Konektor zvučnika

poruka: 75
|
čitano: 13.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Konektor zvučnika
dax-lax kaže...
Strm kaže...
dax-lax kaže...

evo spojeva. nakon slušanja sam odlučio napraviti dvije nove kutije za smjestit jedinice. nisam siguran trebam li stavljat još visokotonce uz ove? ako idu oni, treba mi i skretnica za koju nemam pojma di nabavit djelove. Sutra idem dat drvo na rezanje, pa da vidimo što će ispast od svega jer ovako ne sluši baš nećemu

Čuj,za visokotonce češ vidjeti vrlo lako,kad sastaviš jednice u stereo malkoc slušaj,ako osjetiš((Nadam se da imaš bar malo sluha)) da ti fali visokih tonova stavi,nznm ali mislim da se skretnica može i kupiti :D Ja sam sam svoje sastavio

Ne znam kako sam to preskočio. Ima kakva slika? Radio si cijele kutije ili si mislio isključivo na skretnice?

Imao sam stare kutije od vina na kojima sam napravio rupe za 3 zvučnika.Skretnice sam sam radip.TRebaju ti 2kondenzatora i navojnica,tocnije ti budem rekao kad pogledam i uslikam

Strm
15 godina
Konektor zvučnika

znam kak izgleda. trebat će mi proračun za skretnicu ak ću stavljat visokotonac uz ovoga. bio sam u bauhausu i kroz sat vremena mi izrezali stranice od mediapana, pa slijedi sastavljanje u sljedećim danima. ostavit ću na jednom strani mjesta ak će trebat ubacivat visokotonce.

poslikat ću koju sliku da se vidi napredak, a nadam se da će ga bit. hvala ti na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Konektor zvučnika

Ništa,nadam se da će to na nešta ličiti ;)

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Konektor zvučnika

Ma izgledat će to jako lijepo, ali sam nekak sumnjičav u vezi zvuka. kutije će ići u bijelo, visoki sjaj. još jedno pitanjce. jel isto ako stavim dva bass venta od 5cm kao i jedan od 10cm? i moram ostavit prostora negdje da stavim tweeter ak će trebati. a možda i uzmem cijele nove jedinice za istu mjeru

kut slikanja je loš ali vidi se ono što treba kut slikanja je loš ali vidi se ono što treba
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 14:39 (dax-lax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dax-lax kaže...

Ma izgledat će to jako lijepo, ali sam nekak sumnjičav u vezi zvuka. kutije će ići u bijelo, visoki sjaj. još jedno pitanjce. jel isto ako stavim dva bass venta od 5cm kao i jedan od 10cm? i moram ostavit prostora negdje da stavim tweeter ak će trebati. a možda i uzmem cijele nove jedinice za istu mjeru

Pa sve jednotije vezano rupa,prvo nap'ravi manje cca.3cm i onda povečavaj dok nedobiješ dovoljno dobru akustiku.A može se nači u prazne zvučne kutije i njih iskorisititi ;)

Strm
15 godina
Konektor zvučnika

Tražeć specifikacije drivera, konačno naišao na neke relevantne podatke o speckama. Piše ovako 50Hz do 18000Hz 98dB 80w i po tome bi mi trebao neki tweeter 

da popuni cijeli slušni opseg a ne znam postoje li kakva pravila o tome koji bi mu visokotonac bio dobar par? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dax-lax kaže...

Tražeć specifikacije drivera, konačno naišao na neke relevantne podatke o speckama. Piše ovako 50Hz do 18000Hz 98dB 80w i po tome bi mi trebao neki tweeter 

da popuni cijeli slušni opseg a ne znam postoje li kakva pravila o tome koji bi mu visokotonac bio dobar par? 

Pa samo da je iste ohmnaže kao i gl. zvučnik,probaš pa vidiš

Strm
15 godina
Konektor zvučnika

Pretpostavljam da mi i za probu treba skretnica da mi mali ne pregori, jel? Tu nastaje problem jer nisam toliko duboko u tome da znam kakvu trebam napraviti ili kupiti . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dax-lax kaže...

Pretpostavljam da mi i za probu treba skretnica da mi mali ne pregori, jel? Tu nastaje problem jer nisam toliko duboko u tome da znam kakvu trebam napraviti ili kupiti . 

Za 15min ti pošaljem slike svoje koju sam napravio,ok?

Strm
15 godina
Konektor zvučnika

nije li skretnica za svaku pojedinu specifikaciju zvučnika različita, tj. radi se po zvučniku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dax-lax kaže...

nije li skretnica za svaku pojedinu specifikaciju zvučnika različita, tj. radi se po zvučniku?

Pa i da i ne.Npr. ove moje skretnice imaju 3god i držale su 6 različitih zvučnih kutija odlično, iako malo lošije one od 4ohma ali skoro pa zanemarivo.

Evo samo još sec da se uploada

Strm
14 godina
Konektor zvučnika

Kasnije ti budem rekao specifikacije dok nađem papire...I da,zavojnica je """Posuđena""" :)

http://i39.tinypic.com/v5icmr.jpg

http://i42.tinypic.com/v6u4vp.jpg

http://i44.tinypic.com/2m60706.jpg

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
moderator
dax-lax kaže...

Da.

Strm kaže...

Pa i da i ne.Npr. ove moje skretnice imaju 3god i držale su 6 različitih zvučnih kutija odlično, iako malo lošije one od 4ohma ali skoro pa zanemarivo.

Evo samo još sec da se uploada

Ne pričaj gluposti. Skretnica se radi prema specifikaciji zvučnika, tuningu kutije i željenom zvuku.

Očito neznaš što je kvaliteta zvuka...ili jednostavno ne čuješ dobro.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
Konektor zvučnika

Nisi li malo prežeštoko reagirao? Čovijek mi pokušava nešto objasniti. Za prvu ruku mogu isprobati nešto što je on isprobao i zna da radi. s vremenom mogu uštelavati zvuk po svome ukusu mjenjanjem komponenata skretnice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Konektor zvučnika

Ma čujem ja dobro,skretnice su rađene za kutiju i zvučnike od 8ohma 90W snage,namjenjao sam se zvučnika jer su varirali od 4 ohma s 12w do 8ohma s 255W i svugdje su bili poprilicno dobri.Ovo gore je shema kako to treba izgledati,e sad samo treba izračunati kondenzatore kakvi trebaju a skretnicu više/manje

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
moderator
dax-lax kaže...

Nisi li malo prežeštoko reagirao?

Čovjek je podijelio već dosta loših savjeta po forumu...

Ako krivo napraviš skretnice i spališ visokotonce, tko će biti kriv?

A za spaliti visokotonce treba jako malo...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
XXX-Man kaže...
dax-lax kaže...

Nisi li malo prežeštoko reagirao?

Čovjek je podijelio već dosta loših savjeta po forumu...

Ako krivo napraviš skretnice i spališ visokotonce, tko će biti kriv?

A za spaliti visokotonce treba jako malo...

Cuj,ako ova skretnica nije spalila ovog od 3W onda nece ni ikakvog drugog...

Strm
16 godina
moderator
Strm kaže...

Snaga zvučnika je tu nebitna, ako radiš skretnice barem to bi trebao znati.

14 godina
XXX-Man kaže...
Strm kaže...

Snaga zvučnika je tu nebitna, ako radiš skretnice barem to bi trebao znati.

Znam,samo kažem ako njega nije spalila neče n i ikog drugog. Ivjeruj mi znam raditi skretnice jer sam ih već kusur napravio.Za ovu mi treba 15min jer to neki standrad ako češ kutije spakati na linije po selu,samo treba gledati ohme i dali je kutija plastična,drvena s rupama za zrak ili bez...

Strm
16 godina
moderator
Strm kaže...

Znam,samo kažem ako njega nije spalila neče n i ikog drugog. Ivjeruj mi znam raditi skretnice jer sam ih već kusur napravio.Za ovu mi treba 15min jer to neki standrad ako češ kutije spakati na linije po selu,samo treba gledati ohme i dali je kutija plastična,drvena s rupama za zrak ili bez...

Skretnica sa dva kondenzatora i jednom zavojnicom standard? {#}

Hajde onda 3 stazna skretnica: 4 ohma/rezna frekvencija 800/5000 Hz/12 db

L1?

C1?

L2?

C2?

L3?

C3?

@dax-lax

Nađi visokotonce i napiši ovdje specifikacije pa ti izračunam skretnice i dam shemu ako ti treba.

15 godina
Konektor zvučnika

Visokotonce tek trebam izabrati. Pronašao sam ih samo u dobrom zvuku a tamo su otpad. Uzeo bih nešto bolje i kvalitetnije ali ne bih naručivao izvan granica. 

Plan je staviti što bolje jedinice ako se odlučim mjenjati nisko-srednjetonce da ne moram onda ponovo uzimat nove tweetere. 

EDIT. istražujuć po raznim forumima nabasao sam na jednu stvar a ta je da za čišći i kvalitetniji zvuk ne trebam raditi reflex kutiju, nego kompresijsku. 

Daklem, zvučnici bi koristili za slušanje glazbe(jazz, funk, klasika) a ujedno bi bili spojeni i na telku preko pojačala ili av receivera. Još sam uvijek nedovoljno upućen u audio spoznaje, pa ne znam 

kakvu sad kutiju da napravim. U početku je to zamišljeno kao dvosistemski (bas-mid +visoki) bass reflex, ali ispada da previše basa hoće zamuljati čisti zvuk te je to više za tehnjavu i ostala nabijanja

ala hip-hop, rap. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 16:50 (dax-lax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Ja bih osobno izabrao kompresiju u većini slučajeva...ali opet ovisi i o driverima.

15 godina

Izbušio sam sad već ventove na jednoj kutiji. Na drugoj još nisam, pa ću isprobat obje varijante jer driveri baš i nisu mali (32cm). Još jedna stvar. Plan je uzeti još pojačalo ili a/v receiver. Oboje neće ići a plan je spojit i telku na to a kolko sam vidio a/v je ipak pogodniji za takav setup zbog hdmi ulaza

16 godina
moderator

A imaš li uopće hdmi izlaz na tv-u?

Rijetki to imaju.

15 godina

Jako dobro pitanje. Telka je samsung ue55f8000. iako je viša serija, mislim da to nema. Kak je lijepo kad netko drugi misli umjesto tebe. Hvala

16 godina
moderator

Taj model nema hdmi out.

Opcije su optika ili 3,5mm audio.

14 godina
XXX-Man kaže...

Taj model nema hdmi out.

Opcije su optika ili 3,5mm audio.

Bolje mu je 3.5mm,optiku čisto sumnjam da če biti od neke koristi ;)

Strm
16 godina
moderator
Strm kaže...

Po čemu bi bilo bolje spojiti na izlaz za slušalice od optike koja je predviđena za spajanje pojačala?

Trolaš, namjerno daješ blesave savjete ili jednostavno nemaš pojma?

btw. još uvijek čekam odgovor na pitanje nekoliko postova iznad...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 2:30 (XXX-Man).
14 godina
XXX-Man kaže...
Strm kaže...

Po čemu bi bilo bolje spojiti na izlaz za slušalice od optike koja je predviđena za spajanje pojačala?

Trolaš, namjerno daješ blesave savjete ili jednostavno nemaš pojma?

btw. još uvijek čekam odgovor na pitanje nekoliko postova iznad...

Jer koliko ja znam on nema pojačalo

Strm
16 godina
moderator
dax-lax kaže...

Plan je uzeti još pojačalo ili a/v receiver. Oboje neće ići a plan je spojit i telku na to

Strm kaže...

Jer koliko ja znam on nema pojačalo

Nauči čitati s razumijevanjem...dajem mu savjete vezane za nabavku pojačala ili receivera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 2:42 (XXX-Man).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice