Osnove osnova optike

poruka: 1
|
čitano: 941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Osnove osnova optičke optike

Dakle, imam ideju za jedan proizvod, za softverski dio nema problema, ali također mi treba nekakva optička konstrukcija sa lećama i ogledalima (... valjda). Fiziku iz škole sam nažalost izgleda totalno zaboravio, a i ne sjećam se baš da se učilo išta praktično primjenjivo {#} ... na specijalizirane konkretne probleme. Našao sam GNU Goptical simulacijski program, izgleda upravo savršeno po mogućnostima, ali opet ne razumijem uopće osnove (zašto neki sustavi u tutorijalu imaju dvije leće, neki četiri, zašto baš takve, što znače grafikoni s rezultatima?).

Ima li možda netko voljan pripomoći u proračunu konstrukcije, uz udio u profitu ako ga nekim krajnje nevjerojatnim slučajem začudo bude? {#} Ili me može uputiti na literaturu, koje su provjerene dobre konstrukcije, uobičajeni tipovi stakla, možda postoji neki kompletić za eksperimentiranje na ebayu? Inače nema nikakvih ekstremnih zahtjeva (valjda), samo vidljiva svjetlost, niskog intenziteta, obični sobni uvjeti, ima više pomičnih dijelova ali se miču vrlo sporo pa je svejedno za masu/inerciju, sve skupa ništa posebno veliko niti minijaturno. Valjda. Ima veze s videom/multimedijom, ali nije projektor s grafoskopom, nije 100 inch tv pomoću Fresnelove leće i nije oculus-rift ili google glass.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice