit s ploče i provjeriti ispravnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice