Promjena USB-a na tipkovnici

poruka: 6
|
čitano: 1.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav imam SpeedLink tipkovnicu otišao je usb kabal, sad sam htio zamjeniti kabal ali posto nemam ni jednu staru tipkovnicu našao sam od đojstika kabal i na njemu su mi sljedece žice  žuta,plava,crvena i smeđa a na "plocici" od tipkovnice su crna,zelena,crvena i bijela. Pa me zanima dali moze neko reci koje žice spajam a koje ne ? i dali je uopce moguce spojiti tak ? :D 

btw evo sad sam otvorio joystick na plocici su ove oznake  plava DD,  crvena D-,smeđa D+ i žuta GND a na tipkovnici crvena V,bijela D,zelena  C i crna G 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 11:32 (n00b1).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bilo tko? :/

0 0 hvala 0
14 godina

Pa boje ti uopće nisu bitne,jer su ti one različite kod svakoga proizvođača ili tipa hardwarea!

Moraš imati "zujalicu" ili ispitnu lampu,te ispitati na pokvarenom jacku koja boja žice ide na koju poziciju-te zapisati to!

Tada uzmeš taj kabal od joysticka i na njemu obaviš isto ispitivanje!

Spoji žice i izoliraj!

Samo,glupo ti je to raditi,jer možeš tipkovnicu kupiti za 30-tak KN,ali eto,ako se voliš sa takvim stvarima zezati-Kapa dolje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Promjena USB-a na tipkovnici

Znaci ne pomazu ni oznake na plocicama od joysticka i tipkovnice ? :/ ma ovo je ona Darksky tipkovnica s osvjetljenjem tipaka :D 

14 godina
Re: Promjena USB-a na tipkovnici
n00b1 kaže...

Znaci ne pomazu ni oznake na plocicama od joysticka i tipkovnice ? :/ ma ovo je ona Darksky tipkovnica s osvjetljenjem tipaka :D 

Nema ti to veze,USB je USB,ima 5 žica(ako se ne varam),4 kontakta i 1 Ground,ako spojiš sve kako treba,moralo bi raditi!

15 godina
neaktivan

Probaj ovako:

Plava-Crvena

Crvena-Bijela

Smeda-Zelena

Žuta-Crna

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: