Pojačalo Techniks SU-7100K

poruka: 57
|
čitano: 7.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ok,danas  me je ovo govno od multimetra ullašilo.Idem ja izmjeriti napon kad ono 140V???!!!!Prazna baterija....

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pošto ču u ovjoj trgovini naručivati neke prekidače pa me zanima dali OVAJ kondenzator paše?? Ima isti 6800uF ali nije 42V neko 63V??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pojačalo Techniks SU-7100K
Strm kaže...

Pošto ču u ovjoj trgovini naručivati neke prekidače pa me zanima dali OVAJ kondenzator paše?? Ima isti 6800uF ali nije 42V neko 63V??

Uvijek možeš staviti kondenzator sa većim naponom, samo nesmiješ sa istim ili manjim jer će lako probiti, pogotovo kad "odvališ volume" pa se brže pune i prazne

zzzZZzzzZZzzzZz...
14 godina
johi bro kaže...
Strm kaže...

Uvijek možeš staviti kondenzator sa većim naponom, samo nesmiješ sa istim ili manjim jer će lako probiti, pogotovo kad "odvališ volume" pa se brže pune i prazne

tnx

Strm
14 godina

Onak na brzinu vidim da nisi baš neki maher za elektroniku pa moj savjet da se kaniš čorava posla i to prepustiš profesionalcu dok ne skuruiš sebe,nekog,stan i sli!

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
volegradele kaže...

Onak na brzinu vidim da nisi baš neki maher za elektroniku pa moj savjet da se kaniš čorava posla i to prepustiš profesionalcu dok ne skuruiš sebe,nekog,stan i sli!

Ma razumijem se ja koliko\toliko,znam lemiti i to sve jedino baš nepoznajem pojačala i kako oni funkcioniraju...

Strm
16 godina
moderator
Strm kaže...

Ma razumijem se ja koliko\toliko,znam lemiti i to sve jedino baš nepoznajem pojačala i kako oni funkcioniraju...

Bez uvrede, ali nemaš pojma.

Kakve si ti gluposti pisao do sad po forumu, to je navjerojatno...

Ako stanu, stavi 63V kondenzatore, oni od 42V ionako imaju premali napon za to pojačalo (ako si dobro mjerio).

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 20:07 (XXX-Man).
14 godina

Jesam ;)

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne kuzis elektroniku bez obzira sto znas lemit, lemit moze svako naucit, a za servisirat i popravljat eletronicke komponente trebas bit dobro potkovan znanjem i iskustvom, a ti nemas ni jedno ni drugo, i molio bih da se kolege  suzdrze od davanja savjeta jdr to ne vodi nikam!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Ne kuzis elektroniku bez obzira sto znas lemit, lemit moze svako naucit, a za servisirat i popravljat eletronicke komponente trebas bit dobro potkovan znanjem i iskustvom, a ti nemas ni jedno ni drugo, i molio bih da se kolege  suzdrze od davanja savjeta jdr to ne vodi nikam!!

vodi,u bolnicu xD

14 godina
volegradele kaže...

Vodi ;) Sutra dolaze kondenzatori,a ja su u iducu sub moratni trknuti u zagreb kod ujaka pa ču uzeti i chip.Nemam bišta za izgubiti odsim 60-ak kn..

Strm
15 godina

ajd pustite decka na miru.

kako ce naucit ako ne proba a.

ja sam sa 7 godina prcko oko motorica i baterija i 220V i sve rasturo i cupo elektroniku van. kao i svaki pravi elektornicar.

neke stvari se pocnu ucit sa praksom a ne teorijama...

mi mu pomazemo na njegovom je dali ce uspijet il ne il ce spalit il ce popravit. sta vas briga mislim stvarno.

da ja nisam sam pokusavo neke stvari bez ikakve teorije ikad nebi naucio i pola toga sta znam sam naucio iz prakse a ne teorije iz skole a zavrsio sam skolu za RTV servisera.i da kazem ne naucis nista u skoli samo teorija nista praksa...
tako da ako volis elektorniku prepusten si sam sebi.

nije to programiranje da citas knjigu i tjt. i u programiranju moras sam pokusavat neke stvari.

tako da sve hejtere i koji mu govore da se makne od toga molio bi da ne komentiraju u ovu temu vise

Moj PC  
2 5 hvala 0
14 godina

Ma du upravu si ,netreba ti škola za to,uz par savjeta sa foruma otvoriš servis bez problema!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da je to tako jednostavno,svi bi kod kuce sami sebi popravljali stvari....

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina

baš ste prepotentni ono do jaja....

ko prvo nisam reko da otvori servis ali mora pocet sa necime...

i mali ako oce moze

il vam je bed sta mali pokusava i trudi se.

uzmite u obzir i njegove godine di ste vi billi sa 10 godina ajd mi kazite

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Postujem dijete , definitivno je lijepo vidjet da je zainteresiran za elektroniku. Medutim, iako 230V AC spada u NN smatram da je jako opasno da radi s tim naponom . Dovoljna je mala ne paznja i sve moze poc po zlu ( nedaj Boze ) . Struju ne mozemo fizicki vidjet, ali mozemo itekako osijetit. Struja nije za igru . Ako je decko zainteresiran za elektroniku , neka krene sa nekim manjim naponima ( 12V ) . Popravak uredaja (230V AC ) je interesantan no to iziskuje ipak malo vise iskustva. Ukoliko ima zelju popravit si pojacalo preporucam mu da zamoli nekog od iskusnijih da mu pomaze tijekom popravka te da nadzire njegove postupke u zivo , a ne putem interneta . Nikako mi nije cilj ubiti volju za elektronikom no samo selim rec da treba biti na visokom oprezu jer to nisu male stvari.
Jos samo da nadodam , svakako da je praksa sastavni dio , ali nesmijemo zaobic teoriju. Zato se ucenicima uz teoriju pruza praksa, a onda bi oni trebali dobit svog mentora koji ce ih nadzirat i vodit kroz njihov rad ( ovisno gdije je odraduju ) ...

3 0 hvala 1
14 godina
Maki.el kaže...
Postujem dijete , definitivno je lijepo vidjet da je zainteresiran za elektroniku. Medutim, iako 230V AC spada u NN smatram da je jako opasno da radi s tim naponom . Dovoljna je mala ne paznja i sve moze poc po zlu ( nedaj Boze ) . Struju ne mozemo fizicki vidjet, ali mozemo itekako osijetit. Struja nije za igru . Ako je decko zainteresiran za elektroniku , neka krene sa nekim manjim naponima ( 12V ) . Popravak uredaja (230V AC ) je interesantan no to iziskuje ipak malo vise iskustva. Ukoliko ima zelju popravit si pojacalo preporucam mu da zamoli nekog od iskusnijih da mu pomaze tijekom popravka te da nadzire njegove postupke u zivo , a ne putem interneta . Nikako mi nije cilj ubiti volju za elektronikom no samo selim rec da treba biti na visokom oprezu jer to nisu male stvari.
Jos samo da nadodam , svakako da je praksa sastavni dio , ali nesmijemo zaobic teoriju. Zato se ucenicima uz teoriju pruza praksa, a onda bi oni trebali dobit svog mentora koji ce ih nadzirat i vodit kroz njihov rad ( ovisno gdije je odraduju ) ...

Radim s 80V{#} xD

Strm
13 godina
neaktivan
Dobro si rekao, ali transformator je pod naponom od 230V AC ... Takoder 80V DC moze biti nezgodno... Mozda da si nabavis kakav manji ispravljac od modema ili neceg sl. koji daje 12V DC cca. 1.5A i da si slozis jedno pojacalo od 5-10W ( TDA2003 ?) ili mozda nesto drugo sto si voljan napravit i da te interesira, a usput naucis nesto novo :)
Ovo su sve dobro namjerni savjeti.
Sretno i uzivaj u elektronic ! :)

0 0 hvala 0
14 godina
Maki.el kaže...
Dobro si rekao, ali transformator je pod naponom od 230V AC ... Takoder 80V DC moze biti nezgodno... Mozda da si nabavis kakav manji ispravljac od modema ili neceg sl. koji daje 12V DC cca. 1.5A i da si slozis jedno pojacalo od 5-10W ( TDA2003 ?) ili mozda nesto drugo sto si voljan napravit i da te interesira, a usput naucis nesto novo :)

Ma..Već sam radio s LM386,osim toga ja nediram pojacalo golim rukama dok je upaljeno! :D

Strm
12 godina
neaktivan
Maki.el kaže...

prije svega je najbitnija ozbiljnost i bitit svjestan da radiš s nečim što te može odvojit od života.....ja sam kupio muda 3-4 dana prije negoli sam se bacio na popravak napajanja.....

14 godina

Pa jbg,i ja kad sam prvi put spajao 4trafa paralelno za neki ispravlajć visokog napona,na krajuu krajeva je sve radilo xD

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Strm kaže...
Maki.el kaže...

Radim s 80V{#} xD

napon nije ono što ubija...ubija struja i njena frekvencija,da dotakneš rukom vodič koji je pod naponom,zgrčili bi ti se mišići šake i ne bi se mogao odvojit od izvora što bi na kraju dovelo do grčenja srčanih mišića ili bi ako imaš sreće,završio na drugom kraju sobe s nekoliko opekotina...p.s. bez obzira što je uređaj isključen,u njemu se mogu nalaziti kondenzatori koji te mogu syebat...

14 godina
kivic15 kaže...
Strm kaže...
Maki.el kaže...

Radim s 80V{#} xD

napon nije ono što ubija...ubija struja i njena frekvencija,da dotakneš rukom vodič koji je pod naponom,zgrčili bi ti se mišići šake i ne bi se mogao odvojit od izvora što bi na kraju dovelo do grčenja srčanih mišića ili bi ako imaš sreće,završio na drugom kraju sobe s nekoliko opekotina...p.s. bez obzira što je uređaj isključen,u njemu se mogu nalaziti kondenzatori koji te mogu syebat...

Ja inače ugasim i tek nakon 5min prčka,valjda se doklem isprazne :DD

Strm
12 godina
neaktivan

kondenzatori mogu zadržat ''punjenje'' i do nekoliko dana (dan-dva)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kivic15 kaže...

kondenzatori mogu zadržat ''punjenje'' i do nekoliko dana (dan-dva)

ma istina je to,ali ne toliko da nas može udarit kako spada,več nakom 15min spadne dovoljno da bude sigurnu,možda te malo drmne ali to zaboraviš kad se budeš ženio,zar ne?{#}

Strm
14 godina

Očistio sam pasivni hladnjak,zanima me dali može iči pasta za CPU kulere ili mora iči neka posebna???

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Moze.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: