Ozvucenje za komp

poruka: 58
|
čitano: 8.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

pogledacu jos, ima svakakvih pojacala,  znaci da uzmem nesto preko 500w da mi dobro dere ? 

Poznat ćeš me i po mraku po felgama i šestaku a ja tebe po oblaku dima što izlazi iz tvog tdi-a!!!!!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

Zemi neko poznatije pojačalo, nemora biti 500W samo da znaš da je kvalitetno jer first radi sve od tostera, miksera, pa do pojačala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

Ima jedno JVC za 30 KM, pitaj za model pa da vidimo kolka je stvarna snaga po kanalu, zatim imaš ovo Blaupunkt za 50 KM, a ovo za 70 KM je odlično

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

uh svidja mi se ovo zadnje blaupunkt ali jbg nisam sad pri parama, a ovo od 30 km ne znam da li da uzmem, radije bi skupio para pa kupio nesto dobro, mozda nije los ovaj od 50km, samo ne znam da li je dovoljno 75wx2 :/

Poznat ćeš me i po mraku po felgama i šestaku a ja tebe po oblaku dima što izlazi iz tvog tdi-a!!!!!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

skupi bolje pare, nemoj kupovati bezveze jer onda si potrošio i to malo para kaj si imal i još buš nezadovoljan. Kolko vidim ovo za 70 KM ima i filtere pa ti je to dobro za subwoofer, 160W po kanalu, RMS je dovoljno, a i vjerojatno bi i 75W bilo dovoljno

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 20:22 (Gigabyte091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

0 0 hvala 0
15 godina
Ozvucenje za komp

ovo je mono ili btw to ti je 200W muzicke snage ne rms.

pazi na to

takoder ako je 4 kanala i pise 200W output  moze tip napisat da svi skupa kanali skupa imaju 200W

koliko vidim po oovoj slici ako nisam corav ovo je stereo pojacalo koje se moze spojit u bridge.

znaci 99%

2x100W muzicke snage

200W muzicke u bridgu

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

S koliko novaca raspolažeš ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

jbg nisam sad bas pri parama , ali ne bi dao preko 20e za pojacalo , posto ne pravim neko ekstremno ozvucenje, ovo mi se svidjelo pa ne znam da li da ga uzmem,

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ozvucenje za komp
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

dosta su slabi, nekak su mi najbolji ovi sa drugog linka kaj sam ti dao

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
vucko40 kaže...

pogledacu jos, ima svakakvih pojacala,  znaci da uzmem nesto preko 500w da mi dobro dere ? 

Za preko 500W ćeš morat 100 i više € izdvojit.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

ma kakvi buraz dovoljno je i od 100W , malo sam razgledao, samo nek ima lijep bass :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lacko kaže...

ovo je mono ili btw to ti je 200W muzicke snage ne rms.

pazi na to

takoder ako je 4 kanala i pise 200W output  moze tip napisat da svi skupa kanali skupa imaju 200W

koliko vidim po oovoj slici ako nisam corav ovo je stereo pojacalo koje se moze spojit u bridge.

znaci 99%

2x100W muzicke snage

200W muzicke u bridgu

nisam nikad radio sa pojacalima tako da se slabo razumijem, pa mi reci da li je ovo dobro pojacalo ili je neko sr**e ?  Da li trebam imati neki jak woofer ?

16 godina
Ozvucenje za komp

Ja imam Genius Genius SW-HF5.1 6000 i imam samo riječi hvale.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 1:01 (SolidSnakeCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Meni nije jasno, jesi ti googlao malo o pojacalima, prije nego nesto trazis raspitaj se, odi do trgovina.. Nemas para i sad bi stedio na pojacalu.. Moj savjet skupi pare i kupi pc zvucnike.. Za te pare kojima raspolazes da se naci dobri zvucnici. Ostavi se kemijanja jer ce te kostati duplo vise, ne znas ni kako bi opteretio napajanje. Prvo ces dati sve pare sto imas i neces biti zadovoljan napravljenim i ako kupis bolje pojacalo sve skupa ce ti trajati ako i proradi 1g max. Stoga slusaj savjete i kupi si genius ili logitech zvucnike, s tim neces pogrijesiti i tvoje potrebe za "kvalitetnim zvukom" odnosno jakim basom ce biti rijesene.
Let it be
15 godina

Ovoga znaci kad gledas za pojacala i zvucnike.

Najvaznije od svega ti je impedancija znaci ako je pojacalo 8ohm zvucnici od 8ohm itd naravno moze se i kemijat :)

drugo moras pazit dali pise max power ili rms

ako je max power to ti ej muzička snaga dok RMS je cista snaga.

takoder ako ti pise total power to ti ej snaga svih kanala zajedno. kad se zbroji.

ako imas sad pojacalo od 200W rms mono naprimjer. onda ti treba subwoofer od 250W rms  uvijek je preporucljivo stavljat malo jače zvučnike nego pojačalo šta je.  tako da kad odvrnes do kraja da ne pati zvucnik. 

možes i stavit sub od 500W rms na pojačalo od 200W rms ali onda ce ti bit subwoofer na pola snage. a ako je obrnuto onda nemsijes pojačat pojačalo preko pola u protivnom pališ sub jer ce dobit 500W na sebe a napravljen je za 200W.

također izbjegavaj pojačala na kojima piše 1000W a ono mali su ko da ne kažem sta to nema ni 500W a kamoli 1000W

to je za pojačala sta se tiče zvučnika

na zvučnicima ti vecinom piše muzička snaga i snaga peaka... to mozes vidjet na subwooferima

pise ti 500W rms 1500W nominal il total il kako god.

znaci da on radi savršeno na 500W ali može i popit više ali na kratke staze. po onom može u jednom trenutku znaci ako jako rokne sub da izdrži 1500W ali to je kratkotrajno ako ga ti držis non stop na 1500W jako kratko ce trajat :D

Ako sam negdlje pogrijesio nek me slobodno neko ispravi

13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

Kolega Lacko je sve dobro napisao i slažem se s tim, samo da nadopunim:

Što se tiče sad te famozne snage,  nemojte patiti toliko na puke brojke, čak ni ta RMS snaga ne znači puno kada prosječan HiFi zvučnik u svom pogonu vidi možda max 3W snage, ponekad i više.

O tome vam govori osjetljivost zvučnika, tj što to znači kada piše osjetljivost: 88 dB/1W/1M (primjer za moje floorstandere 180W RMS 310W MAX 6 Ohm impedancija)

To znači da će zvučnik, pri ulaznoj snazi od 1W i na udaljenosti od 1m reproducirati zvuk glasnoćom od 88 dB, a kao što znamo, 88 dB je poprilično glasno, barem meni. 

Naravno ta krivulja nije linearna, tj nebudu oni pri 2W svirali glasnoćom od skoro 180 dB nego možda kojih 95 dB.

Zato ja uvijek govorim da se ne pati na tu snagu, ja sam rađe išao na kvalitetu pa uživam u glazbi, nego da idem na sirovu snagu, al dobro, ja sam više za HiFi orijentiran i za kvalitetu, a nekome je možda važno samo da trese.

Zato je bitnije gledati osjetljivost zvučnika, jer što je on glasniji pri 1W to je potrebno pojačalo manje snage da ga pogoni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 12:14 (Gigabyte091).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Ozvucenje za komp

i to da :)
ma ja imam celestione mk 2 iz 94 :) i sviraju predivno na staroj liniji od aiwe.

zvucnici su 70W ne rms nego muzicke jer da su rms pisalo bi.

a linija je 30W isto muzičke i ljepo se cuje :) za umjereno slusanje uzitak.

a kad se rade partiji e onda idu do maksa zvucnici samo an eq smanjim bass jer onda znaju krcat. a i tih 30W od linije prilicno ljepo ugrije zavojnicu u membrani :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lacko kaže...

...a i tih 30W od linije prilicno ljepo ugrije zavojnicu u membrani :D

Eeeee kolega, nebih to preporučio, ako vi na kapici osjetite grijanje, zamislite kako se tek ugrijala zavojnica... 

Lak na žici bude prebrzo ostario i izgorio, a i riskirate trenutno pregaranje zvučnika.

Za te zvučnike bih vam ipak preporučio neko stereo pojačalo, malo kvalitetnije od linije jer opće je poznato da preslaba pojačala zaklipaju (Pojačalo želi pojačati iznad svojih mogućnosti, dođe do nekog naponskog limita iznad kojeg neide i onda kreće izobličavanje signala koje uglavnom spali visokotonce koji su osjetljiviji) ako ih se preforsira i da onda spale zvučnike. To je ono krčanje

Nisu to loši zvučnici i šteta bi bila da skončaju na nekom tulumu :D

13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

vidim moci da se vi bas dobro razumijete u ozvucenja,  pokusacu odraditi ovo sto sam zamislio pa makar to potrajalo :), a sta bi bilo kad bio ovo pojacalo kenwood od 200w prikopcao na neki zvucnik od npr 150w rms ? To ne bi bilo dobro ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

Radilo bi, to pojačalo vjerojatno ima 100-tinjak W RMS-a pa bi bilo dobro u kombinaciji sa nekim 150W zvučnikom. 

Ja se nadam da znaš da ti treba i zvučna kutija jer bez nje, nema ti smisla išta raditi.

Inače sada sam malo bolje proučio pojačalo koje misliš kupiti, kolko vidim, deklariraju RMS snagu od 100W na frekvencijama od 30 do 200 Hz (što je dobro jer inače proizvođači deklariraju snagu na nekoj fiksnoj frekvenciji, obično je to 1 kHz) i THD-u od 0.08 % što je vrlo dobro, ima dosta dobar SNR (Signal to Noise Ratio)

Jesi li koji zvučnik imao u planu ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 15:56 (Gigabyte091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

ma da, bez kutije je isto kao metak bez prangije :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

Heh uređivao poruku dok si odgovorio, koji zvučnik ciljaš ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

hehe :D, pa zasad nista ne znam, dogovaram ovo pojacalo, volio bi da mi bude neka malo jaca marka, alpine , kenwood, magnat, pioneer, negdje oko 150w-250w rms, ma da je to poskupo, uglavnom cu nesto nabaviti

0 0 hvala 0
15 godina
Ozvucenje za komp

vucko nema kapica na zvucniku i membrane izlaze po 2 cm jer su tako napravljeni zvucnici. kad sam reko grijanje membrane ne mislim uzareno nego onako mlacno.

znaci stavim prst na zaovjnicu.

linija je stara iz 2000 i sigurno je kvalitetnija od novijih.  unutra je hibridno pojacalo i nikad nije stvaralo probleme :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ozvucenje za komp

A ako probaš na zavojnici to je onda oke :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice