Krpanje Amige

poruka: 9
|
čitano: 2.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Krpanje Amige

Valjda sam pogodio podforum. Zanima me da li netko pozna nekoga tko se bavi restauriranjem starih računala? Googlanje mi za sada nije našlo ništa pametno. Imam jednu Amigu 1200 koja ima problema sa prikazom slike, koliko sam uspio vidjeti kroz čušpajz koji prikaže na TV-u (probao RF out i composite, nisam još napravio RGB -> SCART) amiga radi. Nazirem disketu, kada ubacim igru vidim da ju je pokrenula i ima zvuka. Pošto osim lemilice i unimetra nemam opremu možda ne bi bilo loše da se tim pozabavi netko tko zna što radi i ima opremu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Krpanje Amige

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Krpanje Amige

pitaj tu Ivana klik a što se tiče samog servisa bio je u Nodilovoj 2 e sad prošlo je barem 10 godina kako sam se vidio sa tipom ali mislim da je bio na 3 katu dva metra i cipele 52.  da znam{#}

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Krpanje Amige

Hvala na savjetima i linkovima. Juče sam napravio 2 RGB -> scart kabla i nema sreće ni sa jednim. Poprilično sam siguran da sam to dobro sklopio, kratkog spoja definitivno nema, a rezultat na TV-u ovakav

Mislim da je tu ipak malo više problema pa bi mi bilo najpametnije da nađem nekog stručnog da to sve pokrpa i provjeri. Sumnjam u napajanje, sa voltmetrom sam ga brzinski prekontrolirao i ispalo je da na jednom od uzemljenja ima napona. Sada moram naći servis koji bi znao što sa tim :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Krpanje Amige

Mozda je do toga sto je spojeno na LCD TV? Ne znam nisam komodorca vadio iz ormara vec jako dugo. 

0 0 hvala 0
17 godina
Krpanje Amige

Zanimljivo je da komodorac radi :). Probao samo još i A500 i rezultat je sličan

Sada, ili je kabel, no napravio sam 2 komada i sa oba je isto, ili je napajanje, to su jedine dvije stvari koje su bile iste u oba slučaja. Pošto napajanje nema dobre napone ono mi je trenutno glavni sumnjivac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Krpanje Amige

meni miriši na NTSC signal, daj to malo pogledaj imao sam sličnu zavrzlamu sa tv karticom.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Krpanje Amige

Po specifikacijama podržava NTSC. Zapravo se ne sjećam kada sam zadnji put "sreo" TV koji ne podržava. U davna vremena Playstationa jedinice mi je to bilo aktuelno, slika bi skakala ako bi igra bila NTSC, a TV to ne bi podržavao. Moram naći nekog stručnijeg elektrotehničara da to pogleda. Možda je neka nebuloza na matičnoj, samo hebiga, treba to znati pronaći :).

16 godina
Krpanje Amige

Ja bih ti mogao pomoći, poslao sam ti PM.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice