Raspberry ili Arduino

poruka: 4
|
čitano: 1.209
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Raspberry ili Arduino

Kao sto sam naslov kaze zanima me da li je bolje kupiti raspberry ili arduino.

U arduinu ne znam mnogo no  pretpostavljam da koriste isti jezik.

Na cemu bi mogao lakse poceti za pocetak sam mislio nesto jednostavno poput paljenja ledica i tog.

Gledo sam dosta tutorijala a i imam iskustva s python-om.

Sta je vas izbor?

Nemam pojma...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Raspberry ili Arduino
Ono sto ti mogu rec je da sam koristio Arduino i da je po meni jako dobar. Kod se temelji na nekakvim osnovama C++ (pod osnove mislim na variable i loopove, isti su kao i oni na Cu), lako je shvatljiv i imas dosta mogucnosti, iako te nekad od realizacije dijeli nekakav sensor, no nebrini jer doista su jeftini.
Ono sto bi izdvoio kao jedini promasaj je da kad imas bug u kodu neizbaci ti line vec samo sto je error, pa moras sam kopat kako bi ka pronasa. Takoder jako je osjetljiv na jace voltaze pa lako pregori, no vjerovatno ti je tako i u pia, isto tako nemos ocekivat da ti mali cip vrti pogon na 4 kotaca mase 2 tone pod brzinom od 200, ili da upravljas mitraljezom sa pneumatskim pogonom na udaljenosti od 200m (sto bi cak mozda i bilo izvedivo da nema pneunatskog pogona), al za nekakve manje i fun projekte je jednostavno odlican.

I da, kupi crvenog kineza (falseta Arduino) ako kupujes samo plocicu, a ako kupujes kit imas na ebayu za cca 25GBP sa dostavom sto za kit i nije skupo.
12 godina
neaktivan
Raspberry ili Arduino

Ako imas iskustva sa Pythonom onda definitivno uzmi Raspberry, a sta ce tice pocetnika cak bi reko da je i Raspberry bolji za pocetnika, a i da ne kazem da je Raspberry dosta jaci (pogotovo Raspberry2) pa imas veci spektar projekata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Raspberry ili Arduino

NIst uzimamo raspberry pi 2 model b sa ebay mozda bude koji projekt.

Nemam pojma...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice