PATA konektor

poruka: 17
|
čitano: 6.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Sata to Pata adapter

Ovo sam stavio u Samogradnju jer neznam gdje bio trebala tema, pa se zbog toga ispričavam.

Naime, napajanje (500W Corsair CX Series) mi nema PATA konektor.

Zanima me kako da napravim adapter koji će od jednog SATA konektora napraviti PATA?

Čini mi se da bi to trebalo izgledati kao na slici (samo obrnuto), ali nisam siguran kako sve pospajati, a na netu tutoriala nema (Ili sam slabo tražio?)

Uglavnom, molim pomoć oko izrade. (Imam nekoliko PATA i 1 SATA cabel)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 13:03 (Vkm996).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sata to Pata adapter

To na slici je Molex -> Sata power cable adapter. Paralel ATA, odnosno IDE je nesto drugo.

mozes ovdje pogledati pinove, pa vidi moze li se sto izvesti:

http://pinouts.ru/Power/sata-power_pinout.shtml

http://pinouts.ru/Power/BigPower_pinout.shtml

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
neaktivan
PATA konektor

Što će ti uopće PATA kabel na napajanju?
PATA kabel služi za spajanje matične i diska/floppy-a, netreba ti on na napajanju. Ovo na tvojoj slici je konverter iz molex-a u SATA naponski konektor. On provodi struju.

Pogledaj sliku bit će ti jasnije.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Sata to Pata adapter

Tebi treba ovakav kabel.

dupli dupli

Dijelove (možda) nađeš u Chipoteci.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 13:25 (kizo2703).
16 godina
PATA konektor

Tako je, zbunio sam se, molex je u pitanju.

A neznam kako da napravim adapter jer SATA ima 12 pinova a Molex 4...

Kako bih onda sve trebao pospajati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: PATA konektor
Vkm996 kaže...

Tako je, zbunio sam se, molex je u pitanju.

A neznam kako da napravim adapter jer SATA ima 12 pinova a Molex 4...

Kako bih onda sve trebao pospajati?

ma kupi za 10kn. naravno ako je kod nas dobavljivo.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
15 godina
neaktivan
PATA konektor

Treba ti Y molex adapter, imaš ga u ADM-u za 20kn.

Kupiš ih više pa radi kaskadu.

P.S. to ti je s jednog na dva molexa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
yeo kaže...

Treba ti Y molex adapter, imaš ga u ADM-u za 20kn.

Kupiš ih više pa radi kaskadu.

P.S. to ti je s jednog na dva molexa.

treba mu sata na molex. nema molex konektora na napajanju ako se nevaram.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
15 godina
neaktivan
PATA konektor

sigurno ima barem jednog, al su mu zauzeti na neš drugo (6 pinski adapter recimo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PATA konektor

lol no shit sherlock.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 14:22 (sokre).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Corsair CX Series, 500 Watt, ATX, ATX12V v2.3, 80 PLUS certified, ultra-quiet 120mm fan delivers excellent airflow at an exceptionally low noise level by varying fan speed in response to temperature, 80% energy efficiency, 1x ATX 24 pin 20 pin, 1x EPS ATX12V 8-4 pin, 2x PCI-E 6 2 pin, 5x SATA, 4x 4 pin peripheral, 1x floppy

4x 4 pin peripheral - Kakvi su onda ovo konektori? Ajde ti baci koju sliku ovdje! Peripheral obično znači molex ( a ako su ti svi ti molexi zauzeti ,uvijek ima molex splitera za kupit ,jeftinije i jednostavnija opcija).

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 16:00 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Corsair CX Series, 500 Watt, ATX, ATX12V v2.3, 80 PLUS certified, ultra-quiet 120mm fan delivers excellent airflow at an exceptionally low noise level by varying fan speed in response to temperature, 80% energy efficiency, 1x ATX 24 pin 20 pin, 1x EPS ATX12V 8-4 pin, 2x PCI-E 6 2 pin, 5x SATA, 4x 4 pin peripheral, 1x floppy

4x 4 pin peripheral - Kakvi su onda ovo konektori? Ajde ti baci koju sliku ovdje! Peripheral obično znači molex ( a ako su ti svi ti molexi zauzeti ,uvijek ima molex splitera za kupit ,jeftinije i jednostavnija opcija).

to je molex, odnosno to napajanje i ima molex medutim crne je boje pa autor ocito nije primjetio (molexi su obicno one neke prozirno bijele)

16 godina
neaktivan
badboycro kaže...

to je molex, odnosno to napajanje i ima molex medutim crne je boje pa autor ocito nije primjetio (molexi su obicno one neke prozirno bijele)

Vjerojatno ,iako mi nije jasno da se ,bez obzira na boju plastike ,ne pogleda kako konektor izgleda. Ipak je svaka vrsta drugačije veličine i ima drugačije pinove.

14 godina
neaktivan
Ja sam radio nešto slično, SATA-SATA adapter ali koji ima mogućnost da se sata uređaj putem prekidaca ugasi...

Jedan konektor sam uzeo iz neispravnog napajanja i on se spaja u disk, a drugi konektor (onaj kakav tebi treba) sam uzeo iz elektronike neispravnog diska. Radi savrseno.
Ima 15 pinova, da, 3 pina su 12V, pa još 3 za 5V, 6 pinova za GND i 3 pina za 3,3V.

Ako imas kakav neispravan sata disk, odlemi sata power konektor i na njega zalemi molex konektor (možeš odrezati sa svakog neispravnog napajanja) i to izoliraj sa termobuzirom i to je to.
Iako ti je definitivno jednostavniji način kupiti molex Y adapter ili više njih, do sada nisam nikada vidio napajanje bez ijednog molex konektora...
www.dreamteh.com
16 godina
PATA konektor

Sorry na bump

Problem je bio što tada još nisam bio dobio napajanje, pa sam mislio da nema ni jedan molex...

Bilo kako bilo, hvala svima (može lock)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

S obzirom na to da još jako puno komponenti ima molex konekktore ,rijetka su napajanja bez njih.

A i ako nisi bil siguran ,samo je trebalo ukucat u tražilicu Corsair CX500 V2 images i vidiš kaj te zanima na milijun slika!! {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice