Laptop2desktop

poruka: 13
|
čitano: 2.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Laptop2desktop

Imam 3 godine star laptop čiji su plastični dijelovi (tipkovnica, baterija, ekran) FUBAR. Pošto su mu sve "ostale" komponente apsolutno u redu i veselo rade (2 GB RAM, Core2Duo @ 2GHz, 150 GB HDD i šta još već ide unutra), koliko teško je od toga napraviti entry level desktop? Mislim šta, kupim kučište, monitor, tu neko nešto naspoji (matična se valjda dade zašarafit nekako, a na njoj je proc i integrirana grafika i RAM), i hopla, evo meni jeftinog internet računala za djecu u sobi?! Koliko sam u krivu? Unaprijed hvala na pomoći i kvalitetnim savjetima. {#}

RAMONES forever!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 17:23 (Juzer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Laptop2desktop

Nula bodova. {#}

RAMONES forever!
17 godina
Juzer kaže...

Nula bodova. {#}

A cuj, mozda i mozes nesto iskemijat. Jedini problem bi bio ak zelis iskoristiti postojeci ekran. Al u principu, PC je PC... Vjerovatno ces morat radit custom kuciste jer ti niti jedno standarno nece biti ok za maticnu od laptopa.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina
Laptop2desktop

Spoji vanjski monitor, USB tipkovnicu i miša na laptop, i to je to :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Custom made kućište kod kojeg trebaš voditi računa o položaju optike i konektora, te eventualno poboljšanje hlađenja i to je to.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
odjavljen
Laptop2desktop

Nađeš neki lcd monitor i naguraš ploču od laptopa unutra, spojiš miša i tipkovnicu i rulaj. ;)

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Laptop2desktop

Pa bilo bi lakse da maticnu ni ne vadis nego samo ostavis kuciste od laptopa i na to kuciste spojis lcd, tipkovnicu i mis.

Jedino sto trebas zamjeniti je da uklonis onaj prekidac koji registrira kad poklopis laptop.

:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
CroNk3r kaže...

Pa bilo bi lakse da maticnu ni ne vadis nego samo ostavis kuciste od laptopa i na to kuciste spojis lcd, tipkovnicu i mis.

Jedino sto trebas zamjeniti je da uklonis onaj prekidac koji registrira kad poklopis laptop.

Neka skine lcd pa neće ni morati dirati magnete.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
vexx5555 kaže...
CroNk3r kaže...

Neka skine lcd pa neće ni morati dirati magnete.

Znam, ali mislio sam cisto radi ustede mjesta :D

I jos 1 ideja(nije bas neka genijalna):

Napravi prekidac za paljenje sa strane tako da ne moras otvarati laptop da ga upalis...{#}

:D
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
A cuj, mozda i mozes nesto iskemijat. Jedini problem bi bio ak zelis iskoristiti postojeci ekran. Al u principu, PC je PC... Vjerovatno ces morat radit custom kuciste jer ti niti jedno standarno nece biti ok za maticnu od laptopa.

Ne, sve je FUBAR, pa i ekran su djeca uspijela nekim čudom razdvojit na dva dijela. Hm, znači nije to tek tako, da se samo zašarafi matična, ili slično ... treba neka adaptacija. Vjerojatnije neki adapter (duži šarafi LOL) nego custom kučište ...

RAMONES forever!
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Spoji vanjski monitor, USB tipkovnicu i miša na laptop, i to je to :)

Kučište je FUBAR dobrim dijelom također. Osim toga, ako već investiram, onda bih se rado riješio te plastične kante sa očajnom cirkulacijom zraka, a ne da joj kupujem "dodatke" {#}

RAMONES forever!
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Custom made kućište kod kojeg trebaš voditi računa o položaju optike i konektora, te eventualno poboljšanje hlađenja i to je to.

E, ovo već zvuči u domenu izvedivog ... a što se tiče hlađenja, nije li bilo šta bolje od ovog zatvora plastičnog u kojem se to sada znoji??

RAMONES forever!
14 godina
neaktivan
Laptop2desktop

Evo kako bi to trebalo izgledati:

Sve to dobro izgleda samo ne znam zasto umjesto HDD ovaj ubacuje citac kartica i sa njega boot-a sistem.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice