MIS na daljinski

poruka: 71
|
čitano: 8.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: MIS na daljinski
Gigabyte091 kaže...

Nemoram se ja dizat, ja to sve imam, na tabletu ili na mobitelu ;) i jos mnogo vise opcija od te 4. DVD ? Streamam filmove ili na LCD ili se zavalim u krevet i gledam film na tabletu. 

Svatko tko ima WiFi i neki pametni uređaj moze imati ovo sto ti pokusavas izvest. A kolko sam ja shvatio, bas i nemas nekog iskustva u elektronici, a tebi je za ovo potrebno isprogramirati neki od mikrokontrolera. To zahtjeva znanje nekog programskog jezika i nemoze ti netko sam tak rec kak da ga isprogramiras. 

Super je sto se trudis, ali si preveliki i nepotreban zalogaj uzeo za pocetak. Probaj sloziti neko pojacalo il tako nesto. 

1.  Da tacno je da mozes sve to sa tabletom imam ga i ja ali eto ovo pravim ako nista iz hobija.
  2. Da svatko ko ima wifi moze to uzmes zdravo za gotovo i bas te briga. Ajde nesto sam napravi brate dragi. Naravno ko ima najnoviji tzv. pametni televizor ima na njemu i kompjuter ima mogucnost upravljanja govorom i jos mnoge pogodnosti ali takav televizor kosta koliko hoces pa ti skupi pare i kupi. Ja nemam znanje neko veliko ali vidim da nemas ni ti uopste ne moram da isprogramiram mikrokontroler sve sto mi je potrebno nalazi se u samom PC (osim prijemnika). Ovdje se radi o tome kao sto je gore neko rekao "misu pomjeri se desno" nesto slicno tome ti imas vecinu kombinacija (minimize maximize, slova, mis...) i ti stisnes na tu kombinaciju i on od tebe trazi kod ti njemu putem daljinskog posaljes kod i sacuvas kada mu opet posaljes kod on ga nadje i odradi to (ja sam shvatio kako to radi, ali ne znam kako da to podesim u ovom programu). Znanje nekog programskog jezika i znam (q-basic i isao sam cak na takmicenja iz programiranja, c++ s kojim sam nedavno poceo da radim tacnije prije 4-5 mjeseci)
  3. Da jeste super sto se trudim, i ne slazem se da je ovo velik "zalogaj". Mislim da je pojacalo mnogo teze. 
12 godina
neaktivan
MIS na daljinski
Hoces reci da je lemljenje komponenti na pcb teze negoli prckanje po prijamnicima i programiranje istih?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
Istina,i ja sam nedavno pitao sve i svasta u vezi jednog projekta,no ipak sam shvatio da ostali ljudi imaju vaznijeg posla negoli slusat mene i odgovarat na moja pitanja.Potrudi se sam pronac rjesenja kad si vec tako zapeo za taj projekt,a ne pitat doslovne stvari,naprimjer let me google that for you.....

Pa ima ljudi koji hoce da pomognu i nadju vremena 15min da odgovore (od 24 sata sigurno mozes da odvojis 15 min da nekom pomognes), ja imam jednog prijatelja ovdje naBOL-u necu da pisem njegovo ime jer ne znam da li bi on to htio ali sto god sam ga pitao on mi je odgovorio (ako je znao napise mi fino kako da to odradim, ako nije kaze mi druze ja ti to ne znam i cao nema ljutnje). Let me google thet for you sam pitao onako usput jer takodje nisam znao kako se to radi i kao sto vec napisah ni ti nisi znao kada si se rodio nego si negdje nasao ili nesto tako, eto i ja sada znam i nekom cu mozda da pokazem to.

13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
Hoces reci da je lemljenje komponenti na pcb teze negoli prckanje po prijamnicima i programiranje istih?

Gdje sam rekao da je lemljene teze? (ako jesam slucajno zeznuo sam se) naravno da je  programiranje dosta slozenije da to ne zna svako, dok npr neko kome odvojis pola sata i pokazes lemljenje on ce to znati (ne kao expert ali zat ce spojiti 2 elementa)

12 godina
neaktivan
MIS na daljinski
Rekao si da je pojacalo puno teze,pa se iz toga nesto moze zakljucit koristenjem logike.....mislim da ovu raspravu ne treba nastavljat,ustvari,ne znam zasto sam ju i poceo
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
moderator
MIS na daljinski

Bilo bi dosta offtopica, vratite se na temu.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
MIS na daljinski

U redu male nesuglasice {#} vratimo se temi...

Dakle moje poslednje pitanje je kako da isprogramiram to (tj da tipke pridruzim datoj komandi) konstatovali smo da mi spoj radi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MIS na daljinski

Pogledaj ovdje pod "Config File". Treba ti osnovno znanje cmd-a (Command Prompta) za podešavanje, zato ti se aplikacija gasi jer nisi dao parametre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MIS na daljinski

cekaj ja trebam da skinem index of/remotes za svoj daljinski? Ali tamo ga nema moj je EVERTONE a vamo ga nema, da li to znaci da ne moze taj daljinski? Najbolje bi bilo kada bi ti preko team vievera dosao kod mene na kompjuter i podesio to sve -.-

PS. evo http://prntscr.com/2ur3a4 do ovdje sam stigao...

PS2. sada sam nesto cackao pa evo kako sam radio 

Now start pressing buttons on your remote control.

It is very important that you press many different buttons and hold them

down for approximately one second. Each button should generate at least one

dot but in no case more than ten dots of output.

Don't stop pressing buttons until two lines of dots (2x80) have been

generated.

Press RETURN now to start recording.

................................................................................

Found const length: 107829

Please keep on pressing buttons like described above.

................................................................................

Space/pulse encoded remote control found.

Signal length is 67.

Found possible header: 9022 4444

Found trail pulse: 591

No repeat code found.

Signals are space encoded.

Signal length is 32

Now enter the names for the buttons.

Please enter the name for the next button (press <ENTER> to finish recording)

Checking for toggle bit mask.

Please press an arbitrary button repeatedly as fast as possible.

Make sure you keep pressing the SAME button and that you DON'T HOLD

the button down!.

If you can't see any dots appear, then wait a bit between button presses.

Press RETURN to continue.

....

No toggle bit mask found.

Successfully written config file.

C:\Users\Bojan\Desktop\PROGRAMI ZA PROBU\WIN lirc>

eto dio iz cmd-a

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 11:47 (BOLAC).

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
MIS na daljinski

AHAAA... sada sam shvatio pa ovaj winlirc je samo dekoder on nista ne radi znaci ja moram da skinem drugi program (event ghost) i u njemu da stavim sta ce taj kod da radi? 

Da li moze drugi program osim Ghost-a jer nmg da ga nadjem na internetu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MIS na daljinski

evo samo da kazm da sam sve sredio tj. u probnoj verziji sad idem sve iz pocetka da lijepo napravim. Hvala svima koji su mi pomogli

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice