Pomoc oko case moddinga

poruka: 21
|
čitano: 6.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoc oko case moddinga

heh... ljeto je i meni je dosadno pa bi htio dosadu razoriti modificiranjem  svog  kućišta (DELUX DLC-MG416). Nemam baš puno "inspiracije" pa bih vas zamolio za nekoliko vaših ideja i savjeta.  Što bi se dalo napraviti s tim kucistem? (naravno ako nije preskupo, moj buđet je 500-600kn). Ja sam mislio obojati ga crnom bojom ( no tu sam zapeo, s kakvom bojom, na koji nacin...) Sastrane želim staviti pleksiglas (alo evo problem, s cim rezati metal, a s cim pleksiglas) Sinula mi je ideja da s gornje strane stavim također pleksiglas i jedan ventilator ( je li to moguce ) Mislio sam umetnuti i neonku ( koja bi boja posala)... Želio bi staviti nekog od ovih hladnjaka na stražnju stranu kucista: crveni ili plavi... Kuciste bi trebalo biti dobro hlađeno jer bih htio svoje jadne komponente klokati...

Sada da cujem vas. Što bi se od ovoga dalo napraviti, što je uredu a što nije. Želim cuti vaše ideje i komentare.

Tnx unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoc oko case moddinga

Ja ti imam dosta iskustva s autolimarijom tako da bi napravio nesto extremnije modifikacije. Upravo imam u planu iz jednoga staroga kucista, ali sto se tice tvojeg moras reci od kakvog je materijala. Moras paziti sto se farba tice makar farba za felge u spreju moze posluziti. Kazes da imas ogranicen buđet, ak se mene pita to je dosta. Znaci kupis sprey za felge (ako je kuciste metalno) sjaj (ne mat) i prefarbas stranice u crno, mozes tada u nekom od sve po 12 kuna ducana kupiti neke shablone tribala ili ih sam napravis u kojem zelis obliku (neki svoj logo napravis). Sad sve dalje ovisi s kakvim alatom raspolazes da stranice odrezes u neki od oblika, a iznutra stavis neonke itd itd. Opcija imas koliko ti masta dopusta. :D Evo tolko od mene.

Ivo. Govori ti Big Brother. To nije dovoljno dobar razlog.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Pomoc oko case moddinga
ukay1000 kaže...

Ja ti imam dosta iskustva s autolimarijom tako da bi napravio nesto extremnije modifikacije. Upravo imam u planu iz jednoga staroga kucista, ali sto se tice tvojeg moras reci od kakvog je materijala. Moras paziti sto se farba tice makar farba za felge u spreju moze posluziti. Kazes da imas ogranicen buđet, ak se mene pita to je dosta. Znaci kupis sprey za felge (ako je kuciste metalno) sjaj (ne mat) i prefarbas stranice u crno, mozes tada u nekom od sve po 12 kuna ducana kupiti neke shablone tribala ili ih sam napravis u kojem zelis obliku (neki svoj logo napravis). Sad sve dalje ovisi s kakvim alatom raspolazes da stranice odrezes u neki od oblika, a iznutra stavis neonke itd itd. Opcija imas koliko ti masta dopusta. :D Evo tolko od mene.

tnx za sprej, probat cu kupiti. Cuo sam da se bocne stranice režu brusilicom ( je li to dobro).. sto se tice pleksiglasa, koja je najbolja širina i s cime ga pricvrstiti. Sry zbog možda glupih pitanja, no to mi je prvi put i nebih htio nešt zaribati. Molim vas za još neke ideje što bih mogo napraviti.

17 godina
Pomoc oko case moddinga

Ja sam stranicu kučišta išao rezati drmelom i jako sam dobro izrezao, također pleksiglas možeš zaljepiti dvoslojnim ljepilom, trakom, vrućim ljepilom (ali pazi da ne staviš puno jer od topline pleksi može puknuti). Također bit ti farbanje preporučio poslje rezanja kako bi mogao obojati eventualno ako malo pogrješiš i skineš boju. I još nešto, ako ti se plexi slučajno malo zaprlja ni slučajno nemoj brisati razrjeđivačem jer će nagristi površinu.

Nadam se da sam malo pomogao.

Sretno!

That was awesome
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dodinho kaže...

Ja sam stranicu kučišta išao rezati drmelom i jako sam dobro izrezao, također pleksiglas možeš zaljepiti dvoslojnim ljepilom, trakom, vrućim ljepilom (ali pazi da ne staviš puno jer od topline pleksi može puknuti). Također bit ti farbanje preporučio poslje rezanja kako bi mogao obojati eventualno ako malo pogrješiš i skineš boju. I još nešto, ako ti se plexi slučajno malo zaprlja ni slučajno nemoj brisati razrjeđivačem jer će nagristi površinu.

Sretno!

tnx i tebi... heh, sad mi još samo trebaju ideje xD... kojom bojom da obojam kuciste, koju boju da stavim neonku, jel da stavim ovaj plavi i ovaj crveni ili 2 plava ili 2 crvena. kao što vidite sad me najviše muče boje i kontrasti pa bi zamolio nekoga da mi i oko toga pomogne

16 godina
neaktivan
Pomoc oko case moddinga

eo nest od mene mozda ti da neku ideju sta i kako bi mogao napraviti

Imam problema sa snom. Ne da mi se ustati iz kreveta.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Spyware kaže...
Dodinho kaže...

Sretno!

tnx i tebi... heh, sad mi još samo trebaju ideje xD... kojom bojom da obojam kuciste, koju boju da stavim neonku, jel da stavim ovaj plavi i ovaj crveni ili 2 plava ili 2 crvena. kao što vidite sad me najviše muče boje i kontrasti pa bi zamolio nekoga da mi i oko toga pomogne

Ja bih preporučio da koristiš jednu boju- ja kada budem kupovao staviti ću plavi, ali ukusi se razlikuju samo mislim da bi jedna boja bila bolja, a više njih bilo bi malo kičasto.

Pogledaj i ovaj

pa možda dobiješ neku inspiraciju, ima takvih videa na tone.

That was awesome
17 godina
Pomoc oko case moddinga

Evo ja sam ti na brzinu u Photoshopu slozio kako mozes poceti...ako nemas iskustva radje probaj rezat nesto drugo da ne upropastis, a ova slika ispod ti moze biti nekaj sasvim lagano za pocetak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ukay1000 kaže...

Evo ja sam ti na brzinu u Photoshopu slozio kako mozes poceti...ako nemas iskustva radje probaj rezat nesto drugo da ne upropastis, a ova slika ispod ti moze biti nekaj sasvim lagano za pocetak.

nebi bilo loše crna boja XD. a s cime bi mogo napravit takvu sliku ili nekakav natpis?

16 godina
Pomoc oko case moddinga

hvala za video, ima dosta korisnih stvari koje bi mi mogle pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spyware kaže...
ukay1000 kaže...

nebi bilo loše crna boja XD. a s cime bi mogo napravit takvu sliku ili nekakav natpis?

Mozes napraviti naljepnicu ili nabaviti shablonu pa ona prefarbas. Najlakse ti krenut crnom bojom jer mores keljit na nju koju god oces boju zbog kontrasta.

16 godina
ukay1000 kaže...
Spyware kaže...
ukay1000 kaže...

Mozes napraviti naljepnicu ili nabaviti shablonu pa ona prefarbas. Najlakse ti krenut crnom bojom jer mores keljit na nju koju god oces boju zbog kontrasta.

ja imam na kompu nekoliko zgodnih natpisa... kako bih s toga mogao napraviti šablonu... ?

16 godina
Pomoc oko case moddinga

evo imam još jedno pitanje... s čime je najbolje rezati pleksiglas da ne pukne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spyware kaže...

ovisi o debljini onaj tanki mozes i sa malo boljim skalpelom a one deblje mos sa rezbarskom pilicom ili isto sa dremelom....

16 godina
neaktivan
Pomoc oko case moddinga

Sto se tice rezanja mozes rezat s ubodnom pilom ali uzmi pilicu za metal da ti pravi sitan rez.Ili pilicu za modeliranje a ako ih nemas mozes ih kupiti na komade...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spyware kaže...

Ja sam pleksi rezao deremelom, samo kada izrežeš malo prođi s turpijom da izbrusiš da je kolko tolko ravno.

That was awesome
16 godina
Dodinho kaže...
Spyware kaže...

Ja sam pleksi rezao deremelom, samo kada izrežeš malo prođi s turpijom da izbrusiš da je kolko tolko ravno.

Problem je to što nemam dremel... probat cu skalperom buduci da je od 2mm

16 godina
neaktivan
Pomoc oko case moddinga

dremel sa dodacima ti u pevecu dodje oko 250 kuna.... pa vidi dal ti se isplati.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dadododo kaže...

dremel sa dodacima ti u pevecu dodje oko 250 kuna.... pa vidi dal ti se isplati.....

ne znam baš, 250 kn je puno za par put korištenja

16 godina
neaktivan
Pomoc oko case moddinga

a cuj kako god ti volja,ali samo da napomenem da je to visenamjenska brusilica,znaci moguce je da ce ti koristiti i za druge stvari...   npr,i ja sam je samo radi case moddinga kupio pa sam onda skuzio i malo igranja sa dodatcima pa sam poceo i gravirati po pleksiju ....   a pomoglo mi je i kod auta kad sam pravio rupe za zvucnike i voofer itd , samo neki od primjera,al vjeruj da ce ti uvijek dobro doci .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dadododo kaže...

a cuj kako god ti volja,ali samo da napomenem da je to visenamjenska brusilica,znaci moguce je da ce ti koristiti i za druge stvari...   npr,i ja sam je samo radi case moddinga kupio pa sam onda skuzio i malo igranja sa dodatcima pa sam poceo i gravirati po pleksiju ....   a pomoglo mi je i kod auta kad sam pravio rupe za zvucnike i voofer itd , samo neki od primjera,al vjeruj da ce ti uvijek dobro doci .....

ok, tnx za savjete

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice