Imam 3 godine star laptop čiji su plastični dijelovi (tipkovnica, baterija, ekran) FUBAR. Pošto su mu sve "ostale" komponente apsolutno u redu i veselo rade (2 GB RAM, Core2Duo @ 2GHz, 150 GB HDD i šta još već ide unutra), koliko teško je od toga napraviti entry level desktop? Mislim šta, kupim kučište, monitor, tu neko nešto naspoji (matična se valjda dade zašarafit nekako, a na njoj je proc i integrirana grafika i RAM), i hopla, evo meni jeftinog internet računala za djecu u sobi?! Koliko sam u krivu? Unaprijed hvala na pomoći i kvalitetnim savjetima. 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nula bodova. 
Nula bodova. 
A cuj, mozda i mozes nesto iskemijat. Jedini problem bi bio ak zelis iskoristiti postojeci ekran. Al u principu, PC je PC... Vjerovatno ces morat radit custom kuciste jer ti niti jedno standarno nece biti ok za maticnu od laptopa.
Spoji vanjski monitor, USB tipkovnicu i miša na laptop, i to je to :)
Custom made kućište kod kojeg trebaš voditi računa o položaju optike i konektora, te eventualno poboljšanje hlađenja i to je to.
Nađeš neki lcd monitor i naguraš ploču od laptopa unutra, spojiš miša i tipkovnicu i rulaj. ;)
Pa bilo bi lakse da maticnu ni ne vadis nego samo ostavis kuciste od laptopa i na to kuciste spojis lcd, tipkovnicu i mis.
Jedino sto trebas zamjeniti je da uklonis onaj prekidac koji registrira kad poklopis laptop.
Pa bilo bi lakse da maticnu ni ne vadis nego samo ostavis kuciste od laptopa i na to kuciste spojis lcd, tipkovnicu i mis.
Jedino sto trebas zamjeniti je da uklonis onaj prekidac koji registrira kad poklopis laptop.
Neka skine lcd pa neće ni morati dirati magnete.
Neka skine lcd pa neće ni morati dirati magnete.
Znam, ali mislio sam cisto radi ustede mjesta :D
I jos 1 ideja(nije bas neka genijalna):
Napravi prekidac za paljenje sa strane tako da ne moras otvarati laptop da ga upalis...
Ne, sve je FUBAR, pa i ekran su djeca uspijela nekim čudom razdvojit na dva dijela. Hm, znači nije to tek tako, da se samo zašarafi matična, ili slično ... treba neka adaptacija. Vjerojatnije neki adapter (duži šarafi LOL) nego custom kučište ...
Spoji vanjski monitor, USB tipkovnicu i miša na laptop, i to je to :)
Kučište je FUBAR dobrim dijelom također. Osim toga, ako već investiram, onda bih se rado riješio te plastične kante sa očajnom cirkulacijom zraka, a ne da joj kupujem "dodatke" 
Custom made kućište kod kojeg trebaš voditi računa o položaju optike i konektora, te eventualno poboljšanje hlađenja i to je to.
E, ovo već zvuči u domenu izvedivog ... a što se tiče hlađenja, nije li bilo šta bolje od ovog zatvora plastičnog u kojem se to sada znoji??