Rasprava o 3D printanju izdvojena tema

poruka: 850
|
čitano: 524.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Rasprava o 3D printanju

Pozdrav ekipa,

htio bi isprintat 2 ovakva modela u crnoj boji pa ako mi netko moze poslat ponudu za printanje u inbox.

Hvala puno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Rasprava o 3D printanju

Zanima me kolika bi bila okvirna cijena da mi netko napravi 4 mala valjka (da bude tvrda plastika) i to širine 32 mm a visine 15 mm u crnoj boji (kao na slici).

thx..

Uviijek će biti budala i rata...

0 0 hvala 0
10 godina
Rasprava o 3D printanju

Evo odlucio i ja sebi nabavit 3d printer, za oko mi zapeo bambulab p2s, posto bih printao u jednoj boji ne zanima me combo (250€ je skuplji , osnovni je 519€). Posto bih vecinom printao stvari za radionicu, nosace/drzace i slicno, da li bi ovaj printer bio dobar. (Nisam jos procitao cijelu temu, pa ako se vec spominje moje isprike)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Re: Rasprava o 3D printanju

evo ja se jučer napio malo i naručio snapmaker U1....Bog mi pomozi XD

BTW jesmo rekli CroFil za filamente?

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2026 22:32 (MasterG).
14 godina
MasterG kaže...

PLA, PETG i ASA definitivno preporučam Crofila :) 

Javi obavezno kad dođe U1 kakav je, molim opširno :) Ipak od domaćeg čoeka je zadnja rijeć :) 

WWW.3DING.HR 3D Printanje, Skeniranje, Modeliranje, Lasersko Rezanje-Graviranje 3ding.hr@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2026 1:28 (kruskar).
11 godina
kruskar kaže...
MasterG kaže...

Javi obavezno kad dođe U1 kakav je, molim opširno :) Ipak od domaćeg čoeka je zadnja rijeć :) 

Kolega forumašu, bit će sve napismeno i još više (BTW pisalo je da čekam barem 2mj)...a nakon toga ako i treba još više od riječi, recite i javiti ću :)

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2026 2:20 (MasterG).
14 godina
MasterG kaže...
kruskar kaže...
MasterG kaže...

Kolega forumašu, bit će sve napismeno i još više (BTW pisalo je da čekam barem 2mj)...a nakon toga ako i treba još više od riječi, recite i javiti ću :)

Prodano dragi Kolega! Uzeli bi jednoga jer iskreno Vortek na Bambulabu nam se ne sviđa, nije to to! A nemamo baš nešto puno multicolora pa nemamo potrebe baš za Prusom i INDX-om, a ovaj U1 koliko vidimo po svemu dosta je dobar, istina da malo su neke stvari malo kompliciranije za izmjenu ali bože dragi nadamo se da neće biti potrebe za tim.

WWW.3DING.HR 3D Printanje, Skeniranje, Modeliranje, Lasersko Rezanje-Graviranje 3ding.hr@gmail.com
3 mjeseca
kruskar kaže...
MasterG kaže...
kruskar kaže...
MasterG kaže...

Prodano dragi Kolega! Uzeli bi jednoga jer iskreno Vortek na Bambulabu nam se ne sviđa, nije to to! A nemamo baš nešto puno multicolora pa nemamo potrebe baš za Prusom i INDX-om, a ovaj U1 koliko vidimo po svemu dosta je dobar, istina da malo su neke stvari malo kompliciranije za izmjenu ali bože dragi nadamo se da neće biti potrebe za tim.

Uzeo bi si ga i ja, ali Snapmaker nema dobru reputaciju, pogotovo glede podrške i održavanja.

Nadam se da se to promijenilo, jer je U1 i po punoj cijeni jako solidan, na papiru.

Tako da, kolega, šaljite dojmove. Sve, čak i najbanalnije detalje.

Nije mi o glavu, da mi baš treba toolchanger. Bambu AMS radi "ok" za moje potrebe, što je stvarno minimalno.

Tako da do kraja 2026 stignem vidjeti treba li mi Snapmaker U1, ili Prusa IDNX kad to izađe.

Gledao sam i za firmu da uzmem, lakše će šef probaviti cijenu ta dva uređaja nego Prusa XL-a. 

E, da, kolega, ti imaš nekoliko Bambu strojeva, zar ne?

Jesi li ikad imao problema sa slanjem g-code-a sa slicera na mašinu koja nije spojena na cloud? Zna mi puknuti wifi veza nekoliko puta kad šaljem kod na printer, a router je odmah pored. Jer, naravno, printer nema LAN kabel, kao doslovno svi ostali printeri.

A odbijam koristiti cloud mode. Nikad nisam imao print failure, već samo "failed to send to printer". Navodno taj bug postoji već godinama na A1.

14 godina
Vafel_Proizvod kaže...
kruskar kaže...
MasterG kaže...
kruskar kaže...
MasterG kaže...

Uzeo bi si ga i ja, ali Snapmaker nema dobru reputaciju, pogotovo glede podrške i održavanja.

Nadam se da se to promijenilo, jer je U1 i po punoj cijeni jako solidan, na papiru.

Tako da, kolega, šaljite dojmove. Sve, čak i najbanalnije detalje.

Nije mi o glavu, da mi baš treba toolchanger. Bambu AMS radi "ok" za moje potrebe, što je stvarno minimalno.

Tako da do kraja 2026 stignem vidjeti treba li mi Snapmaker U1, ili Prusa IDNX kad to izađe.

Gledao sam i za firmu da uzmem, lakše će šef probaviti cijenu ta dva uređaja nego Prusa XL-a. 

E, da, kolega, ti imaš nekoliko Bambu strojeva, zar ne?

Jesi li ikad imao problema sa slanjem g-code-a sa slicera na mašinu koja nije spojena na cloud? Zna mi puknuti wifi veza nekoliko puta kad šaljem kod na printer, a router je odmah pored. Jer, naravno, printer nema LAN kabel, kao doslovno svi ostali printeri.

A odbijam koristiti cloud mode. Nikad nisam imao print failure, već samo "failed to send to printer". Navodno taj bug postoji već godinama na A1.

Iskreno do sada nikad pucanja veze i problema s slanjem g-code-a, jedino se zna nekad "zblesirati" pa potraje slanje filea ali uvijek sve uredno bude bez ikakvih problema. Jednom je iz nekog razloga 5 minuta trajalo, baš sam mislio da nema ništa od toga, kad odjednom je ostalih 10tak % nabrzake prebacio i pokrenuo print.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice