Modding - pomoć

poruka: 27
|
čitano: 8.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Modding(DA DA)pomoč

Evo već dugo vremena razmišljam o moddingu kompa pa ako možete u vrijednosti od 250kn da mi nabrojite elemente ali baš sve potrebne za dobit neki izgled.Hvala !!!

KoMšO

0 0 hvala 0
15 godina
Modding(DA DA)pomoč

plexi... doma ubodna pila... neonke ti dodu 55kn... ili ako se hoces igrati ledicama i znas spajati struju ti dode jos jeftinije.. a sta bis ti napravio od kompa treba znati nemozemo ti mi reci ako nam ne kazes sta bi modificiro....

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Modding(DA DA)pomoč

evo ovo su neke moje ideje sad sam mislio pošto ste svi iskusni od mene dali mi netko može u paint shopu ofarbati te moje ideje ubaciti ventilator i tako obojati evo sive maske koje su odvratne.hvala nadam se da će te mi pomoč.

IMAM ideju samo neznam u kojim bojama da to sve ofarbam!!!

mjesto gdje bi išlo plexiglas mjesto gdje bi išlo plexiglas
logo ako možete obojati logo ako možete obojati
buduće mjesto ventiltora buduće mjesto ventiltora
malo da imate sa svih strana malo da imate sa svih strana
KoMšO
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 19:15 (slavna devetka).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Modding(DA DA)pomoč

Evo iz painta,tako si rekao Bogataš

The ONE and ONLY!
Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
RE: Modding(DA DA)pomoč

hvala dobar početak za mene

KoMšO
15 godina
neaktivan
Lacko kaže...

plexi... doma ubodna pila... neonke ti dodu 55kn... ili ako se hoces igrati ledicama i znas spajati struju ti dode jos jeftinije.. a sta bis ti napravio od kompa treba znati nemozemo ti mi reci ako nam ne kazes sta bi modificiro....

e a jel se može običnom ubodnom pilom lim sječi i evo stavio sam neke slike pa ako možeš pomoč

KoMšO
15 godina
neaktivan
slavna devetka kaže...

Ja bi ti preporućio da skratiš taj pleksi,tj da ostaviš malo lima koji će sakriti utore za hard disk i pržu,a poslje tu probaj nagurat kablove i sve to kada složiš kroz prozorčić(plexi) će izgledati kao savršeno složeni cable menagmentNamigiva

ovo crveno je rub plexia,a plavo plexi ovo crveno je rub plexia,a plavo plexi

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
slavna devetka kaže...

Ja bi ti preporućio da skratiš taj pleksi,tj da ostaviš malo lima koji će sakriti utore za hard disk i pržu,a poslje tu probaj nagurat kablove i sve to kada složiš kroz prozorčić(plexi) će izgledati kao savršeno složeni cable menagmentNamigiva

kužim ,jako dobra ideja hvala

KoMšO
15 godina
neaktivan
slavna devetka kaže...
1BIT kaže...
slavna devetka kaže...

kužim ,jako dobra ideja hvala e znaš kaj sam mislio da unutrašnjost ofarbam u crno

KoMšO
15 godina
neaktivan
slavna devetka kaže..

kužim ,jako dobra ideja hvala e znaš kaj sam mislio da unutrašnjost ofarbam u crno

To bi bilo dobro,ali onda ga probaj cijelog rastavit(ovo šta se da odšrafati) i ovu prednju masku,trebala bi biti dosta jedna limenka spreja(sa sprejom ti je najjednostavnije) i obavezno traži da bude matt,nikako ona acrylic(glancasta) jer se lako struže i otpadaNamigiva

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
slavna devetka kaže..

To bi bilo dobro,ali onda ga probaj cijelog rastavit(ovo šta se da odšrafati) i ovu prednju masku,trebala bi biti dosta jedna limenka spreja(sa sprejom ti je najjednostavnije) i obavezno traži da bude matt,nikako ona acrylic(glancasta) jer se lako struže i otpadaNamigiva

ok hvala na savjetu sutra krečem sprejat samo se nadam da ta boja nije preskupa i daj mi reci dali bi bilo pametno  da režem prednju  masku kao na slica pa da stavljam ventilator i koja bi boja bila bolja za tu masku bijela ili plava

KoMšO
15 godina
neaktivan
slavna devetka kaže...

ok hvala na savjetu sutra krečem sprejat samo se nadam da ta boja nije preskupa i daj mi reci dali bi bilo pametno  da režem prednju  masku kao na slica pa da stavljam ventilator i koja bi boja bila bolja za tu masku bijela ili plava

Neznam dali imaš predviđeno mjesto na kućištu sa prednje strane za ventilator,ali on uvjek dobro dođe,po meni nema potrebe rezati prednju stranu,koliko vidim ona je i sama šuplja,ubiti jesi osmislio gdje ćeš staviti tipke za start i reset raćunala,nekako ga moraš upalitSmijeh

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
slavna devetka kaže...

Neznam dali imaš predviđeno mjesto na kućištu sa prednje strane za ventilator,ali on uvjek dobro dođe,po meni nema potrebe rezati prednju stranu,koliko vidim ona je i sama šuplja,ubiti jesi osmislio gdje ćeš staviti tipke za start i reset raćunala,nekako ga moraš upalitSmijeh

gle evo slike kaj misliš,mislio sam izrezat kak je na crtano zapravo napisano ti je na slici trebaš je sam približit

to to
KoMšO
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 22:42 (slavna devetka).
15 godina
protjeran
Modding(DA DA)pomoč

imam isto takvo kociste i po meni nije lose.

to sto si ocrtao prednji vent za pilati, ni u ludilo nemoj radi.ako si vidio imas s unutarnje strane za stavit vent.postoje i rupe ali su male.probaj ih prosirit sastrane ako treba,ako je dovoljno ne radi nista.to sto si mislio pilate,nemoj.neznam kako si zamislio ali nevjerujem da imas znanja i iskustva da to sve skupa ljepo ispadne.plastika ce ti se rastopit,pa ce puknit, sto problema.prijateljski savjet nemoj.

dalje,za pituravanje kupi neki autolak.imas ih u zeljezari,solin gradi,merkuru,brodomerkur... bitno ti je da najprije premazes cijelo kuciste temeljnom bojom.to ti je premaz koji dode izmedu laka i metala.to imas kupiti u vazu,ako nemas kompresor najvjerojatnije ces to bojati pinelom ili valjkom.nakon sto ti se osusi ostat ce ti mali nabori od piture,rijesenje je da uzmes brus papir za drvo(sto finiji) i to sve lagano pobrusis.tako ce ti ostati glatka povrsina za pituravalje sprejom.boju odredi sam,mozes bilo koju.za temeljnu boju uzmi brzosusivu da ti se osusi za desetak minuta a ne za par sati.

za bojanje plastike isto ti treba neki premaz izmedu plastike i piture.neznam gdje ga ima kupiti ali u slucaju da ga nestavis postoji opasnost da ce ti boja s plastike otpasti

ako znas varit metal ili imas nekoga ko je strucan mogu ti reci kako da okrenes zadnju stranu pa da ti napajanje bude doli a ne da visi odozgor.da sad ne pisem bezbveze,reci i reci cu ti

na gornju stranu mozes staviti jedan ventilator ili dva ako stavis napajanje na dno kucista.

za poledinu za pleksi su ti vec rekli,znaci nemoj kidat cilu stranicu vec samo onoliko kolika je maticna tj. do hard diskova.pleksi nalipis s silikonom.to ti je najjednostavnije a ima i drugih rijesenja

za ove kasne sate je dosta.pitaj ako ti sta nje jasno ili bih nesto drugacije, nego sam ja napisa

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hvala na savjetim zanimam me vezano za kućište
KoMšO
15 godina
neaktivan

mislim na mjenjanje mjesta harda

KoMšO
15 godina
protjeran
slavna devetka kaže...

sta s njim?pojasni

slavna devetka kaže...

sta s tim?ja sam imao zamisao okrenuti nosac hard diska za 90 stupnjeva.nosac ti je samo s pop zakovicama ucvrscen.njih skines tako da uzmes borel i s busilicom ga probijes.borel nek ti bude 3-4 mm.takva pop zakovica je utisla u nepovrat i morat ces je ponovno zakucat pomocu posebnih klista i nove zakovice

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
15 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
slavna devetka kaže...

sta s njim?pojasni

slavna devetka kaže...

sta s tim?ja sam imao zamisao okrenuti nosac hard diska za 90 stupnjeva.nosac ti je samo s pop zakovicama ucvrscen.njih skines tako da uzmes borel i s busilicom ga probijes.borel nek ti bude 3-4 mm.takva pop zakovica je utisla u nepovrat i morat ces je ponovno zakucat pomocu posebnih klista i nove zakovice

budem pokušao

KoMšO
15 godina
neaktivan
Modding - pomoć

što kažete na to da ofarbam masku znaži ovo sve sivo u bijelu a sve ostalo da bude crna i mislim da bi uz tu boju odlično išle plave neonke

KoMšO

0 0 hvala 0
16 godina

Bok, ja sam nedavno napravio modd na svom kucistu, nista veliko, dodatni ventilator i sklopke... 
Trebam jos staviti izolaciju i potenciometre i ako mi jos nesto padne na pamet... Evo par slika da vidis kako je neke stvari jednostavno napraviti, treba samo imati slozenu ideju, materijal i malo vremena. Za ovo napraviti mi je trebalo 3 sata.

3 ventilatora preko sklopki spojena na 1 molex konektor 3 ventilatora preko sklopki spojena na 1 molex konektor
poliranje baze polovnog tt sonic tower-a poliranje baze polovnog tt sonic tower-a
jos samo slozit kablove :) jos samo slozit kablove :)
extreme life
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 18:34 (Icefox).
16 godina
protjeran
Icefox kaže...

Bok, ja sam nedavno napravio modd na svom kucistu, nista veliko, dodatni ventilator i sklopke... 
Trebam jos staviti izolaciju i potenciometre i ako mi jos nesto padne na pamet... Evo par slika da vidis kako je neke stvari jednostavno napraviti, treba samo imati slozenu ideju, materijal i malo vremena. Za ovo napraviti mi je trebalo 3 sata.

nije ti baš pametno što si stavljao kartone kod ventilatora i što si ventilator od hladnjaka za procesor pričvrstio gumicama

(može ti doći do ozbiljnih oštećenja komponenti)

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
16 godina
mislim da se taj karton nece zapalit, ako na to mislis, a gumice na hladnjak sam stavio samo da ga mogu slikati jer jos nisam smislio kako da ga pricvrstim. Upravo sam kupio 140mm scythe 800 okr/min kojeg cu stavit između 2 krila od sonic-a. Ako netko ima ideju kako ovo izvesti...
extreme life
16 godina
neaktivan
Icefox kaže...
mislim da se taj karton nece zapalit, ako na to mislis, a gumice na hladnjak sam stavio samo da ga mogu slikati jer jos nisam smislio kako da ga pricvrstim. Upravo sam kupio 140mm scythe 800 okr/min kojeg cu stavit između 2 krila od sonic-a. Ako netko ima ideju kako ovo izvesti...

Probaj naci one zice (il kako se to vec kazeBelji se) za zakacit vent..

ove zice :P ove zice :P
16 godina

imam samo jednu, ali nemoze vent stati samo sa jednom. nesto cu smislit, pa cu stavit slike veceras

extreme life
17 godina

A uvijek postoji opcija sa plastičnim vezicama. To ćeš lako smontirati, jedino što neće baš lijepo izgledati. 

Ali ako ti je bitna efikasnost, onda plastične vezice svakako.

I rather like the restless nights
16 godina
protjeran
1BIT kaže...
slavna devetka kaže...

ćini mi se da je ta stranica slična ovoj ja san izveja ovako

16 godina
Modding - pomoć

eto nesto sam uspio improvizirati... ali jos uvijek se borim sa kablovima, nekako sam ih namjestio da nesmetaju protoku zraka. Izbusio sam rupu na dnu kucista i montirao 120mm vent za grafiku (temperatura joj je pala za 8 stupnjeva u idle-u i 10ak stupnjeva u load-u, isplatilo se sat vremena busenja Osmijeh )

extreme life

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice