Ovako gledao sam gore navedeni video i imslim da je to vrlo korisno pootogvo jer u mom kraju često nestane struje.Sada moje pitanje je:Kakav mi mora biti greatz da bih iskoristio tu voltažu i mogu li ga napraviti od 4 diode 1N5004-hoće li biti jak ili slab?I usput kad mjerim izmjenični napon imam skoro 120V,a kad mjerim DC imam 60V.Sada to što daje 120V izmjenično ne značin išta jer je struja premala za bilo koje trošilo- ili se varam?hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
taj napon je negdje oko 50V istosmjerne struje kada je slusalica spustena.. kada se digne, napon pada na par volti (u mom slucaju 53V / 7.5V)
u slucaju da imas stalno ukljuceno neko trosilo na tel. liniji, u centrali ce "shvatiti" da nisi spustio slusalicu pri zadnjem razgovoru ili da je doslo do kvara te ce ti prekinuti liniju tj. onesposobit telefon
zato se bolje nemoj igrat s time ako ne zelis da ti tehnicari dolaze provjeravat telefonsku instalaciju :)
bdw. stim naponom mozes napajat jedino zaruljicu, (a ne i televiziju kako si vjeorvatno i mislio :) ) - NEISPLATIVO!
nisam mislio televiziju nego malu lampu za kad nestane struje