Proxxon

poruka: 8
|
čitano: 1.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Proxxon

Pozdrav ekipa!

Razmišljam kupit proxxon bušilicu http://www.chipoteka.hr/artikl/10310/busilica-micromot-fbs-12-e-100-w-proxxon-28-462 , pa me zanimaju iskustva i dali se može koristiti veća svrdla od 3.2 mm (ako se skinu čahure)?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Proxxon

Nema ta bušilica snage za veće svrdlo. Inače, stezna glava je "na šaraf", pa ako nađeš neku koja paše, može se promijeniti.

P.S. Bolje uzmi neku koja ide na 230V. Mislim da je cijena podjednaka. Za ovu ti još treba i ispravljač, ako želiš da radi regulacija okrataja. Ako je spojiš na istosmjernih 12V, radit će smao na maksimalnoj brzini.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Proxxon
zapravo mi treba busilica precizna jer planiram radit tiskane polcice, a trebalo bi mi 6mm svrdlo za izbusit plastiku za ledice. u svakom slucaju hvala na informaciji
17 godina
neaktivan
Proxxon

Ja bih na tvom mjestu uzeo neku jeftinu bušilicu na baterije. Sad ih ima za kikiriki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Proxxon

Ja imam malu bosch-ovu,busim sve s njom,a doslovno stane u dzep...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maliiisaa kaže...

Pozdrav ekipa!

Razmišljam kupit proxxon bušilicu http://www.chipoteka.hr/artikl/10310/busilica-micromot-fbs-12-e-100-w-proxxon-28-462 , pa me zanimaju iskustva i dali se može koristiti veća svrdla od 3.2 mm (ako se skinu čahure)?

Imam nesto slabiji model proxxon busilice (bez zadebljanja). Busilica nije namjenjena velikim svrdlima, ali zato ova manja svlada bez problema. Osim svrdala dobro dodje za pilanje i obradu plocica. Koristim je ako se ne varam vise od 15 godina, kupljena u Italiji u vrime kad za nju u HR 90% ljudi nije ni culo, svejedno i dalje radi. Najmanja svrdla su jako tanka, ali kako glava ne plese, ako imas mirnu ruku nece doc do loma svrdla. 

Darmarko kaže...

Za ovu ti još treba i ispravljač, ako želiš da radi regulacija okrataja. Ako je spojiš na istosmjernih 12V, radit će smao na maksimalnoj brzini.

Busilica zahtjeva ispravljac od 12V ili napajanje od 12V, ali samo podešavanje broja okretaja se vrši na bušilici, tako da je regulacija broja okretaja zadrzana neovisno o izvoru tih 12V. 

Busilica na 230V ima svoju publiku i primjenu, ova je specificna i kome treba taj ce je znat iskoristit.

Proxxon radi dosta kvalitetne i pouzdane stvari, naravno sve to ima i svoju cijenu, od odvijaca, kljuceva, preko busilica, brusilica itd. 

17 godina
neaktivan
wifi kaže...

Busilica zahtjeva ispravljac od 12V ili napajanje od 12V, ali samo podešavanje broja okretaja se vrši na bušilici, tako da je regulacija broja okretaja zadrzana neovisno o izvoru tih 12V

Ovisi itekako...

EDIT: barem na ovim novijim modelima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 15:39 (Darmarko).
17 godina
neaktivan
Darmarko kaže...

Ovisi itekako...

EDIT: barem na ovim novijim modelima.

hmmm.... a moguce onda, racunaj da moj ipak ima godina i godina... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice